Powered By Blogger

Σελίδες

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΘΕΟΔΩΡΕ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

"Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε

«Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα»,

αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της....
ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό, και εκάμαμε την Επανάσταση".

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ Ν ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΖΙΠ....ΑΝΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ........

Διού τας είπε...

Με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η οποία ήταν η χαριστική βολή των Οθωμανών στο ήδη αποδεκατισμένο και διαλυμένο βυζαντινό κράτος, η Εκκλησία ήταν ένας από τους μεγάλους κερδισμένους τής υπόθεσης αυτής. Ο ρόλος της στην κατάκτηση της Πόλης ήταν καθοριστικός κι αυτό το αναγνώρισε εμπράκτως ο Μωάμεθ ο Πορθητής, χρίζοντας πατριάρχη τον Γεννάδιο, ο οποίος μέχρι τότε φρόντιζε να καλλιεργεί την διχόνοια και κλίμα ηττοπάθειας στο βυζαντινό στρατόπεδο, λόγω της αντίθεσής του στην ένωση των Εκκλησιών (κάτι που θα σήμαινε απώλεια πολλών προνομίων που διατηρούσε μέχρι τότε η ορθόδοξη Εκκλησία). Είναι γνωστό άλλωστε το περίφημο «φακιόλιον βασιλεύον Τούρκων, ή καλύπτραν λατινικήν» του Νοταρά. Γνωστά πράγματα, παρ’ όλο που η Εκκλησία προσπαθεί να καλύψει τις αμαρτίες της με το παραμυθάκι της Κερκόπορτας.
Και προκύπτει αγαπητή "ελεύθερη σκέψη" το ερώτημα :
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ?

Ανώνυμος είπε...

Και αν μπορουσε να σηκωθει απ'τον ταφο και να δει τα χαλια μας τωρα,ειμαι σιγουρος οτι θα μας φασκελωνε.Και με τα δυο χερια.Και θα μας εβριζε πατοκορφα για την ανοχη και τη δουλοπρεπεια μας.

Ανώνυμος είπε...

@ 6,01 ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

6.01 μ.μ.

Όταν μπορέσεις να διακρίνεις το απύθμενο μίσος
της ορθόδοξης Εκκλησίας κατά του Κοραή , του Ρήγα
και του Κα'ί'ρη τότε θα καταλάβεις ποιοι είναι οι προδότες και ήθελαν κρέμασμα από το 1821.....

Ανώνυμος είπε...

Καταραμένε Έλληνα!
Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου,
όπου και να στρέψω τη ψυχή μου,
μπροστά μου σε βρίσκω.
Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική,
εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.
Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική,
κορυφαίος και ανυπέρβλητος.
Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπολιτεία,
εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.
Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση. Γιατί να σ' αγγίξω;
Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;
Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

Να γιατί το μίσος των προδοτών της Κερκόπορτας!

Ανώνυμος είπε...

@ 6,36 ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ..ΝΑΙ Ο ΝΟΤΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΚΙΟΛΙΟΥ,ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ,ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ Κ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΓΙΟΥΣ ΤΟΥ,ΕΝΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΚΛΑΒΑ Κ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ,ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Κ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΟ,ΜΟΝΟ Ο ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑΣ ΜΩΑΜΕΘ ΠΟΡΘΗΤΗΣ,ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ..ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΝΘΥΜΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟ 1204 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΦΡΑΓΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ Κ ΤΩΝ ''ΑΔΕΡΦΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ'',ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ Κ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΟΜΩΣ ΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ Κ ΠΟΝΗΡΙΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ,ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ.(ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΑΚΟΜΗ Κ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ,ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ..ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΗΠΩΣ? ΠΛΑΓΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ,ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ,ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΗΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ..ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ Κ ΚΑΤΑΡΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ,ΑΛΛΑ Κ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

Ανώνυμος είπε...

Είδα τελικά το ντοκιμαντέρ.
Από που προκύπτει ότι οι έλληνες έτρωγαν πριν από την υποδούλωση τους σύμφωνα με το δυτικό τρόπο?????????????Γιατί δεν έτρωγαν σύμφωνα με το βυζαντινό? Και από που προκύπτει ότι μετά άλλαξαν τρόπο φαγητού και έτρωγαν Οθωμανικά.
Αυτά είναι το λιγότερο κουταμάρες.
Το έχετε πάρει χαμπάρι ότι πριν την Οθωμανική αυτοκρατορία οι Έλληνες ήταν πολίτες ενός πολιτισμένου και αναπτυγμένου κράτους σύμφωνα με τα τότε δεδομένα? Οι δυτικοί τους έμαθαν να τρώνε ή αυτοί έμαθαν τους δυτικούς.

Απο κει και πέρα τι να δεί κανείς σ'αυτό το εκτρωμα ντοκιμαντέρ που παραποιεί την ιστορία.
Παρόλα αυτά το είδα. Είπα μήπως.... Άντεξα να βλέπω την παραποίηση της ιστορίας ΜΟΥ. Είδα και άλλα που δεν στέκουν. Εχουν τη λογική των Σκοπίων που με σλάβικη γλώσσα έχουν την αξίωση να λένε ότι είναι απόγονοι του Ελληνα Μακεδόνα Μέγα Αλέξανδρου.
Η απόλυτη παράνοια.

Ανώνυμος είπε...

5.56μ.μ.

Το αποτέλεσμα φίλε μου ήταν τα 400 χρονια
φρικτής σκλαβιάς που κράτησε τόσο πολύ επειδή
κατα τον Παύλο πρέπει να προσκυνούμε τους αφέντες μας....

Να τα λέμε όλα.

Όσο για το Νοταρά καλά να πάθει. Ο ίδιος ο Θεός τον τιμώρησε γιατί προτίμησε το τούρκικο σαρίκι , αλλά μαζί του τιμωρήθηκε κι όλος ο λαός.
Σταματείστε πια να παραμυθιάζετε τον κόσμο
για τις διαφορές σας με τον Πάπα...
Σκασίλα μου εμένα αν ο Χριστός είχε μάτια γαλάζια ή καστανά , αλλά όχι και να σκλαβωθούμε 400 χρόνια για να μη χάσει το παπαδαριό τα προνόμιά του.....

Ανώνυμος είπε...

σταματήστε πια αυτή την καραμέλα κατα της εκκλησίας, μας εχετε πρήξει τα @@.
Χειρότεροι από τους σκοπιανούς έχετε καταντήσει!
Μη πάτε εκκλησία ρε δεν σας υποχρεώνει κανείς, ξεπεράστε τα σύνδρομα που σας δημιούργησαν οι γονείς σας!
Αλλά μη μου λέτε ότι δεν είμαι έλληνας επειδή είμαι χριστιανός και είστε έλληνες εσείς γιατί είστε φαιδροί σε βαθμό ανοησίας.
Συνειδητοποιήστε ότι ο εχθρός είναι εκτος των τειχών και μην υποθάλπτετε νέους εμφυλίους που θα ευνοήσουν τους εχθρούς μας.
περισσότερη σύνεση παρακαλώ!

green-ιάρης

Ανώνυμος είπε...

6:56 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ...ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ (ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...)

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς οι ορθόδοξοι ταλιμπάν δεν λέτε τίποτα επί της ουσίας.
Απλά παρακαλάτε να μην υπαρξει διχόνοια και να μην ενοχλούμε τη μακάρια ύπνωσή σας από το πολύ λιβάνι...

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ??????ΜΟΥΓΚΑ???????

Η ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΦΑΝΤΑΡΟ είπε...

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ""ΗΓΕΤΗΣ"" ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ: "" ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ""Ξ Α Ν Α"" ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΜΠΟΥΚΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ , ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΑΝ ΕΙΠΕ: ""ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ""...........ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΟΙ......ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..........

Ανώνυμος είπε...

Γκρινιάρη "...Αγαπητοί, ο Θεός μας έδωσεν την οθωμανικήν
τυραννίαν, δια να μας τιμωρήσει δια τα αμαρτήματά μας, και παιδεύοντάς μας εις την παρούσαν ζωήν, να μας ελευθερώσει, μετά θάνατον από την αιώνιον κόλασιν..."

Αυτά δεν τα είπα εγώ.
Ξέρεις ποιοι προδότες τα είπαν???
Γιατί τοους υποστηρίζεις
Σαν δεν ντρέπεσαι γελοίε !!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

8.13 μ.μ.

Βέβαια ότι τους συμφέρει γράφουν!!!!!!
Ξέρουν ποιοι ήταν οι προσκυνημένοι???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Μήπως φορούσαν ράσα???
???
????????????????????????????????????

Δεν υπάρχουν σχόλια: