ΝΕΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ “ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ” ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ:
Posted: 04 Apr 2011 12:05 AM PDT
Πουλήστε ακόμα και την Ακρόπολη – Δεν χρειάζεστε έσοδα από ενοίκια!!!
Σε ποιους ανήκει και ποιας εθνότητας είναι οι συντάκτες της εφημερίδας “the Atlantic”???Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να πουλήσει και την Ακρόπολη???
Από τον Douglas A. McIntyre
Μετά από μήνες άρνησης, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε, ότι η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να πωλήσει ένα μέρος της περιουσίας της. Αυτό σημαίνει ότι και το πλέον απίθανο μπορεί να είναι δυνατό: μπορεί η Ακρόπολη να βγει σύντομα σε μπλοκ δημοπρασίας, για να πωληθεί στον πλειοδότη;;;;Αν και το θαύμα του αρχαίου κόσμου μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα, λιγότερο γνωστά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, μπορεί να πωληθούν από την Ελλάδα, γιατί (οι πιστωτές της δεν μπορούν) να περιμένουν, το πότε η ίδια (η Ελλάδα) θα καλύψει τις οικονομικές τρύπες της. Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός (Παπανδρέου) δεν ήθελε και έκανε ότι μπορούσε για να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων. Περιορίστηκε στο να υποφέρουν οι πολίτες από τα αποτελέσματα της λιτότητας, που ήταν η περικοπή των αποδοχών τους και η αύξηση της φορολογίας τους.Η υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα διαφυλάξει τα δημόσια αγαθά ήταν πάντα παρακινδυνευμένη. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται.
Οι οργανισμοί πιστοληπτικής αξιολόγησης και οι αγορές των επενδυτικών κεφαλαίων, έχουν αρχίσει να επισημαίνουν, ότι το νότιο ευρωπαϊκό έθνος (η Ελλάδα) μπορεί να αθετήσει τις υποχρεώσεις της μέχρι το 2013, όταν θα αρχίσουν κάποια από τα χρέη να καθίστανται ληξιπρόθεσμα. Η “προσπάθεια” διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα κοστίσει περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα τριών ετών. Αυτό δεν φαίνεται να αρκεί για την αντιστάθμιση των ζημιών από μια στάσιμη οικονομία.Μέχρι τώρα οι Έλληνες έχουν λάβει μόνο ημίμετρα, (σχετικά) με τα πραγματικά περιουσιακά τους στοιχεία. Σύμφωνα με το Bloomberg , η κυβέρνηση προσπάθησε να εφαρμόσει πρόγραμμα μισθώσεων ακινήτων και όχι να τα πωλήσει οριστικά. Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει τους όρους των μισθώσεων τελικά, όπως κάθε κυρίαρχο έθνος μπορεί. Η προσπάθεια να συγκεντρωθούν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, μέσω μεθόδων λιγότερο φιλόδοξων από την πώληση γης και άλλων ελληνικών στοιχείων του ενεργητικού έχει εκπληρωθεί με φανερή έλλειψη απάντησης.
Το ΔΝΤ και οι υπάλληλοι της ΕΕ θα πρέπει να τα παρακολουθούν αυτά. Θέλουν τα χρήματά τους πίσω, και μια τυχόν προεπιλογή της Ελλάδας, για πλήρη αποπληρωμή, φαίνεται σχεδόν αδύνατη. Επίσης, θα δελεάσει τους επενδυτές, (κάνοντάς τους) να πιστεύουν, ότι η προεπιλογή (προαγοράς – προεξόφλησης χρέους), θα είναι μια επιλογή και για τα άλλα έθνη της ΕΕ, εάν είναι μια (επιτυχής) επιλογή για την Ελλάδα.Η Ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει ακόμα συμφωνήσει να πουλήσει ορισμένα από τα ακίνητα-φιλέτα των περιουσιακών στοιχείων της, αλλά η πίεση για να το κάνει (= να υποταχθεί πλήρως στους πιστωτές τραπεζίτες) κοντεύει να γίνει αμείλικτη. Σχεδόν κανείς δεν πιστεύει ότι το (Ελληνικό) έθνος μπορεί να μειώσει πολύ το έλλειμμά του χάρη στην αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των δαπανών.
ΠΗΓΗ: http://www.theatlantic.com/business/archive/2011/03/will-greece-be-forced-to-sell-the-acropolis/73297/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου