Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΡΩΔΙΑ... ΔΕΣΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΛΙΓΜΟ... ΚΑΘΕ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ".
Τη συνέχιση της απεργίας πείνας αποφάσισαν στις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής οι μετανάστες, του Μεγάρου Υπατίας.
Υστερα από συνέλευση απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης να υπαχθούν σε καθεστώς ανοχής. Οι μετανάστες επιμένουν στο αίτημά τους για χορήγηση άδειας παραμονής και απορρίπτουν την υπαγωγή τους στο καθεστώς που τους προτάθηκε. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι δεν δέχονται την ομαδική διακομιδή τους σε νοσοκομεία. Στα νοσοκομεία, είπαν, θα πηγαίνει κάποιος όταν εμφανίζει πρόβλημα. Πριν από την συνέλευση είχε προηγηθεί συνάντηση διυπουργικού κλιμακίου με τους απεργούς, στο κτίριο της ΓΣΕΕ. Ήταν το πρώτο τετ -α-τετ από την ημέρα που άρχισε η απεργία πείνας, μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση και Υγείας, Α. Λοβέρδου, εκπροσώπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τους μετανάστες και τους συμπαραστάτες τους. Από την πλευρά των μεταναστών στην συζήτηση συμμετείχαν οι Ρασίντ, Χασάν και Μουσταφά.
Στην συνάντηση πήρε επίσης μέρος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ενώ έλαβαν μέρος και οι δικηγόροι των μεταναστών, Ιωάννα Κούρτοβικ και ο Β. Παπαδόπουλος. Από την πλευρά των «αλληλέγγυων» συμμετείχε ο Ν. Γιαννόπουλος της πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης καθώς και ο Αμπτούν Χατζί, από το Φόρουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διυπουργικό κλιμάκιο πρότεινε την παροχή καθεστώτος ανοχής για 6 + 6 μήνες σύμφωνα με τις διατάξεις τους νόμου 3907. Εξαντλήθηκαν όλα τα νόμιμα περιθώρια Μετά την συνάντηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, παρότι χαρακτήρησε θετική την απευθείας επαφή με τους μετανάστες, τόνισε ότι στο πλαίσιο του γενικού συμφέροντος η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που της δίδονται από το νομοθετικό πλαίσιο. «Εξηγήσαμε στους εκπροσώπους των μεταναστών γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε μαζικές νομιμοποιήσεις και ότι ο νόμος 3907 αλλάζει ριζικά το καθεστώς που ζουν και βιώνουν στην χώρα μας», επεσήμανε ο Γιάννης Ραγκούσης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε αταλάντευτη την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκεται κοντά στην ανθρώπινη ζωή. «Όλες οι πλευρές συμφωνούμε ότι η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής. Πάνω σε αυτή τη συμφωνία θα βασίσουμε τη λύση. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη».
ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου