Powered By Blogger

Σελίδες

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

Πόσο μαλάκας είσαι ;

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Όχι δεν ξέφυγα. Δεν είναι της αισθητικής μου άλλωστε. Εξοργίστηκα όμως. Θύμωσα τόσο που η αυτοδικία δεν απέχει παρά μια ανάσα μακριά μου. Γιατί με κατέστησαν γρανάζι στην μηχανή παραγωγής του πλούτου τους. Και πρέπει να εξαγριώθηκα τόσο που ο συνάδελφος τρόμαξε και τράβηξε την καρέκλα του σε απόσταση ασφαλείας συνεχίζοντας ωστόσο με αδιάσειστα στοιχεία να μου περιγράφει, ένα ακόμη τεραστίου μεγέθους σκάνδαλο, για το οποίο αν όχι ουδείς ελάχιστος λόγος έχει γίνει. Περί της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου πρόκειται.

Εν αρχή ο Τρικούπης ονειρεύτηκε την σύζευξή τους. Δια του τρένου όμως και όχι δια των τετράτροχων οχημάτων που κατά την σε ώρες αιχμής κίνησή τους μοιάζουν με βαγόνια τρένου μιας αδήλωτης ή αόρατης ατμομηχανής. Το αξιοσημείωτο που ο Τρικούπης δεν είχε ως όφειλε πρόωρα οραματιστεί είναι, πως η αρίθμησή τους (των βαγονιών) θα αναπαριστούσε τις χρυσοφόρες εισπράξεις των κατασκευαστών της. (η αιτία που αληθές τρένο δεν διέτρεξε την γέφυρα ποτέ). Για 35, (ολογράφως τριάντα πέντε χρόνια) θα καταβάλλονται ανελλιπώς! Αυτό είναι το διάστημα της............ εκμετάλλευσής της από τον κατασκευαστικό της όμιλο. Σχεδόν υπερδιπλάσιο εκείνου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Κατά την αποικιοκρατική λογική τους, δικαίως. Γιατί η Χόχτιφ του αεροδρομίου μετείχε στο σύνολο του έργου ακριβώς με το ήμισυ (5% ) εκείνου των Γάλλων του Ρίου Αντιρρίου που αντιπροσώπευε το 10%. Το υπόλοιπο 90% χρηματοδοτήθηκε κατά 40% από το Ελληνικό δημόσιο και κατά 50% από κονσόρτσιουμ τραπεζών με εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Δηλαδή του μαλάκα του φορολογούμενου μισθωτού και συνταξιούχου από τους οποίους τα κυβερνητικά αρπακτικά αφαιρούν σήμερα την ψίχα από το ψωμί για να του αφήσουν την αμάσητη κόρα.

Ποιο είναι το σύνολο των χρημάτων που θα εισπράξει η κοινοπραξία κατασκευής της; Στην βάση των συμφωνηθέντων περίπου 1,7 δις ευρώ ή 579 δις σε δραχμές! Το ποσό δηλαδή της συμμετοχής της επί 8,36 επιτρέποντάς της έτσι ένα ποσοστό κέρδους κοντά στο 736% !! ( Μια χαρά θα το άκουγε ο χασάπης μου.) Που σημαίνει ότι: Έχει από τα πρώτα τέσσερα χρόνια κάνει απόσβεση της επένδυσής της και ήδη ως το 2039 θα εισπράττει κέρδη! Από τον διερχόμενο Έλληνα. Μένει τώρα να απαντηθεί και το ερώτημα που αφορά το ύψος της επένδυσης την οποία θα λυμαίνονται αποκλειστικά οι Γάλλοι για να κάνετε μόνοι τις προσθαφαιρέσεις σας. Επτακόσια σαράντα εκατομμύρια ευρώ ή διακόσια πενήντα δύο δις δραχμές έναντι στα οποία η κατασκευαστική τοποθέτησε 74 εκατομμύρια ευρώ ή 25 δις δραχμές..

Όπως αντιλαμβάνεστε γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα. Ποιος είναι και αν υπάρχει αυτός που θα αποδεχτεί να συνυπογράψει κατά τα πρότυπα του Λεοπόλδου του Κονγκό το 1900 την παράδοση προς εκμετάλλευση για 35 χρόνια ενός έργου που ο ίδιος κατά 90% έχει πληρώσει, όταν με ακριβείς μαθηματικούς υπολογισμούς θα έχει αυτό αποσβεστεί στα πρώτα τέσσερα; Η απάντηση εξ αντικειμένου και του αποτελέσματος πολύ απλή.. ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! Αυτός που θα πληρώσει την συγκεκριμένη γέφυρα (όπως και την Αττική οδό) σχεδόν τρεις φορές πάνω από το πραγματικό της κόστος. Αυτός. Ο ΜΑΛΑΚΑΣ! Αυτός που είδε τον Λαλιώτη να τρέχει σωβρακοφόρος λαμπαδηδρόμος πάνω στην γέφυρα με τον Σημίτη να τον χειροκροτεί και λιγώθηκε από τον συμβολισμό της αρχαιοπρεπούς πράξης του.

Με τα σάλια του έτσι να τρέχουν ακατάπαυστα δεν πρόσεξε την επιγραφή στην άκρη της γέφυρας. Ή δεν γνώριζε πως να αποκωδικοποιήσει τα ακρωνύμιά της. ΣΔΙΤ. Σύμπραξη δηλαδή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με τον δεύτερο (τον ιδιωτικό) να βάζει το χέρι του στην τσέπη για να ξύσει μην σας πω τι γιατί θα εκτραχυνθώ έτι περισσότερο. Θα περιοριστώ ωστόσο να επισημάνω πως αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί ως προϊόν καθαρά δημόσιας επένδυσης θα μας είχε κοστίσει το 1/3 και με τους ίδιους ρυθμούς καταβολής διοδίων θα είχε η επένδυση αποσβεστεί σε 15 χρόνια. Κι αν μια ηθική πολιτεία ήθελε να την τραβήξει ως τριάντα πέντε χαλάλι της υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα τοποθετούσε το ζεστό χρήμα στην παιδεία ή την υγεία. Αλλά όπως πιστεύω η πλειοψηφία των αναγνωστών μου γνωρίζει ότι η ΕΟΚ βγάζει αλλεργικά σπυράκια στο άκουσμα των κρατικών επενδύσεων δεδομένου ότι οι έποικοι των τραπεζικών αγορών ενισχύουν πρωτίστως την αλητοελιτοκρατία που στην συνέχεια θα μας ζέψει σαν βόδια με τα ληστρικά επιτόκιά τους.

Ας ξαπλώσουμε τώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη Παπανδρέου του νεόκοπου και της κυβέρνησής του έτσι ώστε ακόμη και αν πληροφορηθούμε όπως στην περίπτωσή μας εδώ για το πώς και ποιος φούσκωσε το χρέος σαν μπαλόνι, με τα πόδια κομμένα θα έχουμε τόσο κοντύνει που δεν θα μπορούμε να το φτάσουμε για να το σκάσουμε με την καρφίτσα του γενικού ξεσηκωμού. Ούτε αυτό μα μήτε εκείνους που το διόγκωσαν..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr

44 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ευγένιε, δίνεις ένα ακόμη επιχείρημα στο κίνημα δεν πληρώνω δεν πληρώνω και εκθέτεις τον ηλίθιο (Χ)ρέππα ανεπανόρθωτα. Μπράβο και πάλι μπράβο

archaeopteryx είπε...

Λαλιώτης γαρ. (και στο Αεροδρόμιο). Βέβαια ο Λαλιώτης είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου.

Πράσινη Γαλλική Ανάπτυξη

Και τα χρωστάμε Ευγένιε, είναι στα 350.

Το εάν είναι χρήσιμη ή όχι η Γέφυρα, παίζεται. Είναι χρήσιμη εάν είσαι Γερμανός εισαγωγέας.

Θα έλεγα πιο χρήσιμη από τους Ολυμπιακούς. Και αυτούς τους χρωστάμε.

Η απάντηση στο ερώτημα είναι "Πολύ μαλάκας"

Ανώνυμος είπε...

"ξαπλώσουμε τώρα στο κρεβάτι του Προκρούστη Παπανδρέου του νεόκοπου"

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΕ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ..

ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΞΙΟΚΟΚΚΙΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΕ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ..

ΕΚ ΤΗΣ ΝΑΣΑ

Ανώνυμος είπε...

4 Φεβρουαρίου 2011 10:31 μ.μ.

Έχει η πιποκράτους λεφτά για υπερωρίες; Από που; Από τις προμήθειες της γέφυρας ή το μετρό και της Αττικής οδού..

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΧΕΤΟ ! ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΕΒΕΝΙΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???
ΧΑΘΗΚΕ????

Ανώνυμος είπε...

Στο εξής, όλες οι πορείες θα καταλήγουν στο ΣΚΑΪ και στο Μεγκα για το απαραίτητο συμβολικό φτύσιμο ...για αρχή.

Μετά θα ερχόμαστε έξω από τα σπίτια σας, κουφάλες που λέξη δεν γράψατε τότε για το πόσο χρυσώθηκαν κάποιοι για να υπογράψουν την σύμβαση αυτή..

Πόσες ήταν οι προμήθειες χαμούρες; Όσο και το ύψος της γέφυρας;

Ανώνυμος είπε...

Τι εζηλέψατε κ. Ανδρικόπουλε; Την γλώσσα της Νέας Δημοκρατίας_που χρησιμοποιεί πλέον κι επίσημα το λεξιλόγιο του Ελεύθερου Τύπου. Τέτοια γλώσσα ταιριάζει στο καφενείο του Τρελαντώνη Αυτό είναι το αντιπολιτευτικό ήθος που πρεσβεύετε;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ 2/2 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΔΕΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΓΕΣ

Το κίνημα του τζάμπα και ο επιχειρηματίας με το πούρο
Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Eίναι μια παρέα ηλικιωμένων ανθρώπων που πλησιάζουν τα ογδόντα. Ολοι τους πρώην αριστεροί, αηδιασμένοι σήμερα με την αυτοκαταστροφική εξαλλότητα της Αριστεράς, γνωρίστηκαν στις εξορίες και ώς σήμερα διατηρούν τη φιλία τους. Στην τελευταία συνάντησή τους, ένας από την παρέα αφηγήθηκε την περιπέτεια που είχε λίγο πριν στο λεωφορείο, καθώς ερχόταν στην τακτική εβδομαδιαία συνάντηση των παλιών φίλων. Ενας νεαρός, με χαρακτηριστική όψη φοιτητή, τον είδε να ακυρώνει το εισιτήριό του και τον επέκρινε δημοσίως. Πώς είναι δυνατόν, όταν η κυβέρνηση κόβει τις συντάξεις, αυτός να πληρώνει εισιτήριο; «Γιατί αν δεν πληρώνω συγκοινωνίες, δεν θα έχω συγκοινωνίες», του απάντησε κοφτά ο ηλικιωμένος και έστειλε τον αναιδή πιτσιρικά (φραστικά, ευτυχώς) εκεί όπου έπρεπε.

Το κίνημα του τζάμπα στις συγκοινωνίες, που υποδαυλίζεται φανερά από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τα Εξάρχεια, δεν μας προέκυψε από το πουθενά. Είναι η άλλη πλευρά του νοσηρού φαινομένου της ιδιοποίησης του νόμου και της ατιμωρησίας, που εδώ και χρόνια το ανεχόμαστε, κυρίως από τις τάξεις των ισχυρών της κοινωνίας. Η διαφορά είναι ότι, τώρα, εξαιτίας της εγκληματικής ανοησίας της Αριστεράς, το βλέπουμε πια να εκδηλώνεται και ως κίνημα των ανίσχυρων στις συγκοινωνίες. Στην πραγματικότητα, είναι η άλλη όψη της παθογένειας

ΣΤΕΦΑΝΟΣ είπε...

Μπορεί διαχειριστές "μαύρων ταμείων" να κάνουν διακοπές στη Γερμανία και άλλες χώρες, μεγαλοοφειλέτες να γλυτώνουν με εξαγοράσιμες ποινές και πολιτικοί να προστατεύονται με νόμο, ωστόσο ηλικιωμένοι και άρρωστοι άνθρωποι τιμωρούνται για τα "εγκλήματά" τους.

Ένας 72χρονος, ο οποίος μένει στην Αθήνα και πάσχει από αλτσχάιμερ, συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και καταδικάστηκε από δικαστήριο σε φυλάκιση 10 ημερών.

Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη, όμως δεν είχε χρήματα, ούτε συγγενείς και έτσι έπρεπε να πάει στη φυλακή. Μετά την ανακοίνωση της ποινής άρχισε μια απίστευτη περιπέτεια, που τον οδήγησε μέχρι την Κομοτηνή.

Επειδή οι νόμοι εφαρμόζονται κατά γράμμα, όταν έχουμε να κάνουμε με αδύναμους, αντί να κρατηθεί στην Αθήνα ή στον Κορυδαλλό τον έστειλαν να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κομοτηνής.

Ουσιαστικά, λόγω ηλικίας θα έκανε μόνο 5 μέρες και έτσι όταν έφτασε στην πόλη, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στο δρόμο!

Ο ηλικιωμένος άνδρας έκανε "εκδρομή", καθώς διέσχισε όλη τη χώρα μέσα στην κλούβα της αστυνομίας, που συγκέντρωνε καταδικασθέντες από διάφορες πόλεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής Κ. Καπάνταης, έπαθε σοκ, όταν αντίκρισε τον γέροντα και μάλιστα το πλήρωσε εισιτήριο για να γυρίσει με τα ΚΤΕΛ στο Χαϊδάρι.

"Ηταν ένας άνθρωπος σε άθλια κατάσταση, βρώμικος που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Με τη βοήθεια συγκρατουμένων του, του δώσαμε καθαρά ρούχα, τον φροντίσαμε και μακάρι να μπορούσαμε να τον κρατήσουμε περισσότερο για να έχει ένα πιάτο φαγητό και ένα στρώμα να κοιμηθεί", δήλωσε στην εφημερίδα.

Μάλιστα επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου, προκειμένου να βρεθεί κάποιος συγγενής του ηλικιωμένου, αλλά δεν εντοπίστηκε κανείς. Η τύχη του άρρωστου άνδρα, αφού έφτασε στην Αθήνα αγνοείται.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

το γεφύρι δεν είναι θέμα
αν δεν γουστάρεις τράβα στο βαπόρι
και περνάς όπως τον καλώ καιρώ
στην εθνική που έστησαν την Auto Pan
πάνω στον εθνικό δρόμο και δεν έχουμε επιλογήν ναι είναι θέμα

Ανώνυμος είπε...

11,34

και στην εθνικη υπαρχει εναλλακτικη λυση αν δεν θες να πληρωνεις διοδια

πας απο θηβα μπραλο κτλ

οι αυτοκινητοδρομοι ταχεις κυκλοφοριας εχουν ενα κοστος συντηρισης - αν δεν πληρωνεις σε 5 χρονια θα ειναι χωραφια για πατατες

ολο αυτο το show ειναι ακομη μια μαγκια του ελληναρα οπως η απαγορευση του καπνισματος και αλλες τετοιες ψευτομαγκιες

οταν πατε ευρωπη ταξιδακια κανετε τετοιου ειδους μαγκιες η εκει το παιζεται ευρωπαιοι

patagos είπε...

Ποιο βαπορι?Εμεις ειμαστε αρχοντες με το βαπορι να πανε οι αλοδαποι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΣΑΤΕ ΧΡΕΠΠΟΣΚΥΛΑ, ΑΦΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΜΕ ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΚΥΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΒΑΡΑΕΙ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΗ ΡΙΞΕΙ ΚΑΤΩ.

ΜΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΟΛΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ Κ*ΛΟΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 300 ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

11:40 μ.μ.

έστησαν την Auto Pan
πάνω στον εθνικό δρόμο πχ Αθήνα – Θεσσαλονίκη ο δρόμος υπήρχε από τής ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες
Ας κάνανε το νέο δρόμο από την αρχή
και τότε θα διάλεγα και θα έπαιρνα
ΠΟΥ ΠΉΓΕ ΡΕ ΜΕΓΆΛΕ Η ΕΘΝΙΚΉ Αθήνα – Θεσσαλονίκη και γιατί κάνανε επάνω του την Auto Pan;

Ανώνυμος είπε...

Ετυχε να δω λιγο απο τη συνεντευξη του βλακα που αλλου, στην κρατικη τβ.
Ρε το ορνεο ειναι ο τυπος!

Καθε δυο λεξεις και κομπασμος, αλλαγη φρασης ακομα δεν αρχισε η μια μπαινει σε αλλη, απο το ενα νοημα στο αλλο, και φυσικα νοημα δεν βγαινει.

Δεν ειχα το κινητο μου μαζι να γραψω και μετα να απομαγνητοφωνησω ακριβως αυτα που ελεγε, θα επεφτε πολυ γελιο!

Συμπαθατε με, αλλα αυτο το αλαλουμ, αυτη η ασυναρτησια που βγαινει οταν ανοιγει το στομα του δεν οφειλεται καθολου στην αγνοια της Ελληνικης γλωσσας, παιδια ο τυπος ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!!!!
ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΣΕ ΤΗΝ ΜΟΥΡΛΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΛΑΦΡΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

4 Φεβρουαρίου 2011 11:40 μ.μ.

Τι το παίζουν εξω?

Κότες . κο κο κο και τουπεκι ψιλοκομένη.

Κότες λειράτες σου λέω.

Την κουραδομαγκιά τους μόνο εδώ στην Ελλάδα την δείχνουν.

Ευτυχώς εχουν την στοιχειώδη λογική οτι εξω δεν τους παίρνει να τα κάνουν αυτά που θεωρούν να κάνουν ως φυσιολογικά εντος της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

10:31 μ.μ.
Το νιμου της μαμας σου, που απο τη χολερα και τη βρωμα που εχει δεν το γαμαει ουτε αφγανος κοριτσι μου το εχεις δει μεσανυχτα;

Ανώνυμος είπε...

Θα περιοριστώ ωστόσο να επισημάνω πως αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί ως προϊόν καθαρά δημόσιας επένδυσης θα μας είχε κοστίσει το 1/3 και με τους ίδιους ρυθμούς καταβολής διοδίων θα είχε η επένδυση αποσβεστεί σε 15 χρόνια.
???????????????????????????
Να με συμπαθής ρε μορτή μα και εγώ Θα περιοριστώ ωστόσο να επισημάνω πως αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί ως προϊόν καθαρά δημόσιας επένδυσης θα ειχαμε Το νέο γεφύρι της Άρτας στην κατηγορία των παραλογών....

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ
εκτός αν το έκανε η ΜΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου
Ευγένιε Ανδρικόπουλε.

Δύο ερωτήσεις μόνο.

1η. Πόσα χρόνια ακόμα θα συζήταγαν,θα αλληλοκατηγοριόταν και θα αλληλοσφάζονταν οι Ελληνες αν μόνοι τους απεφάσιζαν να κατασκευάσουν το Ελ. Βενιζέλος?
Σε ποιόν αιώνα θα το κατασκεύαζαν αν, τελικά κάποτε συμφωνούσαν για το πώς θα το κατασκεύαζαν?


2η. Υπάρχει Ελληνική τεχνογνωσία , τεχνολογία, στην κατασκευή τέτοιου δύσκολου εργου οπως της γέφυρας Ρίου Αντιρίου?.

Οι αλλοι που την εχουν την τεχνογνωσία και αυτές τις δυνατότητες για τέτοια εργα ειναι οι Ιάπωνες, και οι Αμερικανοί.
Καννένας δεν θα ερχονταν τζάμπα πάντως.
Με αποικιοκρατικές συμβάσεις εξω απο την χώρα τους δουλεύουν ολοι αυτοί.

Δεν συζητώ αν μου απαντήσεις ως αντιπερισπασμό αν επρεπε να γίνει η γέφυρα η για μίζες, προμήθειες, κλπ.
Ειναι αλλο θέμα αυτό.
Στα δύο καθαρά ερωτήματα μόνο αν θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

12:17 π.μ.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΠΡΙΑ
Εξω οι πολτικοι ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, και αν το κανουν, καθονται στο σκαμνι και πανε φυλακη, για αυτο εξω πληρωνουμε βοδι.
Εξω δεν εχουνε ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, καταγκιοζη γυφτουλα του αυτιστικου μαλακα γιωργακητου χλεχλε.
ΚΟΠΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

12:46 π.μ.
Σωστος.
Στον τρελαμενο σχιζοφρενη jeffrey δινουμε μονο Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ και τιποτα παραπερα.

Ανώνυμος είπε...

Σαράντα πέντε χιλιάδες ΔΥ μάστορες κι εκατόν εξήντα χιλιάδες συμβασιουχοι μαθητάδες γιοφύρι θα εθεμέλιωναν.
Ολημερίς θα απεργουν δεν θα χτίζανε, το βράδυ στην σύνταξη μετά θα βγουν κιόλα θα είναι λαδή μοιρολογούν οι μάστορες και κλαην μαην οι μαθητάδες."Αλίμονο στους κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας,ολημερίς να χτίζουμε, το βράδυ να γκρεμιέται."Πουλάκι εδιάβη κι έκατσεν, αντίκρυ στο ποτάμι,δεν εκελάηδε σαν πουλί, μηδέ σα χελιδόνι,παρά εκελάηδε κι έλεγε ανθρώπινη λαλίτσα:" αν δε το παρ το ιδιωτικό, γιοφύρι δε στεριώνει

Ανώνυμος είπε...

12.32 ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.

1. ΟΤΑΝ ΛΕΣ 'ΕΛΛΗΝΕΣ' ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ; ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΔΙΠΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΟΠΟΤΕ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ. ΟΥΤΩΣ Ή ΆΛΛΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ) ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ.

2. ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΛΛΟ. Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟ. ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ ΠΑΝΩΣΗΚΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΤΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΩΣΗΚΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΧΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ. ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΩ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΣΑΜΠΑ Ή ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΡΙΣΚΟ.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΛΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν πραγματικά τους ενδιέφερε το δημόσιο συμφέρον λύσεις υπάρχουν, έστω και αργά.

Μια λύση θα ήταν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των διοδίων σε ποσοστό τουλάχιστον 90% και να αποδοθούν σε μισθούς και συντάξεις και όπου αλλού πρέπει για να ξελαφρώσει ο ελληνικό λαός, να συντηρηθούν και να γίνουν δρόμοι χωρίς να χρειάζονται συμπράξεις.

Γιατί έχουν την δυνατότητα να κάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν μπορούν να φορολογήσουν τα υπερκέρδη στις κατασκευαστικές που τα καρπώνονται; Ποιον δουλεύουν;

Ανώνυμος είπε...

1:01 π.μ.
...εσενα κι εμενα που δεν ξεκινησαμε ακομα να παμε να τους σκισουμε τον κωλο.

Ανώνυμος είπε...

5 Φεβρουαρίου 2011 12:50 π.μ.

Ο προλαλήσας απο εσένα ο 12:49 π.μ.

με το τραγουδι της παράδοσης που εγραψε σε στίχο, εδωσε την εικόνα τι θα γινόταν .

Δεν ειναι κακό ουτε προσβολή να παραδεχτούμε οτι δεν υπάρχει τεχνογνωσία και εμπειρεία σε τέτοια εργα απο τις Ελληνικές εταιρείες.
Δεν ειναι η χώρα μας Ιαπωνία η Αμερική που φτιάχνουν ενα σωρό γέφυρες εκεί.

Αυτοί δεν δουλεύουν τζάμπα που φέραμε , και ουτε οι αλλοι που θα ερχονταν στην θέση τους.

Εγώ τόσα θέλω κύριε για αυτό το εργο.
Συμφωνείς ναι η οχι.
Καρφάκι δεν τους καίγεται αν ειναι εκχώρηση η οτι δήποτε αλλο.
Τα ιδια θα σου ελεγαν και οι αλλοι.

Για το θέμα αν εννοείς κυβέρνηση μέσα δεν καταλαβαίνω το ερώτημα.

Εγω αν θές την προσωπική μου αποψη, η κατασκευή αυτού του εργου δεν ηταν η καλλίτερη λύση.

Εγω θα προτιμούσα τα χρήματα που πετάχτηκαν για το εργο, ναι πετάχτηκαν, να πήγαιναν σε εργα φτιαξίματος οδικού αξονα απο Αθήνα πρός ολο το νότιο τμήμα της Στερεάς Ελλάδας,να συναντούσε την υπο κατασκευή Ιόνια οδό, για να υπάρξει η ανάπτυξη σε αυτό το τμήμα της Ελλάδας..
Και θα μας κόστιζε φτηνότερα και θα μπορούσε 100% να κατασκευαστεί απο Ελληνες.
Εφ οσον προτιμήθηκε η γέφυρα δεν νομίζω οτι θα βρίσκαμε για τέτοιο εργο καλλίτερους ορους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕΝΙΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ .
ΗΛΕΝΞΕΣ ΠΟΤΕ ΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΟΝΣΟΡΤΣΙΟΥΜ
ΣΥΜΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ INTER-ALPHA GROYP TOY ΜΟΓΓΟΛΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD ;
http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=106690

Inter-Alpha Group of Banks

Members

AIB Group, Ireland
Banco Espírito Santo, Portugal
Commerzbank, Frankfurt am Main, Germany
ING Bank, the Netherlands
Intesa Sanpaolo
KBC Bank, Belgium
Nordea, Denmark, Finland and Sweden
National Bank of Greece, Greece
The Royal Bank of Scotland Group, UK
Santander, Spain
Société Générale, France......

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ Ο ΕΔΩ ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΒΑΝΤΑΡΗΖΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΟΓΓΟΛΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΝ LORD JACOB ROTHSCHILD .

Ανώνυμος είπε...

1.19 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ.

ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΟΥ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.

ΑΦΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΒΑΣΙΜΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΞ' ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ '100% ΕΛΛΗΝΕΣ' ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΕΡΗΤΖΗΔΕΣ. ΑΡΑ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΙΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ. ΞΑΝΑΔΕΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΥΓΕΝΙΕ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΦΙΛΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΛΛΑ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ;
ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η "ΚΡΙΣΗ" ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΛΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ (ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ,ΤΟΝ ΤΡΙΣΕΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ).
http://www.bcarquitectos.com/imagtra/pdf/greek_1995.pdf

www.dailymail.co.uk/news/article-1080661/Butter-beans-
bacon-quaffing-wine---inside-Corfus-Chateau-Rothschild.html

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/ellada/apisteytos_paralogismos_pithanotata_apo_omada_opadwn.769488.html

Ανώνυμος είπε...

Κανεις να μην δινη ουτε λεπτο. Ολες αυτες οι βδελες πολιτικοι που μας ρουφανε το "αιμα" να δουμε που στα τσακιδια θα πανε να βρουνε λεφτα μετα. Και ας θελουν ας μας βαλουν ολους φυλακη παλι χαμενοι αυτοι θα ειναι.

Κοιταξε αυτα τα συνηθη κοπροσκυλα που μας εχουν τρελανη με την χρυση αυγη και την αριστερα για να αποπροσανατολιζουν την κουβεντα.

Ποσα σας πληρωνουν ρε ρεμαλια?
Θα χασετε και εσεις απο το φαγοποτι για αυτο φοβαστε? Ανθεληνες.

Κανεις να μην πληρωσει μεχρι που να γινουν οι τιμες λογικες.
40 με 50 λεπτα το πολυ για ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας και 30 λεπτα σε ολα τα διοδια διοτι τοσο σηκωνει η τσεπη μας. Ουτε λεπτο παραπανω!

Και τα μισα κομματοκοπροσκυλα που φυτοζωουνε εκει στο δημοσιο και μας αρμεγουν και αυτοι να πανε σπιτια τους, να δεις μετα πως μειωνονται τα ελλειματα και πως απο ζημιωγονες γινονται κερδοφορες οι δεκο.

Για τα ελειματα που ειδη υπαρχουν να παρουν τα λεφτα απο τον ακη και ολους τους αλλους που ειχαν παρε δωσε με το "αντρο" της διαφθορας τα τελευταια 25 χρονια για να μην παμε και πιο πισω οι οποιοι εχουν κατακλεψει το κρατος και κανεις τους ποτε δεν την πληρωσε.

Αλλα επειδη δεν προκειται να ακουσουν τιποτα, διοτι ζουνε σε αλλο κοσμο (βλεπεις η τσεπες τους ειναι γεματες απο τον "ιδρωτα" μας)
η καταστροφη τους θα ερθει ξαφνικα και τιποτα δεν θα τους γλυτωσει απο την μανια του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΑ!!
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!

Όλοι θυμόμαστε τις λαϊκίστικες κορώνες του Ανδρέα Παπανδρέου.Ένας πολιτικός με το χάρισμα της ρητορικής,αλλά μέχρι εκεί.Ο Ανδρέας είναι ο νο1 υπεύθυνος για την σημερινή κατάντια της χώρας.Ο Ανδρέας χαρακτηρίζεται απο τον τυχοδιωκτισμό του αλλά και την κοντόφθαλμη πολιτική του.Ένας άνθρωπος που ήθελε μόνο την εξουσία και την.....
καλοπέραση του.Ο Κύριος που μπήκε με τρύπια παντελόνια και φτωχός, κατέληξε να χτίζει ρόζ βίλες στην γκόμενά του με λεφτά που δεν ξέρουμε απο που τα βρήκε.Το χειρότερο απο όλα είναι ότι έμαθε τον Έλληνα να ΚΛΕΒΕΙ,νομιμοποίησε την κομπίνα την λαμογιά ενώ το πιο καταστροφικό απο όλα είναι ότι μετέτρεψε τον Έλληνα απο διαμόνιο επιχειρηματία σε δαιμόνιο κλέφτη-δημόσιο υπάλληλο.Απο το 1981 η κοινωνία διαλύθηκε νέα ήθη ξεφύτρωσαν απο το πουθενά, οι μέτριοι πήραν την εξουσία.Άνθρωποι που υπο κανονικές συνθήκες θα ήταν καθαρίστριες σκαλών,ανέλαβαν διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.Άνθρωποι χωρίς ίχνος ηθικής αλλά και με τις πλάτες του Ανδρέα αφού ήταν πρότυπο λαμογιάς, διοικούσαν ολόκληρους οργανισμούς του δημοσίου.Ένας στρατός απο πράσινα κομματοσκυλα(πρασινοφρουροι) κατέτρωγαν τα σπλάχνα του δημοσίου,η άνοδος των μετρίων και των αμαρτωλών είναι γεγονός.Ένα είδος νέας δικτατορίας γεννιέται,πραγματικά θυμάμαι τον φανατισμό των Πασόκων εκείνη την εποχή και μου σηκώνεται η τρίχα.Δεν τολμούσες να πεις κακη κουβέντα για τον ΑΝΔΡΕΑ μπορεί να ήσουν και νεκρος.Νόμος ήταν το δίκιο του πρασινοφρουρού,του βολεμένου στο δημόσιο,οι υπόλοιποι έπρεπε να μπούν στο περιθώριο.
Η κατάστροφή της κοινωνίας συνεχίστηκε όμως,υπήρξε μία επανάσταση χωρίς αιτία,οι αξίες διαλύθηκαν αν δούμε με μιά ματιά στους αριθμούς θα καταλάβουμε τι ακριβώς είχε συμβεί.Οι χρήστες ναρκωτικών αυξήθηκαν κατακόρυφα,τα διαζύγια επίσης ο νεοπλουτισμός ήταν γεγονός.Όλοι οι Έλληνες είχαν μετατραπεί σε βρυκόλακες που έπιναν το αίμα του δημοσίου,μία εποχή που οι Έλληνες κοιτούσαν την το σήμερα χωρίς να αναλογίζονται για το τι μέλλον θα αφήσουν στα παιδιά τους.Έχεις λεφτά είσαι κούλ, δεν έχεις δεν είσαι της μόδας είσαι ξένο σώμα.
Η επαρχία επίσης χτυπήθηκε απο τον ιο του ΑΝΔΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ,οι αγρότες δεν δούλευαν πια έτρωγαν τα έτοιμα,οι επιδοτήσεις των αγροτών πήγαιναν στα μπουζούκια και στα μπουρδέλα.Έβλεπες βλαχαδερά με MERCEDES πολύ γελοίο θέαμα,η κατάντια του νεοέλληνα.Που να ήξερε το βλαχαδερό τι θα γινόταν στις μέρες μας ότι τα παιδιά του δεν θα είχανε να φάνε.Το ίδιο συνέβαινε και στις τουριστικές περιοχές οι επιδοτήσεις αντί να γίνουν σύγχρονα ξενοδοχεία πήγαιναν στα κωλόμπαρα, στα μπουζουκαι και στα ακριβά αυτοκίνητα.
Οι φόροι αυξήθηκαν στις επιχειρήσεις ο κρατισμός ήταν γεγονός,η χώρα έμεινε γυμνή απο επιχειρηματίες η ανεργία αυξανόταν,η ελλάδα είχε χωριστεί στα δύο σε αυτους που καλοπληρώνονταν απο το δημόσιο και στους υπόλοιπους που τάϊζαν τους πρασινοφρουρούς.
Ο Θεός λένε μπορεί να αργεί αλλά δεν ξεχνά έλεγαν κάτι παππούδες και τελικά είχαν δίκιο.Τα χρόνια που τρώγαμε και γλεντούσαμε απο τα έτοιμα έφασαν στο τέλος τους,έφτασε ο λογαριασμός που πρέπει να πληρώσουμε.Όλοι αυτοί οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα,τα παιδιά τους είναι άνεργα και δυστυχισμένα,οι ίδιοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας αφού θα γίνουν πολλές περικοπές απο το δημόσιο.Προσωπικά δεν τους λυπάμαι και ούτε υπάρχει αλληλεγγύη απο μέρος μου,και πως να υπάρξει αφού τόσα χρόνια ζούσαν εις βάρος μου έχοντας δημιουργήσει μία μαφία στην Ελλάδα ελέγχοντας ακόμα και κυβερνήσεις.Για να υπάρχει αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων.Τα βολεμένα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξαν κανένα σεβασμό ούτε στο κράτος αφού έκλεβαν,ούτε στην υπολοιπη κοινωνία αφού η εξυπηρέτηση που παρείχαν ήταν άθλια.Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να φωνάζουν για τους μισθούς τους,δεν δούλευαν και είχαν και απαίτηση για αυξήσεις!!!!.
Το πιο γελοίο είναι ότι ένας Παπανδρέου τους βόλεψε και ένας Παπανδρέου θα τους πετάξει έξω.

Ανώνυμος είπε...

“Ο κόσμος -θα το πω απλά- έχει ''σαλτάρει'' πλέον με όλα αυτά που βλέπει και αυτό εκφράζεται αυθόρμητα από κάποιους ανθρώπους. Είναι μία στάση αγωνιστική, θα μπορούσε κανείς να πει. Ωστόσο, αν δεν υπάρξει οργανωμένη και σε μαζικό επίπεδο ανυπακοή και απειθαρχία, η οποία θα συνδέεται και με μία πολιτική πρόταση, αυτή θα ξεφουσκώσει",

Ανώνυμος είπε...

7% συμμετοχή από την Γαλλική VINCI που φτιάχνει τον δρόμο Κορίνθου Πατρών και εκβιάζε με απολύσεις τους εργαζόμενους σαν να ήταν δούλοι της!

Ναι κ. Ανδρικόπουλε ούτε 10 της κοινοπραξίας που έφτιαξε την γέφυρα Ρίου και Αντιρρίου. Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων και σας συγχαίρουμε γιατί είστε από τους μόνους που αναδείξατε το θέμα.

«Οι κατασκευαστικές εταιρείες απολύουν παράνομα τους εργαζομένους, αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν, τους εξόντωσαν σωματικά και ψυχικά, δεν τήρησαν τους κανόνες υγιεινής και αασφάλειας, δεν σεβάστηκαν το περιβάλλον, βάφτισαν τα δικά τους εγκλήματα εργατικά ατυχήματα και τώρα εκβιάζουν για όλο και μεγαλύτερα κέρδη», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, στην οποία κάνουν λόγο για σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που επιβάλλει ακριβά διόδια σε ένα δρόμο-φάντασμα. Αποκαλύπτουν μάλιστα ότι οι εργολάβοι συμβάλλουν με μόλις 7% στο κόστος των έργων!

ΤΩΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ευγένιε καλημέρα,

Επειδή αρχειοθετώ τα δημοσιεύματά σου οφείλω έστω εδώ σε άσχετη ανάρτηση να σε επιβραβεύσω γιατί είχες ορίσει πρωτος εσύ το άσυλο τόσο παραστατικά ώστε σε ακολούθησε η ΕΦΕΕ μέσα από τον Στάθη στην χθεσινή Ελευθεροτυπία.

Έγραφες:

"Έτσι ως «άσυλο» δεν ορίζεται ένα οικοδομικό τετράγωνο, αλλά το σύνολο του εδάφους του πλανήτη πολύ περισσότερο μιας πολιτισμένης χώρας ιδία δε όταν επί των εδαφών αυτής σμιλεύτηκε ο πολιτισμός στα θεία πρόσωπα των πνευματικών ηγετών της. Είναι αυτοί που προωθώντας την σκέψη την ανέλιξαν σε έρευνα στην βάση της οποίας εδραιώθηκαν οι επιστήμες κυρίως εκείνη της φιλοσοφίας από την οποία μας κληροδότησαν ως επιστέγασμα μια από τις μέγιστες αξίες ζωής. «Το άσυλο»."

Και ο Στάθης απο την χθεσινή Ελευθεροτυπία τώρα γράφει:


Το άσυλο είναι κυρίως ένας συμβολισμός, μια υπόμνηση, μια παρακαταθήκη.

Και κατά τούτο είναι ακόμα πιο πολύτιμο από τη νομική του υπόσταση.

Το άσυλο δεν είναι (προνομιούχος μάλιστα) χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών -διότι ελεύθερα διακινούνται και πρέπει να διακινούνται οι ιδέες καθ' άπασαν την επικράτεια της δημοκρατίας.

Ούτε το άσυλο είναι (προνομιούχος μάλιστα) χώρος διεκδίκησης δικαιωμάτων, τα δικαιώματα διεκδικούνται και πρέπει να διεκδικούνται παντού στην επικράτεια της δημοκρατίας.

Το άσυλο είναι κάτι πολύ περισσότερο απ' όλα αυτά. Είναι φυλαχτό

είναι ο φύλακας άγγελος αυτού που εκπροσωπεί,

είναι, όπως στην αρχαιότητα ήταν οι θεοί-θεσμοί,

η καθ-ιέρωση του κεκτημένου των πολιτών,

ένα «ηθικό σύνταγμα», η τήρηση του οποίου επαφίεται στο φιλότιμο των πολιτών και των πολιτικών...

Αντίνωρ

Ανώνυμος είπε...

τ... έγρααψα και παραπάνω.
ΑΣ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΜΗ ΚΑΘΩΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΑΣΗ....


Οι μισθοι ειναι ενα παρωχημενο συστημα και πρεπει να καταργηθει.

Η απολαβη μας θα ειναι η χαρα της δημιουργιας μεσα από την δουλεία καθως και η δυνατοτητα να ανήκουμε στην προνομιουχα ταξη των εργαζόμενων και οχι της πλεμπας των ανεργων.
Οποτε ο αντιεξουσιαστης Γιωργακης καλως προχωραει στην καταργηση των μισθών για να γίνει επιτελους πραξη το συνθημα των αναρχικων περι καταργησης της μισθωτης σκλαβιας.

ΥΓ. τα δημοσιογραφικα παπαγαλακια εχουν αποδείξει πολλες φορες οτι ειναι αξιος ο μισθος τους.


κάτω η μισθωτή σκλαβιά
ζήτω οι δουλοπάροικοι

ΠΑΣΟΚ. Ο ΑΝΤΕΞΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ....

αμα γράφω για τον γιώργο...κάπου κολλάει το χέρι μου..

Λές να είναι κολλητικό απο την πνευματική του και εκφραστική του
διάνοια και διαύγεια ?

Ανώνυμος είπε...

Ίδια φάση με τα διόδια.
Με την διαφορά ότι εκεί έγινε πρώτα το έργο και μετά άρχισαν να εισπράττουν.
Σαν να είμαστε μία αφρικανική χώρα που την εκμεταλλεύονται ανηλεώς.
Υποθέτω ότι αν ξεκινήσει το ''κίνημα της γέφυρας του Ρίο'' θα σταματήσει
η κοροϊδία.
Οι Νεοφιλελεύθεροι θέλουν να δώσουν δρόμους που υπάρχουν σε ιδιωτική εκμετάλλευση.
Και ο Χατζηδάκης το ονομάζει κίνημα του τζάμπα...

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ανοίξω λοιπον ένα τυροπιτάδικο!!! (Θα σας στείλω τη διεύθυνση).
Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα ...
όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες
που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια)
να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!!

Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών
που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν θα είμαι βέβαια έτοιμος !!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕΝΙΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΚΑΤΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΚΑ(Ι)ΤΟΚΟΜΜΑΤΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ;

ΤΡΩΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Ο ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΚΟΜΜΑΤΡΙΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΤΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ


http://www.youtube.com/watch?v=7S7CuIeBI7o&feature=player_embedded#

Ανώνυμος είπε...

1.44 Μπραβο ρε παιδια. Ετσι να τα βγαζεται οποιος μπορει για να βλεπουμε την αληθεια γιατι τα μεσα μαζικης προπαγανδας των 300 σαπιων προσπαθουν να κουκουλωσουν τα παντα.
Το εχω πει και το λεω οτι το σκαι θα "παει" παρεα με το ΓΑΠ και το μεγα.

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ το είδα..
Ζαρντινιέρα μου θυμίζει..
Ο κόσμος εκεί αγωνίζεται για την ζωή του τον θανατώνουν με χημικά και οι γαμημένοι των ΜΜΕ κάνουν το άσπρο μαύρο..

Με την σκοπούπα μιας μάγισας θα φύγουν γιατί ελικόπτερο δεν βλέπω να τους προλαβαίνει..

Και με την ευκαιρία. Συγχαρητήρια κ. Ανδρικόπουλε αλλά ένας ολόκληρος κλάδος δεν εξιλεώνεται με έναν κούκο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: