Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ Ενημέρωσης



«Οι μαθητές εκτός από την απόκτηση γνώσης, πρέπει να γίνουν πρόσωπα με ήθος, αξίες και ιδανικά»

Posted: 31 Jan 2011 01:35 AM PST

dti0« Δεν αρκεί η γνώση αλλά χρειάζεται η μόρφωση. Οι μαθητές εκτός από την απόκτηση γνώσης, πρέπει να γίνουν πρόσωπα με ήθος, αξίες και ιδανικά». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, κατά την διάρκεια του πανηγυρικού Εσπερινού των Τριών Ιεραρχών.
Απευθυνόμενος σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο κ. Δαμασκηνός υπογράμμισε πως «δεν αρκεί κανείς να είναι εγγράμματος, αλλά χρειάζεται να είναι μορφωμένος, και στη διάπλαση του χαρακτήρα και την αγωγή των νέων εκτός από την εκπαίδευση σπουδαίο ρόλο παίζει η οικογένεια και η Εκκλησία», συμπληρώνοντας ότι «μέσα σ΄ αυτό το τρίπτυχο καλλιεργούνται οι εύπλαστες ψυχές των νέων και ολοκληρώνονται σε προσωπικότητες».
Στη συνέχεια σχετική ομιλία πραγματοποίησε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής κ. Μιχαήλ Τρίτος, ενώ τραγούδια συγχρόνων Ελλήνων μουσικών απέδωσε η χορωδία του Α΄ και Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ν. Ορεστιάδος.
με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου
dti
dti2
dti3
Αnagrafes.com

Προς τη ρεματιά του Γέρο-Παΐσιου... Συνομιλία με τον Γέροντα Γαβριήλ Νεοσκητιώτη

Posted: 31 Jan 2011 01:00 AM PST

- Μανώλης Μελινός:

Την πνευματική αναστροφή μετά του Γέροντος Γαβριήλ απολαμβάνουμε, χάριτι Θεού, εδώ στο ασκητήριο του σε μια πυκνόφυτη πλαγιά, προς τη ρεματιά του Γέρο-Παΐσιου. Δεν χορταίνουμε να τον ακούμε, όπως και σεις θα διαπιστώσετε.
Διαβάστε περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Posted: 31 Jan 2011 12:52 AM PST




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Χαλκίδα 30 Ιανουαρίου 2011

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν Τ Υ Π Ο Υ
ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των προστατών των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλέιου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Καταρχήν, την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 5:30 μ.μ. στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς της Βορείου Ευβοίας.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία για 15 συναπτά έτη και έχουν μιλήσει επίκαιρα, κατά καιρούς, εκκλησιαστικά πρόσωπα, όπως ο π. Χρυσόστομος Τριανταφύλλου (νυν Μητροπολίτης Χαλκίδος), π. Διονύσιος Μάνταλος (νυν Μητροπολίτης Κορίνθου), π. Ευσέβιος Κόκκορης - Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Φωκίδος, π. Νικόδημος Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελος της Ι. Μ. Χαλκίδος, π. Φιλόθεος Θεοχάρης - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Χαλκίδος κ.ά.
Εφέτος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και Γραμματέας της Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος ανέπτυξε με πληρότητα και σαφήνεια το θέμα: «Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ».
Ψυχή της εκδήλωσης είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Ευθυμιόπουλος - Αρχιερατικός επίτροπος Αιδηψίων, ο οποίος στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του απουσιάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου σε συνοδικά καθήκοντα στην Αθήνα (υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος είναι εφέτος μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου), Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Μάκρα – Ιεροκήρυκα, τον εκλεκτό ομιλητή Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη, τους παρευρεθέντες Ιερείς, τους επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς της Επαρχίας Ιστιαίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας, ο χορός των Ιεροψαλτών της περιοχής μας, άνοιξε την εκδήλωση με τροπάρια του Εσπερινού της εορτής και στη συνέχεια η Βυζαντινή χορωδία των Ιεροψαλτών του παραρτήματος Ιστιαίας, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, υπό τη Διεύθυνση του κ. Δημητρίου Παπαβασιλείου, απέδωσε λαμπρά τους ύμνους της Εορτής των Τριών Ιεραρχών και της Υπαπαντής.
Την παρουσία τους έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καπνίσης - Αρχιερατικός Επίτροπος Ιστιαίας, οι Αντιδήμαρχοι Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Ιωάννης Γούδας και κ. Σούλα Ζαγκανά, η κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λ. Αιδηψού, ο κ. Λιμενάρχης Λ. Αιδηψού, ο Προϊστάμενος του 3ου γραφείου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ιστιαίας κ. Δημήτριος Αγγελόπουλος, ο Προϊστάμενος του 3ου γραφείου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιστιαίας κ. Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης, ενώ χαιρετισμούς έστειλαν οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Αικατερίνη Περλεπέ - Σηφουνάκη και κ. Ουρανία Παπανδρέου.
Στη συνέχεια, σε όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε ως ευλογία μία κούπα με την εικόνα των Τριών Ιεραρχών, ενώ ακολούθως παρατέθηκε στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας δεξίωση, προς τιμή όλων των εκλεκτών προσκεκλημένων της.
Επίσης, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, σε συνεργασία με τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στις περισσότερες Ενορίες μας, πραγματοποιήθηκε ο εκκλησιασμός των μαθητών και εκπαιδευτικών.
Τέλος, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 το πρωί, στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής έλαβε χώρα, σύμφωνα με την παράδοση του Τόπου μας, ο επίσημος εορτασμός της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών, με την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας και συμμετείχαν οι Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντές και καθηγητές Σχολείων της Χαλκίδος, εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπείες μαθητών από όλα τα Σχολεία, με τις σημαίες τους.
Στη διάρκεια του Κοινωνικού, μίλησε θαυμάσια ο καθηγητής - θεολόγος, τ. Διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδος και λαϊκός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αναστάσιος Βάχος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «ΟΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ».
Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, καθώς και Ιερό μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ευεργέτες, δωρητές, διδάσκοντες και διδασκομένους στο χώρο της Παιδείας, ενώ ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον εκλεκτό ομιλητή, τόνισε την αξία των εκκλησιαστικών γραμμάτων ευρύτερα και το πόσο σπουδαίο και ουσιαστικό είναι για τη ζωή των παιδιών να διδάσκονται αυτά στο χώρο του Σχολείου, ώστε η εκπαιδευτική προσπάθεια να είναι εμποτισμένη με τη Χάρη του Θεού.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού, όπου υπήρξε η δυνατότητα της συζήτησης και επικοινωνίας όλων.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ (ΤΜΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2011
Επιστολή - πρόσκληση προς τους γονείς της Χαλκίδος και των περιχώρων απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, με την οποία τους ενημερώνει για τις δύο διαλέξεις των Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως του μηνός Φεβρουαρίου.
Η πρώτη θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 (και όχι της αρχικά προγραμματισθείσης ημερομηνίας 5.2) και ώρα 18:00, με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Καραγιάννη – Παιδοψυχολόγο, Συγγραφέα, ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα: «ΜΟΝΟ ΓΟΝΕΙΣ; Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ».
Η δεύτερη θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, με ομιλήτρια την κ. Μερόπη Σπυροπούλου – Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα εισηγηθεί το θέμα: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».
Οι ομιλίες γίνονται στην Ισόγειο Αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς μας Μητροπόλεως (Μεσσαπίων 10 – κτίριο όπου παλαιά στεγαζόταν η Δ.Ο.Υ. Χαλκίδος) και μετά το τέλος τους ακολουθεί συζήτηση.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δελτίο ειδήσεων του Άλτερ για την Κάρτα του Πολίτη

Posted: 31 Jan 2011 12:00 AM PST

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ-ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΛΤΕΡ 30/1/2011
Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΛΩΤΗΣ

Posted: 30 Jan 2011 10:00 PM PST

pet.jpg
Ο προφήτης Ναούμ γράφει ότι ο Θεός είναι «ζηλωτής» (Ναούμ α’ 2), δηλαδή ζηλότυπος.
Όταν το διαβάζουμε αυτό ή το ακούμε, ότι ο Θεός είναι ζηλωτής, μας φαίνεται ως ένας παράδοξος λόγος. Ο Θεός ζηλεύει; Είναι δυνατόν αυτό; Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι εμείς οι άνθρωποι ζηλεύουμε! Ο Θεός όμως; Τι εννοεί άραγε ο θεόπνευστος Προφήτης; Πώς εξηγείται το «ζηλωτής»; Ο ιερός Χρυσόστομος αναφέρει ότι δεν πρόκειται περί πάθους, όταν γίνεται λόγος στην Αγία Γραφή περί ζήλου «επί του Θεού, αλλά την άφατον αυτού φιλοστοργίαν ερμηνεύσαι βουλόμενος (ο θείος λόγος), τούτω πολλάκις αποκέχρηται τω ονόματι» (ΕΠΕ 29, 408 εξ). Δηλαδή ο ζήλος του Θεού δεν είναι πάθος, αλλά θέλοντας να δείξει την απερίγραπτη φιλοστοργία του πολλές φορές χρησιμοποιεί το όνομα αυτό, «ζηλωτής».
Ο ερμηνευτής των Γραφών Θεοδώρητος Κύρου σχολιάζει σ’ ένα κείμενό του τι σημαίνει «ο Θεός ζηλωτής» και καταλήγει: «Αγάπης τοίνυν ο ζήλος δηλωτικός» (PG 80, 264). Συμπερασματικώς, καταλήγει ο Θεοδώρητος, ο ζήλος δηλώνει την αγάπη του Θεού.
Ο άγιος Θεός εξήγησε ο Ίδιος το πότε και γιατί ζηλεύει. Πότε; Το είπε και το έγραψε στις πλάκες που έδωσε στο Μωυσή (Εξ. κ’ 1 κ.εξ.): Εγώ είμαι ο Θεός σου, άλλον Θεό δεν θα έχεις για να λατρεύσεις. Ποιοι είναι οι άλλοι θεοί; Το γράφει στο στίχο 4: Τα πάσης μορφής είδωλα, οτιδήποτε απεικονίζει από όσα υπάρχουν στον ουρανό, στη γη, στα ύδατα, στα έγκατα της γης. Γιατί; Διότι εγώ είμαι ο μόνος Θεός σου. Εγώ και μόνο είμαι ο Κύριός σου, ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής (στιχ. 5).
Γι’ αυτόν το ζήλο, γι’ αυτήν την αποκλειστική αγάπη που ζητεί για τον Εαυτό του ο Θεός γράφει και ο προφήτης Ιεζεκιήλ: «Εξαρθήσεται ο ζήλος μου εκ σου» (ις’ 42). Για το πλήθος των αμαρτημάτων σου θα διαλυθεί εντελώς η μεγάλη μου αγάπη (ο ζήλος μου) για σένα και δεν θα σε φροντίζω πλέον. Ήθελε να Τον αγαπούν, αυτοί όμως αγαπούσαν τα είδωλα, κι Εκείνος τελικά τους εγκατέλειψε. Ψυχράνθηκε η αγάπη του.
Αυτό γινόταν χρόνια με τον Ισραήλ, αυτό όμως γίνεται και με πολλούς από μας. Αχ! πόσο οι ψεύτικοι θεοί, η ανηθικότητα, ο εύκολος πλουτισμός, τα αμαρτωλά θεάματα, η μόδα και τόσα-τόσα άλλα τραβούν αρκετούς μακριά από τον Θεό!
Ο Θεός μας αγαπά, όπως αγάπησε την αμαρτωλή γυναίκα, όπως το ληστή στο Σταυρό, όπως τον Ζακχαίο και τόσους, τόσους άλλους. Ω, γιατί φεύγουμε μακριά από το Θεό και γιατί προσκυνούμε τους ψεύτικους θεούς; Ο δικός μας Θεός μας λέει: Είμαι έξω από την πόρτα της ψυχής σας και κτυπώ – κτυπώ. Ανοίξτε μου, θα σας δώσω την αγάπη μου. Το Σώμα μου για να τραφείτε και το Αίμα μου για να ξεδιψάσετε. Ποιος άλλος σας τα δίδει αυτά; Σας ετοίμασα θέση και στην τρισευτυχισμένη Βασιλεία μου.
Γιατί σας αγαπώ με τέτοιο πάθος; Γιατί σας ζηλεύω και θέλω μόνο εμένα να αγαπάτε και μόνο εμένα να εμπιστεύεστε, και να μην τρέχετε να ξεδιψάσετε σε θολές πηγές και σε στεγνές στέρνες; Γιατί δεν θέλω να φύγετε από μένα; Διότι κανείς άλλος εκτός από μένα δεν μπορεί να σας χαρίσει την ευτυχία που ποθείτε. Όλα όσα σας υπόσχονται οι διάφοροι δήθεν σωτήρες είναι ψεύδη και απάτη. Είναι σκιές και όνειρα που διαλύονται αμέσως.
Βέβαια πρέπει να δείξετε κι εσείς ανάλογη ανταπόκριση στην αγάπη μου. Εγώ τα θέλω όλα ή τίποτε. Δεν ευχαριστούμαι να μοιράζομαι την αγάπη της καρδιάς σας με άλλους.
Αυτή είναι και η αλήθεια την οποία τονίζει ο θεόπνευστος λόγος μου. Αν αγαπάς τους γονείς σου, τα παιδιά σου πιο πολύ από μένα, δεν είσαι για μένα άξιος. Αν το δεξί σου χέρι σε σκανδαλίζει, κόψ’ το. Καλύτερα να μπεις στον Παράδεισο με ένα χέρι ή ένα πόδι παρά στην κόλαση με δύο. Αν έχεις δηλαδή έναν αγαπητό φίλο ή κάτι άλλο που σε εμποδίζει στην αγάπη μου, διώξε τον, γιατί χάνεις τον Παράδεισο.
Λόγοι που φαίνονται ίσως σκληροί, ανταποκρίνονται όμως στη μεγάλη αγάπη μου απέναντί σας.
Μας κυνηγά κάθε μέρα και κάθε νύχτα ο ζηλωτής Κύριος. Μας κυνηγά η αγάπη του στο δρόμο, στο γραφείο, στην οικογένειά μας, στον ξύπνιο μας και στον ύπνο μας. Μας κυνηγά ο Χριστός διά του αγγέλου φύλακος. Μας λέει: πρόσεχε· μας εμποδίζει μερικές φορές από άσχημες πράξεις, μας φυλάει από κακοτοπιές.
Τι μεγάλη ευλογία να γνωρίζουμε όλοι ότι ο Θεός είναι ζηλωτής για μας, για τον καθένα και μας παρακολουθεί, μας προσέχει, μας βοηθεί, μας συγχωρεί! Έχουμε κάποιον που μας αγαπά, που θέλει την ευτυχία μας και στη γη και στον ουρανό. Και αυτός είναι ο Θεός ζηλωτής!
Περιοδικό «Ο Σωτήρ», αριθ. 1996

Ακούστε το βίο των Αγίων της Ορθοδοξίας που γιορτάζουν σήμερα 31 Ιανουαρίου

Posted: 30 Jan 2011 08:32 PM PST





Ακούστε το βίο των Αγίων της Ορθοδοξίας που γιορτάζουν σήμερα 31 Ιανουαρίου - Ηχητικό Αγιολόγιο
Διαβάστε περισσότερα »

Is Porn Liberating?

Posted: 30 Jan 2011 04:41 PM PST

“The images that we re-enact over and over again have absolutely nothing to do with our personal sexuality. I would say that what's shown is basically -- it's not revolutionary, it’s not different, it’s the same old, same old, its women in uncomfortable positions pretending
Διαβάστε περισσότερα »

Γεώργιος Μπαμπινιώτης για τους Τρεις Ιεράρχες

Posted: 30 Jan 2011 03:05 PM PST



Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα »

Ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων στα Ίμια αφηγείται...

Posted: 30 Jan 2011 01:00 PM PST

Ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων στα Ίμια αφηγείται: «Όλοι κλαίγαμε με τη σημαία – Οι διαταγές ήταν να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο».
Διαβάστε περισσότερα »

Το 90% των Γερμανών δεν πιστεύουν το «παραμύθι» των Δίδυμων Πύργων

Posted: 30 Jan 2011 12:51 PM PST



Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την TNS Emnid, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Γερμανία, το ποσοστό των ανθρώπων που δεν πιστεύουν την επίσημη εκδοχή και εξήγηση της Αμερικάνικης κυβέρνησης
Διαβάστε περισσότερα »

Η FEMA ζητά πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα 140 εκατομμυρίων πακέτων τροφίμων, κουβερτών, και σακουλών για πτώματα!

Posted: 30 Jan 2011 12:48 PM PST



Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) ψάχνει επίσης, για έναν προμηθευτή που θα μπορεί να παρέχει «διάφορα καύσιμα για την υποστήριξη της αντιμετώπισης καταστροφών».
Διαβάστε περισσότερα »

Οι Αμερικανοί προειδοποίησαν 11 Έλληνες πολιτικούς

Posted: 30 Jan 2011 12:30 PM PST

Απόρρητες Συνομιλίες Σας Θα Βγουν Στο Wikileaks
Το σύνδρομο του Wikileaks ίπταται πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο και για την ακρίβεια πάνω από τα κεφάλια γνωστών πολιτικών, που κατά καιρούς αποτέλεσαν προνομιακούς και έμπιστους συνομιλητές της αμερικανικής πλευράς και ενίοτε οι συνομιλίες ή τα συμπεράσματά τους
Διαβάστε περισσότερα »

Δ.Ν.Τ. η κρυφή αλήθεια

Posted: 30 Jan 2011 12:00 PM PST



Αποκαλυπτικό βίντεο. Όλοι οι πολιτικοί μας παρακλάδια της Νέας Τάξης, μας οδήγησαν στο ΔΝΤ χωρίς αιτία και χωρίς να μας επιτρέψουν να εκμεταλλευτούμε τον πλούτο της χώρας μας. Γιατί;
Διαβάστε περισσότερα »

Αυτή είναι η πίστη των Μουσουλμάνων: 217 γυναίκες βρήκαν το Θάνατο...

Posted: 30 Jan 2011 11:45 AM PST

217 γυναίκες βρήκαν το Θάνατο από συζύγους, πατέρες και συγγενικό περιβάλλον στην Τουρκία του 2010


Το 2010,άντρες όλων των ηλικιακών ομάδων,όλα τα επαγγέλματα και την κατάσταση από σχεδόν όλη την Τουρκία
Διαβάστε περισσότερα »

Ο Έλληνας του SEX, του ΤΖΟΓΟΥ και του ασταμάτητου DOWNLOAD! Aνάλυση του alexa.com

Posted: 30 Jan 2011 11:20 AM PST


Το τελευταίο καιρό κάνοντας κάποια συζήτηση με φίλους bloggers, συνειδητοποίησα πόσο πολύ έχει μπει στη ζωή μας το διαδίκτυο. Το ερώτημα που αμέσως δημιουργείται όμως είναι:
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν ντρεπομαι που γεννηθηκα Ελληνας...ντρεπομαι που με κυβερνανε ξενοι που υποκρινονται τους Ελληνες

Posted: 30 Jan 2011 11:00 AM PST

Πολλές φορες διαβαζω την φραση αυτη,παλαιοτερα οταν εβλεπα τηλεοραση την ακουγα συχνα στις ειδησεις η τα ρεπορταζ..."ντρεπομαι που γεννηθηκα Ελληνας"τι θα ηθελε να γεννηθει δηλαδη κάποιος για να μην ντρεπεται?
Διαβάστε περισσότερα »

Ανακαλύφθηκε βυθισμένη Εκκλησία στη Λίμνη των Κρεμαστών

Posted: 30 Jan 2011 10:30 AM PST

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Βήματος", μία ομάδα ερασιτεχνών αυτοδυτών από την Αθήνα εντόπισε τελικά το εκκλησάκι, ακούγοντας τις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τις αρχές να ερευνήσουν την κατάσταση του βυθισμένου κτίσματος.
Διαβάστε περισσότερα »

Δείτε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο youtube!!

Posted: 30 Jan 2011 10:00 AM PST

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πιο είναι το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube; Καιρός να μάθετε...Ακόμη και αν δεν έχετε αναρωτηθεί ποτέ!
Διαβάστε περισσότερα »

Έσχατοι καιροί; Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Posted: 30 Jan 2011 09:57 AM PST



Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς μας υπάρχει γενικά και μια μικρή ισχυρή ομάδα ανθρώπων με κάποιες μεταφυσικές αναζητήσεις. Κάποιοι βρίσκουν τον Θεό ως ανάγκη, ως αποκούμπι και ως σχεδία. Συνήθως ο άνθρωπος βρίσκει ό,τι ψάχνει και τον συμφέρει. Δεν θέλει να κουραστεί και να μοχθήσει πολύ. Ικανοποιείται με πρόχειρες και εύκολες λύσεις. Έτσι, μερικές φορές τη θρησκευτικότητά του εξαντλεί σε τυπικές υποχρεώσεις, δίχως κανένα κόστος. Άλλοτε παρασύρεται από επιτήδειους δασκάλους, που εκμεταλλεύονται τον θείο πόθο του με το να του προσφέρουν προϊόντα απελευθερωτικά, χαρούμενα, χαλαρωτικά και άκοπα.
Διαβάστε περισσότερα »

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Posted: 30 Jan 2011 08:00 AM PST


Ένα εξαιρετικό βίντεο, με αποκαλυπτικές συνεντεύξεις από τις εκπομπές Αθέατος Κόσμος και Πύλες του Ανεξήγητου, για την τραγική εκμετάλλευση της Ελλάδας. Το ξεπούλημα της χώρας από τους πολιτικούς.



Μητροπολίτης Ρεθύμνης Ευγένιος «Δεν θέλουμε χριστιανικά ρομποτάκια»

Posted: 30 Jan 2011 06:00 AM PST

Όταν ανέλαβε καθήκοντα στη Μητρόπολη Ρεθύμνης ο κ. Ευγένιος, μια από τις πρώτες του δηλώσεις ήταν πως θα είναι κοντά στους νέους ώστε να ακούει και να συζητά τους προβληματισμούς του.
Τα λόγια έγιναν πράξη και χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη, η πρώτη συνάντηση των νέων του Ρεθύμνου - και όσων αισθάνονται νέοι - με τον Επίσκοπο, στην αίθουσα του Ιερού ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων.
Σκοπός των συναντήσεων αυτών σύμφωνα με τον κ. Ευγένιο είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης με την εκκλησία, χωρίς καμία διάθεση προσηλυτισμού, αντίθετα με στόχευση στη συζήτηση υπαρξιακών ζητημάτων σε σχέση με την πίστη.
Επίσης σκοπός είναι να εστιάσει σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους και θέλουν να εξωτερικεύσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους στην προσπάθειά τους να δώσουν απαντήσεις.
«Δε θέλουμε χριστιανικά ρομποτάκια, θέλουμε ελεύθερους ανθρώπους, θέλουμε ανθρώπους που να ψάχνουν την αλήθεια, γιατί όποιος θέλει να τη βρει θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά.

Κανένας άνθρωπος, καμία ιδέα δεν είναι απορριπτέα είπε ο μητροπολίτης στους ανθρώπους που γέμισαν την αίθουσα προχθές, καλώντας τους να συμμετέχουν στις συναντήσεις συναποφασίζοντας όλοι μαζί για τα θέματα που κάθε φορά θα συζητούνται.
Η πρώτη συνάντηση ήταν αναγνωριστική ωστόσο τέθηκαν και κάποια θέματα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ένας νεαρός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα όσα λέγονται για την Κάρτα του πολίτη και τις αντιδράσεις πιστών και μερίδας του κλήρου ότι «έρχεται ο αντίχριστος».
Ο Μητροπολίτης Ευγένιος απάντησε σε αυτό ότι εφόσον κάποιος έχει βαθιά πίστη και είναι κοντά στον Χριστό, δεν μπορεί να τον φοβίσει ο «αντίχριστος» και ότι δεν είναι δυνατόν να βλέπει ο κόσμος γύρω του με τέτοιες αφορμές συνεχώς ένα εχθρό.
Άλλωστε όπως επεσήμανε σημασία θα πρέπει να δοθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αν διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ατομική ελευθερία.

Romfea.gr

Αντιοχείας: Όλοι οι πιστοί καλούνται να δώσουν μαρτυρία για την πίστη

Posted: 30 Jan 2011 05:35 AM PST

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Δαμασκού προεξαρχόντων του
Διαβάστε περισσότερα »

SOS! Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία θεραπευτικών βοτάνων, συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων !

Posted: 30 Jan 2011 05:28 AM PST



Εξαιτίας μιας Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1. 04. 2011 απαγορεύεται η εμπορευματοποίηση των περισσοτέρων βοτάνων και πολλών Παραδοσιακών Φαρμακευτικών
Διαβάστε περισσότερα »

Κοντά στο Πατριαρχείο τα επεισόδια στην Αίγυπτο

Posted: 30 Jan 2011 05:00 AM PST

Σε διαρκή επικοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας βρίσκεται η Ελληνική Κυβέρνηση με αφορμή τις συγκρούσεις της αστυνομίες με διαδηλωτές, στην Αίγυπτο.
Μιλώντας στο ALTER, o Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας ανέφερε πως οι δρόμοι γύρω από το Πατριαρχείο ήταν κλειστοί. «Είχαν βάλει φωτιές. Κάψανε το αστυνομικό τμήμα πίσω από το Πατριαρχείο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτώμενος εάν ακούγονται πυροβολισμοί, η απάντηση ήταν «ναι».
Ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λαζαρής, έχει επικοινωνήσει τόσο με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας όσο και με την Ιερά Μονή Σινά, συμβουλεύοντας όλους να μην κυκλοφορούν στον δρόμο, εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.
Συνολικά στην Αίγυπτο ζουν και δραστηριοποιούνται περίπου 3.000 Έλληνες.

Αnagrafes.com

Άνθιμος προς Διαμαντοπούλου: Κρατήστε τα Θρησκευτικά

Posted: 30 Jan 2011 04:27 AM PST

του Νίκου Παπαχρήστου

Έκκληση προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να «προστατεύσει» τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών
Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια: