Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ ΣΤΟ MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Γιάννης Δημαράς : "δεν έχω ψηφίσει ούτε το εργασιακό, ούτε το ασφαλιστικό... Έλεος πια.! ! ! "
Για τις νέες ταυτότητες: "Απαγορεύω να μου βάζουν τσιπάκια στη ζωή μου. Τελείωσε η ιστορία αυτή."

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ
Αναγνωστάκης: Με μεγάλη χαρά σήμερα για πολλούς λόγους, πρώτα από όλα επειδή μας ταιριάζει, δεύτερον γιατί.......
λέγανε, φωνάζετε όλους και δε φωνάζετε, τον κόψατε, εδώ είναι Γιάννης Δημαράς

Χασαπόπουλος: Καλημέρα Γιάννη.

Δημαράς: Καλημέρα. Μερικοί δε, δεν κοιμούνται από αγωνία έτσι;

Χασαπόπουλος: Σωστό κι αυτό. Και να πούμε σε αυτό το σημείο αυτό που είπες εχτές, ο Γιάννης Δημαράς είναι η δεύτερη εμφάνιση του στο Μέγκα, για αυτό είναι μόνος του. Έχει δικαίωμα από το νόμο, να κάνει δυο εμφανίσεις σε κάθε κανάλι κι εδώ είναι η δεύτερη εμφάνιση του. Τον ευχαριστούμε που επέλεξε το Μέγκα Σαββατοκύριακο.

Αναγνωστάκης: Τον ευχαριστούμε πολύ.

Δημαράς: Ιδού λοιπόν που ο κρυπτόμενος ενεφανίσθη.

Χασαπόπουλος: Κατηγορίες πολλές Γιάννη. Πρέπει να κλείσεις τα αυτιά σου, έτσι;

Δημαράς: Δεν πειράζει.

Χασαπόπουλος: Και να τα ξανανοίξεις Δευτέρα πρωί.

Δημαράς: Με ξέρεις πάρα πολύ καλά κι εσύ κι ο Μανώλης. Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε κανένα πρόσωπο. Και δεν πρόκειται να φύγουν από τα χείλη μου οποιεσδήποτε κατηγορίες. Ξέρω ένα πράγμα. Ότι ο καθένας από εμάς έχει τα προγράμματα του, κουβαλάει στη ζωή την κοινωνική και την επαγγελματική του διαδρομή, έχει δώσει εξετάσεις στην κοινωνία και είμαστε εδώ για να μας κρίνουν. Έτσι απλά. Γιατί όμως το απλό στενοχωρεί κάποιους εγώ δεν το καταλαβαίνω.

Αναγνωστάκης: Τώρα δεν είδες εδώ Γιάννη; Γίνεται χαμός. Οι εκλογές από κει που ξεκίνησαν αυτοδιοικητικές, θα καταλήξουμε να πάμε σε πολιτικές εκλογές, με βασικό όχημα την Αθήνα έτσι; Την περιφέρεια της Αθήνας, την Αττική. Εσύ λοιπόν εκεί φαίνεται ότι είσαι, απέναντι, καταλαβαίνεις.

Χασαπόπουλος: Γιάννη το περίμενες αυτό;

Δημαράς: Έχω οξύνει κι εγώ τη διαίσθηση μου και το ένστικτο μου ως δημοσιογράφος και αφουγκράζομαι την κοινωνία και την κοινή γνώμη. Ήξερα ότι κάτι συμβαίνει. Το ένιωθα. Είχα αποφασίσει να κάνω την κίνηση. Και για αυτό, αυτός ήταν και ο λόγος που είχα μιλήσει με πολιτικούς. Πάρα πολλούς. Και εντός Βουλής και εκτός Βουλής, λέγοντας και δηλώνοντας την επιθυμία μου. Όμως προϋπόθεση με όποια κουβέντα και με όποιο λόγο, ήταν μία, δε θέλω κανένα στίγμα, δεν θέλω κανένα στήριγμα, καμία ταμπέλα και ούτε προσκολλώμαι σε οποιοδήποτε κόμμα ή σχηματισμό. Αυτό είναι. Αυτό ήταν δεδομένο και απεδείχθη. Αυτό όμως δεν μπορεί να δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να συκοφαντεί μια προσπάθεια αγνών πολιτών, που θέλουν επιτέλους να πάρουν την τύχη της περιφέρειας τους, στα χέρια τους. Εμείς είμαστε ακομμάτιστοι και ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό για να γίνει; Για να πετύχουμε δηλαδή και να οργανωθούμε, να τυπώσουμε τα προγράμματα μας που λέγανε ότι δεν έχουμε και θα σας τα φέρω να σας βάλω να διαβάσετε…Τα χρήματα; Όλες οι υποψηφιότητες στην Αττική, καθώς υπάρχουν κόμματα που λένε εμείς στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κυρίου τάδε, χαλάνε κάποια χρήματα, ξοδεύουν και καλώς κάνουν, από τον κρατικό προϋπολογισμό όμως… Εμείς από ποιον κρατικό προϋπολογισμό;

Χασαπόπουλος: Σωστό είναι αυτό.

Δημαράς: Και αν υποτεθεί…

Αναγνωστάκης: Το ίδιο ζήτημα έχει και η Δημοκρατική Αριστερά έτσι;

Χασαπόπουλος: Ο κύριος Κουβέλης.

Δημαράς: Ναι και θέλω να πω ωραία, ας υποθέσουμε ότι ερχόμαστε πρώτοι στην περιφέρεια. Μας επιλέγει το σώμα, οι πολίτες, πολύ ωραία. Τα χρήματα τα οποία έχουμε ξοδέψει, πως το λέγαμε παλιά όταν πηγαίναμε σε γιορτή, «ρεφενέ», θα τα πάρουμε πίσω; Όχι.

Χασαπόπουλος: Δε νομίζω.

Δημαράς: Όχι. Λοιπόν, θέλω να πω ότι δεν είναι ίσος ο αγώνας. Υπάρχουν ανισότητες. Για παράδειγμα κάτι άλλο που είναι εντυπωσιακά αντιδημοκρατικό κατά τη γνώμη μου. Το γεγονός ότι έχει συνεδριάσει μια διακομματική, όπως λέγεται, για τα διαδικαστικά των αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε αυτή την ομάδα των ανθρώπων, σε αυτή την επιτροπή, δεν μας έχουν καλέσει και δεν επιτρέπεται να πάρουμε μέρος. Γιατί…

Αναγνωστάκης: Αυτό είναι λάθος πολύ μεγάλο.

Δημαράς: Τεράστιο.

Αναγνωστάκης: Και ξέρεις γιατί είναι λάθος; Το συζήτησα και χθες, το συζητήσαμε με τον Ιορδάνη, να πω την άποψη μου σε κάτι…. Το αντιμνημονιακό σου κομμάτι, με συγχωρείς τώρα μιλάμε στον ενικό...

Δημαράς: Ναι εντάξει.

Αναγνωστάκης: Αλλά είναι υποκρισία τώρα να λέμε κύριε Δημαρά.

Δημαράς: Μα μας συγχωρούνε είναι σαφές.

Αναγνωστάκης: Το αντιμνημονιακό κομμάτι έχει περάσει λίγο στην άκρη, κατά την άποψη μου. Αυτό που κυρίως μετράει στην δική σου παρουσία είναι, στο χώρο πρώτη φορά, ένα άτομο έξω από τα κόμματα, με αξιοπρέπεια στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με προσωπική συμπάθεια από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, πρώτη φορά εξωκομματικά, βρίσκει ας πούμε ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ψηφίσει κάποιον να ψηφίσει. Πιστεύω ότι το μνημονιακό της αρχής έδωσε κάποιο στίγμα αλλά μετά το ποτάμι άρχισε να γεμίζει από την αυτόνομη ψήφο που πιστεύω ότι θα δοθεί σε έναν άνθρωπο που δεν ανήκει στα κόμματα.

Δημαράς: Ναι.

Αναγνωστάκης: Κι αντί τα κόμματα να το πιάσουν το μήνυμα, να εντάξουν την ανησυχία αυτών των ανθρώπων μέσα, να σε πάρουν σε αυτές τις επιτροπές, να δουν την άποψη και τα λοιπά, σε περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο.

Δημαράς: Είναι αυτό που έχω εισπράξει και νιώθω και που το έχετε κι εσείς διαπιστώσει. Αλλά κυρίως το ζητάει και η κοινωνία σήμερα, οι πολίτες. Έχει παρακμάσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κόμματα πια σήμερα. Είναι κάτι που είναι διαπιστωμένο.

Αναγνωστάκης: Ναι η κοινωνία είναι πιο μπροστά.

Δημαράς: Κι έχει παρακμάσει επίσης και το πολιτικό σύστημα γενικότερα. Ζητάμε κάποια διέξοδο. Ζητάει ο κόσμος κάποια λύση. Ζητάει και πρόσωπα τα οποία δεν είναι γνωστά, να παρέμβουν στα καθημερινά πράγματα, να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα και να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Γιατί είναι κακό αυτό;

Αναγνωστάκης: Όχι αυτό καλό είναι. Αλλά στα πρόσωπα όμως Γιάννη συγνώμη. Έχεις γνωστά ονόματα εκεί. Εκεί δεν είναι… Θα μπορούσες να τολμήσεις λίγο παραπάνω και να βάλεις πιο νέους ανθρώπους, λέω τώρα εγώ σαν μια μου εκδοχή.

Δημαράς: Η πρόταση κι η αποδοχή δεν ήταν κάτι που ήταν εύκολο.

Χασαπόπουλος: Στην αρχή του λέγανε ότι δεν θα μπορούσε να κάνει ψηφοδέλτιο.

Δημαράς: Ψηφοδέλτια, ναι.

Χασαπόπουλος: Χρειάζεται πάρα πολύ κόσμο.

Δημαράς: 151 άτομα έχουμε ως υποψηφίους για περιφερειακούς συμβούλους. Και ήμαστε έτοιμοι, πριν τα δυο μεγάλα κόμματα ετοιμάσουν ακόμα, τους καταλόγους.

Χασαπόπουλος: Πες μας λίγο. Ήρθαν οι άνθρωποι μόνοι τους;

Δημαράς: Πολλοί ήρθαν μόνοι τους και για πολλούς είναι αλήθεια ότι κινητοποιήθηκε μια παρέα ανθρώπων η οποία συνέλαβε την ιδέα και τη στήριξη.

Αναγνωστάκης: Μια παρέα ανθρώπων.

Δημαράς: Ναι μια παρέα ανθρώπων.

Χασαπόπουλος: Και υπάρχουν άνθρωποι από όλους τους χώρους.

Δημαράς: Από όλους τους χώρους.

Χασαπόπουλος: Γιατί ξέρω εγώ στη Δυτική Αττική ή στην Ανατολική.

Δημαράς: Ναι έτσι είναι.

Χασαπόπουλος: Είναι νεοδημοκράτες, είναι και ΠΑΣΟΚ, είναι και αριστεροί…

Δημαράς: Σωστά. Και αυτοδιοικητικοί.

Χασαπόπουλος: Να σου πω κάτι γίνεται έτσι κι αλλιώς αυτή η ιστορία και οι δημοσκοπήσεις τουλάχιστον λένε μέχρι τότε που δημοσιευότανε, ήσουνα, είχες πάρα πολύ μεγάλο ρεύμα, ήσουνα πρώτος και τα λοιπά. Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει την επόμενη μέρα;

Δημαράς: Ναι! Είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι και η δοκιμασία η μεγάλη, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει, θεωρητικά τουλάχιστον αλλά ρεαλιστικά έχουμε καταγράψει ένα πρόγραμμα το οποίο θα επιχειρήσουμε από την επόμενη μέρα, να το εφαρμόσουμε. Πλάι μας βρίσκονται εθελοντικά εξειδικευμένοι επιστήμονες, βρίσκονται οικολόγοι, βρίσκεται η κοινωνία, άνθρωποι από τον αθλητισμό, από τον πολιτισμό.

Αναγνωστάκης: Κι έχουνε έτοιμο ένα χαρτί από την πρώτη μέρα που θα βγούνε, θα πάνε και θα πούνε, να οι προτεραιότητες…

Δημαράς: Ακριβώς.

Χασαπόπουλος: Το χαρτί αυτό είναι οι υποχρεώσεις ουσιαστικά;

Δημαράς: Είναι στο πρόγραμμα μας καταγεγραμμένο και είναι η δέσμευση η δική μας απέναντι στην κοινωνία και το εκλογικό σώμα. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Από τώρα να πούμε ότι θα λειτουργήσουμε; Σας θυμίζω όμως και κάτι άλλο που πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ο κύριος Πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη, αν θυμάστε καλά είπε, ότι ο Καλλικράτης ουσιαστικά θα αρχίσει να λειτουργεί, μετά έξι μήνες. Γιατί το λέει αυτό; Και δικαίως το λέει. Γιατί μέχρι να στηθεί το οικοδόμημα του Καλλικράτη θα χρειαστεί ένας χρόνος.

Χασαπόπουλος: Θέλει υπογραφή πόσα προεδρικά διατάγματα λέγαμε;

Δημαράς: 30 περίπου προεδρικά διατάγματα θα χρειαστούν έξω από τις υπουργικές αποφάσεις για να καθοριστεί ακριβώς η ευθύνη και του Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών.

Αναγνωστάκης: Να ρωτήσω κάτι. Έχεις δεχτεί μια μεγάλη κριτική ακόμα και από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από αριστερά ότι έχεις συμμαχήσει με Ντορικούς, ότι έχεις συμμαχήσει με, με… Γιατί μέσα στο χώρο έχουν έρθει διάφοροι οι οποίοι πραγματικά κανείς δεν ξέρει, ας πούμε, να τώρα, ο κύριος...

Δημαράς: Κουρούσης, ο Χρήστος.

Αναγνωστάκης: Ναι. Τι αντιμνημονιακή στάση θα έχει σε αυτά;

Δημαράς: Βασική προϋπόθεση αυτής της συνάντησης αυτών των ανθρώπων ήτανε ότι είμαστε εναντίον του μνημονίου, αλλά όπως είπες κι εσύ η θέση μας για το μνημόνιο είναι μία θέση αλλά και οι προτάσεις μας για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ακόμα ισχυρότερες. Θέλω να πω χρονικά όμως, αυτή την ιστορία που είναι απαράδεκτη κατά τη γνώμη μου, διότι κανένας δεν έχει στοιχεία να πει και να μιλήσει, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι εγώ είμαι δούρειος ίππος του ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάνε οι σύντροφοι μου από το ΠΑΣΟΚ, και λένε ότι είμαι δούρειος ίππος του κ. Σαμαρά. Ξεκινάνε κάποιοι από το χώρο εκεί και λένε ότι είμαι της Ντόρας. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Καταντά να είναι αστείο δηλαδή. Ένας άνθρωπος και όλοι συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο και θέλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι, πρέπει ντε και καλά να είμαστε σε κάποιο κομματικό χώρο; Ασφαλώς και ο καθένας από μας έχει την πολιτική του επιλογή και ιδεολογία κανένας δεν ήρθε και δεν θα φύγει και δεν θα μείνει δείχνοντας την κομματική του ταυτότητα. Είμαστε πολίτες.

Χασαπόπουλος: Γιάννη εσύ που έχεις την εμπειρία από την πολιτική τόσα χρόνια και από τη δημοσιογραφία ξέρεις ότι πάντα οι αντάρτες στις εκλογές τα εισπράττουν πριν αλλά μετά είναι ήρωες. Και στις αυτοδιοικητικές εκλογές…

Αναγνωστάκης: Οι αντάρτες είναι ξέρεις…

Χασαπόπουλος: Οι αντάρτες πάντα στους δήμους είναι…

Αναγνωστάκης: Καπετάνιοι.

Χασαπόπουλος: Οι αντάρτες όταν φεύγουν από έναν συνδυασμό και είναι σε αυτές τι εκλογές μετά είναι οι επίσημοι…

Δημαράς: Δε μ’ αρέσει η λέξη αντάρτης. Να σας το πω λίγο αλλιώς. Είμαι εραστής της ρήσης του μεγάλου Αλέξανδρου Παναγούλη. Η ελευθερία δε ν είναι δικαίωμα. είναι καθήκον. Έτσι απλά.

Χασαπόπουλος: Εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο πιστεύεις θα είχες τέτοιου ρεύμα;

Δημαράς: Πάντα υπάρχει κάποια αφορμή για να αναδείξει κανείς, έτσι δεν είναι; Τις βαθύτερες του επιθυμίες και σκέψεις και να τις ομολογήσει, να τις δημοσιοποιήσει. Δεν ξέρω να απαντήσω σε αυτό.

Αναγνωστάκης: Κοίτα, άμα δεν υπήρχε το μνημόνιο δεν θα χε φύγει κι από το ΠΑΣΟΚ. Θα τανε τα πράγματα, δεν θα τανε έτσι. Αν κατέβαινε το ΠΑΣΟΚ θα είχε το πάμε και στην αρχή.

Χασαπόπουλος: Μπορεί να ήταν κι επίσημος εκεί.

Αναγνωστάκης: Ναι. Γιατί είναι συμπαθής, αξιοπρεπής, τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Όμως ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου στάθηκε κριτικά απέναντι σου γιατί υπήρξε κι αυτή, ιστορικά, που είχες πάει στο ΔΗΚΚΙ και μετά ξαναήρθες στο ΠΑΣΟΚ. Και φοβήθηκαν ότι μήπως ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

Δημαράς: Όχι.

Αναγνωστάκης: θέλω να μας πεις πάνω σε αυτό, να τοποθετηθείς.

Δημαράς: Σωστά.

Αναγνωστάκης: Για να ξέρει ο καθένας που θα σε ψηφίσει να ξέρει αύριο να πει έλα να σου πω κύριε Δημαρά, δε μου το είχες πει αυτό. Εγώ σε ψήφισα για αυτό. Όπως στεκόμαστε απέναντι σε όσα λένε οι πολιτικοί, τώρα σε αντιμετωπίζουμε κι εσένα, ξέρουμε ότι δεν είσαι τέτοιος, αλλά δυστυχώς σε αντιμετωπίζουμε…

Δημαράς: Συμφωνώ μαζί σας. Και μπορώ να καταλάβω και να αντιληφθώ και να σεβαστώ και τη δυσπιστία που υπάρχει σε όλα τα δρώμενα γύρω από την πολιτική. Όμως, ο στόχος, ο σκοπός, η επιθυμία μας και η κατεύθυνση μας είναι αυτή. Η περιφέρεια. Και τίποτα άλλο. Τώρα για τη μικρή διαδρομή την πολιτική που ξεκίνησε από το ΔΗΚΚΙ, το ΔΗΚΚΙ δεν ήταν εναντίον του ΠΑΣΟΚ όπως θα ξέρετε πάρα πολύ καλά. Ούτε εγώ ποτέ χτύπησα το ΠΑΣΟΚ. Δήλωνα ότι ήμουν ΠΑΣΟΚ. Και έτσι είναι τα πράγματα. Απλά, δεν μπορώ να καταλάβω στη ζωή μου κι εσείς νομίζω και πολλοί άλλοι πως είναι δυνατόν να βρίσκεσαι σε έναν πολιτικό χώρο και να σε μαστιγώνουν, κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά, προσωπικά. Δε μου αρέσει αυτή η ποδηγέτηση. Δεν μπορώ να τη δεχτώ ως άνθρωπος. Ως πολίτης. Το ίδιο έκανα και στη δημοσιογραφία. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Έτσι δεν είναι; Πως είναι δυνατόν να λέει ένας θα κάνεις αυτό διότι αυτό εκτιμώ; Ή μια ομάδα ανθρώπων. Η αλαζονεία είναι αυτή η οποία εκθέτει την πολιτική, την αναγκάζει να παρακμάζει.

Αναγνωστάκης: Ναι,

Χασαπόπουλος: Είναι η μεγαλύτερη τιμωρία, η αλαζονεία των πολιτικών.

Δημαράς: Έτσι μπράβο.

Χασαπόπουλος: Και της εξουσίας. Η μεγαλύτερη τιμωρία. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη…

Αναγνωστάκης: Και όχι μόνο για τους πολιτικούς και για μας,

Χασαπόπουλος: Εντάξει εμείς δε φαίνεται τόσο πολύ, αλλά..

Δημαράς: Υπάρχουν και δημοσιογράφοι αλαζόνες,

Χασαπόπουλος: Πως σου φάνηκε αυτό το δίλημμα που έβαλε ο Παπανδρέου; Δηλαδή, βλέπανε απ΄τις δημοσκοπήσεις ότι εσύ ανέβαινες και το πολιτικοποιήσανε έντονα. Και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου.

Δημαράς: Ναι. Όλα ξεκίνησαν αν θυμάστε… Η διαδρομή είναι η εξής. Οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές λέγανε πριν από ένα μήνα, μετά ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι οι εκλογές αυτές είναι δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Καλλικράτη και εν συνεχεία είπε οι εκλογές αυτές είναι καθαρά πολιτικές και ή θα επιλέξετε τους εκπροσώπους, τις προτάσεις μας ή θα πάμε σε εκλογές. Νομίζω ότι είναι λάθος.

Αναγνωστάκης: Ποιο από όλα;

Δημαράς: Το τελευταίο. Το δίλημμα. Δηλαδή και αν βγει κάποιος Περιφερειάρχης που δεν έχει υποδείξει το ΠΑΣΟΚ καταστρέφεται η χώρα; Θα πέσει ο καπιταλισμός;

Χασαπόπουλος: Λένε ότι κι εσύ όμως χρησιμοποίησες το μνημόνιο, ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Σαμαράς.

Δημαράς: Πολύ σωστά. Και με ποιο σκεπτικό και γιατί. Γιατί κάθε εκλογή…

Χασαπόπουλος: Το πολιτικοποιήσατε εσείς. Η αντιπολίτευση εννοώ. Αν χρεωθείτε στην αντιπολίτευση.

Δημαράς: Εμείς… δεν είχε συσταθεί η παρέα μας πριν από όλα όσα σου περιέγραψα. Αλλά πέρα από αυτό όμως, κάθε εκλογή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Βέβαια, οι αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν να κάνουν με τους υποψηφίους Δημάρχους, είναι ολιγότερο πολιτικές γιατί’ εκεί οι κοινωνίες επιλέγουν πρόσωπα που λίγο πολύ είναι συγγενικά, είναι φιλικά, είναι του ευρύτερου κοινωνικού περίγυρου. Οι εκλογές για την περιφέρεια και πάντα όποτε γίνανε εκλογές και για τις Νομαρχίες πριν είχανε περισσότερο πολιτικά χαρακτηριστικά. Κι αυτό είναι μια αλήθεια που έχει καταγραφεί κι είναι διαπιστωμένη.

Χασαπόπουλος: Για αυτό είναι περίεργες εκλογές Στην αρχή λέμε δηλαδή ότι είναι για πρόσωπα, αλλά αυτά τα πρόσωπα χρησιμοποιούνται απ΄ την κεντρική πολιτική σκηνή και…

Δημαράς: Ναι γιατί δίνεται η δυνατότητα στον απλό ψηφοφόρο την Κυριακή που έρχεται α επιλέξει ένα υποψήφιο Δήμαρχο που στηρίζεται από κάποιο κόμμα και την ίδια στιγμή να ψηφίζει Περιφερειάρχη κάποιον άλλο που στηρίζει άλλο κόμμα ενδεχομένως ή είναι ανεξάρτητος. Γιατί θα έχουμε τέτοιες επιλογές.

Αναγνωστάκης: Γιάννη, να σε ρωτήσω, συνέχεια σε αυτό που είπε ο Ιορδάνης, συνέχεια και της προηγούμενης ερώτησης που θεωρώ ότι δε μου απάντησες αε αυτήν. Ο Ιορδάνης είπε εάν, σε χρεώσουνε στην αντιπολίτευση Ο κύριος Ρέππας είχε πει εδώ, θυμάσαι Ιορδάνη, που τον χρεώνετε τον κύριο Δημαρά; Και δεν πήρε θέση. Είναι δικός μας ο Δημαράς. Υπάρχει ένα τέτοιο κλίμα.

Χασαπόπουλος: Υπάρχουνε πολλοί που λένε εγώ ψηφίζω το Δημαρά γιατί θεωρώ ότι δεν αλλάζω κόμμα.

Αναγνωστάκης: Δεν αλλάζω κόμμα…

Δημαράς: Γιατί να αλλάξει κόμμα; Κανένας από μας που συμμετέχουμε στο συνδυασμό δεν αλλάζει ιδεολογία ή κόμμα. Μια προσπάθεια κάνουμε για να…

Αναγνωστάκης: Όμως στο τέλος της μέρας δέχεσαι όπως έχουμε πει κι από τα αριστερά μια κριτική εκτός από τα δεξιά, ότι είσαι το ανάχωμα, απλά ότι είσαι το ανάχωμα του ΠΑΣΟΚ κι ότι αύριο θα ξαναγυρίσει το ΠΑΣΟΚ και θα πει δικό μας είναι το θέμα αυτό.

Δημαράς: Λοιπόν, δεν μπορώ να απαντάω σε αυτά τα θέματα. Είναι τρελά. Είναι συγκεκριμένες οι εκλογές. Η ιδεολογία η δική μου συγκεκριμένη επίσης. Έχω μια καταγωγή από έναν κοινωνικό και πολιτικό χώρο με αγώνες πολλούς κι όχι μόνο εγώ και οι γονείς μου και πως δηλαδή; Τι να αλλάξω; Να πηγαινοέρχομαι; Δεν μπορώ να τα κάνω αυτά τα πράγματα στη ζωή μου. Είμαι αυτό που είμαι και επιχειρούμε τώρα με μια παρέα να επιτύχουμε κάτι. Θέλω όμως να σου πω και κάτι. Είναι μερικά πράγματα που καλό θα είναι να προσέχουμε πάρα πολύ γιατί τα κάνουνε και ποιοι τα κάνουνε.

Ένας φίλος μου, πολύ φίλος μου, σε ραδιοφωνική εκπομπή χτες έλεγε ότι ο Δημαράς τα έχει βρει με τη Νέα Δημοκρατία, με ένα πρόσωπο. Και επομένως αφού αυτά έχει κάνει, ο Γιάννης δεν μπορεί να είναι φίλος μου. Ή, δυσπιστώ απέναντι του.

Εγώ, που δεν παίρνω τηλέφωνο, εκτός αέρα βέβαια, τον πήρα τηλέφωνο, του λέω, ρε συ αδελφέ, δεν ντρέπεσαι λίγο για αυτά που λες; Τουλάχιστον πριν πεις αυτό που λες, το τηλέφωνο μου δεν το ξέρεις, να με ρωτήσεις; Κι όπως λες ότι είμαστε αδέλφια, δε θα σου πω αν είναι αλήθεια ή όχι; Εκείνο που ήταν το πιο ενοχλητικό και το άκουσε φίλος μου που τον πήρε επίσης τηλέφωνο, είναι ότι υπάρχουνε λέει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες σου και φωτογραφίες. Λέω τι είπατε ρε άθλιοι; Υποκλέπτετε τις συνομιλίες ενός βουλευτή; Και το λέτε αυτό; Δηλαδή, οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε μέτρο! Δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που λένε;

Αναγνωστάκης: Τι είναι αυτό τώρα; Για ξαναπές το.

Δημαράς: Εντάξει το είπα.

Χασαπόπουλος: Αυτό είναι μια κουβέντα που λέγεται; Ή ας πούμε, υπάρχει;

Δημαράς: Τι εννοείς δηλαδή;

Χασαπόπουλος: Θέλω να πω ότι κάθε φορά, όταν υπάρχει ένας ο οποίος δεν υπακούει στην κομματική πειθαρχία ή πάει κόντρα στο ρεύμα του λένε διάφορα.

Αναγνωστάκης: Θα φέρουμε το ΣΔΟΕ

Χασαπόπουλος: Σωστό κι αυτό.

Δημαράς: Να σου πω και κάτι άλλο τρελό. Υπολογίζουμε όλοι ότι μπορεί κάποιοι αντιδημοκράτες, να παρακολουθούν τα τηλέφωνα μας. Εγώ δίνω το τηλέφωνο μου σε όποιον θέλει. Είναι καταγεγραμμένες όλες οι συνομιλίες μου, οι οποίες μπορεί να είναι ερωτικές, μπορεί να είναι οικονομικές, μπορεί να είναι πολιτικές, μπορεί να είναι κοινωνικές, αθλητικές. Δεν κατάλαβα δηλαδή…

Αναγνωστάκης: Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ για αυτό τρελάθηκα και γύρισε το μάτι μου.

Χασαπόπουλος: Έχεις τίποτα να φοβηθείς;

Δημαράς: Τίποτα απολύτως.

Αναγνωστάκης: Τι να φοβηθεί Ιορδάνη; Μιλάει ο άνθρωπος στο τηλέφωνο και κάποιος να του πει κάτι. Τι να φοβηθεί;

Δημαράς: Άλλη τρέλα, γιατί είχα δεσμευθεί κιόλας. Να βγαίνουν και να λένε ότι ο Δημαράς ψηφίζει a la cart κι ότι ψήφισε το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Και να τους λέω ένα μήνα τώρα, ότι δεν έχω ψηφίσει ούτε το εργασιακό, ούτε το ασφαλιστικό. Ορίστε.

Αναγνωστάκης: Αυτό το διάβασα κι εγώ, ότι είπες στην αρχή όχι και μετά ψήφισες όλα τα άρθρα.

Δημαράς: Ναι.

Αναγνωστάκης: Δεν τα ψήφισες; Ήθελα να σε ρωτήσω.

Δημαράς: Όχι. Αυτά είναι πρακτικά καταγεγραμμένα και δημοσιευμένα στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έλεος πια.

Χασαπόπουλος: Στη Βουλή που είχε πει δυο παρών, δεν είχες πει;

Δημαράς: Ναι.

Αναγνωστάκης: Εγώ τώρα σου λέω, τι γράφεται, το διαβάζω παντού. Ότι δεν είναι αντιμνημονιακός, διότι ψήφισε στην αρχή όχι και μετά ψήφισε όλα τα άλλα. Αυτό διαβάζω.

Δημαράς: Είναι γραμμένο στα πρακτικά της Βουλής. Και επιμένουν κιόλας! Να τα παρουσιάζω, να τους τα δείχνω, να τα δημοσιοποιώ.

Χασαπόπουλος: Το ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι τώρα μια βδομάδα θα ακούσεις πάρα πολλά πράγματα. Την επόμενη…

Δημαράς: Και δεν έχω ψηφίσει ούτε το Μάαστριχτ. Ούτε τη συνθήκη Σένγκεν. Δηλαδή να τελειώνουμε με αυτά τα πράγματα και να πάμε στα προγράμματα μας. Να δούμε η περιφέρεια τι είναι ακριβώς

Αναγνωστάκης: Δεν θα πάρεις την καινούργια ταυτότητα;

Δημαράς: Ποια καινούργια;

Χασαπόπουλος: Με το 666.

Αναγνωστάκης: Όχι με το τσιπάκι.

Δημαράς: Από την απόφαση αυτή, είμαι βαθιά ενοχλημένος. Απαγορεύω να μου βάζουν τσιπάκια στη ζωή μου. Τελείωσε η ιστορία αυτή.

Αναγνωστάκης: Το πιάσαμε το μήνυμα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το θέμα.

Δημαράς: Δεν κατάλαβα δηλαδή!

Χασαπόπουλος: Δηλαδή με συγχωρείς όλοι υπόλοιποι το επιτρέπουμε;

Αναγνωστάκης: Δεν ξέρω, μακάρι.

Χασαπόπουλος: Γιατί το λες αυτό; Πρέπει να έχει έναν εχθρό η κατάσταση.

Αναγνωστάκης: Δεν απέταξαν τον άνθρωπο από την αστυνομία;

Χασαπόπουλος: Για άλλους λόγους ήταν εκεί.

Δημαράς: Δηλαδή να βλέπουμε τα παιδιά μας και να τους έχουνε κοπανήσει κάτι…Δεν είναι πράγματα αυτά.

Χασαπόπουλος: Ε, μη βγάζουμε δράκους από το πουθενά τώρα.

Δημαράς: Έτσι βγαίνουν οι δράκοι όμως Ιορδάνη, σιγά-σιγά.

Αναγνωστάκης: Είχες καμιά επαφή με τον κύριο Σαμαρά όπου λήφθηκε τίποτα; Γιατί διαβάζουμε…

Χασαπόπουλος: Λέει σήμερα η Real news…

Δημαράς: Μια συνάδελφος δημοσιογράφος είναι που τα γράφει το είδα κι εγώ.

Χασαπόπουλος: H Tαβουλάρη.

Δημαράς: Ναι. Δεν θέλω να απαντήσω στο δημοσίευμα. Να σας πω όμως με κάθε ειλικρίνεια, είχα επαφές και κουβέντες, με όλους τους πολιτικούς όλων των χώρων, όταν ακόμα σκεφτόμουν και έθετα τη σκέψη μου, υπό την κρίση τους λιγάκι, αν θέλεις.

Αναγνωστάκης: Για να κατέβεις Περιφερειάρχης;

Δημαράς: Ναι. Αλλά ούτε μου πρότειναν, ούτε τους πρότεινα κάτι συγκεκριμένο για να κατεβώ. Να μην απαριθμήσω ονόματα, δε χρειάζεται, αλλά πιστέψτε με συνάντησα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Βέβαια τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου δεν μπόρεσα να τον συναντήσω, έτσι δεν είναι; Αλλά όμως δημοσίως είχα πει ότι με ενδιαφέρει αυτή η υποψηφιότητα. Το ξέρετε πάρα πολύ καλά. Δηλαδή τι άλλο να κάνω να σταματήσω να μιλάω και να πηγαίνω στη Βουλή;

Αναγνωστάκης: Για τη συνάντηση σας με τον κύριο Κουβέλη και τον κύριο Τσίπρα…

Δημαράς: Στη Βουλή συναντήθηκα και με τον κύριο Κουβέλη και με άλλα πολιτικά πρόσωπα. Επειδή με ρώτησες αναφέρομαι στο όνομα ου κυρίου Κουβέλη.

Αναγνωστάκης: Όχι γιατί είπες ότι συνάντησα…

Δημαράς: Με όλους. Δεν είναι κακό παιδιά αυτό, με συγχωρείτε.

Αναγνωστάκης: Όχι καθόλου.

Δημαράς: Ανταλλάσουμε απόψεις.

Χασαπόπουλος: Την επόμενη αν εκλεγείς Γιάννη, θα κληθείς να συνεργαστείς με την κυβέρνηση. Γιατί είναι πολλά τα λεφτά. Το έχεις σκεφτεί το μέγεθος; όταν έχεις να διαχειριστείς 5 με 10 δισεκατομμύρια; Είναι τρελό το ποσό. Αυτά που αναλογούνε στις περιφέρειες, στην Αττική, είναι τεράστια τα ποσά.

Δημαράς: Μόνο από το ΠΕΠ, τα περιφερειακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιστοιχούν για την περιφέρεια της Αττικής, 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, την περίοδο 07-13. Είναι τεράστια τα ποσά πραγματικά και αυτός είναι ένας λόγος που επιτρέπει να ισχυριστεί κανείς ότι θα παρέμβει στα προβλήματα της περιφέρειας με ανάπτυξη. Ανάπτυξη η οποία θα βασιστεί σε έργα υποδομών και όχι μόνο, αλλά και στον τουριστικό αθλητισμό όπως είπαμε και σε άλλα πολλά που μπορεί να κάνει κανείς. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι η γνώση εξειδικευμένων επιστημόνων ευρωπαϊστών. Έχουμε μπει στα σάιτς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε δει τα κονδύλια. Σας λέω, ότι μέχρι σήμερα, η περιφέρεια Αττικής δεν έχει διεκδικήσει ούτε…με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο.

Αναγνωστάκης: Ναι μας το έλεγε ο Γαλανός χθες...

Δημαράς: Ναι, 57 εκατομμύρια απ΄τα 3,5 δις.

Αναγνωστάκης: Ναι το 2,6 %, συγνώμη που σε διακόπτω, αλλά για να επιβεβαιώσω αυτό που λες. Μας το έδειξε χτες ο Νίκος και λέει 2,6

Δημαράς: Καλά κάνεις. Μα τα έχουμε βγάλει από τα σάιτς, δουλεύουμε όλοι.

Χασαπόπουλος: Γιάννη να σε ευχαριστήσουμε πολύ.

Αναγνωστάκης: Γιάννη σε ευχαριστούμε πολύ.

Χασαπόπουλος: Καλή δύναμη να έχεις.

Δημαράς: Θα σας δώσω το πρόγραμμα μας. Τώρα, αν έχετε χρόνο το διαβάζετε.

Αναγνωστάκης: Να σαι καλά Γιάννη.

Χασαπόπουλος: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Δημαράς: Ευχαριστώ πολύ. Γεια σας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά προσοχή ο άνθρωπος είναι επικίνδυνα αφελής. Μόνο από το ύφος του δείχνει ότι πάσχει από έλλειψη κοινής λογικής. Λυπηθείτε τον !!! Μη τον βάλετε στα δύσκολα μετά τις εκλογές. Έχει δικαίωμα να ζήσει στην μακαριότητα του ότι κάποιος είναι.

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο στον Δημαρά, είναι ο μόνος άνθρωπος που αξίζει και ως Ελληνας και ως άνθρωπος... μακάρι να έκανε κόμμα, εγώ θα τον ψήφιζα γιατί είναι ο μόνος που δεν ψήφισε μνημόνιο κτλ.... όποιος κατάλαβε κατάλαβε....

Ανώνυμος είπε...

11:23
Για το μνημόνιο ψήφισε "παρών". Για τον καλλικράτη τι ψήφισε?? Ή το θεωρείς ήσσονος σημασίας θέμα;

Ανώνυμος είπε...

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ;
ΤΟΣΟ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΤΝ ΒΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!!!!


ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ,ΘΥΜΑ ΒΛΑΚΑ ΚΟΠΑΝΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑ ΞΥΠΝΑ ΟΛΟΙ ΚΥΤΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.
ΟΣΟΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ ΠΑΝΕ ΟΧΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ,ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΣΘΟ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΝΑ ΦΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΧΗ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ...

michael είπε...

Συμφωνώ με τον 7:35. Κανένας σωστός δεν υπάρχει όσοι ασχολούνται με την πολιτική. Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους. Θέλετε αποδείξεις; ορίστε: πόσοι από τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ αντιστάθηκαν στις αντιλαϊκές ορέξεις του GAP; ο Δημαράς; αλήθεια; και γιατί δεν τα βρόντηξε να τον στείλει στο διάολο και να παραιτηθεί από βουλευτής;.
Που τα βρήκε ο Δημαράς;
Τα βλίτα και οι λωτοί να τα φάνε οι ίδιοι μια και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Οι πολιτικοί που παρέλασαν από το κοινοβούλιο ΑΝ δεν είναι ΚΛΕΦΤΕΣ...ΤΟΤΕ να βγεί κάποιος από αυτούς (όλους) και να μας ζητήσει συγνώμη λέγοντας μας ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: