Powered By Blogger

Σελίδες

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

«Μολών Λαβέ» από τον Μίκη Θεοδωράκη

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών «Η Σπίθα» χθες στο θεάτρο «ΡΕΞ» με θέμα την τρέχουσα πολιτική και οικονομική κρίση. Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε δριμύτατα τόσο την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως είπε αναδείχθηκαν σε κόμματα εξουσίας «χάρη στην εύνοια των δυνάμεων της ξένης εξάρτησης». Κάλεσε δε, τους πολίτες σε «ανυπακοή προκειμένου να...
ακυρωθούν όλες
οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις». Αναφερόμενος στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές συνομιλίες ο διεθνούς φήμης Έλληνας μουσικοσυνθέτης υπογράμμισε την ανάγκη να καταστεί η χώρα μας «απόρθητο φρούριο» για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ».

"Πως τολμάτε να μας πάτε πίσω 80 χρόνια" αναρωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης μιλώντας στο κατάμεστο θέατρο, σχολιάζοντας την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Πατριωτική Αναγέννηση,ήταν το τρίπτυχο της ομιλίας του μουσικοσυνθέτη ο οποίος με έμφαση είπε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα "Ανήκομεν εις την Δύση" και να ενστερνιστούμε το δόγμα "Ανήκουμε στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα».

"Η Δύση μας ταπείνωσε και μας οδήγησε να υπογράψουμε συμφωνίες που θίγουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε και πρόσθεσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο το ΝΑΤΟ "συνωμοτούν εδώ και δεκαετίες κατά της Ελλάδος και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα νέο αμυντικό δόγμα όπου η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από τη Ρωσία και την Κίνα και στη συνέχεια να επαναδιαπραγματευθεί με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ο κ.Θεοδωράκης όπως ήταν φυσικό άσκησε δριμεία κριτική στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης σχολιάζοντας παράλληλα και τα θέματα του "μνημονίου και της πτώχευσης, του ΔΝΤ και της Ευρώπης των τραπεζών".

"Πρέπει να επικεντρωθούμε στις δυνάμεις μας ώστε το οικονομικό μας πρόβλημα να λυθεί από εμάς τους ίδιους» είπε και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ρεαλιστικού προγράμματος αξιοποίησης του δυναμικού της χώρας».

Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν την παθητική στάση και να διεκδικήσουν τη χώρα τους.

"Δεν είστε ένοικοι ή παρίες στη χώρα. Είστε τα αφεντικά» είπε.

Σφοδρή ήταν η επίθεσή του και στο σύνολο του πολιτικού συστήματος διότι όπως είπε «συνέτεινε παθητικά ή ενεργητικά στην περιθωριοποίηση του ελληνικού λαού» και στηλίτευσε το ρόλο του Κοινοβουλίου, το οποίο ευθέως κατηγόρησε για κάλυψη παράνομων διαδικασιών με καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας.

Σκληρή ήταν και η κριτική του για τις ελληνικές κυβερνήσεις στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Ο κ.Θεοδωράκης στην ομιλία του εξέφρασε τους προβληματισμούς λέγοντας ότι καμία ελληνική κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση δεν μερίμνησε για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

"Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι το ΝΑΤΟ μας επέβαλε να μοιραστούμε το Αιγαίο με την Τουρκία;" αναρωτήθηκε και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, καθώς όπως είπε το Καστελόριζο κινδυνεύει να εξαιρεθεί της (ΑΟΖ) και να διεξάγεται ένας χορός εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων ευρώ «από αλλότρια συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα δύο κράτη, χωρίς να ενημερώνονται οι λαοί, χωρίς να έχει ενημερωθεί καν η Βουλή των Ελλήνων».

«Το αποκορύφωμα του μυστηρίου κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες ελληνο-τουρκικές συνομιλίες... Γι αυτό είναι ανάγκη να καταστήσουμε τη χώρα μας απόρθητο φρούριο για να μπορέσουμε να ξαναπούμε «Μολών Λαβέ»» τόνισε ο ίδιος.

Η "ανυπακοή" είναι η λύση σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη, ώστε να ακυρώνονται στην πράξη όλες οι αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις και ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Έλληνες πολίτες ώστε «να στρίψουμε την πλάτη στους φανερούς και κρυφούς συνεργάτες των Αμερικανών»

enet.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΙΚΗ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.ΕΒΓΑΖΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ



Θα παραθέσω μερικά ερωτήματα απλής λογικής:

Πρώτον.

Ο Μίκης μας είπε, το έχει πει πολλές φορές, ότι τον έπιασαν οι Αμερικανοί να πείσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να έρθει στην Ελλάδα για να …απαγκιστρωθεί η Ελλάδα, μερικώς από τις ΗΠΑ!!!

Δηλαδή ο Μίκης ενήργησε εκ μέρους των Αμερικανών για να …απελευθερωθούμε, μερικώς από τις ΗΠΑ!!!!!!

Ο Καραμανλής φυσικά αρνήθηκε τη φανερή και αποκλειστική «βοήθεια» των Αμερικανών διότι δεν ήταν τόσο ηλίθιος: Με φανερά αμερικανικά στηρίγματα δεν θα μπορούσε να ασκήσει «δημοκρατικά» την πολιτική των Αμερικανών…

Ερώτημα 1ον: Ο Καραμανλής ήρθε χωρίς τη βοήθεια του Μίκη, ο Μίκης τον βοήθησε να εδραιωθεί με το «Καραμανλής ή τανκς», πού οδήγησε; Στη σχετική αποδέσμευση από τους Αμερικανούς;

Τι έγραψε η ιστορία;

Ερώτημα 2ον: Ο Μίκης πώς βρέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ανοικτά αμερικανική; Για να μειώσει τον …αμερικανισμό;;;

Το χειρότερο είναι ότι ο Μίκης περηφανεύεται γι αυτήν του την πολιτική!!!

Δεύτερον

Αναφέρεται σήμερα ο Μίκης και στους αγωγούς και την πολιτική του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τιμωρήθηκε από του Αμερικανούς.

Ερώτημα: Γιατί ο Μίκης δεν βγήκε ανοικτά στις εκλογές να πει στον ελληνικό λαό ότι οι Αμερικανοί θέλουν να γκρεμίσουν τον Καραμανλή για τα ανοίγματά του προς τη Ρωσία, για να ανεβάσουν τα πειθήνια όργανά τους;

Τρίτον.

Αυτήν την περίοδο έχουν δημιουργηθεί «σκληρά» λαϊκά κινήματα εναντίον της κυβέρνησης. Ενδεικτικά: κίνημα των κατοίκων της Κερατέας και κίνημα φορτηγατζήδων.

Ερώτημα: Γιατί ο «κινηματίας» Μίκης δεν πήγε να κάνει μια ομιλία στην Κερατέα ή να συμπαρασταθεί ενεργητικά στους φορτηγατζήδες;

Τέταρτον.

Στα λόγια κατακρεουργεί τα ΜΜΕ (γνωστές κοινοτοπίες), αλλά στην πράξη τρέχει παντού.

Γιατί δεν κάνει ο ίδιος «ανυπακοή» απέναντι σε αυτές τις μήτρες του ολοκληρωτισμού;

Ακόμα:

Για τους λαθρομετανάστες και τα όργια των μαφιών τους γιατί δεν βγάζει άχνα ο Μίκης;

Για τις καθεστωτικές φιέστες στην Εκκλησία του Αγ Παντελεήμονα, φιέστες που καταλύουν την Ορθόδοξη παράδοση γιατί δεν μιλάει;

Για την Κάρτα του Πολίτη, αυτό το ολοκληρωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα γιατί δεν λέει ούτε μια κουβέντα;

Τέλος, γιατί ο Μίκης οργανώνει τις ομιλίες του με τα σωματεία των διαπλεκόμενων καθεστωτικών παρασίτων…

Η λίστα των ερωτημάτων της απλής λογικής είναι μακροσκελέστατη….

Υ.Γ. Το Τεχνικό Επιμελητήριο που προβάλλει τόσο εντυπωσιακά το κίνημα του Μίκη αποτελεί Αυτοοργανωμένο Λαϊκό Πυρήνα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟΙ...
ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΡΙΜΑ...

ΚΑΙ??? ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ?

ΠΟΙΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΟΥ ΛΕΤΕ?

ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 5-10 ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ, ΦΟΡΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΖΗΣΕΙ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ.

Η ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΦΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ,ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΒΡΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ,ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ 314 ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ Ο 12.57 ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΝΙΩΣΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΟΣ 12.56.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ?ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ,ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ Κ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΕΣ

kik είπε...

Ήμουν και εγώ στην συγκέντρωση του Θεοδωράκη, αλλά αντίθετα από εσένα απογοητεύτηκα. Ξεκουβαλήθηκα από την Πάτρα για μιά μάλλον άστοχη ή στημένη ενέργεια.
Σε μιά πόλη που περνάει τόσα δεινά περίμενα πρισσότερη συμετοχή και καλλίτερη οργάνωση. Το θέατρο, μπορεί να ήταν κατάμεστο αλλά ακόμα και ο Σφακιανάκης μεζεύει περισσότερο κόσμο. Η παρουσία του προέδρου του δικηγορικού συλόγου Αθηνών, του πρώην πρύτανη κ. Μαρκάτου, του προέδρου εφετών και εισαγγελέων, του συγραφέα κ. Καραμπελιά, του σκηνοθέτη κ. Κούνδουρου κ.α. δεν ήταν αρκετή να συγγεντρώσει το κόσμο εκείνο που θά έπρεπε για μιά κατάσταση σαν και αυτή που ζούμε.
Η ομιλία του Θεοδωράκη περιορίστηκε σε μιά γενικευμένη ιστορική αναδρομή που διατυπώθηκε σε χαμηλούς τόνους και μόνο ερωτηματικά αφήνει γιά τη σκοπιμότητα της κίνησης.
Από τον Οκτώβρη που γεννήθηκε το κίνημα, θα περίμενε κανείς μιά πιό καλά οργανωμένη συγκέντρωση, που ύστερα από τόσους μήνες να έχει προχωρήσει σε αρχιαιρεσίες και σε ολοκληρωμένες προτάσεις και κινήσεις. Το ότι δεν μας είπε τίποτα καινούργιο, ή διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε ήδη, το ότι η επόμενη ομιλία θα γίνει στο Βελίδιο στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φλεβάρη και το ότι ύστερα από τόσους μήνες, το κίνημα σπίθα έχει μόνο 8 χιλ. φίλους, μας κάνει να σκεφτούμε πως οι ομοτράπεζοι του Θεοδωράκη μάλλον ενδιαφέρονται για το "ω μη γέννητο" παρά για μιά ουσιαστική αντίδραση.
Το ότι μας τρώει το χρόνο, το ότι δεν προτείνει τίποτα, το ότι μεγάλα ονόματα της πανεπιστημιακής κοινότητας απουσίαζαν και το ότι κάτι γίνεται απλά για να γίνεται, ήταν τα ερωτήματα του κόσμου στο περιθώριο και ήταν όλα εύλογα.
Τρεισίμιση μήνες μετά τις εκλογές θα περίμενε κανείς η Σπίθα να είναι πιό ζωντανή, να έχει οργανωτική δομή, συχνότερες συναντήσεις και σθεναρώτερη αντίσταση.
Όμως, ή στάση αυτή, επιβεβαιώνει τους πρωταρχικούς μου φόβους για μιά κίνηση "φούσκα" που απλά θα πουλήσει ελπίδα στους αφελείς και θα δώσει χρόνο στη νέα τάξη.

kik είπε...

Ήμουν και εγώ στην συγκέντρωση του Θεοδωράκη, αλλά απογοητεύτηκα. Ξεκουβαλήθηκα από την Πάτρα για μιά μάλλον άστοχη ή στημένη ενέργεια.
Σε μιά πόλη που περνάει τόσα δεινά περίμενα πρισσότερη συμετοχή και καλλίτερη οργάνωση. Το θέατρο, μπορεί να ήταν κατάμεστο αλλά ακόμα και ο Σφακιανάκης μεζεύει περισσότερο κόσμο. Η παρουσία του προέδρου του δικηγορικού συλόγου Αθηνών, του πρώην πρύτανη κ. Μαρκάτου, του προέδρου εφετών και εισαγγελέων, του συγραφέα κ. Καραμπελιά, του σκηνοθέτη κ. Κούνδουρου κ.α. δεν ήταν αρκετή να συγγεντρώσει το κόσμο εκείνο που θά έπρεπε για μιά κατάσταση σαν και αυτή που ζούμε.
Η ομιλία του Θεοδωράκη διατυπώθηκε σε χαμηλούς τόνους και μόνο ερωτηματικά αφήνει γιά τη σκοπιμότητα της κίνησης.
Από τον Οκτώβρη που γεννήθηκε το κίνημα, θα περίμενε κανείς μιά πιό καλά οργανωμένη συγκέντρωση, που ύστερα από τόσους μήνες να έχει προχωρήσει σε αρχιαιρεσίες και σε ολοκληρωμένες προτάσεις και κινήσεις. Το ότι δεν μας είπε τίποτα καινούργιο, ή διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε ήδη, το ότι η επόμενη ομιλία θα γίνει στο Βελίδιο στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φλεβάρη και το ότι ύστερα από τόσους μήνες, το κίνημα σπίθα έχει μόνο 8 χιλ. φίλους, μας κάνει να σκεφτούμε πως οι ομοτράπεζοι του Θεοδωράκη μάλλον ενδιαφέρονται για το "ω μη γέννητο" παρά για μιά ουσιαστική αντίδραση.
Το ότι μας τρώει το χρόνο, το ότι δεν προτείνει τίποτα, το ότι μεγάλα ονόματα της πανεπιστημιακής κοινότητας απουσίαζαν και το ότι κάτι γίνεται απλά για να γίνεται, ήταν τα ερωτήματα του κόσμου στο περιθώριο και ήταν όλα εύλογα.
Τρεισίμιση μήνες μετά τις εκλογές θα περίμενε κανείς η Σπίθα να είναι πιό ζωντανή, να έχει οργανωτική δομή, συχνότερες συναντήσεις και σθεναρώτερη αντίσταση.
Όμως, ή στάση αυτή, επιβεβαιώνει τους πρωταρχικούς μου φόβους για μιά κίνηση "φούσκα" που απλά θα πουλήσει ελπίδα στους αφελείς και θα δώσει χρόνο στη νέα τάξη.

kik είπε...

Ήμουν και εγώ στην συγκέντρωση του Θεοδωράκη, αλλά απογοητεύτηκα. Σε μιά πόλη που περνάει τόσα δεινά περίμενα πρισσότερη συμετοχή και καλλίτερη οργάνωση. Το θέατρο, μπορεί να ήταν κατάμεστο αλλά ακόμα και ο Σφακιανάκης μεζεύει περισσότερο κόσμο.
Η ομιλία του Θεοδωράκη διατυπώθηκε σε χαμηλούς τόνους και μόνο ερωτηματικά αφήνει γιά τη σκοπιμότητα της κίνησης.
Από τον Οκτώβρη που γεννήθηκε το κίνημα, θα περίμενε κανείς μιά πιό καλά οργανωμένη συγκέντρωση, που ύστερα από τόσους μήνες να έχει προχωρήσει σε αρχιαιρεσίες και σε ολοκληρωμένες προτάσεις και κινήσεις. Το ότι δεν μας είπε τίποτα καινούργιο, ή διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε ήδη, το ότι η επόμενη ομιλία θα γίνει στο Βελίδιο στη Θεσσαλονίκη στις 28 Φλεβάρη και το ότι ύστερα από τόσους μήνες, το κίνημα σπίθα έχει μόνο 8 χιλ. φίλους, μας κάνει να σκεφτούμε πως οι ομοτράπεζοι του Θεοδωράκη μάλλον ενδιαφέρονται για το "ω μη γέννητο" παρά για μιά ουσιαστική αντίδραση.
Το ότι μας τρώει το χρόνο, το ότι δεν προτείνει τίποτα, το ότι μεγάλα ονόματα της πανεπιστημιακής κοινότητας απουσίαζαν και το ότι κάτι γίνεται απλά για να γίνεται, ήταν τα ερωτήματα του κόσμου στο περιθώριο και ήταν όλα εύλογα.
Τρεισίμιση μήνες μετά τις εκλογές θα περίμενε κανείς η Σπίθα να είναι πιό ζωντανή, να έχει οργανωτική δομή, συχνότερες συναντήσεις και σθεναρώτερη αντίσταση.
Όμως, ή στάση αυτή, επιβεβαιώνει τους πρωταρχικούς μου φόβους για μιά κίνηση "φούσκα" που απλά θα πουλήσει ελπίδα στους αφελείς και θα δώσει χρόνο στη νέα τάξη.

kik είπε...

Ήμουν και εγώ στην συγκέντρωση του Θεοδωράκη, αλλά απογοητεύτηκα. Σε μιά πόλη που περνάει τόσα δεινά περίμενα πρισσότερη συμετοχή και καλλίτερη οργάνωση. Το θέατρο, μπορεί να ήταν κατάμεστο αλλά ακόμα και ο Σφακιανάκης μεζεύει περισσότερο κόσμο.
Η ομιλία του Θεοδωράκη διατυπώθηκε σε χαμηλούς τόνους και μόνο ερωτηματικά αφήνει γιά τη σκοπιμότητα της κίνησης.

Τρεισίμιση μήνες μετά τις εκλογές θα περίμενε κανείς η Σπίθα να είναι πιό ζωντανή, να έχει οργανωτική δομή, συχνότερες συναντήσεις και σθεναρώτερη αντίσταση.
Όμως, ή στάση αυτή, επιβεβαιώνει τους πρωταρχικούς μου φόβους για μιά κίνηση "φούσκα" που απλά θα πουλήσει ελπίδα στους αφελείς και θα δώσει χρόνο στη νέα τάξη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Κύριος δεν είναι που προλόγησε το βιβλίο του Μητσοτάκη ή κάνω λάθος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: