Powered By Blogger

Σελίδες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

τερο blog της πόλης

Ότι πιστεύει η κοινή γνώμη γίνεται τελικά αληθές.

Ιστορικές στιγμές στην Αίγυπτο

Τρίζει το καθεστώς Μουμπάρακ!!.. Οι λαοί παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και ο παλιός κόσμος πεθαίνει. Στρατιώτες ενώνονται με τους διαδηλωτές – Τουλάχιστον 18 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες στις ογκώδεις διαδηλώσεις.

Μπλόκο στο ίντερνετ, απαγόρευση κυκλοφορίας, συλλήψεις στελεχών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων
Ιστορικές στιγμές ζει η Αίγυπτος καθώς ένα μέρος του στρατού που έβγαλε στους δρόμους ο Χόσνι Μουμπάρακ ενώνεται με τους πολίτες στις μεγάλες διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τις τελευταίες ώρες την Αίγυπτο. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε όλες τις πόλεις, από τις 6 το απόγευμα ως τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ έχει επιβάλλει από το πρωί πρωτοφανές μπλακάουτ στην ενημέρωση, θέτοντας κυριολεκτικά εκτός διαδικτύου την Αίγυπτο. Παράλληλα έχουν «μπλοκάρει» και οι τηλεπικοινωνίες. Δύο και πλέον ώρες μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης, φορτηγά του στρατού και τεθωρακισμένα κυκλοφορούσαν κοντά στην πλατεία της Όπερας και οι στρατιώτες έκαναν το σήμα της νίκης στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι απαντούσαν με χειροκροτήματα. Ορισμένοι διαδηλωτές μάλιστα ανέβηκαν πάνω στα στρατιωτικά οχήματα ενώ αστυνομικοί έσφιγγαν το χέρι των διαδηλωτών.

Δεν θέλουμε πια τον Μουμπάρακ, δεν θέλουμε πια αυτήν την κυβέρνηση.
Όμως αγαπάμε το στρατό, οι Αιγύπτιοι αγαπούν το στρατό”, δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής, τα λόγια του οποίου απέσπασαν τις επιδοκιμασίες των υπόλοιπων.

Επίσημα δεν έχει ακόμη υπάρξει καμιά ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη στάση που θα κρατήσουν οι αξιωματικοί σε σχέση με το καθεστώς. Γεγονός όμως είναι ότι ο στρατός δεν κινείται εναντίον του πλήθους.
Οπως έγινε πριν λίγες ώρες γνωστό ο αρχηγός των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων διέκοψε εσπευσμένα το ταξίδι του στις ΗΠΑ και επιστρέφει στη χώρα.
“Δεν ξέρουμε ακόμη με ποια πλευρά είναι ο στρατός, αν είναι μαζί μας. Αλλά είναι αλήθεια πως όλοι σεβόμαστε το στρατό”, πρόσθεσε ένας άλλος διαδηλωτής στη συνοικία Ντόκι.
Χιλιάδες αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους είναι -όπως αναφέρουν διαδηλωτές- ντυμένοι με πολιτικά, είχαν αναπτυχθεί από το πρωί σε καίρια σημεία στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και τις άλλες πόλεις της χώρας.

Όπως μετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα ιατρικές πηγές της χώρας, οι νεκροί από τις συγκρούσεις είναι τουλάχιστον 5 , ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 870. Για “Παρασκευή της Οργής” κάνουν λόγο διεθνείς αναλυτές και σχολιαστές.
Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ενώ σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα πολύς κόσμος φαίνεται να αψηφά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και να βρίσκεται στους δρόμους.

Εντωμεταξύ από το πρωί, έχει ακυρωθεί σχεδόν το σύνολο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Καίρου. Ειδικότερα, η EgyptAir εξέδωσε και σχετική άνακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα πραγματοποιήσει καμία πτήση τουλάχιστον μέχρι αύριο το πρωί.
Κεντρικό πρόσωπο στις διαδηλώσεις είναι ο Νομπελίστας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, που φέρεται να δέχθηκε και αυτός επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την προσευχή των Μουσουλμάνων στα τζαμιά της Αιγύπτου.
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι η βία δεν θα εξαφανίσει τα παράπονα και κάλεσε τη κυβέρνηση “να κάνει ό,τι μπορεί για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της τάξης”. Όπως σχολίασε, οι αρχές οφείλουν να “επιτρέψουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις και να θέσουν τέλος στα χωρίς προηγούμενο μέτρα που έχουν ληφθεί για να μπλοκαριστούν οι επικοινωνίες”.
Από το Νταβός της Ελβετίας, η Ανγκελα Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο. “Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε ώστε να τερματιστεί η βία και να μην υπάρξουν αθώα θύματα”, δήλωσε προσθέτωντας ότι είναι ανεπίτρεπτο να απαγορεύεται στον κόσμο η πρόσβαση στις πληροφορίες. “Δεν έχει κανένα νόημα να αποκλείονται οι άνθρωποι ή να μειώνεται η πρόσβαση στις πληροφορίες. Πρέπει να καταλήξουμε σε ένα ειρηνικό διάλογο στην Αίγυπτο. Η σταθερότητα της χώρας είναι βεβαίως εξαιρετικά σημαντική αλλά όχι εις βάρος της ελευθερίας της γνώμης” δήλωσε.
Με ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζει πως δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες που να βρίσκονται σε κίνδυνο στην Αίγυπτο.
πηγη enet.gr

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

i
Rate This
Quantcast
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.
Be the first to like this post.

Σχόλια

  • iconology2009 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 12:37 πμ

    Νομίζω ότι ακόμη και οι ίδιοι οι αμερικανοί, με τον κομψό εκείνο τρόπο που έχουν να χρωματίζουν τη δυσμένεια ενός καμένου χαρτιού τους-Mubarak regime το περιγράφουν τώρα στο CNN, όρος πολύ αρνητικά φορτισμένος-τον έχουν ξεγράψει και έχω την υποψία ότι ίσως στο πρόσωπο του Μπαραντέι-ω ναι, ναι, παλιού γνώριμου και εξίσου διεφθαρμένου διεθνούς παράγοντα, με το αμάχητο μάλιστα τεκμήριο διαφθοράς ενός ολόκληρου Νόμπελ Ειρήνης(μη χέσω!), βρήκαν τον ιδανικό αντικαταστάτη. Σαν να βλέπω σκηνές του μέλλοντος της Ελλάδας.

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
    • ψυχραιμια On Ιανουαρίου 29, 2011 at 1:05 πμ

      Οχι και μελλον.Η Αιγυπτος ειναι στο παρελθον της Ελλαδος,καπου στο 1970.

      0
      0
      i
      Rate This
      Quantcast
  • iconology2009 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 1:13 πμ

    Σωστά! Αν όμως ο Μωχάμεντ Μπαραντέι-το πιό πιθανό μέλλον της Αιγύπτου- συγκριθεί με τον Χρυσοχοΐδη-το πιο πιθανό μέλλον της Ελλάδας- τότε γυρίζει τούμπα το πράγμα και τα μέλλοντα δύο μεγάλων παρελθόντων κάνουν αλλαξοκωλιές!

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
  • iconology2009 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 1:20 πμ

    Και ναι μεν ο Χρυσοχοΐδης δεν έχει Νόμπελ αλλά έχει πλάκα το παράσημο του FBI και αυτό για τους Αμερικανούς-που δεν μαγαρίζουν τα παράσημα τους σε άχρηστα πέτα-ισοδυναμεί με δέκα Νόμπελ!

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
  • ψυχραιμια On Ιανουαρίου 29, 2011 at 1:59 πμ

    Ειναι σουρεαλιστικο εγω που δεν ψηφισα ποτε ΠΑΣΟΚ να υποστηριζω την κυβερνηση αλλα τελικα δεν υποστηριζω την κυβερνηση αλλα τη δημοκρατια.ΔΕν υπαρχει σχεση με Μουμπαρακ,εχουμε την κυβερνηση που ψηφιζουμε εδω και χρονια και αν τα εκαναν θαλασσα τα εκαναν αυτοι που ψηφισαμε.
    Το πολιτευμα μας εγγυαται οτι αν υπαρξει συγκεκριμενο λαικο ρευμα θα εκφρασθει χωρις προβληματα.Τωρα αν δεν υπαρξει και δεν ξερουμε τι να κανουμε απογοητευμενοι απο ολους ειναι και ανεπαρκεια της σκεψης μας και δεν λυνεται με σπασιματα και κραυγες.
    Και ποια τελικα ειναι η αιτια της αγανακτησης με το Χρυσοχοιδη ειδικα;Αν ειναι οτι συνελαβε τη συμμορια της 17Ν ειναι αδικαιολογητη.

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
    • iconology2009 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 3:25 πμ

      Αλήθεια είναι αυτό: δεν υπάρχει σχέση με το Μουμπάρακ. Εκεί αυτός στηρίζεται στα κρατικά ελεγχόμενα media, ενώ ο δικός μας στα κρατικά προστατευόμενα ιδιωτικά media. Καμιά σχέση πραγματικά! Και είναι αλήθεια εκεί ότι η κοινή γνώμη διαμορφώνεται μετά την όποια διαδικασία εκλογής-με τον παρωχημένο τρόπο της καλπονοθείας, ενώ εδώ διαμορφώνεται με τον προχωρημένο της δημοσκοπονοθείας-κλάσεις ανώτερο σύστημα νοθείας, που δημιουργεί ωραιότατο κλιματάκι, τόσο καλό και αποτελεσματικό, ώστε φτάσαμε στις πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα να έχουμε τον από κάθε άποψη εγκληματικότερα ηλιθιότερο πολιτικό να φτάνει να γίνεται ακόμη και πρωθυπουργός και όχι μόνο αυτό αλλά ακόμη και μετά από τέτοιο ασύλληπτης έντασης μπαράζ επιθεσεων σε κάθε μορφής δικαιώματα, να συνεχίζει να είναι ακόμη στη θέση του!Αν δεν ήταν μια τόσο καλή μεταμοντέρνα “δημοκρατία”, θα μπορούσε κάλλιστα νάναι μια εξαιρετική μεταμοντέρνα δικτατορία. Ερπύστριες δεν ταπεινώνονται στην άσφαλτο, πυροβολισμοί δεν αναστατώνουν τα περιστέρια στο Σύνταγμα.Κάνα ξώφαλτσο μόνο δακρυγόνο για τη συγκίνηση της πολλής μας δημοκρατίας.

      Θα μείνω μόνο στην εξαίρετη θεσμική-προγραμματική στην αφοριστικότητα της-διατύπωση σου: “Το πολίτευμα μας εγγυάται ότι αν υπάρξει συγκεκριμμένο λαικό ρεύμα θα εκφραστεί χωρίς προβλήματα”. Υπέροχη στην αναπηρία της διατύπωση! Το πολίτευμα όμως δεν διασφαλίζει και ότι μπορεί να υπάρξει αυτή η δυνατότητα. Ειδικά στην εποχή της medioκρατίας το πολίτευμα μας έχει αποκλείσει εντελώς αυτή τη δυνατότητα. Πώς; μα με το γνωστό αφορισμό: με το να ορίζεται η καθεστωτική νομιμότητα σαν η απόλυτη ηθική αξία και έτσι το νόμιμο να είναι αυτόχρημα και ηθικό. Πάνω σ’αυτή τη νομιμότητα βασίστηκαν οι ηθικές από το Χίτλερ μέχρι τον Παπανδρέου-πριν κάνουν μια στάση στο υποστατικό του Βουλγαράκη.

      0
      0
      i
      Rate This
      Quantcast
  • RYaN On Ιανουαρίου 29, 2011 at 2:33 πμ

    Χρυσοχοΐδης ή Ραγκούσης ?

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
    • iconology2009 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 3:32 πμ

      Χρυσοχοΐδης! Τόπαμε: το παράσημο σαν διαβατήριο! Ο Γιωργάκης έχει αμερικανικό διαβατήριο σαν παράσημο, ο Χρυσοχοΐδης έχει την παρασημάρα του FBI σαν διαβατήριο στο κόσμο της υψηλής πολιτικής οσφυοκαμπτών, των σκυμμένων και των προσκυνημένων!Ο Ραγκούσης είναι βοηθός οσφυοκάμπτη και δεν έχει διείσδυση στα πονεμένα μάτια των χαροκαμένων εφοπλιστριών, ενώ ο Χρυσοχοΐδης μοιράστηκε το μπράτσο του μαζί τους. Είναι προσόντα αυτά, δεν είναι παίξε γέλασε.

      0
      0
      i
      Rate This


      Quantcast

Δεν υπάρχουν σχόλια: