Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η σχέση Αντώνη Σαμαρά και bloggers

Ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και σε μια μεγάλη μερίδα των bloggers έχει αναπτυχθεί, έστω εξ αποστάσεως, μια άλλου είδους σχέση. Υπενθυμίζουμε πως στην μάχη για την κατάκτηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όταν τα ΜΜΕ της κρατικοδίαιτης άρχουσας τάξης τον είχαν εγκαταλείψει και τον έδειχναν μόνο και μόνο για να μην φύγει και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν δημοκρατίας τους από πάνω τους, τότε η συντριπτική πλειοψηφία της διαδικτυακής κοινότητας στάθηκε δίπλα του και αγωνίστηκε για την επικράτησή του, σαν μια αντίδραση και για μια πρώτη νίκη της απέναντι στις επιδιώξεις των παραδοσιακών ΜΜΕ. Το ποιος νίκησε είναι γνωστό.


Οι απλοί bloggers δεν είναι φυσικά δημοσιογράφοι, ούτε είναι παπαγαλάκια κανενός ιδιοκτήτη ΜΜΕ. Είναι απλά ο εαυτός τους και τα ίδια τα πιστεύω τους, εκτός φυσικά κάποιων εξαιρέσεων που γίνονται αμέσως αντιληπτές. Είναι με άλλα λόγια ο πραγματικός….
καθρέφτης της ενεργού κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι ο Ομπάμα, μέσα από αυτόν τον “καθρέπτη”, δηλαδή την κοινότητα των bloggers, με τους οποίους επικοινωνούσε ο ίδιος απ’ ευθείας, ήρθε σε άμεση και ανέξοδη επαφή με σημαντικό τμήμα της αμερικανικής κοινωνίας όλων των τάξεων.

Σήμερα στη χώρα μας, στην εποχή του μνημονίου και πάλι η συντριπτική πλειοψηφία της διαδικτυακής κοινότητας έχει ταχθεί εναντίον του μνημονίου και προσπαθεί να επιτύχει άλλη μια νίκη απέναντι στα παραδοσιακά ΜΜΕ που έχουν ταχθεί υπέρ του μνημονίου, της υποτέλειας της χώρας και της εξαθλίωσης του λαού. Το ποιος θα νικήσει είναι από πριν γνωστό, γι’ αυτό και ολόκληρο το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο θέλει να φιμώσει τα blogs.

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν, που τόσο βοηθήθηκε από τη δικτυακή κοινότητα και εξακολουθεί να στηρίζεται από αυτήν, έχει σήμερα τη μεγάλη του ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτή την καινούργια επικοινωνιακή δύναμη, κάτι που θα αποβεί προς όφελος της μελλοντικής πορείας της χώρας.

Για το λόγο αυτό:
1. Είναι κατ’ αρχήν σημαντικό στις ανοιχτές συνεντεύξεις του με τους δημοσιογράφους, να συμμετέχουν με ερωτήσεις τους και bloggers.

2. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζει η κοινότητα των bloggers την θέση του στο ζήτημα που έχει να κάνει με την κατάργηση ή όχι της ανωνυμίας των blogs.

3. Είναι τέλος σημαντικό να αρχίσει μόνος του με αμεσότητα και όχι με παρένθετα πρόσωπα, ένα διάλογο με τους ανθρώπους του διαδικτύου, όπως έκανε και ο Ομπάμα, για να πληροφορηθεί ο ίδιος άμεσα τα προβλήματα του κόσμου και να ακούσει τις αυθεντικές προτάσεις τους. Είναι απόλυτα χρήσιμο σε έναν ηγέτη να έχει ο ίδιος άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή σκέψεων με τους ίδιους τους πολίτες, κάτι που δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένας σύμβουλος και καμία τυπική επαφή σε μια συγκέντρωση.

Πέτρος Χασάπης

i
Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • Γιάννης Παπαϊωάννου On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:12 μμ

    Τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Τα είδαμε τα χαίρια μας με τον Γιωργάκη και τους bloggers.

    Τάιζε το ΠΑΣΟΚ καμιά εικοσάρια από δαύτους στις Βρυξέλες και τα Παρίσια και σήμερα είναι διαδικτυακά σβησμένοι. Ολοι εκτός πλην ενός κολητου του Γερουλανου.

    Η αλήθεια είναι μια ουδείς αρχηγός θα θυμηθεί τους bloggers την επομένη ήμερα που θα τρέχει στο MEGA και στο Χατζηνικολάου,

    Και γενικά blogging και δεξιά δεν πάει. Δεν τσουλάει

    • typhoon On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:17 μμ

      Γενικά, το κομματικό blogging είναι one night stand!

      • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:28 μμ

        ΕΓΡΑΨΕ! μιά από τις πιό ευφυείς φράσεις του διαδικτύου!

    • vasiliadis On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:32 μμ

      γι’ αυτό ανέβασα το post…για να ακούσω όλα αυτά.

      Εγώ Γιάννη συμφωνώ μαζί σου.

      Και ανοίγουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα: ο ΓΑΠ πρόσεξε τους bloggers. Ο Μπένυ τους θυμήθηκε τελευταία στιγμή και πολύ αργά…

      Σε αυτούς που ξεχνάνε τους bloggers κακό του κεφαλιού τους γιατί…ό,τι ανεβαίνει…κατεβαίνει!!!

  • vasiliadis On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:34 μμ

    Επίσης μου κάνει φοβερή εντύπωση πως προβάλλονται ως bloggers κάτι απίθανοι τύποι με μηδενική επισκεψιμότητα…

    Δεν βαριέσαι…ας είναι…

    • iconology2009 On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:43 μμ

      Α, εδώ θα διαφωνήσω!Υπάρχουν μερικοί μπλόγκερς που ενώ πολύ άνετα θα μπορούσαν να κάνουν αναρτήσεις πιασάρηκες και τραβηκτικές, θες από επιλογή, θες από αδράνεια, θες από ανασφάλεια ή έλλειψη χρόνου δεν κάνουν αρκετές και ούτε κυνηγάνε την επισκεψιμότητα στο δικό τους μπλογκ(κάποια από αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερα είναι και η περίπτωση μου).Είναι όμως δραστήριοι στον σχολιασμό και προτιμάνε να προσφέρουν την δική τους επίσκεψη σαν δώρο και τιμή σε μπλογκς που αγαπάνε. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να έχω επισκεψιμότητα στο δικό μου μπλογκ, που μόνο γιά το γαμώτο της περίπτωσης ανεβάζω που και πού κάποια ανάρτηση. Προτιμώ τον σχολιαστικό ακτιβισμό, που νομίζω ότι μού πάει κιόλας και τον απολαμβάνω-αν και με έχει σακατέψει στη δουλειά μου!

      • vasiliadis On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 10:49 μμ

        Αυτό ακριβώς κάνω και ΄γω.

        Όλα τα post του blog vasiliadis τα βάζω εδώ μέσα και μάλιστα ταυτόχρονα (έχω ακόμη ένα πολύ παλαιότερο)
        Με ενδιαφέρει το συλλογικό και το μαζικό και ΟΧΙ το ατομικό.

        Τον Γιάννη τον παρακολουθούσα από την εποχή του dialogos.

  • ΣΩΤΗΡΗΣ On Σεπτεμβρίου 13, 2010 at 11:26 μμ

    Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ,Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ,Κ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΝΔ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ 180 ΘΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΤΕ Τ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1977 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΝΤΩΝΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΓΑΠ

  • Michael On Σεπτεμβρίου 14, 2010 at 11:31 πμ

    Καλά θα κάνει ο Αντ.Σαμαράς να κινήσει και την χείρα του. Τα blogs ευνοούν την παράταξή του όμως δεν είναι και υποστηρικτές του. Αν μπορεί και έχει ικανότητες να δείξει την έξοδο στον GAP με δική του πρωτοβουλία.
    Τζάμπα μάγκες δεν θα ξανα επιπλεύσουν στη Ελληνική κοινωνία.
    Οι blogers κάνουν τον αγώνα τους, να κάνει κι αυτός το καθήκον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: