Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Με συναίνεση η πώληση του Σκαραμαγκά


Να αποσπάσει κυρίως την υποστήριξη της ΝΔ επιδιώκει η κυβέρνηση και ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος (φωτογραφία) έστειλε σαφές μήνυμα σημειώνοντας ουσιαστικά ότι, αν η τελική συμφωνία για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά .......
(από την απερχόμενη ιδιοκτήτρια γερμανική Τhyssenkrupp) στην Αbu Dhabi Μar δεν επικυρωθεί από τη Βουλή, έχοντας και τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει τη συμφωνία. «Η αναλυτική συμφωνία θα ισχύσει μετά την κύρωσή της από τη Βουλή. Αν ακουστεί ένσταση που υπερβαίνει τα εσκαμμένα, η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην επικυρώσει τη συμφωνία» είπε ο υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της αντιπροσωπείας των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, προβλέπεται η εκποίηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων που δεν αφορούν στρατιωτικές δραστηριότητες και τα Ναυπηγεία να αναπτύξουν μόνο στρατιωτικές δραστηριότητες για 15 χρόνια, ενώ μη στρατιωτικές δραστηριότητες μπορούν να αναπτύσσουν και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου. Ξεκαθάρισε ότι τα Ναυπηγεία δεν θα κρατικοποιηθούν και η κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους κατασκευαστές οπλικών συστημάτων τη φθηνότερη λύση.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: