Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.

Posted by olympiada στο Μαΐου 12, 2010

Δημοσιεύουμε σήμερα την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.

Η μελέτη έγινε με εθελοντική εργασία επιφανών επιστημόνων χωρίς κρατική ή κομματική αλληλεξάρτηση. Συμμετείχαν Έλλαδιτες και Έλληνες του εξωτερικού (ομογενείς).

Δείτε με απλά λόγια πως μία χώρα με μοναδικά πλεονεκτήματα κερδοφορίας, ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ (γιατί για κατάντια πρόκειται) ζημιογόνος και επαίτης. Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ιδιαίτερα όταν κάποιος μελετήσει τις αναλύσεις που οδηγούν σε κάθε συμπέρασμα. Πραγματικά χρειάστηκε προσπάθεια για να καταστραφεί η Ελληνική οικονομία και να υποδουλωθεί η Εθνική υπόσταση.

Όπως θα παρατηρήσετε, η αναφορά έχει γραφτεί με απλά λόγια, κατανοητά από όλους. Δεν ασχολείται με σκάνδαλα, δεν έχει κραυγές ή αφορισμούς. Μόνο στοιχεία και αυτονόητες διαπιστώσεις.

Εντοπίζει τις ακριβείς αιτίες του προβλήματος για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση. Όχι κλισέ τύπου “ο αυξημένος δημόσιος τομέας” ή “αυτοί που έφαγαν τα λεφτά”.

Με μία ανάγνωση θα έχετε στα χέρια σας τις διαπιστώσεις που όμως οδηγούν απ’ ευθείας στους ενόχους. Πίσω από κάθε συγκεντρωτική αναφορά κρύβονται συγκεκριμένες αποφάσεις, νομοσχέδια που έχουν Υπουργικές υπογραφές, υπογραφές δημοσίων λειτουργών και ημερομηνίες που ταυτοποιούν εύκολα τους υπευθύνους. Είναι εκατοντάδες.

Η ίδια ομάδα επεξεργάζεται και το τελικό κείμενο της “λύσης”, με απλές προτάσεις και άμεση εφαρμογή.

Δεν αντέξαμε στον πειρασμό να προσθέσουμε ορισμένα δικά μας σχόλια (σε παρενθέσεις ώστε να είναι ορατά). Συμφωνούμε απόλυτα με τα πορίσματα και τις επόμενες ημέρες θα αναλύσουμε κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που ασχολήθηκαν. Απέδειξαν ότι είναι Ζωντανοί. Απέδειξαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν την πατρίδα πάνω από το τομάρι τους. Απέδειξαν ότι υπάρχουν Έλληνες που μπορούν να φέρουν την ελπίδα και τις τελικές λύσεις κάνοντας το θεωρητικό δεδομένο της “Νέας Μεταπολίτευσης” άμεσα εφαρμόσιμο.

Σήμερα όπως είπαμε δημοσιεύουμε ΜΟΝΟ την εισαγωγική, μα περιεκτική επιστολή.

Προς

Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αρχηγούς κομμάτων

Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

Όλοι οι Έλληνες σήμερα και εσείς προσωπικά έχουμε ένα ερώτημα.

Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Μια ομάδα αναλυτών με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του λογιστηρίου του κράτους αποφασίσαμε να δώσουμε μια απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα. Αποδεχόμαστε πλήρως την κριτική που θα ακουστεί ως προς την προσέγγιση και την ακρίβεια των αριθμών μας. Όποιος επιθυμεί να την αμφισβητήσει όμως ας το κάνει με στοιχεία. Σας εγγυόμαστε ότι κανείς δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα.

Η επιστολή άλλωστε κοινοποιείται και στους πολιτικούς αρχηγούς της σημερινής βουλής από σεβασμό στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ας βάλουν τους αναλυτές τους να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία τους,( αυτά που δεν τόλμησαν ποτέ να φέρουν στο φως της δημοσιότητας για να προστατεύσουν τους υπαίτιους που δυστυχώς φαίνεται ότι αποτελούν τον πυλώνα του πολιτικού συστήματος και χρήζουν «προστασίας».)

(Δεν θα συμπεριλάβουμε τα «σκάνδαλα» αφού κάθε μία από τις αιτίες έχει πίσω της ακριβείς αποφάσεις με υπουργικές υπογραφές. Συγκεκριμένες υπογραφές που ταυτοποιούνται με πρόσωπα ανάλογα την ημερομηνία.) Όπως θα δείτε μεταφέρουμε τα συμπεράσματα σε απλή γλώσσα, χωρίς κραυγές και αφορισμούς αφού κύριος αποδέκτης είναι όχι το πολιτικό σύστημα αλλά οι Έλληνες πολίτες που έχουν συνηθίσει να ακούν «περίτεχνες αναφορές» γραμμένες από διάφορους «σοφούς».

Τέσσερεις είναι οι κυρίες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σ’ αυτό το σημείο με σειρά βαρύτητας.

1. η κακοδιαχείριση των συνταξιοδοτικών ταμείων

2 η κακοδιαχείριση του αναπτυξιακού πυλώνα της οικονομίας

3. η φοροδιαφυγή

4 η χρηματοδότηση των τραπεζών με €43 δισεκατομμύρια

Το σημερινό χρέος της Ελλάδος είναι €300 δισεκατομμύρια.

Η ανάλυση μας δείχνει ότι οι «επιχορηγήσεις» στα συνταξιοδοτικά ταμεία (εκτός των δημοσίων υπάλληλων ) από τον κρατικό προϋπολογισμό, από το 1998 μέχρι το 2009 είναι €104 δισεκατομμύρια.

Με απλά λόγια τα ταμεία που έπρεπε να είναι αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των εργαζομένων και τις επενδύσεις τους, δεν είχαν και δεν έχουν τους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους – συντάξεις, ιατρική περίθαλψη κτλ. Έτσι το κράτος αναγκάστηκε να τα χρηματοδοτήσει. Το 2009 το ποσό της χρηματοδότησης ήταν 30% του προϋπολογισμού. Παράρτημα 1: Αποτελέσματα ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το παράδοξο είναι ότι φτάσαμε στο σημείο όπου το Έλλειμμα των ταμείων είναι μεγαλύτερο από τους τόκους. Παράρτημα 2 : Χορηγήσεις σε Ασφαλιστικά ταμεία & Τόκοι

Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ;

Είναι πολλές οι αιτίες που τα ταμεία έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει και πιστεύουμε ότι υπεύθυνοι διαχρονικά είναι οι πολιτικοί, διότι ενώ τους εμπιστευτήκαμε να διαχειριστούν με ευθύνη τα λεφτά που ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο αγρότης τους έδωσε, αντί αυτού χρησιμοποιήθηκαν για πολιτικούς και οικονομικούς αυτοσκοπούς.

- Μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο. μια μικρή ομάδα του χρηματοπιστωτικού τομέα σε συνεργασία με τους πολιτικούς υποχρέωσε άπειρους διευθυντές να παίξουν ένα παιχνίδι, όπου οι αντίπαλοι ήταν η ελίτ των διεθνών χρηματιστηριακών οίκων με καταστροφικές συνέπειες για τα ταμεία.( Μία Ελίτ διαχρονικά στο απυρόβλητο. Για κάθε απόφαση όμως υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, ποσά, υπογραφές και ημερομηνίες.)

- Το ίδιο σενάριο σε μικρότερο βαθμό επαναλήφθηκε με τα δομημένα ομόλογα. Ομοίως.

- Δάνεια από τα ταμεία στις Τράπεζες άτοκα ή με 2% όταν τα επιτόκια ήταν 25%. Η πολιτεία διαχρονικά διαμόρφωσε μια επενδυτική πολιτική κομμένη και ραμμένη για το συμφέρων του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος και όχι των ταμείων. (Πάλι κάθε εκχώρηση με υπογραφές, ποσά και ημερομηνίες.)

- Συνταξιοδότηση ατόμων χωρίς εισφορές, πολιτικές αποφάσεις για πελατειακή εξυπηρέτηση.

- Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις την δεκαετία του ‘80 και ’00, ομοίως.

Συγχρόνως τα ταμεία έπρεπε να διαχειριστούν και τον κλάδο υγείας, όπου η διαφθορά στα νοσοκομεία και γενικά στο χώρο υγείας ήταν γνωστή. Και σ’ αυτή την περίπτωση κανένα αποτελεσματικό μέτρο δεν εφαρμόστηκε για να σταματήσει την αιμορραγία.

Την ιδία στιγμή η πολιτεία και οι πολιτικοί φάνηκαν αδύναμοι η μάλλον έκλεισαν το μάτι σε χιλιάδες περιπτώσεις κατάχρησης των ταμείων από επιτήδειους, που νόμιζαν ότι με το να κλέψουν τα ταμεία με παράνομες συντάξεις ήταν «έξυπνοι». Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι έκλεβαν τα παιδιά τους;

Και τι έκανε η πολιτεία διαχρονικά; Αντί να στελεχώσουν τα ταμεία με άτομα που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα που υπήρχαν- με λίγες εξαιρέσεις -έβαλαν άσχετους και αχυράνθρωπους για να μπορέσουν να κάνουν αυτό που αυτοί ήθελαν. Ρωτήστε κύριε πρόεδρε ποια ποσά χαθήκαν από τα αποθεματικά του ΙΚΑ από το 1998 – 2008.

Κύριε πρόεδρε

Υπάρχει ένα μεγάλο διαχρονικό έγκλημα. Η πολιτεία με δανεισμό €100 δισεκατομμύρια -μέχρι σήμερα -προσπαθεί να καλύψει και συνεχίζει να καλύπτει όλες τις ελλείψεις, παραλείψεις και σκόπιμες πράξεις (κακουργηματικές σε πολλές περιπτώσεις) του μεγαλυτέρου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της μεταπολίτευσης.

Και είναι ακόμα μεγαλύτερο το έγκλημα διότι αντί να το ομολογήσουν – δεδομένου ότι είναι γνωστό προ πολλού – έσπερναν ψεύτικες ελπίδες ότι χρήματα υπάρχουν προσπαθώντας ίσως να καλύψουν τη δικιά τους ενοχή την στιγμή που θα έβγαινε η αλήθεια.

Για τις άλλες αιτίες, το μοντέλο ανάπτυξης, φοροδιαφυγή και δάνεια στις τράπεζες. έχουμε απόψεις και όχι συμπεράσματα, αλλά θα μας κάνετε την τιμή να τις καταθέσουμε μια και έχουμε περάσει αρκετό χρόνο για να τις διαμορφώσουμε.

Η οικονομική ανάπτυξη τις χώρας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια συγκεντρώθηκε σε έναν η το πολύ δυο κλάδους και αυτή είναι η δεύτερη αιτία του μεγάλου χρέους. Σύνολο €95 δισ. σε «δημόσιες επενδύσεις» ήταν στην πλειονότητα σε μη μελλοντικά παραγωγικές δραστηριότητες – δρόμους, κτίρια, γέφυρες. Παράρτημα 3. Δημόσιες Επενδύσεις

Αυτές οι επενδύσεις αν και δημιουργούσαν αύξηση του ΑΕΠ στη χρονιά που υλοποιούνταν τα έργα δεν είχαν καμία μελλοντική προοπτική. Ενδεικτικό πόσο μονόπλευρες ήταν αυτές οι επενδύσεις, είναι ότι η Ελλάδα ήταν το 2000- 2006 53η στον κόσμο για επενδύσεις στην Έρευνα και Τεχνολογία κάτω από την Μοζαμβίκη. Αυτή είναι η αλήθεια για τη μεγάλη ληστεία που βαφτίστηκε «ισχυρή Ελλάδα».

Έτσι λοιπόν κύριε πρόεδρε δημιουργήσαμε μια οικονομία που δεν παράγει τίποτα. Και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Το 1995 το ΦΠΑ σαν ποσοστό του ΑΕΠ ήταν 13% και σήμερα είναι 10%. Βλέπετε δεν παράγουμε προστιθέμενη άξια.. Το αγοράζουμε και το πουλάμε. Παράρτημα 4. ΦΠΑ & Φόρος Εισοδήματος % ΑΕΠ

Η κύρια αιτία για την αποδυνάμωση της παραγωγικής βάσης είναι κατά την άποψη μας οι πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με ένα κλειστό κύκλο οικονομικών παραγόντων που απαιτούσαν το μερίδιο του λέοντα. Μέχρι εδώ τίποτα διαφορετικό από άλλες χώρες. Στη δική μας περίπτωση όμως τα έπαιρναν όλα χωρίς να υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να μπορεί να ανταγωνιστεί. Ήταν και είναι το μεγαλύτερο από τα «κλειστά επαγγέλματα». Χρησιμοποιώντας στοιχεία της ΕΕ και διεθνές μελέτες σε παρόμοιες περιστάσεις αυτό το μονό- ολιγοπώλιο κόστισε στην οικονομία μας μεταξύ €20- 30 δισεκατομμύρια. (σσΟ: Η πλέον φρικτή διαπίστωση είναι ότι αυτή η «Ελίτ», αυτός ο κλειστός κύκλος ουδέποτε λειτούργησε παραγωγικά για να δημιουργήσει έστω και μία υποδομή δημιουργίας. Πλούτιζε φτιάχνοντας δρόμους και έργα «συγχρηματοδοτούμενα». Πλούτιζε υπερτιμολογώντας τα. Πλούτιζε δίνοντας υπεργολαβίες σε κοινούς μαφιόζους και δουλέμπορους για να εκμηδενίζει το κόστος. Πλούτιζε από την εκμετάλλευση τους. Δεν χρειάστηκε ποτέ να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη, αρκούσε η κυριαρχία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.)

Σημειώστε ότι κάθε παράγοντας βιομηχανικής παραγωγής εξοντώθηκε ή εξαναγκάστηκε σε μεταπρατική λειτουργία προκειμένου να επιβιώσει.

Φυσικά και άλλοι παράγοντες που τους δημιούργησε η πολιτεία συνετέλεσαν σ’ αυτή την συρρίκνωση :

  • Γραφειοκρατία φτιαγμένη έτσι που να διώχνει και όχι να έλκει επενδύσεις, καινοτομίες και δημιουργικότητα. Αλλά δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Η άποψη μας για τον δημόσιο τομέα είναι ξεκάθαρη. Δημιουργήθηκε γιατί δεν υπάρχει ισχυρός ιδιωτικός τομέας. Όταν ο ιδιωτικός τομέας δεν προσφέρει ευκαιρίες, είναι λογικό για ένα πατέρα να προσπαθήσει να βολέψει το παιδί του στο μόνο «εργοδότη» που υπάρχει, στον πολιτικό. Έτσι οι πολιτικοί αναζητούν εξαρτημένους ψηφοφόρους και οι ψηφοφόροι αναζητούν εξαρτημένους πολιτικούς. Αυτό δημιούργησε έναν γιγάντιο δημόσιο τομέα που έπρεπε να εφεύρει διαδικασίες ώστε να δικαιολόγηση την ύπαρξη του.
  • πανεπιστημιακούς που κρατούν ομήρους τα πανεπιστήμια, όπου η μεταφορά έδρας στον απόγονο ήταν και είναι το μόνο μέλημα και έτσι κάτι το καινούργιο ή καλύτερο έπρεπε να εξαφανιστεί
  • Και μια Δικαιοσύνη, που στα μάτια όλων και ιδίως των ξένων είναι αυθαίρετη και κατευθυνόμενη

Για την Φοροδιαφυγή την τρίτη αιτία θα ήμαστε σύντομοι γιατί το θεμα είναι απλό. Υπολογίσαμε ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια είναι του ύψους των €70 δισεκατομμυρίων.

Η άποψη μας είναι ότι η φοροδιαφυγή είναι ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της πολιτείας. Η λύση στη φοροδιαφυγή είναι απλή. Πρέπει να βασίζεται σε δυο αρχές:

1. να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου (όλοι ίσιοι μπροστά στον εφοριακό)

2. και σοβαρές ποινές σε περίπτωση αδικήματος (είτε από τον φορολογούμενο είτε από τον εφοριακό),

Κι’ όμως κανείς πολιτικός όμως δεν την εφάρμοσε. Μάλλον δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε τη μια ούτε την άλλη αρχή, διότι έπρεπε να πάρουν μέτρα εναντίον αυτών που τους υποστήριξαν και τους υποστηρίζουν.

Και κρατήσαμε το πιο παράλογο για το τέλος. Αθόρυβα η πολιτεία έχει δανείσει €43 δισεκατομμύρια στις τράπεζες τους τελευταίους 6 μήνες. Για να κάνει αυτό χρειάστηκε να δανειστεί σαν κράτος τα €43 δισεκατομμύρια. Σε μια νύχτα το χρέος αυξήθηκε 20%. Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ.

Να σας υπενθυμίσω ότι όλες οι περικοπές και οι καινούργιοι φόροι που περιλαμβάνονται στην σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπουν αύξηση εσόδων €30 δισεκατομμυρίων συνολικά για τα επόμενα τρία χρόνια. Τα έχουμε ήδη ξοδέψει και παραπάνω για τις τράπεζες. Και οι μέτοχοι;

Προσπαθήσαμε, κύριε πρόεδρε, να δώσουμε μια απάντηση πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Δυστυχώς την απάντηση μπορεί να σας την είχε δώσει κάθε ένας από τους πολιτικούς που σας επισκέπτεται. Και θα έπρεπε να ήταν η εξής.

«Εάν είχαμε χειριστεί σωστά τα ταμεία συνταξιοδότησης, αν υπήρχε αίσθηση δίκαιου είτε στη φορολογία είτε στην δικαιοσύνη, αν είχαμε κάνει σωστές επενδύσεις και αν δεν είχαμε δώσει δάνεια € 43 δισεκατομμύρια στις τράπεζες το 2009/2010 το χρέος του Ελληνικού κράτους θα ήταν ελάχιστο. Όχι €300 δισεκατομμύρια.

Και θα ήμασταν το παράδειγμα και όχι οι ζητιάνοι. Εμείς κύριε Πρόεδρε είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτή την καταστροφή»

Στο τελευταίο παράρτημα (Παράρτημα 6) δείχνουμε το έλλειμμα της χωράς εάν δεν υπήρχαν επιχορηγήσεις στα ταμεία. Εάν είχαμε βάλει και την φοροδιαφυγή η χώρα έχει πλεόνασμα. Μ’ αυτό θα θέλαμε να τελειώσουμε την επιστολή μας διότι μας επιτρέπει να πούμε με σιγουριά ότι υπάρχει λύση και είναι εφικτή. Ίδη την επεξεργαζόμαστε.

Καταλαβαίνετε ότι εάν συμπεριλάβουμε και τις υποθέσεις που απασχολούν αυτή τη στιγμή τη δικαιοσύνη με αιχμή του δόρατος την εμπλοκή των Γερμανικών εταιρειών και τη ζημία του δημοσίου τότε τα μεγέθη είναι αδιαμφισβήτητα. Δεν το κάνουμε γιατί οι συμβάσεις είναι ακόμη ομιχλώδεις ως προς τα τελικά μεγέθη. Το ίδιο και η περιβόητη σχέση με την Goldman Sachs της οποίας τους όρους ακόμα δε γνωρίζει το Ελληνικό δημόσιο, αφού δεν αναφέρθηκαν ούτε στην περιβόητη απογραφή!

Πλεονασματική λοιπόν η Ελλάδα, χωρίς να υπολογίσουμε ούτε το δυσανάλογο μέγεθος του δημοσίου τομέα, ούτε τη μη εκμετάλλευση των άφθονων φυσικών πόρων.

Χρειάστηκε πραγματικά προσπάθεια για να διολισθήσει μία χώρα σαν την Ελλάδα στα σημερινά μεγέθη. Το μέγεθος του εγκλήματος σας αφήνουμε να το αποτιμήσετε εσείς και οι συνάδελφοι σας. Εμείς πάντως ΔΕΝ θα σταματήσουμε

Μια παράκληση.

Μην αφήσετε να υπογράψουμε συνθήκη με την Τουρκία για τα πετρέλαια. Θα είναι η χαριστική βολή των πολιτικών μας σε μια χώρα που πέτυχε πολλά – αν και με πολλά εμπόδια – χάρη στην δουλειά και υπομονή του ωραιότερου λαού του κόσμου.

Μετά τιμής

Οι Έλληνες Πολίτες ( Ελλάδας και Εξωτερικού)

ΥΓ. Πολλοί πολιτικοί θα πουν, δεν ήξερα ή δεν ήταν ευθύνη μου. Και οι δυο δικαιολογίες δεν ελαφρύνουν τη θέσεις τους. Οι πολιτικοί που πραγματικά πάλεψαν και ζήτησαν το καλό της χώρας μπήκαν στο περιθώριο χωρίς αξιώματα και τίτλους. Και τους αποκαλούν «γραφικούς». Κρίμα. Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ

Παράρτημα 1. Αποτελέσματα ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης

Παράρτημα 2 : Χορηγήσεις σε Ασφαλιστικά ταμεία & Τόκοι

Επιχορηγήσεις: Χρηματοδότηση Ασφαλιστικών Ταμείων

Παράρτημα 3. Δημόσιες Επενδύσεις

Παράρτημα 4. ΦΠΑ & Φόρος Εισοδήματος % ΑΕΠ

Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ.

Παράρτημα 6

Share

Be the first to like this post.

122 Σχόλια to “Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.”

  1. Eleni είπε

    Να συνυπολογίσουμε τις αυξήσεις και την επιδοματική πολιτική κάθε φορά που κάποιοι αυθαίρετα κοστολογούσαν την εργασία τους και έκλειναν δρόμους και πλατείες.
    Να μήν ξεχάσουμε τις επιχειρήσεις που “κρατικοποίησαν” και στην συνέχεια μας φόρτωσαν ως “προβληματικές”.
    Να μήν ξεχάσουμε προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους ΔΕΚΟ και άλλων φορέων με ιδιαίτερα παχυλούς μισθούς και με κανένα έργο!
    Να μήν ξεχάσουμε ότι έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν προάσπισε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα.
    Να μήν ξεχάσουμε την Ελλάδα “δυνατό παίκτη στα Βαλκάνια” αλλά με κλειστές επιχειρήσεις εδώ !
    Να μήν ξεχάσουμε υπουργικές υπογραφές που ευνούχισαν τον αγροτικό τομέα !
    Να μήν ξεχάσουμε ….
    Α και το κερασάκι! ή μάλλον βαζάκι με κερασάκια !!!
    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
    ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    ΜΕΤΡΟ
    ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ πανάκριβο !!!
    εκχώρηση του ΕΘΝΙΚΟΥ οδικού δικτύου σε ιδιώτες, λές και εγώ όταν πλήρωσα φόρους, τέλη ταξινόμησης, φόρο στο κάθε λίτρο βενζίνης, τέλη κυκλοφορίας …. δεν δικαιούμουν δρόμο για το αυτοκίνητο μου… αλλά το αγόρασα για να πηγαίνω απο την κρεβαττοκάμαρα …στο σαλόνι μου !!!
    Ο αγρότης και ο επαγγελματίας δεν δικαιούται οδικό δίκτυο για τα εμπορεύματά του προκειμένου να τα μεταφέρει και να εισπράξει το κράτος το Φ.Π.Α.
    Να μήν ξεχάσουμε επίσης τα πεταγμένα σχέδια και projects που είχαν υποβληθεί είτε για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή για έργα υποδομής τα οποία πετούσαν συλλήβδην στα σκουπίδια…. γιατί δεν είχαν το αντίστοιχο …. λαδάκι …. για την σαλάτα !
    ΚΙ ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ !!!!

  2. N.TZIGKOYNAKIS είπε

    http://www.epikoinonia-arg.gr/html/content/view/16154/98/lang,el/

  3. [...] Βλέπε σχετικό άρθρο: Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ! [...]

  4. τα λεφτα υπαρχουν είπε

    Να υπολογιστουν και τα αναδρομικα των δικαστικων με αποφαση που εβγαλαν μονοι τους!

    • Ξιμαωεπα είπε

      Την απόφαση δεν την έβγαλαν μόνοι τους, αλλά βγήκε από ειδικό δικαστήριο που καθιερώθηκε με συνταγματική διάταξη και που στην πλειοψηφία του συγκροτείται από πρόσωπα που δεν είναι δικαστές. Τα δε ποσά που δικαιώθηκαν είναι κατά πολύ λιγότερα απ’ αυτά που δικαιούνταν ως δικαστές και φορείς της τρίτης λειτουργίας του κράτους που θα πρέπει να έχουν οικονομική άνεση για να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με επάρκεια και χωρίς προβλήματα. Άλλωστε ζητούσαν την εφαρμογή συνταγματικής διάταξης που καθορίζει ότι οι αποδοχές τους είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους και με βάση αυτή τη διάταξη ζητούσαν τους μισθούς που λάμβαναν οι Διευθυντές Δημοσίων Υπηρεσιών και Κρατικών Φορέων και μάλιστα τελικά, παρά την έκδοση από το ως άνω ειδικό Δικαστήριο αποφάσεων που τους δικαίωναν, συμβιβάστηκαν σε μικρότερους μισθούς. Δεν νομίζω ότι οι μισθοί των δικαστικών λειτουργών που δεν ξεπερνούν αριθμητικά τις μερικές χιλιάδες δημιούργησαν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

      • Γιώργος Πανίδης είπε

        Οι μισθοί των δικαστικών ενσωμάτωσαν, παράνομα και αντισυνταγματικά, τις υπερωρίες και τα επιδόματα των άλλων κλάδων.
        Το παράνομο της υπόθεσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο μισθός πχ ενός Δ/ντή ΕΣΥ είναι καθαρά 2600 € ενώ των αντίστοιχων δικαστικών 6000 €!!!
        Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…

  5. ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΟΝΟ:ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
    ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ,ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΡΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ,ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!

    • Eleni είπε

      Μην τα λές έτσι βρε “Θεόδωρε” !!!! Ο καψερός δάνεισε και κάτι φράγκα για ένα “κωλόσπιτο” και δεν ξέρουμε άν τον ξεπλήρωσε ο …. μπατάκας …. ή μήπως τον ξεπλήρωσε ???

  6. Δημήτρης είπε

    Πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη και ελπίζω τα στοιχεία που επικαλείται να την επαληθεύουν. Αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε μια τεκμηριωμένη και αντικειμενική απάντηση για το τι έφταιξε.

    Ας μου επιτραπεί και ένα “ξενέρωτο” σχόλιο: προφανώς εκ παραδρομής, υπάρχουν μερικά χτυπητά ορθογραφικά λάθη. Ας διορθωθούν πριν δημοσιοποιηθεί ευρέως το πλήρες κείμενο.

  7. giorgos είπε

    Αφού λοιπόν είναι φανερό ότι:
    1) Πολιτική ήταν η βούληση της κρίσης
    2) Οικονομική δυνατότητα εξόδου δεν υπάρχει
    3) Οι προδότες ζουν και ενεργούν ακόμη ανάμεσά μας
    ας ψάξουμε αλλού για το τι μέλλει γενέσθαι.

    • Σταμάτης είπε

      Αφού ο κόσμος είναι υπνωτισμένος. Οι κοινωνικές δυνάμεις βρίσκονται σε αφασία. Κάτι που το φροντίζει αδιάλειπτα η τηλεόραση σαν το κύριο μέσο ενημέρωσης. Μας περνάνε για βλάκες.

      • Γιώργος Πανίδης είπε

        Μηπως δεν μας περνάνε για βλάκες αλλά είμαστε; Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να αυτοπαίνευόμαστε για έξυπνοι. Η απόδειξη θα έρθει με τις δημοτικές εκλογές.

    • Για το “τί μέλλει γενέσθαι” , μία επίσκεψη στον ιστοχώρο που προτείνω, είναι η απάντηση.

  8. Efrosyni είπε

    Η επιστολή εύχομαι να πιάσει τόπο και να ιδρώσει το αυτί του Charles Papoulias. Συμφωνώ με το Δημήτρη για τα λιγοστά ορθογραφικά. Μήπως θάπρεπε να γίνουμε και χορηγοί σε διαφήμιση στη τηλεόραση για να προωθήσουμε κάτι ανάλογο? (Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια ειδήσεων του Μέγκα).

  9. Dr Vellorum είπε

    Φίλοι καλησπέρα πραγματικά μια επιστολή με αληθινή αξία.Το πρόβλημα πραγματικά εστιάζεται στο πως αυτό και παρόμοια πονήματα μπορούν να γίνουν ευρέως γνωστά και εξηγήσημα στην βάση του Λαού μας .Θα μου πείτε οτι αρχικά η ένωση ανθρώπωνμε κοινούς προβληματισμους και κίνητρο την διάσωση τη πατρίδας μας είναι αρκετό, όμως θα συμφωνούσα με το σκεπτικό της Efrosyni που εύχομαι να το δηλώνει πραγματικά και όχι χαριτολογώντας.Το θέμα λοιπόν είναι πως γίνεται ευρέως γνωστό και είναι το πρώτο πρόβλημα γιατί θα ακολουθήσουν και μια σειρά άλλα για τα οποία αν θέλετε συζητάμε.Αντίσταση λοιπόν βασισμενη σε παραγματικές καθαρές απόψεις και δεδομένα και όχι υστερικες φωνές όχλου είμαι μέσα κυρίες και κύριοι!

    • olympiada είπε

      Welcome to the club!

      • Oι συντάκτες του πονήματος, έκαναν εξαιρετική δουλειά. Η παρατήρηση που έχω να κάνω είναι το ότι η αιτία που οδήγησε στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μας επί της Οικονομία μας, δεν είναι η πρακτική που ακολουθήθηκε στους τέσσερις τομείς που αναφέρονται.
        Αν κάνουμε ένα ακόμη βήμα πιο βαθειά, θα δούμε (δεν είναι δύσκολο) ότι και τις τέσσερις αυτές οικονομικές πρακτικές, τις δημιούργησε μία κοινή πολιτική νοοτροπία που κατονομάζεται ως “κομματοκρατία” και ορίζεται ως “η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά που προτάσσει το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος και έχει καταστεί “κρατούσα άποψη” στην πολιτική πρακτική” της μεταπολίτευσης..

        Αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία των τεσσάρων αυτών πρακτικών που οδήγησαν στην οικονομική και κοινωνική αιχμαλωσία, την Ελληνική κοινωνία.

        Η επισήμανση αυτή έχει σημασία, διότι στη μία περίπτωση η αιτία του κακού είναι πολιτική, ενώ στην άλλη είναι τεχνοκρατική.
        Η διαφορά, μεταξύ αυτών των δύο είναι τεράστια, διότι αν δεχτούμε ότι η αιτία του κακού είναι ο κακός χειρισμός κάποιων οικονομικών μηχανισμών, από κάποιους, συγκεκριμένους, που υπογράφουν τις σχετικές διατάξεις, τότε απαλλάσσουμε το καθεστώς πολιτικό σύστημα που σύσσωμο είναι ένοχο του ειδεχθούς αυτού εγκλήματος διαρκείας.

        Η, πράγματι, εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι συντάκτες του πονήματος, αποτελεί μία ακόμη τεκμηρίωση, από τις πολλές άλλες που περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο “ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, το βαθύ κράτος της Ελλάδας, η αιτία της πτώχευσης”, που βρίσκεται αναρτημένο στο http://hkommatokratia.blogspot.com

    • Efrosyni είπε

      @Dr. V. Δε χαριτολογώ. Δε βλέπω άλλο τρόπο να βγει προς τα έξω πιο δυνατά και πιο γρήγορα ένα μήνυμα/σπότ αφύπνισης το οποίο όλοι μας -ακόμα και τα κομματόσκυλα- τάσσονται υπέρ.

      • Eleni είπε

        τα κομματόσκυλα τάσσονται υπέρ … γιατί ξέρουν ποιοί έχουν βάλει το χέρι στο μέλι … και τους είχαν απο κοντά και το έπαιζαν “μάγκες” και τώρα που η ΦΩΝΗ του κόσμου άρχισε να υψώνεται και να γίνεται ΚΡΑΥΓΗ κοιτούν τα ποντικάκια να πηδήξουν απο το πλοίο !
        Τώρα θα πούν και θα κλαψουρίσουν:

        - τι ήθελες να κάνω?
        - δεν μπορούσα…
        - νόμιζα πώς ήταν η ευκαιρία μου….
        - Ξεγελάσθηκα και εγώ όπως τόσος κόσμος …
        - Τι? νομίζεις εγώ κέρδισα τίποτε?
        - Ποιός αυτός? ο δείξαι ο πείξαι …
        - Που να ανοίξω το στόμα μου !
        - Μωρέ άν δεν μου κάνει αυτό ή εκείνο … στο χέρι τον έχω !!!

        Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται !

        Η δική μου προσωπική άποψη είναι: ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ !!! όπως δεν τσιμπάμε με τους όψιμα σκεπτόμενους δημοσιογραφίσκους-αργυρώνυτους κονδυλοφόρους που ξαφνικά άρχισαν να δίνουν βήμα στις τηλεοπτικές τους εκπομπές στον κόσμο ! Σαφώς και είναι ένα βήμα ….μόνο που κατ’ εμέ …. ΑΡΓΑΜΙΣΗ !

  10. Dimitris K. είπε

    I meleti poli kali alla mono pou meni sta klasika i “politia” i “elit” giati den vazis onomata pios ine i politia?(onomata politikon) pios ine i elit? (onomata epihirimation)

  11. Dr Vellorum είπε

    ΟΚ λοιπόν αγαπητοί φίλοι και εγω χαίρομαι που βρίσκομαι αναμεσά σας επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα της προς τα έω δημοσιοποίησης της Εκθεσης αλλά και κάθε σοβαρης μορφής αντιστάσεεως με σκοπό την αφύπνηση των Ελλήνων και την ανάσχεση του κατρακυλίσματος.Στον τόπο μου χρησιμοποιούμαι μια έκφραση μια λέξη “ζαγάρια” μου είναι ιδιαίτερα αγαπητή και περιγράφει τα άγρια ζώα εκείνα τα οποία κάνουν κατασροφές στην περιουσία των ανθρώπων και φυσικά δεν φημίζονται για την εμπιστοσύνη που μπορείς να έχεις.Τα ζαγάρια λοιπόν των ΜΜΕ? Πώς θα αντιδρασουν όταν ανακαλύψουν τί γίνεται ή καλύτερα όταν τα αφεντικά τους εντοπίσουν το κίνδυνο είμαστε σε θέση για κάποια μορφη ανεξαρτησίας?

  12. Πρόταση:
    1. Να δημοσιοποιηθεί και το μέρος των προτάσεων καθώς και τα ονόματα των συντακτών.
    2. Να κινηθεί άμεσα διαδικασία προσυπογραφής των προτάσεων από όλους τους Ελληνες πολίτες και το κείμενο μαζί με τις
    υπογραφές να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, στη Κυβέρνηση, και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Να ζητηθεί να πάρουν θέση
    επί του κειμένου και των προτάσεων οι παραπάνω φορείς και να διεξαχθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τήν έγκριση ή όχι των προτάσεων.
    Τη διαδικασία της προσυπογραφής την έχω περιγράψει σε κείμενο που θα σας αποστείλω άμεσα.
    Καιροί ού μενετοί!

  13. ahdiasmenos είπε

    Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τα στοιχεία αυτά που πρέπει να γίνουν πιο συγκεκριμένα. Μαζικές μηνύσεις είναι η μόνη απάντηση σ’ εκείνους που καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία. ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΡΕΕΕΕ!

  14. [...] τις αποκρίσεις σε αυτή την καταχώριση μέσω RSS 2.0 ροή. Μπορείτε αφήστε μια απάντηση, ή trackback από τον δικό [...]

  15. blackpit είπε

    Παιδιά η λύση είναι μία.
    Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι και να κάνουμε εμείς ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ.
    Καλές η καταγγελίες,καλές και η μελέτες, αλλά θα ήθελα να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά, από ποιόν περιμένετε να εισακουστούν όλα αυτά και από ποιόν περιμένετε να εφαρμόσει μέτρα.
    Αναρωτήθηκα πολλές φορές και μέχρι τώρα απάντηση δεν μπόρεσα να δώσω.Από ποιον; Απ’τον Γιώργο μήπως;απ’τον Αντώνη μήπως;από ποιον;;;
    Γνώμη μου;Πρέπει να προλάβουμε το μέλλον εμείς!και επιτέλους να το πάρουμε στα χέρια μας.
    Μήπως, λέω μήπως είναι η ώρα για αυτό το κάτι παραπάνω;

    • Eleni είπε

      Αφού δεν είναι ικανοί να ηγηθούν τότε θα τούς οδηγήσουμε …. ΕΜΕΙΣ !
      Συμφωνώ μαζί σου! Άν όχι τώρα …. πότε?

    • ggummm είπε

      ψήνεται φίλε… ψήνεται η κίνηση που λες. Ονομάζεται “παράλληλη οικονομία”, γίνεται με την πρωτοβουλία πολιτών και δίνει διέξοδο για τη συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας παράλληλα και έξω από την επίσημη οικονομία.

      • blackpit είπε

        μέσα και εγώ σε αυτό που λες ( αν και δεν κατάλαβα και πολλά, ίσως μα μας πεις περισσότερα).
        Το βασικό είναι ότι πλέον δεν πάει αλλο!
        Από όπου και να το δεις το πράγμα..ΒΡΩΜΑΕΙ.
        Χρειαζόμαστε προτάσεις,δράση ΤΩΡΑ..πρέπει επαναλαμβάνω να προλάβουμε το μέλλον, πριν μας παρουσιάσουν πάλι κάποιον “εθνοσωτήρα” (και καταλαβαίνετε όλοι τι και ποιον εννοώ!).
        Γιατί όπως πάει το πράγμα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα έχει μείνει τίποτα.
        Και είναι κρίμα.
        Από ότι έχω δει μέχρι σήμερα, υπάρχουν φωνές που θέλουν πράγματι το καλό αυτού του τόπου,που σέβονται και τιμούν το χώμα του.
        Πρέπει να γίνει κάτι…

      • ggummm είπε

        http://talefta.blogspot.com/

        για μια πρώτη ιδέα.

      • ggummm είπε

        υ.γ.
        προτείνω ιδιαίτερη προσοχή στο link Bernard Lietaer και έρευνα σχετικά με τη δουλειά του.

        Είναι από όσο ξέρω ο καλύτερος θεωρητικός των συμπληρωματικών νομισμάτων –μιάς ιδέας που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Η κεντρική ιδέα είναι απλή: Εφόσον υπάρχει προσφορά και ζήτηση και απλώς λείπουν τα χρήματα (που όπως έχουμε διαπιστώσει τα διαχειρίζονται κλέφτες απατεώνες δουλέμποροι και προδότες) ας φτιάξουμε τα δικά μας χρήματα. Είναι εφικτό, υπάρχει ιστορικό προηγούμενο με επιτυχημένη έκβαση (ΚΑΙ αποτυχημένη έκβαση, προσοχή!) υπάρχει θεωρητική υποστήριξη, μοντέλα ιδιωτικών, κλαδικών, δικτυακών και άλλων νομισμάτων, υπάρχει ακόμη και πρόγραμμα open source για την διαχείρησή τους.

    • Πρόταση συσπείρωσης ελευθέρων πολιτών, μέσα στο πνεύμα αυτό, υπάρχει στο http://syspan.blogspot.com
      Κάποτε πρέπει, όλες οι ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών να αρχίσουν να προσεγγίζουν η μία την άλλη.
      Ας κάνουμε κάτι, επ’ αυτού.

  16. [...] άρθρα Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υ…Η απόδειξη της κατάρρευσης με τις ενέργειες [...]

  17. ΣοφΤ είπε

    Olympiada, τι είναι όλα αυτά τα σενάρια περί επιστροφής της Γερμανίας στο μάρκο; Τι συμβαίνει;

    • olympiada είπε

      pi8ano senario. yparxei ayth h stoxeysh edw kai kairo.

      • ΣοφΤ είπε

        Και τι σημαίνει αυτό;

      • olympiada είπε

        Ότι ολοκληρώνουν τη μεγαλύτερη αρπαχτή μετά τον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

      • ggummm είπε

        τι εννοείς *μετά* το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο?

      • Eleni είπε

        ότι ο Β’ Π.Π. δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα κόλπο γκρόσσο μεταξύ αμερικανών και γερμανών!
        Ρίξε μία ματιά (καλύτερα να το μάθεις νεράκι) το βιβλίο του Charles Higham: Αμερικανοναζιστική συνωμοσία …. και νομίζω ότι δεν θα χρειασθεί να ξανακουρευτείς ποτέ στην ζωή σου …. :-)

      • ggummm είπε

        ακριβώς. υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας υποψιάζουν ότι συνεχίζουν μέχρι τις μέρες μας πολλά ναζιστικά προγράμματα. Τον Higham δεν τον ήξερα, ευχαριστώ.

        με τη σειρά μου προτείνω: http://youtube.com/watch?v=1wJboIFKCFU

        σε περίπτωση που συνεχίζεις να κουρεύεσαι…

  18. [...] % ΑΕΠ Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ. Παράρτημα 6 http://olympia.gr/2010/05/12/greek-debt-analysis/#more-19512 Categories: Άρθρα Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο [...]

  19. [...] % ΑΕΠ Παράρτημα 5. Χρέος ευρώ και %ΑΕΠ. Παράρτημα 6 http://olympia.gr/2010/05/12/greek-debt-analysis/#more-19512 Categories: Άρθρα Σχόλια (0) Trackbacks (0) Γράψτε ένα σχόλιο [...]

  20. [...] Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Για… Δημοσιεύουμε σήμερα [...] [...]

  21. Παναγιωτης είπε

    Καλα ολα αυτα και γνωστα ηταν σε ολους και μπραβο σ αυτους που τα γραψαν.Ηταν σιγουρο οτι καποια στιγμη θα φταναμε εδω.Ομως η ταχυτητα με την οποια φτασαμε απο το Λεφτα υπαρχουν στο ΔΝΤ κατι αλλο μας δειχνει.Οτι ολα ηταν προσχεδιασμενα και στοχος τους ηταν να ριξουν το ηθικο των Ελληνων ωστε να κλεισουν χωρις αντισταση τα εθνικα μας θεματα.Αυτο πρεπει να εχουμε συνεχεια στο νου μας και ν αγρυπνουμε.
    Ριξτε μια ματια στο πολυ καλο defencenet.gr

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12122&Itemid=139

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12132&Itemid=83

    http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12130&Itemid=138

  22. Yannis D. είπε

    Λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ, λεφτά υπήρχαν, αλλά ο Γιώργος θέλει να το παίζει “Μοναχικός Καβαλάρης” πάνω στο ΛΑΟ και δεν κάλεσε κάποιους σοφούς οικονομολόγους να τον συμβουλέψουν. Άθρωπος που δεν θέλει συμβουλές και νομίζει ότι τα ξέρει όλα να κάνει κουμάντο στο σπιτάκι του και όχι στις πλάτες μας.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΧΝΑΜΕ, κάθε μέρα να παίρνουμε τη δόση μας με την υπενθύμιση: “ΜΕΜΝΗΣΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ” του Χίτλερ. Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε. Πολλά θύματά του επιβιώνουν ακόμη, σαν ζωντανά ΜΝΗΜΕΙΑ για να θυμίζουν στην ανθρωπότητα αυτά που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΎΝΤΑΙ.

    • Eleni είπε

      Η συνταγή … άν ήθελε … υπήρχε ! έτοιμη ! ούτε οικονομολόγους να καλέσει (και να τους χρυσοπληρώσουμε) ούτε να τρέχει πουθενά !

  23. νεόπτωχος είπε

    Να την αφήσει κατά μέρος τη διάχυση ευθυνών το πασόκ, γιατί είναι (με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο) το κόμμα που εισήγαγε, ανάπτυξε και επωφελήθηκε από τη σχέση με τους μεγαλο-επιχειρηματίες.
    Υπάρχει ένα δια ταύτα και δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε ούτε και να ¨τσιμπάμε” στα επικοινωνιακά κόλπα της Ιπποκράτους. Ο Γιωργάκης πήρε κράτος και το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα παραδίδει κοινότητα και μάλιστα οικονομικά και κοινωνικά διαλυμένη.
    Οι μόνοι κερδισμένοι από τη σημερινή μεταβατική κυβέρνηση είναι οι “νέοι Έλληνες” από Αλβανία, Πακιστάν, Αφγανιστάν και Σουδάν.
    Όλοι οι άλλοι έχουμε ζημιωθεί, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
    Στο πύρ το εξώτερο λοιπόν, κύριε Παπανδρέου, και τα σάπια άλλού.

    • ΘουΒου είπε

      Ναι ρε συ εχεις δικιο. Στις 4 Οκτωβριου ειχαμε κρατος (!) Καραμανλικο και τα Χριστουγεννα Παπανδρεϊκο. Φιλαρακο κοιμασαι σε μπλε μαξιλαρι. ΞΥΠΝΑ !!! Το σωστο θα ηταν να πεις στο πυρ το εξωτερο αμφοτεροι.

  24. [...] άρθρα Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υ…ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟΗ απόδειξη της κατάρρευσης [...]

  25. Καμμένη είπε

    Εγώ μαζί σας ό,τι και αν αποφασίσετε. Δίπλα σας.

  26. Coroner είπε

    Η μεγαλύτερη επιβεβαίωση των δεδομένων που αναφέρετε ήταν αυτές οι δηλώσεις Δασκαλόπουλου.

  27. γιωργος είπε

    συγνωμη παιδια ποιοι υπογραφουν το αρθρο τελικα ? θα μπορεσουμε να εχουμε υπογραφες και τι ειναι ο καθε ενας απο τους υπογραφοντες? ευχαριστω

    • Megaloharos είπε

      Συμφωνώ με τον Γιώργο! Πολύ καλή η μελέτη (αν και οι περισσότεροι γύρω στα 30 τα γνωρίζουμε αυτά) αλλά πρέπει να είναι ενυπόγραφη και να συνοδεύεται από σύντομα βιογραφικά των γραφόντων.

      • Eleni είπε

        απο πότε ένα βιογραφικό είναι αυτό που καθορίζει την βαρύτητα μίας πρότασης που κατατίθεται ? είδαμε και τους μεγαλοσπουδασμένους απο κάτι London School of Economics, Harvard, Yale … και πάει λέγοντας !
        Ή δεν ήταν καλοι φοιτητές … ή σπούδασαν με υπνοπαιδεία … ή αυτά που έμαθαν εκεί εφαρμόζονται σε άλλο πλανήτη !

      • Megaloharos είπε

        Δηλαδή Ελένη αν δεν έχει σημασία για σένα το βιογραφικό κάποιου τότε τι έχει? Με πόσες κοιμήθηκε χτες το βράδυ? Αν είδε Τατιάννα το μεσημέρι?Ελεος…
        Από πάντα ένα βιογραφικό είναι αυτό που καθορίζει την βαρύτητα μίας πρότασης. Σιγά μην βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος όπως εσύ να λέει ότι θέλει…Γιατί από την παρατήρηση σου και μόνο φένεται ότι είσαι τυχάρπαστη…

  28. [...] Βλέπε σχετικό άρθρο: Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ! [...]

  29. Dr Vellorum είπε

    Καλημέρα μην γινόμαστε γραφικοί φίλοι μου “το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ” και το Μυστήριο της Ανομίας γαρ συντελείται !Μπορούμε και πώς να αντιδράσουμε το δυνατό ταχύτερα ζητούνται οι γράφοντες την επιστολή και παράλληλα ζητείται προστασία για αυτούς

  30. GREKO είπε

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ.ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 43 ΔΙΣ!!! ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?ΨΙΧΟΥΛΑ ΔΙΝΟΥΝ,ΠΕΡΙΠΟΥ 0,80% ΕΠΙΤΟΚΙΑ.ΒΑΛΤΕΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ.ΑΣ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ 43 ΔΙΣ.ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

  31. [...] Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Για… Δημοσιεύουμε σήμερα την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με [...] [...]

  32. νεόπτωχος είπε

    Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες είχαμε τη φτηνότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1,01 ευρώ το λίτρο με επίσημο μέσο όρο το 1,35).
    Με τον Γιώργο Παπανδρέου αποκτήσαμε άλλη μία πρωτιά, την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρώπη, με τη μέση τιμή αμόλυβδης να ανέρχεται στο 1,53 ευρώ το λίτρο, περισσότερο από 16 λεπτά το λίτρο ακριβότερη από το μέσο όρο της Ευρώπης.
    ….
    Την ίδια στιγμή που σε …πολλά μέρη της Ελλάδας, η μέση τιμή φαντάζει ως ανέκδοτο, με δεδομένο ότι φτάνει μέχρι και το 1,70 ευρώ/λίτρο.
    Και όλα αυτά για την απλή αμόλυβδη, όταν την ίδια στιγμή στη Γερμανία η τιμή διαμορφώνεται στο 1,42 ευρώ/λίτρο, με την πετρελαιοκίνηση εννοείται να είναι ελεύθερη. Για συγκρίσεις βέβαια εισοδημάτων μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων, ούτε συζήτηση να γίνεται.
    (από το newsblog.gr)
    ….
    Άντε Γιωργάκη, ο Θεός να σε έχει καλά να μας χαρίσεις και άλλες τέτοιες πρωτιές (μέχρι τουλάχιστον να σε σιχαθούν οι βουλευτές σου και να σε στείλουν από εκεί που ήρθες).
    Ως τότε, γκαλό γκουράγκιο.

  33. Aπλα είπε

    για τα ταμεια πρεπει 1-ολοι να παρουν αυτα που εδωσε ο καθενας ,αναλογικα μεχρι σημερα.θα μπορουσαμε να εξαιρεσουμε τους υπερηληκες του ογα .δηλαδη οχι συνταξεις αντιστασιακες ,οχι σε παλινοστουντες ,οχι σε κορες νυφες και δεν συμαζευετε ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΣΟΔΟ.
    2.Ελεγχος σε ΟΛΕΣ τις αναπηρηκες συνταξεις και επιστροφη η’ δυμευση περιουσιας σε κατι τυφλους ταξιτηδες πχ. 3-Καμμια συνταξη να μην δοθει σε πολιτες ξενων χωρων που δεν συμπληρονουν τουλαχιστον 15 χρονια -ανελειπων συνδρομων στην ελλαδα(5000 βουλγαροι και αλβανοι παιρνουν την ελαχιστη)
    Για να εφαρμοστουν ολα αυτα πρεπει καθε δημοσιος λειτουργος που του καταγγελετε οποιαδηποτε παρανομια μεσα σε 15 μερες να εχει διεκπεραιωσει την την αναλογουσα του εργασια στην καταγγελια. Δηλαδη το αργοτερο σε 15 μερες να εχει βγει δικαστικη αποφαση ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ 1ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 2-ΝΑ ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ 3-ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΛΑΒΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ
    να δειτε μετα πως σφιγγουν οι κωλοι

  34. ΧΡΗΣΤΟΣ είπε

    Ειναι εξοχως επιτυχης η παρεμβαση των ειδικων επι του ζητηματος της Οικονομιας.Το ζητημα ομως επι του παροντος δεν ειναι οι “διαπιστωσεις” αλλα η διορθωση (εαν αυτο ειναι εφικτο), της ισχυουσας τραγικης καταστασης.Οι ειδικοι/επιστημονες ομως–οσο ορθα και αν εντοπιζουν–τα χαλια της Ελληνικης Οικονομιας, ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ να μας εξηγησουν τα “εγκληματα” των εξι (6) τελευταιων μηνων.Οπως για παραδειγμα την αθροα φυγη κεφαλαιων στο εξωτερικο, την αυξηση των Υπαλληλων της Βουλης (εν μεσω πρωτοφανους κρισης), το “κλεισιμο” της δανειοδοτικης “στροφιγγας” των τραπεζων, τα οποια και θα σχολιασω…Το γεγονος οτι πολλοι Ελληνες εξελαβαν την οικονομικη αθλιοτητα με την Χριστιανικη διασταση του, “ο σωσον εαυτον σωθειτο”, διολου μας τιμα ως φυλη.Κινειται βεβαια μεσα στα ορια της νομιμοτητας–μολαταυτα–, ειναι παντελως ανηθικο. Δινει α μ ε σ α “συγχωροχαρτι” στο κ.κ.Βουλγαρακη (περι νομιμου και ηθικου), οποτε ουδεις εξ ημων δικαιουται να ομιλει περαιτερω..Η απορια μου επισης εγκειται στο εξης:Αν οι Τραπεζες–ως παρουσιαζονται–ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ “ΧΡΥΣΟΦΟΡΕΣ” και οφελημενες (αναμφιβολα), στην παρουσα φαση, γιατι δεν “μετακυλιουν” κομματια της “χρυσοφοριας” τους, στην αγορα που στεναζει?γΙΑΤΙ ουτε ενα ευρω δεν “κατρακυλαει” στις τσεπουλες των χειμαζομενων Ελληνων, οταν οι ιδιες πριμοδοτηθηκαν με 43 δις?Μηπως οι “ειδικοι” ΚΑΠΟΥ έχασαν τον “δρομο” του σχολιασμου τους?Επισης, αν πρεπει να περικοπτονται εφεξης (γιατι αυτο το “γαιτανακι” θα συνεχιζεται ανελλιπως) οι μισθοι και οι συνταξεις, γιατι δεν απολλυονται οι Υπαλληλοι της Βουλης??Ποιο το τοσο “τρομερο” εργο προσφορας κοινων Γραμματεων οι “Νεροκουβαλητων” των Εθνικων μας Ταγων, οι οποιοι πρεπει ταυτοχρονα να παιρνουν και 16 μισθους, ακουσον-ακουσον….Κοινοι γραφιαδες Η/Υ και “αυλοκολακες” που αλλαζουν το νερο ενος εκαστου μπουρδολογου πολιτικου, ειναι τοσο απαραιτητοι,που πρεπει να συτιζονται εσαει απο τον κρατικο κορβανα…Ειναι ατελειωτα τα λαθη της Ελληνικης Πολιτικης ευρυτερα, και οι προτασεις-διαπιστωσεις των ειδικοτερων, προσφερουν (κατα την ταπεινη μου αποψη), περαιτερω συγχυση..Εαν η Ελλαδα ειχε (και εχει) τοσο τρομερες δυνατοτητες, θα πρπει να επανεξεταστει για ποιους λογους και με ποιες “δεσμευσεις–παραχωρησεις” εισηχθη στην Ευρωπαικη Ενωση.Εαν οντως ειμαστε “κομματι” της ευρειας πετρελαιογειτονιας, τοτε γιατι δεν ειμαστε Νορβηγια, και αν καποιοι μας εμποδιζαν/εμποδιζουν, να μας τους αποκαλυψουν οι Ταγοι μας.Γιατι επι τριαντα (30) χρονια, επρεπε να εξαφανιστει καθε μπακαλικο, να αλλαξει επαγγελμα ο καθε γαλατας, να “εξαφανιζονται” παραδοσιακα επαγγελματα,οπως Ξυλουργοι, Σιδεραδες κ.α., και οπου εχρειαζοντο να χρησιμοποιουνται οι “καραβιες” των αλλοδαπων…Να μας εξηγησουν επισης (Ειδικοι Οικονομικοι Αναλυτες και Πολιτικοι “γνωστες επι παντος επιστητου”),τι θα γινει με τους Αγροτες οταν θα σταματησουν οι επιδοτησεις, δηλαδη το 2013. Και για να εχουμε καλο ερωτημα…Ολα τᨔδηθεν” επιδοτουμενα Προγραμματα, απο τα οποια εισερρευσε πλουτος και καταναλωθηκε “αδικως” ως ισχυριζονται απο τους “κακομαθημενους-τεμπεληδες” αγροτες, δοθηκε απο αγαπη Ευρωπαικη??Πριν το 1980, ποσο πληρωναν αυτοι που μας “αγαπησαν” τρελλα, για να φανε μια φετα καρπουζι στα δικα τους SUPER MARKET’S??Πληρωναν αγαπητοι ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ενα ολοκληρο μεροκαματο…Ποσο πληρωναν–για να μας “επιδοτησουν και καλα”–για ενα κιλο βαμβακι??Επισης ενα αντιστοιχο δικο τους-τοτε-μεροκαματο!!!ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΑΔΙ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ//ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΚΕΨΗ//, ειναι οτι εφαγε και ηπιε επι τριαντα χρονια τα δικα τους λεφτα…Πρεπει να θυμαται μονο τριαντα χρονια…Ουτε ενα δευτερολεπτο πριν απο αυτα!!Οταν σε ενα οποιοδηποτε πεδιο ΣΧΕΣΗΣ χανεται η αρχη, τοτε ειδικοι και ανειδικευτοι ΨΑΧΝΟΥΝ σε λαθος κατευθυνση.Ψαχνουν τον “θυτη” μεταξυ των ζωντανων.Κατα την αποψη μου, οι πραγματικοι φταιχτες, ειναι Νεκροι. Εαν υπαρχει Θεος–που τιμωρει τους Προδοτες–τους εχει ηδη καταδικασει.

    • ΧΑΟΣ είπε

      Αγαπητέ φίλε…
      1) Αυτούς που εσύ αποκαλείς Εθνικούς Ταγούς, Εγώ τους λέω Εθνικούς Τράγους ακόμα μπορείς να τους λες Δουλευτές η Βολευτές μα σε καμία περίπτωση βουλευτές….
      Βουλευτές γίνονται άνθρωποι ευαίσθητοι και ευσυνείδητοι…
      Πολιτικός γίνεσαι γιατί θέλεις να προσφέρεις στη χώρα σου, <> στον τόπο σου, την κοινωνία που ζεις και τους ανθρώπους συνανθρώπους σου που αγαπάς και σέβεσαι… Για τον ίδιο λόγο γίνεσαι γιατρός και για τον ίδιο λόγο Εκπαιδευτικός, Δικαστικός η ρασοφόρος, Νομίζω και δημοσιογράφος, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος!!!!
      Θυμάμαι είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια τον Μητσο-τάκη να λέει ότι «το επάγγελμα του πρωθυπουργού είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε» και είπα τότε: Να το κρύψεις ρε κάφρε γιατί επάγγελμα σημαίνει κονόμα, και πρέπει ν’άχεις πολύ θράσος για να μας το λες κατάμουτρα…!

      2) Μιλάς για «ατέλειωτα λάθη της πολιτικής» κι Εγώ σου λέω ότι από τότε που η κλεψιά, η ρεμούλα και η διαπλοκή μετονομάστηκε σε λάθος, αυτοί μιλούν για πολιτικά λάθη κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε, αλλά σαν ηλίθιοι Ψηφοφόροι, κατά περίεργο τρόπο τους δίνουμε αυτοδυναμία με το 90% των ψήφων στο δικομματισμό, Ε τότε καλά να πάθουμε….!

      3) Μιλάς για Ευρω-πέους και επιδοτήσεις. Γιατί δε λες Εβραίους….! Οι Ευρω-πέοι θα μας δώσου μόνο το δεύτερο συνθετικό της λέξης, γιατί ήρθε η ώρα να μας ξεβρακώσουν κανονικά…! Το σχέδιο όμως ήταν Εβραϊκό… Και όπως για τους 300 του Λεωνίδα υπήρξε ένας Εφιάλτης, έτσι τώρα για μας υπάρχουν οι 300 εφιάλτες της ΒΟΥΛΗΣ που διαχρονικά και εναλλάξ ξεπούλησαν όλη τη δημόσια περιουσία της χώρας, και στην τελευταία φάση του σχεδίου πούλησαν και τους ίδιους τους Ψηφοφόρους τους και όχι μόνο αλλά τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του… Μας πούλησαν φίλε μου, και μας παραδίνουν ξεβράκωτους χωρίς μισθούς και συντάξεις, δηλαδή σκλάβους στο ΔΝΤ δηλαδή στις ξένες πολυεθνικές που ήδη έχουν εγκατασταθεί εδώ, αλλά και σ’αυτές που έρχονται και στη πλειοψηφία Εβραϊκών συμφερόντων… Τι άλλο πρέπει να κάνει κανείς για να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία???

      4) Δυστυχώς λοιπόν για τη Δημοκρατία μας (αν αυτό λέγεται Δημοκρατία..!) απέτυχε… και λυπάμαι που θα το πω αλλά αν κοιτάξουμε πίσω η μόνη χρυσή εποχή που πέρασε η Χώρα μας στην πρόσφατη Ιστορία,,, ήταν η επταετία της (Χούντας). Ο Παπαδόπουλος που πέθανε Φτωχός στη φυλακή, είχε κρατήσει σταθερή οικονομία στη χώρα, έκανε τα περισσότερα και μεγαλύτερα έργα για εκείνη την εποχή, χάρισε όλα τα χρέη σε όλους τους Έλληνες δανειολήπτες, (που ποιος άλλος έχει κάνει κάτι παρόμοιο ???) και φαίνεται ότι αγαπούσε αυτόν τον τόπο, γιατί το σύνθημά του ήταν «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ»
      Φαίνεται όμως ότι δεν εξυπηρετούσε τα σχέδια αυτών που μας ήθελαν σκλάβους, γι’αυτό και με διάφορα τεχνάσματα, (Κυπριακό & Πολυτεχνείο) και πάντα με τη βοήθεια του Εφιάλτη (πάντα υπάρχουν τέτοιοι) κατάφεραν να τους βάλουν φυλακή και να περάσουν στη μνήμη του νεοέλληνα τις χειρότερες εντυπώσεις…! Εγώ όμως έτσι… έχω συγχύσει τις λέξεις «Δημοκρατία και Χούντα» και δεν ξέρω ποιο νόημα αντιστοιχεί στη καθεμιά…

      5) Οι φταίχτες δεν είναι Νεκροί… Οι φταίχτες είναι στη Βουλή και συνεχίζουν τη ρεμούλα και το αλισβερίσι, ψηφίζοντας παράνομους νόμους φορολογώντας και χαντακώνοντας όλο και πιο βαθιά τα δικαιώματα του Έλληνα αστού, μικρομεσαίου, εργάτη …
      Γι’αυτό απαντώντας και στο φίλο μας olympiada που έγραψε: «Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη.
      Δημοσιεύουμε σήμερα την συνοδευτική επιστολή της μελέτης με αποδέκτες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές.» θέλω να πω να μην τρέφει αυταπάτες…
      Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο! Αλλά…) όλα αυτά τα σκάνδαλα που όλα αυτά τα χρόνια κάτω από τη μύτη γίνονται δε μπορεί να μη τα πρόσεξε…
      «Τα εθνικά σύνορα η και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη»
      Αυτά του είπε μεταξύ άλλων η κυρία Μπενάκη όταν τον φώναξαν να αναλάβει την προεδρία, και έκανε πως δεν άκουσε… Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει τίποτ’άλλο πέραν της δόξας και του χρήματος…
      Όσο για τους άλλους αρχηγούς κομμάτων και Βολευτές, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη και ειδικότερα σε όσους ψήφισαν υπέρ του νόμου, (Περί μη ευθύνης υπουργών)… που σημαίνει όλοι λίγο η πολύ έχουν βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι…! Συνεπώς όλοι με κάθε τρόπο θα
      επιδιώξουν συγκάλυψη….
      Άρα η έσχατη λύση που απομένει για σωτηρία είναι: η ο Λαός να πάρει τα όπλα και να μπει στη Βουλή, η ο Στρατός… Και όσοι δεν προλάβουν να φύγουν (γιατί σίγουρα όλοι έχουν τεράστιες περιουσίες στο εξωτερικό) αν δεν κρεμαστούν για παραδειγματισμό στο Σύνταγμα, τουλάχιστον
      Να δικαστούν σε δημόσιο φτύσιμο και δεκάκις ισόβια, να δημευτούν οι περιουσίες τους…

      • Πρόταση συσπείρωσης ελευθέρων πολιτών, μέσα στο πνεύμα αυτό, υπάρχει στο http://syspan.blogspot.com
        Κάποτε πρέπει, όλες οι ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών να αρχίσουν να προσεγγίζουν η μία την άλλη.
        Ας κάνουμε κάτι, επ’ αυτού.

  35. Hermes είπε

    Πολύ πίκρα για ένα ολόκληρο έθνος! Πολύ ντροπή για όσους άδολους και αγνούς Έλληνες συναναστρέφονται ξένους εκτός Ελλάδας αυτή την περίοδο. Είναι φορές που δεν ξέρεις τί να πεις! Σε όποιον και να αποδώσεις ευθύνες (συνάφι πολιτικών-μεγαλοεπιχειρηματιών, εξαγορασμένους ψηφοφόρους, τράπεζες, ξένους παράγοντες) αισθάνεσαι ότι η πίκρα σου όχι μόνο δεν απαλύνεται αλλά αντιθέτως σου δείχνει το δρόμο της συνειδητοποίησης ότι το κοινωνικοπολιτικό καθεστώς της απάτης και της αρπαχτής που κυριαρχεί στη χώρα σου για δεκαετίες σε κάνει γελοίο και περίγελο εσένα προσωπικά στα μάτια των ξένων που συναναστρέφεσαι. Εσένα που δεν εκμεταλλεύτηκες ποτέ κανένα σύστημα που αγωνίστηκες για την όποια πρόοδό σου εντός και εκτός Ελλάδας. Η ρετσινιά κόλλησε επάνω μας!
    Και οι λύσεις είναι δύο: ή χαμηλώνουμε τα μάτια από ταπείνωση που γεννά η ίδια μας η πίκρα ή αρχίζουμε να κατηγορούμε τους πάντες (πολιτικούς, πολίτες, δικαστικούς, τράπεζικό σύστημα, εκπαιδευτικούς-πανεπιστημιακούς και πάει λέγοντας…), τό ίδιο μας το έθνος δηλαδή, τους συμπολίτες μας, τους φίλους μας, τα αδέρφια μας, αυτούς που μας ανάθρεψαν. Δηλαδή τον εαυτό μας τον ίδιο -και ας μην αναμειχτήκαμε πουθενά προσωπικά. Γιατί όλοι αυτοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι πολύ άσχημο να είσαι αναγκασμένος να παραδέχεσαι την ξεφτήλα της χώρας σου στους ξένους (και το ότι η χώρα σου μπορεί να έπεσε θύμα συνομωσίας χρηματοπιστωτικών εταιριών ή ξένων δυνάμεων δεν αποτελεί ελαφρυντικό). Ανήκουμε σε μια οικογένεια κλεφτών και ψευταράδων. Και ανεχόμασταν αυτή την κατάσταση πολλά χρόνια. Τί να πεις στους ξένους; Οτί η οικογένειά σου είναι κλέφτες και ψεύτες ή να σκήψεις το κεφάλι από ντροπή;
    Εφιάλτης!

    Πολύ καλή η μελέτη, αλλά ακόμα δεν ξύπνησα από τον εφιάλτη…

    • ΙΩΑΝΝΑ είπε

      Ετσι ειναι ακριβώς. Οταν συνειδητοποιήσουε ο καθενας το κομμάτι που μας αναλογεί και πούμε και μεις “ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ”, τοτε μονο ισως και αρχίσουμε να ξεπλένουμε την εθνικη ντροπή και κατάντια. Γιατι η σιωπή και η ανοχή είναι συνενοχή.

  36. [...] OLYMPIA πριν δυο εβδομάδες είχε βγει το σχέδιο οικονομικής μελέτης που θα προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η [...]

  37. Προσωπικά η φερόμενη ως ¨¨μεγάλή μελέτη΄΄ είναι μια επιπλέον γενικόλογη ανάλυση που δεν καταλήγει σε συγκεκριμμένα ονόματα υπευθύνων.Ε…από εκτόνωση κι αναθέματα δεν οδηγούμαστε στην ΄΄κάθαρση΄΄!

  38. Περίοπας είπε

    Ανεβηκε στην πρωτη μου σελιδα παραπομπή και θα μείνει μεχρι 30/6/2010 τουλάχιστον..
    ..[ΔΝΤ ε; HORCA!...- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ –]..

  39. Musician είπε

    Τελευταια γινεται αναφορα και για τα χρεη του ΟΣΕ.Γιατι καποιος απο τους αιθεροβαμονες δημοσιογραφους που καθε βραδυ κλαινε και δακρυζουν για τα τεκτενομενα στην Ελλαδα μας δεν κανει μια ερευνα και για τα οικονομικα και το ποθεν εσχες του κ.Τσιτουρα ο οποιος ηταν Γενικος διευθυντης στην
    ΕΡΓΟΣΕ στα τελευταια χρονια διακυβερνησης του ΠΑΣΟΚ επι Σιμητη και τωρα ειναι Γενικος διευθντης στην Αττικο Μετρο μαζι με ολο το επιτελειο της μασας και της ρεμουλας…
    Μπορει να ειναι ασχετο αυτο που γραφω με το ανοτερω θεμα αλλα αξιζει τον κοπο να μαθει ο κοσμος και γι αυτο το λαμογιο…

  40. a bs είπε

    Απο τις 12 Μάϊου που δημοσιεύσατε τη συνοδευτικη επιστολή, τί πρόοδος έχει γίνει?
    Πού είναι ολοκληρη η μελέτη?
    Mήπως έχω χάσει καποια δημοσίευση?

    Ευχαριστώ

  41. acritas είπε

    Είμαι μισθωτός δεν διαθέτω καταθέσεις στην τράπεζα το πρωί δαυλιά το απόγευμα σπίτι,
    έχω τρία ανήλικα παιδία η διασκέδαση μου στο πάρκο με τα παιδία σπάνια θα πάμε σε καμία ταβέρνα συνήθως παραγγέλλουμε κανένα σουβλάκι στο σπίτι και ακόμα πιο σπάνια θα πάμε όλοι μαζί σε κανένα κινηματογράφο.
    Αναρτιέμαι μήπως φταίω για την κατάντια της χώρας μου αναρτιέμαι πως φτάσαμε να χρωστάμε και της Μιχαλούς αφού ήμουν εγκρατής δεν έκανα σπατάλες εξάλλου τα φέρνω δύσκολα πέρα η γυναίκα μου δεν δουλεύει φροντίζει το σπιτικό μας και ένα αμάξι που διαθέτω είναι παμπάλαιο του 1990 μου το δώρισε ο εργοδότης μου νάνε καλά ο άνθρωπος.

    Ξαφνικά πληροφορήθηκα ότι μπατιρίσαμε ποτέ δεν φαντάστηκα πως όταν οι άλλοι σπαταλούν εμένα χρεώνουν! ναι το ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί τώρα κατάλαβα! όμως τώρα είναι αργά η ζημιά έγινε και αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί οι φωστήρες οικονομολόγοι πολίτικοι μας μάλιστα πολλοί από αυτούς ήταν και καθηγητές πανεπιστημίου τρομάρα τους που ήταν μωρέ τότε που κυβερνούσαν και κατεύθυναν της τύχες ενός ολάκερου λαού τέλος πάντων ας τα αφήσω τώρα αυτά εγώ για Άλο πράγμα αποφάσισα να γράψω και για να μην μακρηγορώ μπαίνω αμέσως στο θέμα.

    Λέω αν να πούμε γίνουμε μπαταχτσήδες δηλαδή αν δεν στέρξουμε να πληρώσουμε αυτά που μας φόρτωσαν τα λαμογια τι θα κάνουν οι δανειστές μας ; θα μας κηρύξουν των πόλεμο ; μήπως και αυτά που βιώνουμε δεν είναι πόλεμος; Στο κάτω- κάτω ας πρόσεχαν έτσι είναι ο νομός της αγοράς κάποτε χάνουν και οι τοκογλύφοι σπανίως βέβαια αλλά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο εξάλλου τα χρήματα και η μηχανική του χρήματος στηρίζονται στην τοκογλυφία και από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω αποτελεί μέγα αμάρτημα για όλους τους χριστιανούς εκτός και αν αυτοί που μας δάνειζαν είναι κινέζοι βουδιστές.

    Λιπών επαναδιαπραγμάτευση του χρέους απαλλαγμένου από ληστρικούς τόκους με λίγα λόγια ορθολογισμός του δημόσιου χρέους και βεβαίως-βεβαίως οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά προς γνώση και συμμόρφωση των μελλοντικών αυτόκλητων σωτήρων μας που θα θέλουν να αναλάβουν της τύχες μας στο μέλλων.

  42. Ασπα είπε

    το εξωτερικό χρέος είναι εξακριβωμένο ότι είναι 300 δις; μήπως έχει συνυπολογιστεί και το λογιστικό χρέος; τότε που κόβαμε τις δραχμές μόνοι μας;

  43. giorg είπε

    Στο χρέος δεν υπολογίστηκαν οι απώλειες από την επιτυχία σημίτη: Μετατροπή του χρέους από δολάρια σε ευρώ.
    Αν μετράμε το χρέος σε δολάρια βγαίνει άλλο μέγεθος.

    Υποθέτω ότι εν μέρη η άνοδος του ευρω έναντι του δολαρίου έγινε από την μετατροπή των χρεών σε ευρώ, και η πτώση του ευρώ οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης του δολαρίου από το ΔΝΤ για να μας ξεχρεώσει από την ΕΕ.

  44. Στέλιος είπε

    Και οι διευθυντές των ταμείων (ΤΕΒΕ κτλ) – αλήθεια ποιός τους διορίζει, ποός τους ελέγχει και ποιός τους αξιολογεί ????
    Αυτοί με πόση ευχέρεια “δάνειζαν” χρήματα σε “δικούς τους” “επιχειριματίες” και με τι όρους???

  45. Κωνσταντινος είπε

    Καλό το κείμενο. Πιστεύω ότι και ο πλέον ανενημέρωτος Έλλην μπορεί τα περισσότερα από αυτά να τα έχει σκεφτεί. Εδώ και 10 μήνες ακούγονται απόψεις και μόνο. Πράξεις χρειάζονται εδώ και όχι άλλα λόγια. Γίνομαι συγκεκριμένος :
    α. Το μεγάλο ποσοστό των πολιτικών είναι λαμόγια, κλέφτες και ζαγάρια. Άρα χρειάζεται μια Εξεταστική επιτροπή για να βρει τους αθώους πολιτικούς.
    β. Δήμευση περιουσιών των ενόχων πολιτικών και επιστροφή τους στο δημόσιο ταμείο.
    γ. Αναζήτηση λοιπών υπευθύνων, σε όλους τους τομείς, πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό.
    δ. Αναδιαπραγμάτευση του χρέους
    ε. Αποδέσμευση του οικονομικού προβλήματος από οτιδήποτε έχει σχέση με εθνικά και κυριαρχικά θέματα.
    Κάποια στιγμή θα πρέπει η Ελλάδα να ξαναέρθει στα χέρια των Ελλήνων και όλοι οι ένοχοι να τιμωρηθούν για εσχάτη προδοσία

  46. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΡΗΤΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΡΗΤΗ είπε

    ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

    KΡHTH ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ.
    ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΟΝΤΕΝΕΓΡΟ
    ΖΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.TAX FREE ZONE.
    ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΜΟΡΑ.
    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
    • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ – ΝΗΟΛΟΓΙΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΝΤΑΙΝΕΡ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
    • OFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ – ΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ.
    • ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ.
    ΜΕ ΣΥΣΡΑΤΕΥΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΚΡΗΤΗ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΙΣΟΣ.
    ΑΠΗΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ – ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΛΛΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΒΙΛΝΤΕΝΜΒΡΕΡΚ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΑΣ,ΥΠΟΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΚΟΣΜΙΩΣ.
    ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΛΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΗ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΛΛΟΣ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Ο ΟΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΟΣ.
    Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.
    Η ΚΡΗΤΗ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΠΗΝΘΗΡΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ. Η ΑΝΟΧΗ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΧΑΡΙΝ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ.

    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΟΥΝ ΣΥΝΗΔΗΣΕΙΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

    ΑΚΟΚΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΛΙΓΟ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

    http://www.humanlife.gr/forums/index.php?showtopic=195

    ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ.

    ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΡΙΟ? ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΣΑΜΕ?

    Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΣ ΞΑΝΑΔΩΣΩΜΕ ΝΟΗΜΑ.
    ΣΗΦΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    sifiseleftheros@ymail.com.sg

  47. ΧΑΟΣ είπε

    Δυστυχώς φίλοι μου… (θέλω να πω… απαντώντας σε όλους όσους γράφετε παραπάνω)… δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα, και η κατάσταση εκεί που έχει φτάσει δεν είναι αναστρέψιμη. Ο Έλληνας έχει αποκτήσει νοοτροπία ζώου παχνί και καλοπέραση… και οι ηγέτες μας συμπεριφέρνονται σαν τσοπάνηδες και μας κατευθύνουν σαν κοπάδι και το πέτυχαν με τη διάλυση της παιδείας, με τις αποχαυνωτικές εκπομπές μέσω ΤV και την παραπληροφόρηση. Και τώρα ήρθε η ώρα της σφαγής… Απαντώντας και στο φίλο το Σήφη που γράφει παραπάνω, θέλω να πω, δεν είμαι σίγουρος ακόμα ότι έφτασε η ώρα… «θέλει αρετή Και τόλμη η ελευθερία» Α. Κάλβος… Αλλά Δυστυχώς «θέλει και αίμα» ΧΑΟΣ… Και ο Έλληνας δεν είναι ακόμα έτοιμος νομίζω… πρέπει να ζοριστεί και να χάσει πολλά ακόμα για να οργανωθεί και να πάρει τα όπλα… Τα όπλα που είχαν πάρει οι προηγούμενοι από εμάς και επαναστατώντας και χύνοντας αίμα κατέκτησαν τα εργασιακά δικαιώματα που εμείς κληρονομήσαμε και δυστυχώς τα παραδίνουμε αμαχητί……..!!!!!

  48. [...] ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλ… [...]

  49. Δημήτριος είπε

    Ανεξάρτητη Κρήτη με Αμερικάνικες βάσεις;

    • Keftes είπε

      Ρε παιδιά τί Αμερικάνικες Βάσεις και κουραφέξαλα???
      Δεν υπάρχουν πλέον Βάσεις ούτε στην Κρήτη ούτε και αλλού στην Ελλάδα. Αφού τις έδιωξε το ΠΑΣΟΚ το 1999994. Μας δουλεύετε τώρα??. Τί παπαριές είναι αυτές για δήθεν βάσεις!!!!. Είστε εχθροί της “αλλαγής” και του ΠΑΣΟΚ, δηλ. εχθροί της Ελλάδας??.
      Ρωτήστε και το ΚΚΕ, να δείτε τι θα σας πεί και αυτό: “Βάσεις δεν υπάρχουν” γιατί αν υπήρχαν θα κατέβαζε τον κόσμο στους δρόμους.

  50. nestor είπε

    …ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ
    ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
    ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΚΑΙ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΓΥΠΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΩΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΔΕΡΝΟΥΝ
    “ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥΣ”, Ή ΑΛΛΟΤΕ
    ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΝ
    ΤΑΝΤΑΛΟ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΤΑ
    ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ…… ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΟΜΩΣ, ΟΤΙ ΛΕΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ·
    ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΒΟΔΙΑ ΟΥΤΕ
    ΑΛΟΓΑ· ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ
    ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ
    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
    ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ
    ΑΦΡΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΑΛΘΑΚΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ;
    ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ. ΔΕΝ
    ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ; ΜΗΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ 45-120μ.χ Παραξενο δεν ειναι που δεν τα διδαχθηκαμε στο σχολειο αυτα και αλλα πολλα που ειπαν και εγραψαν οι ελληνες σοφοι?τετοιος πλουτος ανεκμεταλευτος για τους ελληνες.ΤΥΧΑΙΟ?????

  51. ΧΑΟΣ είπε

    Σωστός!!!!!!!!! 100%

  52. hypethros είπε

    Ανεξάρτητη Κρήτη?

    Μας λες: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΩΣ ΑΝΩΝΗΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣ”

    Συγγνώμη, με ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ έβγαινε το ΠΑΣΟΚ στη Κρήτη τα τελευταία 30 χρόνια? Ποιοί το ψηφίζανε?

    Ή μήπως πρέπει σώνει και καλά να γίνει η Ντόρα πρωθυπουργός?

  53. Άλλος Σοσιαλιστής είπε

    Συγχωρήστε μου τη δυσπιστία..
    Επειδή αυτό το άρθρο, αυτή η μελέτη είναι ίσως το συνταρακτικότερο ντοκουμέντο που αφορά και ενδιαφέρει κάθε έλληνα πολίτη, επειδή όλος ο απλός κόσμος αγωνιά να μάθει ποιός υπαιξερούσε το μέλλον του ενώ αυτός έβλεπε ριάλιτυ στον καναπέ του (να λέμε και του στραβού το δίκιο),
    ερωτώ:
    Γιατί αυτή η τμηματική παρουσίαση εν είδει promarketing;
    Γιατί δε βγάζετε όλη τη μελέτη, με ονόματα και ημερομηνίες ώστε να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να δει, να μάθει και να συμπεράνει;
    Γιατί αφήνετε να αιωρείται στον κακόπιστο νου (να παίξω το συνήγορο του διαβόλου) το ενδεχόμενο ανοίγματος σε κάποια σκοτεινή συναλλαγή;
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ !
    Ελπίζω να έγινα σαφής, στη διάθεσή σας για περαιτέρω συζήτηση.

  54. Ευαγγελος είπε

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΟ 14% ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1998 ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΤΑ ΚΟΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ

  55. Keftes είπε

    Ρε παιδιά, μας δουλεύοτυν οιάνθρωποι. Ζητούν θυσίες απο μάς για να απολαμβάνουν αυτοκρατορικά την εξουσία οι αθεόφοβοι.
    Διαβάστε στο:
    http://gianniotis.blogspot.com/2010/05/46.html
    να δείτε τί λέει:

    ΑΠΟ
    ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ,
    ΟΚΤΩ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
    ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ,
    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,
    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ
    ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
    κ.λπ.
    αποτελείται ο μηχανισμός της υπουργού Παιδείας ΆΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας,
    ΥΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ:

    1. Ιωάννης Μήτσος,
    2 Κωνσταντίνα Παπαδογιάννη και Γιάννης Χάλαρης,
    3 ενώ ως ειδικοί σύμβουλοι οι
    4 Εύη Χατζηανδρέου,
    5 Παύλος Γούσης,
    6 Ελένη Πετράκη,
    7 Ματίνα Στάππα,
    8 Ελένη Μωραΐτου,
    9 Χαρά Σωτηριάδου,
    10 Αργύρης Περουλάκης και
    11 Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
    12 Διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού ανέλαβε η
    13 Ευγενία Λοκανά με γραμματείς της τις κυρίες
    14 Γεωργία Θεοφανοπούλου και
    15 Μαρίνα Μαγκουρλίδου.

    ΣΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ

    16 Ρούλα Μπικίδου,
    17 Αθηνά Πανούτσου και
    18 Μίζη Ελένη,
    19 στη Γραμματεία οι
    19 Σοφία Κυρούση και η
    20 Κατερίνα Καρβέλα,

    ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ οι
    21 Αλεξάνδρα Μπουρνιά, η
    22 Δήμητρα Γαζή και η
    23 Ουρανία Σταύρακα,

    ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Η

    24 Σταυρούλα Τσούτσουρα (διευθύντρια) και η Αγγελική Καρακατσάνη.

    ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΆΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ:

    25 Αναστασία Χατζηδάκη,
    26 Βασιλική Σκαρτσούνη,
    27 Χρήστος Δρούζιας,
    28 Γιώργος Πλούσος,
    29 Μάρθα Παναγιώτου,
    30 Διονύσης Τσαγκρής,
    31 Ιωάννα Λογαρά,
    32 Γιώργος Σταθιάς και
    33 Έφη Μεγαγιάννη.

    ΤΟ ΠΟΛΥΠΡΟΣΩΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ:

    34 Ρίτσα Γαλογαύρου,
    35 Γιάννης Μαστρογεωργίου,
    36 Δώρα Τσολάκη,
    37 Νιόβη Λακοπούλου,
    38 Γιώργος Παπούλιας,
    39 Γιάννης Νάστος,
    40 Άννα Μπεκρή,
    41 Μαργαρίτα Βεβή,
    42 Σταματίνα Μοτάκη,
    43 Πελαγία Γιαννικοπούλου,
    44 Φραντζέσκα Φακάρου,
    46 Αλεξάνδρα Σπύρου και
    46 Νίκος Διαμανταρίδης.

    ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 46 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ…

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΑΝΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ !!!

    Θέλουν εκτέλεση οι άνθρωποι, όταν για εμάς εφαρμόζουν τα σκληρά μέτρα που αποφάσισαν να πάρουν, ως δήθεν υπαγορευόμενα απο το Δ.Ν.Τ. (για να έχουν άλλωθι), και αυτοί ξοδεύουν το αίμα μας!!!!!!!!!!

  56. ΚΛΕΙΩ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ είπε

    ΣΧΟΛΙΟ 1

    …….ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΤΕ …ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΒΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΣΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ :

    - ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ -ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ),,

    - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΈΛΛΑΔΙΚΟΥ
    ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ,,

    - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ( ΤΥΠΟΥ CERN)ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ,,

    - ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΕΡΓΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΗΤΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ )

    KΤΛ ΚΤΛ ….
    ( προσοχή – προσοχη ,,οι πληροφοριες μας πηγαζουν απο τη δυναμη της επινοητικης σκεψης μας και της φαντασιας μας,, και μονο από αυτη… )

    ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΣΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ …
    ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ -ΚΟΠΡΙΤΗΣ …ΔΗ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!

    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΝΕΛΛΑΔΙΤΕΣ!!!
    ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!!!

  57. ΚΛΕΙΩ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ είπε

    ΣΧΟΛΙΟ 2

    …..όσο για τους παραγοντες που φερουν την ευθύνη για την καταντια της υπερχρεωσης της Ελλαδος και καθε χωρας αποικιοκρατουμενης οικονομικά σαν την Ελλαδα ..
    εεε ,,,ναι το 10% της υπαιτιοτητας μπορει να αποδωθει στις ατασθαλειες της δημοσιονομικης διαχείρισης ,στις ρουσφελογικες κομματικες συναλλαγες, στις ζημιογονες προμηθειες δημοσιου ,στην γραφειοκρατική ολιγωρία και βραδυφλεγια και αλλα από αυτα τα συναφή ..

    ….αλλα μονο το 10% ,,γιατι κατα το 90% την ευθυνη φερουν τα μυστικα απορρητα εργα που για την διεκπεραιωση τους χρειαζεται να αποστραγγιζονται οι προυπολογιμσοι των εθνων ,,,εργα που εχουν κατα ενα πολυ μεγαλο μερος επωμιστει στις πλατες τους μυστικα οι κυβερνησεις..οντας εταιροι Διεθνων Οργανισμων και ακολουθώντας τα τυφλοσουρτια της παγκοσμιοποιήμενης διακυβερνησης …
    …τα εργα αυτά τροφοδοτουνται χρηματοδοτικά από τις παρακατω κυρίως πηγές

    -από τα καθαρά κέρδη των μεγαλων πολυεθνικων εταιρειών με υπεξαιρεση,

    -απο τους προυπολογισμους των εθνων με υπεξαιρεση επισης,

    -από μαυρους κορβαναδες που σχηματιζονται με κερδη που προκύπτουν απο παρανομες και εγκληματικές δραστηριοτητες,

    ΤΟ “ΘΗΡΙΟ” ΤΟ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΑΙΜΑ …

    ..ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΙΜΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΧΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ- ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙς ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΡΡΗΤΩΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ,,ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ …ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ -ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ …

    ΕΛΕΩ “ΘΗΡΙΟΥ”…ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!!!

  58. Λεωνίδας Ορφανουδάκης είπε

    Έγραφα τότε (23 Απριλίου 09) εδώ και Στο Ελ. Καφενείο και αλλού !
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ;
    Για να αλλάξουμε τα πράγματα όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα !
    Για να τιμωρήσουμε όμως αυτούς που μας περιφρονούν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τερτίπια και παραγραφές υπάρχει τρόπος .
    Δεν ψηφίζουμε κανένα από αυτούς που διαχρονικά υπήρξαν Υπουργοί οι ίδιοι οι στενοί συγγενείς τους και υπάρχουν έστω και ελάχιστες υποψίες ότι καπηλεύτηκαν τη θέση τους . Εδώ να μην χωρέσει κουκούλωμα . Μαύρο σε όσους κατά την κρίση σας τα έπιασαν έστω και αν έχετε μόνο αποχρώσες ενδείξεις .
    Λεωνίδας Ορφανουδάκης

    Ποιος με ακούει όμως

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ;
    Για να αλλάξουμε τα πράγματα όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα !
    Για να τιμωρήσουμε όμως αυτούς που μας περιφρονούν και υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τερτίπια και παραγραφές υπάρχει τρόπος .
    Δεν ψηφίζουμε κανένα από αυτούς που διαχρονικά υπήρξαν Υπουργοί οι ίδιοι οι στενοί συγγενείς τους και υπάρχουν έστω και ελάχιστες υποψίες ότι καπηλεύτηκαν τη θέση τους . Εδώ να μην χωρέσει κουκούλωμα . Μαύρο σε όσους κατά την κρίση σας τα έπιασαν έστω και αν έχετε μόνο αποχρώσες ενδείξεις .
    Λεωνίδας Ορφανουδάκης

    • Λεωνίδας Ορφανουδάκης είπε

      ΣΗΜΕΡΑ απλά διορθώνω εκείνο το σχόλιο . Μαύρο σε κάθε πρώην Υπουργό και συγγενή Υπουργού και σε όποιον άλλο παράγοντα εξουσίας εφόσον δεν έχετε ιδίαν αντίληψη ότι δεν ζημίωσε τον τόπο και δεν έφαγε .

  59. Κώστας Τσιαντής είπε

    Δεν ξέρω ποιοι είναι «Οι Έλληνες Πολίτες ( Ελλάδας και Εξωτερικού)» που υπογράφουν τη μελέτη, αλλά νομίζω ότι η συμμετοχή τους στην αγωνία των συντακτών του κειμένου έχει Ουσία. Μόνο έτσι, με τέτοιες αναλύσεις οδηγό, μπορούμε να ελπίζουμε στην αναγέννηση της πολιτικής μας ζωής που έχει ανάγκη η χώρα. Συγχαρητήρια.

  60. Αντώνης είπε

    Μπράβο κάνετε καλή δουλειά , σας παρακολουθώ και μου αρέσει ότι μιλάτε πάντα με στοιχεία .
    Ο τόπος θέλει σοβαρούς ανθρώπους που να δίνουν και λύσεις .
    Την επιστολή σας αυτή θα την βάλω στο blog μου με τον συντάκτη φυσικά , γιατί εκεί μαζεύω ότι χρήσιμο διαβάζω .
    http://gemma-psp.blogspot.com

  61. [...] [...]

  62. sevasmiotatos είπε

    Δυστυχώς η “μελέτη” βρίθει απο ανακρίβειες. Θα τολμήσω να πω και ανοησίες. Ενδεικτικά αναφέρω τον χαρακτηρισμό της κατασκευής δρόμων και γεφυρών σαν μη παραγωγικές επενδύσεις ή το συμπέρασμα πως η μείωση του ΦΠΑ απο 13% σε 10% του ΑΕΠ σημαίνει μείωση παραγωγής προστιθέμενης αξίας( Διόγκωση της φοροδιαφυγής σημαίνει).
    Πρόκειται για προσπάθεια επιβεβαίωσης ενός συμπεράσματος που όλοι ξέρουμε με αντικειμενικά στοιχεία. Λυπάμαι που το εγχείρημα αυτοαναιρείται απο προχειρότητα και ψευτοεπιστημονικότητα.

    • astillais είπε

      sevasmiotatos είπαμε;΄κανένα αφορισμό έχουμε ή μας τέλειωσε από τότε που καταργήθηκε ο σχετικός νόμος που έλεγε ότι οι περιουσίες των αφορισμένων πάνε στα Βακούφια;
      Πότε είπαμε κάναμε το τελευταίο σέρβις;

  63. ΚΛΕΙΩ ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟΥ είπε

    H XΩΡΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ,,,ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΞΕΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ..

  64. Xristos είπε

    Παιδια χτυπηστε τους εκει που πονανε.

    Κλειστε τις τηλεοράσεις, στματηστε τους MEGAλοαπατεωνες πολιτικους και τους πληρωμενους δημοσιογραφους να βαζουν τις κοινωνικές ομάδες να μαλώνουν μεταξύ τους ( αλήθεια τωρα με τους φορτηγατζήδες γιατί δεν έβγαιναν οι Παγκαλοι στην TV και έστρεφαν τους ξενοδοχους κατα των φορτηγατζήδων κατα των τουριστικών πρακτόρων)ενω ο Ρέππας καθόταν στο Γραφείο του και γέλαγε???

    Ο δε τραγελαφικός Κώνστας έπαιζε το ρόλο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Αξιος ο μισθός του. Αξιος!

    Οταν οι Αγρότες ξεσηκωθούν σύντομα οι MEGAλονταβατζήδες και εθνικοί εργολάβοι θα βαζουν τους φορτηγατζήδες να βρίζουν τους αγρότες για τον αποκλεισμό των εθνικών οδών και τον Κώνστα να μας λεει τι καλοι που είναι οι φορτηγατζήδες.

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ “ΕΙΔΗΣΕΩΝ” ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΗΝ tv ΣΑΣ.

    Μόνο τα blogs έχουν την Αλήθεια πλεον.

  65. Οι “Έλληνες Πολίτες (Ελλάδας και Εξωτερικού)”, όπως και κάμποσοι… {αν όχι όλοι, καμμιά 30ριά σχόλια διάβασα “αρπαχτά”…} σχολιαστές μένουν στο «επιφαινόμενο» και ναί μεν δείχνουν τους αυτουργούς {τους πολιτικούς… αλλά και τους πολίτες που τούς ψηφίζουν 35 χρόνια τώρα, θα πρόσθετα εγώ!} δεν λένε όμως ούτε κουβέντα για την μέθοδο που χρησιμοποίησαν για την εγκαθίδρυση του πελατειακού συστήματος.

    ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ!

    Είναι η μέθοδος της ολιγαρχικής διακυβέρνησης {που άκόμα και έντιμοι πολίτες κάνουν το λάθος να τήν αποκαλούν “δημοκρατία”}, εγκαθιδρυμένη μεταχουντικά από τον …«εθνάρχη» και ενισχυθείσα τα μέγιστα από τον …«χαρισματικό».
    Είναι η μέθοδος των «ισχυρών» κυβερνήσεων {δηλαδή ανεξέλεγκτων…} που παράγει η καλπονοθευτική Ενισχυμένη ΔΥΣαναλογική και οι παραλλαγές της.

    Στους πολιτικούς-παράγωγα αυτής της καλπονοθείας απευθύνενται η μελέτη-επιστολή. Κρίμα…
    Κρίμα που δεν τόλμησαν {ή δεν σκέφτηκαν ή δεν ήξεραν πώς…) να βάλουν τον δάκτυλον εις τον τύπον των ήλων. Να καταδείξουν την οδό αναστροφής της κατάντιας.

    Συγγνώμη για την περιαυτολογία αλλά…
    Τόλμησα να τήν υποδείξω σε ανοιχτή επιστολή προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Σεπτέμβριο του 1974 {για τα περί ισχυρών κυβερνήσεων που …τσαμπουνούσε τότε}, επιστολή που ευτύχησε {χωρίς να έχω …κονέξια} να δημοσιευτεί ταυτόχρονα πρωτοσέλιδη στην “ΑΥΓΗ”, την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και τον “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ”…
    Βρείτε την (κι αν δεν…, μπορώ να σάς τήν στείλω με fax) και λυπηθείτε που θα αναγκαστείτε να μού απονείμετε τον τίτλο της …Κασσάνδρας για όσα συνέβησαν διαχρονικά έως σήμερα.

    αγάπη – αφοπλισμός – ειρήνη
    Ναπολέων Παπαδόπουλος
    Σκλίβανη [455 00]
    τηλ & fax: 26540-51217
    nalambis.blogspot.com

  66. Αγαπητοί, όσο εμείς καταγινόμαστε σε μακροσκελείς αναλύσεις περί των πεπραγμένων οιωνδήποτε ανθελληνικών στοιχείων, ΟΛΟΙ αυτοί υποσκάπτουν τα θεμέλια του ΕΘΝΟΥΣ και εμείς ομφαλοσκοπούμε. Έλληνες γρηγορείτε, μας ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!!!
    Οδυσσέας Τηλιγάδας

  67. [...] Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί …. [...]

  68. δελφινάκι είπε

    Η σχολιασθείσα επιστολή προς τον πρόεδρο, μαζί με την παρουσίαση της “Ολυμπιάδας” δημοσιεύτηκε στο τρέχον (τεύχος 81) τεύχος του περιοδικού Άρδην αφιερωμένο στην Αντίσταση Έναντι του Χρέους

    http://www.ardin.gr/node/3698

  69. Adonis είπε

    Που πηγαν τα λεφτα?
    http://greekheritage.ca/news-from-hellas-gr/a-wall-street-journal-story-removed-quickly

  70. [...] Αυτά που δεν μας είπαν ποτέ: ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ – Γιατί υποδουλώθηκε η χώρα. Η μεγάλη μελέτη. Πηγή: http://olympia.gr/2010/05/12/greek-debt-analysis/ [...]

  71. ΚΡΙΤΩΝ είπε

    Aυτο που ενθαρρυνει ολα αυτα τα πολιτικα τομαρια που εναλλασονται
    στην εξουσια ειναι η αδιαφορια εκ μερους μας και η σημαντικη ελλειψη
    συντονισμου για ομαδικη διαμαρτυρια με μεγαλη διαρκεια και πεισμα.
    Δεν ειναι δυνατον να κανουν απεργια ομοσπονδιες εργαζομενων και να
    συμμετεχουν ελαχιστοι απεργοι-διαμαρτυρομενοι κρυμενοι πισω απο τα
    πανω.
    ΠΡΕΠΕΙ να βγουμε συντονισμενα ολοι στους δρομους κατα εκατομμυρια
    για να καταλαβουν οτι τα ψεμματα τελειωσαν.
    Αν δεν γινει αυτο θα παρουν θαρρος και θα ζουμε με 180 ευρω το
    μηνα οπως στη Βουλγαρια ,Ρουμανια,Αλβανια και Σερβια.
    Τα διοδια εγιναν απο τον βρωμογερο Καραμανλη με ημερομηνια ληξης.
    Το ιδιο ισχυει και για την Αττικη οδο αλλα ο βρωμογερος Σουφλιας
    ετρεξε προτου παει σπιτι του να τα κανει δωρο στο Μπομπολα.
    Αν κατεβουν στις διαμαρτυριες κατα των διοδιων χιλιαδες λαου και
    οχι μερικες δεκαδες που κρυβονται πισω απο τα πανω που κρατουν
    δεν θα μεινουν ορθια ουτε μπαρες ουτε τα φυλακια που ληστευουν
    τον κοσμο οι δυο πονηρες οικογενειες.
    Η αμυθητη εκκλησιαστικη περιουσια ηλθε ο καιρος να δοθει για την
    σωτηρια του λαου και του κρατους και οχι να αυγατιζει και να
    μοιραζεται απο τους 80 βρωμογερους οι οποιοι εχουν δημιουργησει
    9800 νομικα προσωπα για να μπορουν να ελισσονται οταν αποκαλυπτεται καποιο περιουσιακο-οικονομικο σκανδαλο.
    Μεχρι την Εθνικη τραπεζα εκβιαζαν για να τους δωσει μερισμα 1 ευρω ανα μετοχη.
    Τα πειραματα που κανουν ολοι οι ντοπιοι και ξενοι μαφιοζοι στην
    πλατη του Ελληνικου λαου ειναι στο χερι μας να σταματησουν εντος
    λεπτου.
    Θα ξυπνησουν αραγε οι συμπατριωτες μας?

    • KLELIA είπε

      Συμφωνώ με τον ΚΡΙΤΩΝΑ..πρέπει να δράσουμε ομαδικά..

      Είμαστε στο χείλος του γκρεμού όμως πρέπει να αντισταθούμε να μη πέσουμε..
      ΕΛΛΗΝΕΣ μη χάνετε το ηθικό σας !!!
      ΕΛΛΗΝΕΣ ας είμαστε ΟΛΟΙ μαζί να αντισταθούμε στα δύσκολα μέτρα τους…
      Την ΕΛΛΑΔΑ μας την αγαπάμε και είναι καιρός να το αποδείξουμε…

      Άλλοι σπατάλησαν και εμείς θα τη πληρώσουμε;

      EΛΛΗΝΕΣ μη βλέπετε τηλεόραση, κάνοντας σας να ρουφάτε φολτραρισμένες πληροφορίες…
      Αντίδραση-Αντίσταση-Συμμετοχή σε συλλαλητήρια…
      Ήδη στη Γαλλία έκαναν αγώνα και εμείς καθόμαστε και παρακολουθούμε τηλεόραση με την ελπίδα μήπως και αλλάξει κάτι…Ετσι θα αλλάξει;;
      Ετσι θα κατρακυλήσουμε..
      ΕΛΛΗΝΕΣ ας μην αφήσουμε αυτόν τον τόσο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟΠΟ να μας τον κατακρεουργήσουν τα αρπακτικά…
      Εμείς τον αγαπάμε πραγματικά…Ας το δείξουμε με πράξεις…Για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας…
      Με αγάπη και εκτίμηση,
      Κλέλια

  72. αλεξανδροσ είπε

    ο ελληνασ τελικα ειναι μια γυναικουλα κατινα που δεν κανει τιποτε αλλο παρα να τα κουβεδιαζει ολλα τα παραπανο δειχων να τολμαει να αντιδρασει περιμενοντασ καποιοσ να βρεθει να βγαλει το φιδι απο την τρυπα περιμενουμε να ερθει ο απο μηχανησ θεοσ !κατεβειτε στουσ δρομουσ ,ξεσικοθειτε! ξηπμηστε !!!!!!κλειστε ολλα τα ΜΜΕ μην ακουτε τιποτα ειναι ολοι στο κολπο….. μαθαμε εμεισ οι ειδιοι να μην δουλευομε και μασ βολεβε αυτο!!! οι πολιτικοι ειναι η εικονα εμασ τον ειδιον!!!!, εμεισ τουσ ψηφισαμε!!!!διμιουργιμα μασ ειναι,λαμογια,ντεμπελιδεσ, αεργοι, κοιταμε ησβαροσ τον αλλον να πλουτιζουμε !!!χωρισ να δουλεψουμε, ετσι και τωρα ειμαστε ντεμπελιδεσ και στον αγονα για να βγαλουμε τιν καταντια αυτη απο πανω μασ!!! αν θεσ ελληνα προοδω αρχινα να εργαζεσαι σαν κινεζοσ απο το πρωι εωσ το βραδυ και τωτε θα τα καταφερεισ!!!
    αλεξανδροσ κρητη 31 ετων

  73. ΧΑΟΣ είπε

    Το σχέδιο είχε καταστρωθεί (από αυτούς που κρύβονται πίσω από το σημερινό ΔΝΤ και τρόικα) πριν το 1974 και πρίν ακόμα παραδώσει ο Μαρκεζίνης τα ηνία της Χώρας στο «μεγάλο» Κ. Καραμανλή (Καραμάν – Αλής τούρκικο όνομα) και ιδρυτή της σημερινής ΝΔ ο οποίος και το έθεσε σε εφαρμογή, για να το συνεχίσει επάξια ο «ΜΕΓΑΛΟΣ και ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», ο οποίος όπως εκ των υστέρων μαθαίνουμε, ίδρυσε το κόμμα του το 1974 με χρηματοδότηση του Ροκφέλερ…!!!!
    Σκοπός του σχεδίου που σχεδόν τον έχουν πετύχει, βλέπουμε σήμερα ότι ήταν ακριβώς αυτός: Να εξαφανίσουν την Ελλάδα, να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της, υποδουλώνοντας το λαό της αφού τον αφοπλίσουν πνευματικά… και εισάγοντας ξένη κουλτούρα μαζί με εκατομμύρια μετανάστες, διμιουργούν έναν αχταρμά εξευτελίζοντας την παιδία μας στα σχολεία, εξαφανίζοντας ανθρώπινες αξίες, αλλάζοντας την Ιστορία, ακόμα και την Ελληνική γλώσσα κ.λ.π. Και οι προδότες Βρέθηκαν εύκολα… δυστυχώς αυτός ο τόπος δεν υστερεί από εφιάλτες και Ιούδες, που για λίγα αργύρια πατάνε το δημοσιογραφικό τους όρκο και αποκρύπτουν η διαστρεβλώνουν την αλήθεια στα ΜΜΕ και στον ΤΥΠΟ…!
    Εμείς όμως (οι καθαροί Έλληνες πατριώτες) θέλω να πιστεύω, είμαστε πολύ περισσότεροι… Το ζήτημα είναι ότι να μπορέσουμε να δούμε όλα τα παραπάνω, να συνεννοηθούμε και να οργανωθούμε εναντίον τους…
    Η λύση δε θα έρθει όσο υπάρχει τόση άγνοια…
    Η λύση δε θα έρθει μέσα από τη συζήτηση ζητημάτων που είναι αυτονόητα…
    Η λύση δε θα έρθει μόνο μέσα από το διαδίκτυο που άλλωστε μόνο ένας στους δέκα έχει πρόσβαση…
    Η λύση θα έρθει μόνο μέσα από την πληροφόρηση και τη γνώση…
    Η λύση θα έρθει μόνο με την άρνηση όλων όσων αυτοί νομοθετούν εφαρμόζουν κι επιβάλουν σε μας…
    Η λύση θα έρθει μόνο με ΦΩΤΙΑ και ΤΣΕΚΟΥΡΙ…
    Ξυπνήστε αδέρφια… Δείτε την τρισάθλια και ελεεινή πραγματικότητα και δείξτε τη και στους άλλους…
    Αφήστε τα πληκτρολόγια και βγείτε στους δρόμους…
    Μιλήστε σε φίλους, συγγενείς, γνωστούς και αγνώστους…
    Φτιάξτε τα ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της επανάστασης…
    Καιρός είναι να μάθουν όλοι το κατασκευασμένο (με πονηρούς τρόπους και μεθόδους) χρέος της Χώρας μας δεν είναι πραγματικό…
    Καιρός είναι οι προδότες να πληρώσουν και αυτοί δεν είναι μόνο οι 300 της βουλής, αλλά και χιλιάδες άλλοι που τους στηρίζουν και τρέφονται από αυτούς.
    Καιρός είναι ο ξένος καταχτητής να τα μαζεύει και να φεύγει από την ένδοξη, πλούσια, αλλά καταταλαιπωρημένη κατά τ’άλλα Χώρα μας…

    Αααα κάτι που ίσως δεν ξέρετε…Αρχές του Σεπτέμβρη έτυχε να μιλήσω με Αλβανό γείτονα και να μάθω (ΑΚΟΥΣΤΕ) πως όλοι οι Αλβανοί που έχουν άδεια παραμονής, έχουν όλοι γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους…..!!!!!
    ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…: Μην αφήσετε Αλβανούς και πακιστανούς να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον και του τόπου μας…
    Το μοναδικό όπλο που προς το παρόν έχουμε εναντίον τους και δεν είναι άλλο από την ψήφο, χρησιμοποιήστε το… Πυροβολήστε τους στο ψαχνό, μαυρίζοντάς τους…!
    Και ΠΡΟΣΟΧΗ η αποχή σημαίνει ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

    • KLELIA είπε

      Ας προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!
      Η λέξη ”φιλότιμο” υπάρχει μονάχα στην ΕΛΛΑΔΑ και πιστέψτε υπάρχουν ακόμα ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ακόμα και στις μέρες μας…

      ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ…

  74. ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ…..

    ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    Διεθνές ληστρικό (μολυσματικό) Νομισματικό Ταμείου Δι-Νε-Του.……μας τ’ έπρηξες.

    Φτάνει πια τόση υποτέλεια ευημερία σπατάλη κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.……..

    Τυχαίο; Μάλλον τροχαίο και μοιραίο
    Τυχαίο; Δε νομίζω…. να νομίζω;;!
    Δι-Νε-Του.…… μας τ’ έπρηξες.

    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, όλοι του διαβόλου γέννα,

    που τα κλέψατε από “μένα”…. Μπαμπέσικα πολιτισμένα.

    Σαράντα χρόνια κυβερνούσαν, και βλακείας αμολούσαν,

    Πως θα “έσωσαν” την ΕΛΛΑΔΑ, τη βλακώδες εξυπνάδα.

    Τόνους ΨΕΜΑΤΑ πουλούσαν, τον λαό παραπλανούσαν,

    Και απ’ το κράτος τ’ αφαιρούσαν, κ’ έτσι τα οικονομούσαν.

    Ξεφτίλισαν την ΕΛΛΑΔΑ, π’ ήταν της σοφίας δάδα,

    και αντί το φως να στέλνει, οίκτο και συμπόνια παίρνει.
    Ικανότης ανικάνου εις τα έδρανα επάνω,

    τις σπατάλες δεν λογίζουν νόμους άνομους ψηφίζουν.

    Και όλους εμάς…. να μας τα πρήζουν.

    Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ tzinis@otenet.gr

    http://www.tzinis.blogspot.com/ http://www.tzinis.com

    [87] http://WWW.ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.news.tzinis.gr Σατυρικός επιθετικός και αντικειμενικός……
    Διεθνές Νομισματικό Ταμείου ΔΝΤ.
    Φτάνει πια τόση ευημερία σπατάλη κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.……
    =Είσαστε από της γενιές που ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ, ξευτελίσατε την Ελλάδα, την πουλήσατε (και θα την πουλήσετε), αλλοιώσατε τον πληθυσμός της, και έρχεται η επόμενη μέρα και τινάζονται όλα στον αέρα.

    = Με τα νέα μέτρα: Μας πήραν τα “μέτρα”, και η επόμενη μέρα θα είναι νύχτα….. Δηλαδή τι χειρότερο θα μπορούσαμε να πάθουμε, ήμαστε στον πάτο, και θα πληρώνουμε ΜΟΝΟΝ τους τόκους των δανείων για δεκαετίες.

    = Για να σωθούμε από την ΚΡΙΣΗ, έπρεπε να μπούμε σε ΝΕΑ χειρότερη ΚΡΙΣΗ;;;

    = Και ΜΗΝ ξεχνάτε: Οι απατεώνες έχουν έμβλημα την αλήθεια και εξαπατούν τον λαό, των ιδικά αμόρφωτο.

    = ΤΕΛΙΚΟΣ: Για ΟΛΑ φταιν οι κυβερνώντες οι νυν και οι απόντες, οι πεθαμένοι και οι ζώντες. Οι μοναδικοί φταίχτες.

    = Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν με τον ερχομό το κλιμάκιο των τούρκων κλπ.

    Και χάριν της υποτελείας και της “ειρήνης”, θα χέσουμε το ΑΙΓΑΙΟ για την ευημερίας και της ασφάλεια των Τούρκων

    ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ-ΜΠΕΝΑΚΗ…… ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ;;

    = Εθνοπατέρες και εθνομητέρες προδότες γίνετε; Δυστυχώς γίνετε και παραγίνετε, και ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ…….

    = Ο λαός: Αμαθείς αδιάφορος ντοπαρισμένος, και ιδικά αμόρφωτος από το κατεστημένο τους ψηφήζει.

    = Όταν δίνετε την κυβέρνηση σε μ-βλακές, τι περιμένετε εκτός από Μ-βλακειες να κάνει;;

    = Για τι να κάνεις διάλογο με άνθρωπο παράλογο, καλύτερα να συζητάς με κάποιο άλογο!

    =Η σειρά των Α: *(ΑΑΑΑ……) =Άσχετοι άχρηστοι ανίκανοι ανεύθυνοι ανέντιμοι αφιλότιμοι αδίστακτοι άδικοι ανίδεοι ανάξιοι ασύδοτοι άνανδροι και ανιπρόκοποι.

    @ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Η ιδεολογία της τσέπης, το συμφέρον. Η ιδεολογία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ.

    @ Τους καλούς ανθρώπους ο θεός τους παίρνει κοντά Του……. Ποιος ξέρει τι κάθαρμα είσαι για να
    μην σε πάρει ακόμα κοντά του ο θεός, και είσαι ακόμη ζωντανός;
    @ Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ότι ΠΈΘΑΝΕ!

    @ Η αιώνια ζωή είναι μόνον για πεθαμένους.

    Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://www.tzinis.blogspot.com/ http://users.otenet.gr/~tzinis tzinis@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: