Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

"Στρατηγοί και υποστράτηγοι μαϊμού"Γελοιότητες αποστράτων στρατηγών

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του "Έθνους" της 27ης και 28ης Δεκεμβρίου για τα τερτίπια των αποστράτων του Ελληνικού Στρατού στην απονομή βαθμών και αύξηση του μερίσματός τους από το καταρρεύσαν πλέον Μ.Τ.Σ., το οποίο λεηλατήθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες του...
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ακόμη και η άλλοτε ανθούσα Τράπεζα του Μ.Τ.Σ. έκανε προ πολλού φτερά με την πληθώρα των διορισμών και τα παιχνίδια των μετόχων.
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για "2.760 αρχηγούς μαϊμού, 90.500 αντιστρατήγους και 7.100 υποστρατήγους μαϊμού". Οι φαύλοι υπουργοί έκαναν ειδικούς νόμους, χορηγούσαν βαθμούς και συντάξεις και έτσι εξασφάλιζαν τη σιωπή των ηγητόρων του στρατεύματος. Έλεγαν σ' όλα ναι. Σ' όλα "διατάξτε"! Δέκα οκτώ χιλιάδες πεντακόσιοι στρατηγοί που μου θυμίζουν τους "τέσσερις στρατηγούς που κινάν και πάν στο μακρινό το Ιράν", του Μ.Μπρεχτ από θεατρικό του έργο που είδα εκεί γύρω στα 1964-1965 και στο οποίο σάρκαζε τους στρατηγούς αυτού του είδους. Νομίζω ότι το θεατρικό έργο ήταν "Ο κύκλος με την κιμωλία". Χωρίς να είμαι βέβαιος, έχω τη γνώμη ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ δεν έχουν τόσους χιλιάδες στρατηγούς και μάλιστα με φαυλοκρατικούς νόμους.
Είναι πρόδηλο ότι με τέτοια αλισβερίσια ακολουθεί η συνολική υποβάθμιση και απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων, οι ηγεσίες των οποίων μετατρέπονται σε πειθήνιους διεκπεραιωτές των εντολών της φαύλης πολιτικής ηγεσίας.
Δυστυχέστατα, οι φαύλες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις πραγματο­ποίησαν και αυτό τους το αντεθνικό σχέδιο: Αποδιοργάνωσαν και ευτέλισαν το ΗΘΙΚΟ ΚΥΡΟΣ των Ελλήνων αξιωματικών και με δική τους ευθύνη. Που, λοιπόν, να στηριχθεί η Ελλάδα;

http://ethnikonthematon.blogspot.com/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γελοίοι κλαραδες...Κότες λυρατες.
Γλείφτες των πολιτικών.
ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: