Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ότι και να λέτε ο άνθρωπος έσπασε την ομερτά και άνοιξε δρόμους .

Φασίστας, πράκτορας των βρετανών, ακτιβιστής, μισότρελος, ακραίος, φίλος ή σύντροφος και πατριώτης… Όλοι οι χαρακτηρισμοί πέφτουν επάνω στο δράστη του επεισοδίου με το παπούτσι στην ΔΕΘ. Ότι και να λέτε όμως ο άνθρωπος έσπασε την ομερτά και άνοιξε δρόμους .

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εμφάνιση του ΓΑΠ σε ανοικτό και άρα απρόβλεπτο κοινό μετά το Καστελόριζο. Αποδεικνύεται ότι πολύ καλά έκανε που δεν έβγαινε.

Μέχρι τώρα μόνο φήμες και αντίλαλοι έφταναν στα αυτιά και στα blog μας κάτι για το Ηρώδιο κάτι δήθεν προπηλακισμοί εδώ και εκεί κλπ.

Το σημερινό περιστατικό καταγράφηκε στις 12:30 από κάποια blog και λίγο μετά σε μια εφημερίδα. Στα μεσημεριανά δελτία δεν παίχτηκε καθόλου με αποτέλεσμα τα blogs και τα νέα μέσα να οργιάσουν και να πάρουν όλη την προσοχή του διψασμένου κοινού μέχρι το βράδυ.

To βράδυ τα κλασικά μέσα πρωταγωνίστησαν.

Οποιοσδήποτε μπορεί να θεωρήσει ότι εάν δεν ήταν τα blogs, το video του ΒΒC και κάποιες φωτογραφίες, ίσως η πραγματικότητα να ήταν διαφορετική αυτή την ώρα. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Γιατρός με μια κάμερα και ένα παπούτσι έσπασε την ομερτά, έβγαλε άχρηστες πολλές δημοσκοπήσεις και πέταξε στα σκουπίδια επικοινωνιακά στησίματα, πιασμένους Δημοσιογράφους και κολπάκια αλλά ΟΒΑΜΑ.

Έδειξε ακόμη ότι όταν υπάρχει γεγονός κάμερα και blogger τότε αυτός που αποσιωπά ή κάνει πως δεν βλέπει το γεγονός, είναι αυτός που χάνει όσο δυνατός και να είναι.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο η ΔΕΘ προστίθεται με τον ανασχηματισμό, το ΕΣ ΠΑΣΟΚ και την κουβέντα για τον υπερ-συσντονιστή υπουργό, και κάνει τον Σεπτέμβρη τραγωδία για τον Γ. Π. Μήνες τον προετοίμαζαν και μήνες προετοιμάζονταν, μα όλη η Ελλάδα θα θυμάται το παπούτσι.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Γιατρός ανοίγει δρόμους, δείχνει την κοινωνική οργή και την αντίδραση σε ένα καλοστημένο -γκεμπελικό σχεδόν- σκηνικό που σε κάνει να αιθάνεσαι ανήμπορος. Ο γιατρός με το Παπουτσι ήταν το “κρακ” που έσπασε το γυαλιστερό και το φτασιδωμένο.

Η μη δίωξη και η μη φυλάκιση του μας αφήνει να θεωρήσουμε την πράξη του ως “πολιτική πράξη” και μας οδηγεί σχεδόν με βεβαίότητα να πούμε ότι θα βρει μιμητές.

i
4 Votes
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 11, 2010 at 11:00 μμ

    Η ενέργεια του είναι κατεξοχήν πολιτική πράξη. Κάτι που το ξεκαθαρίζει στο φιλμάκι που γύρισε την προηγούμενη μέρα, όπου διαφαίνεται και ο συγκροτημένος του και συνειδητοποιημένος λόγος. Σαφώς και δεν είναι λαλημένος και χαίρομαι ότι ακριβώς αυτός ο ακτιβισμός πέφτει στα χέρια τόσο υπεύθυνων ανθρώπων και όχι ανερμάτιστων τραμπουκοειδών που θα ξώκειλαν την υπόθεση σε άλλα κανάλια. Η μέρα αυτή είναι η αποφράδα ημέρα του παπανδρεϊκού επικοινωνιακού οικοδομήματος, που αποδεικνύει ότι ο θρασύδειλος αυτός εγκάθετος είναι μιά εικονικότητα και ένα πλασματικό δημιούργημα άλλων δυνάμεων που τον χρησιμοποιούν σαν ρομποτάκι γιά διεκπεραίωση διαφόρων και ποικίλων υποθέσεων τους-από διεθνή οικονομικά, ευρωπαϊκά μέχρι τοπικά βαλκανικά και μεσανατολικά. Και φυσικά κλείσιμο εθνικών εκκρεμών υποθέσεων και εσωτερικών οικονομικοκοινωνικών.

    Ο Παπανδρέου μας επιβλήθηκε με καθαρά επικοινωνιακά μέσα-πόσοι και πόσοι από μας δεν τον είδαν στο γυμναστήριο; ή δεν πήγαν μαζί του μιά ωραία, ευχάριστη εικονική βόλτα με το ποδήλατο στο βουνό; ή πόσοι από μας δεν βούτηξαν μαζί του και δεν μίλησαν ΄κιόλας όταν μας εξομολογούνταν την αγάπη του γιά τη θάλασσα και τον αθλητισμό; Με την επικοινωνία λοιπόν μας έγινε πολιτική μούρη-όπως τόσοι και τόσοι ηθοποιοί, μοντέλα, αθλητές και τηλεπερσόνες, που όμως,ευτυχώς δεν θα γίνουν ποτέ πρωθυπουργοί.Μ ε την επικοινωνία λοιπόν που μας επιβλήθηκε με αυτήν ακριβώς και θα αποκαθηλωθεί. Και η μεγάλη ,σπουδαία αρχή έγινε σήμερα. Εσπασε επιτέλους η ομερτά όπως ευφυώς λέει και ο Παπαϊωάννου.Το ξήλωμα άρχισε.

  • Αντώνης On Σεπτεμβρίου 11, 2010 at 11:17 μμ

    iconology πραγματικά πιστεύεις πως αν φύγει ο Παπανδρέου – μέρα ή νύχτα δεν έχει σημασία – θα αλλάξει κάτι? Οι πολιτικές επιλογές, η πολιτική κατεύθυνση πρέπει να αλλάξει! Λες ότι το σύστημα δεν θα βρεί άξιο αντικαταστάτη? Θυμίσου πόσο καιρό ο Σημίτης ήταν ο καταλληλότερος. Και τώρα ούτε οι πιο φανατισμένοι δεν θέλουν καν ν’ ακούν γι’αυτόν και τις επιλογές του.

  • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 11, 2010 at 11:30 μμ

    Αν υπάρξουν σωστές διαδικασίες και δεν ξαναζήσουμε παραλλαγές του πραξικοπήματος του δαχτυλιδιού του 2004,πιστεύω ακραδαντα ότι η κατάσταση θα αλλάξει, με την έννοια ότι θα ελθουν στην εξουσία θεσμικοί-το τόνίζω ΘΕΣΜΙΚΟΙ πολιτικοί, που παίζουν το πολιτικό παιχνίδι τίμια, με σεβασμό στους θεσμούς και στις διαδικασίες και που δεν θα κάνουν τις πολιτικές ατιμίες και τα πραξικοπήματα που η παπανδρείκή κλίκα έκανε προσβάλλοντας και γελοιοποιώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και στο ίδιο το κόμμα και φυσικά στον ελληνικό λαό.(γιατί τί άλλο παρά ΥΨΙΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΤΙΜΙΑ είναι να υποκλέπτεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την ψήφο του ελληνικού λαού κραυγάζοντας λεφτά υπάρχουν, ενώ είναι σίγουρο ότι έχεις αποφασίσει να παραδώσεις την χώρα που καταχρηστικά αποκαλείς πατρίδα σου δεμένη χειροπόδαρα στους ανελέητους δανειστές της που συνέβαλες στον παραπέρα πλουτισμό τους;).
    Τέτοια προδοτική φιγούρα δεν έχει ποτέ φανεί στον ελληνικό πολιτικό βίο και η εκθρόνιση του δυναστικού γόνου θάναι μιά αποκατασταση της θεσμικής πολιτικής τάξης.Ε
    ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ Η ΕΚΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  • varanus komodoensis On Σεπτεμβρίου 12, 2010 at 1:11 πμ

    Θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να ντρέπεται
    Συντάχθηκε απο τον/την Ακτιβιστής
    Σάββατο, 11 Σεπτέμβριος 2010 23:10
    Μόνο ίκτος και περιφρόνηση αξίζει σε ένα πρωθυπουργό που σε λιγότερο από ένα χρόνο, αφότου εκλέχτηκε με μια τεράστια πλειοψηφία, κατάφερε το αδιανόητο:

    •Να αναγκάζεται να μεταφέρει και να διατάσσει αστυνομικές δυνάμεις περισσότερες των 10.000 ανδρών, προκειμένου να αισθανθεί ασφαλής ο ίδιος και η κουστωδία του στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.
    •Να κάνει μια πόλη που υποδεχότανε πάντοτε με εκπληκτικές εκδηλώσεις αγάπης τον πατέρα του να ασφυκτιά κάτω από την μπότα του εσωτερικού εχθρού, του ανεπιθύμητου πρωθυπουργού.

    •Να απαγορεύεται σε όλο το κέντρο, από Μπότσαρη μέχρι Βαρδάρη η κυκλοφορία των οχημάτων για περισσότερο από μισή μέρα.
    •Να ίπταται πάνω από την διαδήλωση, δεκάδων χιλιάδων αγανακτισμένων, με την αντιλαϊκή πολιτική του Σαλονικιών, συνεχώς και επί ώρες ελικόπτερο παρακολούθησης της πορείας
    •Να ακολουθούν συνοδεύοντας την πορεία πλήθος μπάτσων που ουσιαστικά προκαλούσαν για την πρόκληση επεισοδίων.
    •Να ρίχνονται χωρίς κανένα σοβαρό λόγο σε πολίτες, που ειρηνικά διαδήλωναν, καπνογόνα ώστε να προκληθούν αντιδράσεις και συρράξεις.
    •Να περιφράζονται με κάγκελα και συρματόσχοινα πάχους ενός εκατοστού όλοι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο Βελλίδειο, όπου θα γινόταν η εκφώνηση της παπαρολογίας του.
    •Να έχει περικυκλωθεί ουσιαστικά όλη η ΔΕΘ με κλούβες αστυνομικών δυνάμεων.
    •Να μην τολμούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη οι υπουργοί του.
    •Να δέχεται ο ίδιος την ρίψη του παπουτσιού από τον αξιέπαινο ακτιβιστή Σ. Βιτάλη.
    ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.

    • nick On Σεπτεμβρίου 12, 2010 at 5:03 μμ

      Ντρέπονται όσοι έχουν φιλότιμο όσοι συνειδητοποιούν ότι δεν τους βγήκε αυτό που επεδίωκαν και μετάνιωνουν.
      Δεν ντρέπεται και δεν πρόκειται ποτέ να ντραπεί αυτός που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία, αυτός που εσκεμμένα οδηγεί έναν λαό στην μιζέρια και την απαξίωση.
      ας φροντίσουμε όλοι το παπούτσι να γίνει το σήμα κατατεθέν της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: