Powered By Blogger

Σελίδες

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε τη Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!

Ÿ ‘Á¹ÃÄ¿Äέ»·Â ±½±ºά»Åȵ Ä· ’¹¿»¿³ί± 2.300 ÇÁό½¹± ÀÁ¹½ Ä¿½ ”±Á²ί½¿!Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.

Όπως αναλύει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος. Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".

Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλοσοφο. Ετσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.). Περισσότερα ...

Ο Μυθικισμός και η ιστορικότητα του Ιησού

Συγγραφέας: Μηνάς Παπαγεωργίου (aka Beetlejuice)

Ÿ œÅ¸¹º¹Ã¼ό º±¹ · ¹ÃÄ¿Á¹ºόķı Ä¿Å ™·Ã¿ύ

Το λαμπρό αστέρι στον ουρανό, οι τρεις μάγοι με τα δώρα και η φάτνη, αποτελούν σκηνές βαθιά εντυπωμένες στο υποσυνείδητο των κατοίκων του δυτικού -κυρίως- κόσμου. Όλες τους σχετίζονται με τη γέννηση του Ιησού, ιδρυτή της Χριστιανικής θρησκείας, που περιγράφεται λεπτομερώς στα λεγόμενα «ευαγγέλια», θεολογικά κείμενα που γράφτηκαν κατά τα τέλη του πρώτου και κατά τη διάρκεια του δευτέρου μεταχριστιανικού αιώνα. Όμως κάποιοι εδώ και 250 περίπου χρόνια θεωρούν ότι τα γεγονότα δεν εκτυλίχθηκαν ακριβώς έτσι. Φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξουν πως δεν έγιναν ποτέ!

Από τον περασμένο αιώνα έχει ξεκινήσει στο εξωτερικό μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης του προσώπου «Ιησούς» μέσα στον ακαδημαϊκό κόσμο. Έτσι άλλοι τον εξετάζουν ως έναν ανατρεπτικό επαναστάτη, άλλοι τον θεωρούν έναν εναλλακτικό φιλόσοφο της εποχής του, άλλοι κάνουν λόγο για τον πρώτο φεμινιστή και άλλοι για τον πιο δημοφιλή Εσσαίο της εποχής του. Έχουν γραφτεί χιλιάδες τόμοι μέσα από τους οποίους μπορεί κανείς να αναζητήσει παρόμοιες αναλύσεις. Περισσότερα ...

Επιστολή ενός χριστιανού... που αξιοποιεί έμπρακτα τη Βίβλο!

•À¹ÃÄ¿»ή µ½ό ÇÁ¹Ãű½¿ύ& À¿Å ±¾¹¿À¿¹µί έ¼ÀÁ±ºÄ± Ä· ’ί²»¿!Του Μ. Καλόπουλου

Ευσεβέστατη Κυρία Βασιλάκου:

Θερμά συγχαρητήρια για την χαλύβδινη πίστη σας στην Αγία Γραφή, και τα χριστιανικά ιδεώδη. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που βάζετε στην θέση τους, τους παγανιστές, αμφισβητίες των πιστεύω μας. Είναι αξιολύπητοι και βρίσκονται σε τεράστια πλάνη, πιστεύοντας ότι οι ειδωλολάτρες, Πλάτωνας, Όμηρος, και Αριστοτέλης και άλλοι σαν κι αυτούς, προάγουν τον πολιτισμό την σκέψη και την πρόοδο! Όταν εμείς οι πιστοί ακόλουθοι της ιερής Βίβλου, έχουμε μια θεοφώτιστη στάση ζωής, ένα τεράστιο πλούτο ηθικών αξιών, και προ πάντων ισχυρά πρότυπα ζωής, προόδου και καταξίωσης!

Προσωπικά, από την Αγία Γραφή έχω αντλήσει χρήσιμα πρότυπα, και μια από κάθε άποψη βιβλική στάση ζωής, που μου βγήκε σε καλό. Από μικρός είχα την ευκαιρία να δω την θαυμάσια πρακτική πλευρά της πονηριάς και του δόλου, μια και έγινα κάτοχος της πατρικής μας περιουσίας, εξαπατώντας τα αδέλφια και τον πατερά μου, ακριβώς όπως έκανε και ο τρισευλογημένος μας προπάτορας Ιακώβ! Ακολουθώντας μαλιστα το ίδιο βιβλικό παράδειγμα, έκλεψα τα πάντα κι απ' τον πεθερό μου. Αργοτερα με ανάλογες πανουργίες, απέκτησα και τα κτήματα των γειτόνων μου, όπως έκαναν οι εκλεκτοί μας προπάτορες στην Συχέμ και την Χαναάν. Περισσότερα ...

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ... ΛΑΘΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΡΓΑΝΑ THΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

— £¤—œ•— š‘¤‘›—¨— ¤—£ Ÿœ™š—£ ... ›‘˜¡Ÿ£¥¡™–‘™Ÿ™, Ÿ¡“‘‘ TH£ •‘ ¤‘ž—£ š‘™ ¤© ‘œ•¡™š‘©

Ας μιλήσουμε επιτέλους ξεκάθαρα και να σταματήσουμε να εξωραΐζουμε την εικόνα της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε με στοιχεία που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Ας δούμε όμως πρώτα, τα γεγονότα ένα ένα.


ΙΣΤΟΡΙΚΟ

1. Από την Κρήτη επιβιβάσθηκαν οι λαθρομετανάστες με την συνοδεία του ΣΥΡΙΖΑ σε καράβι, με λίστα ονομάτων των λαθρομεταναστών και πληρωμένα εισιτήρια !! Πως είναι δυνατόν να εκδόθηκαν τα υποχρεωτικώς δια νόμου ονομαστικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σε επιβάτες παρανόμους ΧΩΡΙΣ χαρτιά ;;!!

2. Έφτασαν στον Πειραιά το βράδυ τα ξημερώματα της Κυριακής 23/01 όπου τους υποδέχθηκε με συνθήματα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί αριστεριστές. Κατευθύνθηκαν οργανωμένα προς την Νομική, συνοδεία μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

3. Παραβίασαν τις πόρτες της Νομικής και εισέβαλαν στο υπό ανακαίνιση κτίριο. Περισσότερα ...

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν ομογενή που επετέθη στην μητέρα της Προμηθέας!

Το θύμα ονομάζεται Θωμάς Κύρος, κατοικούσε μόνιμα στην Δυτική Φλόριδα.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβηκε στην πολιτεία Μοντάνα
.

Η περίεργη σχέση του θύματος, με το παιδί-φαινόμενο την Προμηθέα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αρχές 2007, με τις καταπληκτικές σπουδές της (απόφοιτη πανεπιστήμιου σε ηλικία 14 χρονών) και την εντυπωσιακή ομιλία της στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» (Σικάγο) γιά την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων-Τριών Ιεραρχών'', στις 28 Ιανουαρίου 2007, με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου, Ιάκωβου.

O Θωμάς Κύρος, συνταξιούχος 81 χρονών, που ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην πόλη Νιού Πορτ Ρίτσι (περιοχή Κόλπου Τάμπα στην δυτική Φλόριδα) αποδείχτηκε τελικά, ότι είχε μιά μοιραία έμμονη ιδέα. Την Δευτέρα 17 Ιανουρίου 2011, το βράδυ, τραυματίστηκε θανάσιμα από πολλαπλούς πυροβολισμούς αστυνομικών (βοηθοί σερίφη) στην περιοχή Outlaw Hill, κοντά στην πόλη Livingston της κομητείας Παρκ, στην πολιτεία της Μοντάνα, όπου είχε πάει από την Φλόριδα.

— ‘: ‘ÃÄŽ¿¼¹º¿ί úόÄÉñ½ ¿¼¿³µ½ή À¿Å µÀµÄέ¸· ÃÄ·½ ¼·ÄέÁ± Ä·Â  Á¿¼·¸έ±Â!Πριν, είχε πυροβολήσει (δεν διατρέχει κίνδυνο) την Georgia Smith, 51 χρονών, μητέρα της Προμηθέας Πυθίας, που στεκόταν μπροστά από την κόρη της, γιά να την προστατέψει, κοντά στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, όταν αυτοί έφτασαν στον τόπο του μοιραίου γεγονότος, ο Κύρος έστρεψε το όπλο εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ''Bozeman Chronicle'', ο Θωμάς Κύρος τηλεφωνούσε τακτικά στην εφημερίδα, με ύφος επιτακτικό, ζητούσε να ερευνηθεί ο ''κακός ρόλος'' της μητέρας στις καταπληκτικές σπουδές της κόρης της. Του ήταν αδύνατο να πιστέψει ότι η Προμηθέα, μία δυναμική νεαρή κοπέλα (19 χρονών σήμερα) με εντυπωσιακές σπουδές κι επιδόσεις, είχε την δική της ανεξάρτητη γνώμη και δεν ήθελε να έχει επαφές μαζί του.

Η περίεργη σχέση του θύματος, με το παιδί-φαινόμενο την Προμηθέα ξεκίνησε στα 2007. Η Προμηθέα (είχε δώσει μόνη της στον εαυτόν της το όνομα Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία, εξαιτίας της μεγάλης αγάπης της στην ελληνική ιστορία και φιλοσοφία) τότε, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, με τις καταπληκτικές σπουδές της (απόφοιτη πανεπιστήμιου σε ηλικία 14 χρονών) και ειδικά με την εντυπωσιακή ομιλία της στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» (Σικάγο) γιά την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων-Τριών Ιεραρχών'', στις 28 Ιανουαρίου 2007, με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου, Ιάκωβου. Περισσότερα ...

Η νέα βιολογική κρητική ασπιρίνη!

— ½έ± ²¹¿»¿³¹ºή ºÁ·Ä¹ºή ±ÃÀ¹Áί½·!Ένα νέο λαμπρό επίτευγμα στον τομέα της φαρμακευτικής, παρουσιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για τη βιολογική ασπιρίνη Κρήτης, ένα νέο είδος ασπιρίνης που θα ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την προστασία μας από τη γρίπη.

Το νέο αυτό φάρμακο που παρασκεύασε ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εμπνευστές τους καθηγητές ιατρικής Χρήστο Λιονή, Ηλία Καστανά και τον καθηγητή βιολογίας Στέργιο Πυρίντσο, αναμένεται να πάρει εντός του έτους την έγκριση του ΕΟΦ. Για την παρασκευή του φαρμάκου συνεργάστηκαν επίσης η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η φαρμακοβιομηχανία Gallenica.

Πρόκειται για κάψουλες που συνδυάζουν την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων, με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη. Περισσότερα ...

Κατάσκοποι – ρομπότ με την μορφή πουλιών και εντόμων στην υπηρεσία των ΗΠΑ - Απίστευτο βίντεο

š±Äάú¿À¿¹  Á¿¼ÀόÄ ¼µ Ä·½ ¼¿ÁÆή À¿Å»¹ώ½ º±¹ µ½Äό¼É½ ÃÄ·½ ÅÀ·ÁµÃί± Äɽ — ‘ - ‘ÀίÃĵÅÄ¿ ²ί½Äµ¿Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε δεν είναι βγαλμένο από κάποιο μακρινό μέλλον.

Δεν το έχει εμπνευστεί ο Ιαν Φλέμινγκ, ούτε καν το αντιμετώπισε ο ήρωας του ο James Bond. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι μια πραγματικότητα 100 τοις εκατό και συμβαίνει τώρα, τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Από την αρχαιότητα και το μεσαίωνα, μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και τη Μάτα Χάρι,έως τον ψυχρό πόλεμο και μέχρι σήμερα, ο ρόλος των κατασκόπων στις γραμμές του αντιπάλου, ήταν κάτι περισσότερο από καταλυτικός. Ήταν η μισή νίκη στον πόλεμο. Τρανά παραδείγματα υπάρχουν συνέχεια στην ιστορία... Περισσότερα ...


Προσεχείς Εκδηλώσεις:

Τὸ ἔθνος τῶν Ἑλλήνων - Ἥρωες καὶ Ἐφιάλτες

Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος 2011
ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ " Ἡ Δάειρα " Θέμα Ἐκδηλώσεως : « Τὸ ἔθνος τῶν Ἑλλήνων - Ἥρωες καὶ Ἐφιάλτες » Ὁμιλεῖ ἡ ΜΑΡΙΑ ΤΖΑΝΗ Καθηγήτρια τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν 2α Φεβρουαρίου 2011 Ἡμέρα Τετάρτη Ὥρα 8.00΄ μ.μ. Αἴθουσα Διαλέξεων Πολιτιστικοῦ Ὀργανισμοῦ Δήμου Ἐλευσινίων Παγκάλου καὶ Κίμωνος , 2ος ὄροφος ● Οἱ ἀγωνιστὲς τοῦ 1821 «ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών, που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία»… ● «Οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή»… Ἡ ὀφειλομένη ἀπάντησις στὴν ὁμιλία Ἐλευσινίου Πολιτικοῦ στὴν Ὀξφόρδη

Η φυσική θεωρία ( φυσιολογία ) στον Επίκουρο και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευδαιμονία

Πέμπτη, 03 Φεβρουάριος 2011
Οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" σας προσκαλούν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της οδού Ακαδημίας 88(5ος όρ.) την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 με θέμα "Η φυσική θεωρία ( φυσιολογία ) στον Επίκουρο και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευδαιμονία". Εισηγητής ο Λεωνίδας Αλεξανδρίδης. Είσοδος ελεύθερη. -- Τάκης Παναγιωτόπουλος

Κοινό Ελλήνων Εθνική Ελευθερία κε3Ε www.ke3e.gr

Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011
Χαίρε την Υ.Γ.Ι.ΕΙ.Α. σου Έλληνα πολίτη, ονομάζομαι Γεώργιος Πυρφόρος Γκαγκαράτζας ο Ελευθερεύς και σε ενημερώνω ότι καθημερινά (και Σαββατοκύριακο) 11:00πμ - 13:00πμ, στη Νυμφαίου 87 με Αντώνη Τρίτση 62 ΤΚ 56224 στο δήμο Ελευθέριου Κορδελιού Ευόσμου Θεσσαλονίκης θα γίνεται παρουσίαση του Ελληνικού θεσμού Κοινό Ελλήνων Εθνική Ελευθερία, με όραμα την Εθνική Ελευθερία δια μέσω του Ελληνικού Διαφωτισμού, της Οικονομικής Αγοράς και της Δημοκρατικής Πολιτείας της Κοινωνίας Ελλήνων Πολιτών, Ευοί Ευάν.

Δημοκρατική Πολιτεία της Κοινωνίας Ελλήνων Πολιτών

Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011
Προσκαλώ κάθε Έλληνα Πολίτη να έρθει στο χώρο μου, αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία στο 6999555888, κάθε Σάββατο απόγευμα από 17:00 έως 19:00 στην γωνία Νυμφαίου 87 με Αντώνη Τρίτση 62 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιούνται κοινωνικοί και πολιτικοί διάλογοι.

Έρως και Συναίσθημα

Σάββατο, 05 Φεβρουάριος 2011
Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, ώρα 20.00 Eυάγγελος Βαρελίδης, «Έρως και Συναίσθημα»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΚΥΚΛΟ

Κυριακή, 06 Φεβρουάριος 2011
Πρόσκληση Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011 ώρα 20:30 Ακαδημίας 88, Αθήνα 6ος όροφος Ο Αρκαδικός Κύκλος εύχεται σε όλο τον Κόσμο Καλή Χρονιά, με Υγεία, Δύναμη, Αγάπη και Σοφία και σας προσκαλεί στην Κοπή της Πίττας, για να μοιραστεί μαζί σας χαρά και δώρα. Θα ακολουθήσει ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: