Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 28, 2011

Ο ΚΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Is Greece the ‘next Lehman Brothers’? Είναι η Ελλάδα η επόμενη Lehman Brothers;

Αυτό ήταν πλέον το ζητούμενο από τον περασμένο Μάιο όταν οι αναλυτές έβλεπαν τις απίστευτες ομοιότητες δύο φαινομενικά διαφορετικών περιπτώσεων.

“Greece could certainly be the next Lehman,” Ναι, η Ελλάδα μπορεί σίγουρα να είναι η επόμενη Lehman απαντούσε στο ερώτημα του “The Week” ο Larry Elliott στην Guardian.

Εάν αυτές οι περιπτώσεις χαρακτηριστούν “εγκλήματα”, τότε η ιδιαιτερότητα τους, όπως ακριβώς ορίζουν οι διωκτικές αρχές, παραπέμπουν σε έρευνες για κοινό δράστη. Η Lehman μεν έχει χαρακτηριστεί “έγκλημα” αν και η σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος έθεσε την δικαστική έρευνα σε δεύτερη μοίρα.

Μα και η περίπτωση των CDS και του μνημονίου κρίνεται ως “έγκλημα” αφού ακόμα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προαναγγείλει την σύσταση εξεταστικής.

Σήμερα λοιπόν, αποκαλύπτουμε τον συνδετικό κρίκο που θα δώσει απαντήσεις για τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιπτώσεων. Εάν δηλαδή η Ελληνική δικαιοσύνη κρίνει -και είμαστε πολύ προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας- την Ελληνική κρίση ως “προϊόν εγκλήματος”, τότε ο κρίκος θα μπορεί να ονομαστεί “οικονομικός δολοφόνος”. Θα είμαστε σύντομοι και απλοί για να μην κουράσουμε. Τα πλήρη στοιχεία, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές που θα ασχοληθούν με το θέμα.

Όλοι λίγο πολύ γνωρίζετε την περίπτωση της Lehman που συγκλόνισε τον πλανήτη. Η δημιουργία των δομημένων ομολόγων και ιδιαίτερα η μετέπειτα μόχλευση τους ήταν η αιτία της καταστροφής: “The key to Lehman’s failure was, of course, leverage. At the end of 2007, leverage stood at more than 30-to-1, with $22 billion of equity supporting $691 billion in assets.”

Σας θυμίζει την περίπτωση των Ελληνικών CDS; Ένα περίτεχνο επενδυτικό “προϊόν” που τον Δεκέμβρη του ’09 πουλήθηκε για 1,3 δις, σήμερα μεταφράζεται σε ιλιγγιώδη ποσά αρκετών δεκάδων, για πολλούς εκατοντάδων δις.

Η παραδοχή είναι μία: και τα δύο προϊόντα είναι τόσο περίτεχνα που απαιτούσαν υψηλού βαθμού εξειδίκευση, ώστε ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη να είναι ικανοί να τα “δομήσουν” (ο όρος κυριολεκτικά), γι’ αυτό και οι συνέπειες τους στην παγκόσμια οικονομία κρίνονται ασύμμετρες.

2003. Ένας φέρελπις νέος με περίτεχνο βιογραφικό, προσλαμβάνεται στον κολοσσό “Dexia Group”. Τρία χρόνια μετά, ο νέος αυτός σε μία διθυραμβική εμφάνιση, παρουσιάζει τη νέα δραστηριότητα της εταιρείας: Dexia Leverage Loans

Το προϊόν είναι καινοτόμο και ο νέος παίρνει τα εύσημα παρουσιάζοντας το με υπερηφάνεια. Είναι ήδη Απρίλης του 2006.

Το ντοκουμέντο που ακολουθεί, δεν χρειάζεται επεξήγηση. 31 Μαΐου 2006. Οι οίκοι αξιολόγησης έπλεκαν διθύραμβους, State – Lehman – Dexia. (πλήρες στην διάθεση του Ολυμπία). Αντιπαραθέστε, Ελληνικό κράτος, Εκδότης CDS (Χ), Διακινητής (Ψ).

(κλικ στις εικόνες για μεγένθυση)

Όταν ήλθε η κατάρρευση και το Αμερικανικο κράτος έδωσε το περιβόητο πακέτο στήριξης για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η DEXIA πήρε την μερίδα του λέοντος!

May 27 (Bloomberg) — Dexia SA, the bank that took the most Federal Reserve discount-window help in October 2008, said it will take a charge of 3.6 billion euros ($5.1 billion) for the anticipated sale of mostly U.S. residential mortgage-backed securities and disposals of long-term bonds, loans and units.

http://www.businessweek.com/news/2011-05-29/dexia-takes-3-6-billion-euro-charge-to-accelerate-disposals.html

Αυτός ο νέος λοιπόν, ο φέρελπις με το βαρύ βιογραφικό και την φαντασία στην δημιουργία χρηματοπιστωτικών προϊόντων, Είναι ο GABRIEL ANDRAOS. Πιθανότατα το όνομα δεν σας λέει κάτι. Θα σας πει όμως η εταιρεία με την οποία σχετίζεται στενότατα. Είναι η εταιρεία που έχει κατονομαστεί από τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, ως η εταιρεία που σχετίζεται με το παιχνίδι πίσω από τα Ελληνικά CDS. Η πασίγνωστη πλέον IJPARTNERS!

Μιλάμε για την εταιρεία της οποίας οι δύο διοικητές, Ο κύριος Μαργέλλος και ο κύριος Figueres σχετίζονται στενά αντίστοιχα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου και τον αδελφό του Ανδρέα Α. Παπανδρέου.

O Gabriel Andraos φαίνεται να έχει σχέση με την εταιρεία από τα σπάργανα. Φανταστείτε ότι η ηλεκτρονικη διεύθυνση της εταιρείας, http://www.ijpartners.com/ είναι καταχωρημένη από τον ίδιο τον Andraos. Τα στοιχεία του καταχωρητή:

Μα και στην εταιρεία, το πρόσωπο του φιγουράρει σε περίοπτη θέση (κλικ για μεγένθυση):

Παραθέτοντας πάλι το πλούσιο βιογραφικό του, με μία μικρή διαφορά: Ξέχασε να αναφέρει την θητεία του στην Dexia για την οποία καμάρωνε τόσο το 2006. Πως είναι δυνατόν να αποκρύπτεις το σημαντικότερο κομμάτι της “καριέρας” σου; Γιατί να θέλεις να το κρύψεις;

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει κατατεθεί μήνυση για την εξάρθρωση των οικονομικών δολοφόνων της Ελλάδας και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως επίσης αναμένεται και η απάντηση από την ερώτηση που κατατέθηκε στην βουλή για την παράθεση στοιχείων όσων διακίνησαν το περιβόητο CDS. Εάν ο Καμμένος δικαιωθεί για την καταγγελία του, ότι δηλαδή πίσω από την οικονομική εξόντωση της Ελλάδας βρίσκεται η εν λόγω εταιρεία, ίσως τα μεγάλα ΜΜ”Ε” αναγκαστούν να δείξουν αυτό το πρόσωπο στο μαύρο φόντο. Όπως επίσης να ανακοινώσουν τις σχέσεις των αδελφών Παπανδρέου με τους διοικητές της εταιρείας αυτής.

Διαβάστε επίσης: Ε ναι λοιπόν, με αυτόν έτρωγε ο ΓΑΠ στο Λονδίνο! Η απάντηση στο κουΐζ και φωτορεπορτάζ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ CDS. Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση.


Be the first to like this post.

49 Σχόλια to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…”

  1. Το Μώλυ είπε

    “Τι είναι τα cds; (Credit Default Swaps)”

    Επειδή ο μέσος πολίτης πλέον, κατέχει πτυχίο, δύο μάστερ οικονομικών και βρίσκεται ήδη στα μέσα της διδακτορικής του διατριβής, προκειμένου να ανταπεξέλθει, στην καταιγίδα οικονομικών πληροφοριών, πού ξεσπά σε καθημερινή βάση από τα ΜΜΕ…για να μη μιλήσω για το φετινό νόμπελ οικονομικών το οποίο, η κοινή λογική υπαγορεύει ότι θα απονεμηθεί σε Έλληνα,θεωρώ ότι γνωρίζεις τι είναι τα cds(credit default swap)…ε; Όχι;;

    Καλά ρε τούβλο..εδώ ο Κώνστας, στα εξηγεί χαρτί και καλαμάρι, σου λέει ο άνθρωπος, το και το…γράμματα είναι;; Ρε τι΄είν τούτος!! Τέλος πάντων, παραθέτω χαρακτηριστικό διάλογο εποχής, κατά την οποία άνθησε η βιομηχανία των cds.

    -Θανάσ..(Hedge fund της εποχής)

    -Έλα..

    -Δάνεισα την Λαμπρνή 40 κιλά γάλα..

    -Εισ χαζή;; Ξέρεις τι μπαταχτσού είν αυτή;; Δεν ρώτησης πρώτα τουν Μπέλο;; (Οίκος Μoody’s της εποχής)

    -Τουν ρώτησα..

    -Και γιατί την δάνεισης ντε;;

    -Έχω πληρουφορίες ότ, δεν θα μπουρεί να μας τα επιστρέψ. Πάει, του κλείν το τυρουκομείο σε πεντ-εξ μήνες..

    -Θες να μ’ ανεβάσεις του αίμα στο κεφάλ;;

    -Άκου’ ντε..

    -Ακούω..

    -Ηγώ, πήγα στου κεφαλοχώρ και βρήκα την Γιώργαινα.. (Lehman brothers της εποχής)

    -Την Γιώργαινα;;

    Το υπόλοιπο:
    http://gkdata.wordpress.com/2011/06/26/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%C...

  2. Το Μώλυ είπε

    Η αμερικανική άποψη για την Κρίση στην Ελλάδα και την Ευρώπη:

    “What Greece teaches the U.S.”- Fareed Zakaria, CNN
    June 21st, 2011

    Amar Bakshi: Ποια μαθήματα παίρνετε από την οικονομική κρίση της Ελλάδας;

    Η κατάσταση στην Ελλάδα επικεντρώνεται για μένα στο πόσο διαφορετική είναι η αμερικανική οικονομική κρίση από την ευρωπαϊκή.

    Η οικονομική κρίση της Αμερικής είναι, πραγματικά, επιλύσιμη οικονομικά, αλλά πολύ δύσκολη να λυθεί πολιτικά.

    ..Η ΕΛΛΑΔΑ, απλά, ΔEN πρόκειται να είναι σε θέση να ξεπληρώσει τα δάνεια που οφείλει. Εάν κάνετε τις μαθηματικές πράξεις, είναι απίθανο.

    Αυτό είναι που άνθρωποι σαν τον Alan Greenspan επισημαίνουν. Δεν υπάρχει απλά κανένα λογικό σύνολο προβλέψεων που θα σας φέρει σε μια θέση όπου η Ελλάδα θα μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά της.

    Έτσι μπορείτε να καταλάβετε πλήρως γιατί υπάρχει ένας μεγάλος, μεγάλος φόβος μεταξύ των ευρωπαϊκών φορέων χάραξης πολιτικής, σχετικά με μια ελληνική πτώχευση-default . Εάν η Ελλάδα πτωχεύση- defaults, (και να θυμάστε ότι θα είναι η πρώτη πλούσια χώρα σε πτώχευση-default, από το 1939), θα υπάρξει ένας τεράστιος κίνδυνος του είδους της Lehman Brothers, όπως και δευτερογενείς επιπτώσεις.

    Το υπόλοιπο: http://gkdata.wordpress.com/2011/06/25/what-greece-teaches-the-u-s-zakaria-cnn/#more-801

  3. zonitis είπε

    Εεεεε ρεεε γλεντιαααα.. Εις υγειαν των κοροιδων. Εχει πατο τελικα αυτο το βαρελι; Ποσο πιο κατω θα παμε ακομα;
    Εγω πιστευω οτι πρεπει να καταληφθει ενας τηλεοπτικος σταθμος πανελλαδικης εμβελειας και να μαθει ο κοσμος τα γεγονοτα. Δεν γινεται αλλιως. Εμεις εδω που διαβαζουμε τα blogs βλεπουμε ενα κομματι του πραγματος. Ο κοσμος ομως στα χωρια ιδιαιτερα που δεν τα βλεπει και δεν τα ακουει στην τηλεοραση δεν εχει ιδεα τι γινεται.
    Τελικα βλεπουμε οτι ειχε δικιο ο πατερας Παισιος οταν ελεγε να μην βλεπουμε τηλεοραση αλλα να ακουμε τις ειδησεις απο το ραδιοφωνο. Εκει πιστευω οτι καποιος σταθμος θα μεταδιδει τα γεγονοτα οπως εχουν….

    • astillais είπε

      “Εγω πιστευω οτι πρεπει να καταληφθει ενας τηλεοπτικος σταθμος πανελλαδικης εμβελειας και να μαθει ο κοσμος τα γεγονοτα.”
      Κάπως έτσι θα γίνει
      όχι για να μάθει τα γεγονότα
      αλλά για να γίνει η δίκη
      αυτό το ξέρουν πολύ καλά
      γιαυτό και τρέχουν

  4. ΓΙΩΡΓΟΣ - ΑΝΑΞ είπε

    Σιγά παιδιά. Θα ιδρώσει το αυτί των παπανδρέου.
    Αφού δεν υπάρχει εισαγγελέας, δεν υπάρχει αστυνομία δεν υπάρχει τίποτα που να έχει μείνει όρθιο, εκτός από αυτό που μας έχουν βάλει και καθόμαστε πάνω.
    Ψηφίστε βουλευτές. Μετά μην λυπάστε. Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του.
    Έχετε ακόμη την ευκαιρία να γλιτωσετε την Ελλάδα.
    Μετά θα τρέχετε να γλιτώσετε τα τομάρια σας από τον λαό.
    Ήθελα να ξερα με τι σας κρατάει ο μιόλης.
    Σας δίνει λεφτά, θέσεις ή απειλές: Μάλλον είστε όλοι ίδιοι. Μασόνοι του κερατά.
    Όποιος δεν είναι θα φανεί από το ποιος το ψηήφισε.

  5. ΜΠΑΜΠΗΣ είπε

    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ….

    ΕΤΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ.

  6. george είπε

    Δεν θα έπρεπε να ηχούν πένθημα οι καμπάνες των εκκλησιών της χώρας μας
    μέχρι να διώξουμε την τρόϊκα και αυτούς που την έφεραν και να
    αποτινάξουμε το άγος του φαύλου χρέους;
    Αν ζούσε ο Χριστόδουλος πιστεύω οτι μεταξύ των άλλων θα το έκανε και αυτό.

    • Πάνος Καμμένος είπε

      Έτσι είναι συμφωνώ μέ τόν George

    • Magnolia Gr είπε

      Συμφωνώ μαζί σας και πιστεύω ότι επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει βούληση από την κεφαλή της ιεραρχίας της εκκλησίας να δείξει έστω με κάποιον τρόπο τη δυσαρέσκεια του λαού ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ !

      • kris είπε

        μονο μια λεξη υπαρχει ΚΟΠΡΟΝΥΜΟΣ
        μαυρη κουκουλα και δεκανικι του συστηματος

      • ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

        Τι λετε για μια ..Γενικη ΕΞΕΓΕΡΣΟΥΛΑ?
        Ετσι , σιγα- σιγα….
        Με παρακαλια και ικεσιες,
        προβληματα δεν λυνονται!

      • Magnolia Gr είπε

        Μαχητή, παρακαλώ να λείπουν τα ειρωνικά υποκοριστικά, αν δεν κατάλαβες το πνεύμα της παρατήρησής μου ήταν καταγγελτικό ως προς την ηγεσία της εκκλησίας και κάλεσμα προς ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ είτε πένθιμα όπως είπε και ο φίλος μας ο George παραπάνω είτε σαν ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ καλύτερα ώστε να δηλώνει τον κίνδυνο που διατρέχουμε μέχρι να φύγουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

  7. kosmopoulou είπε

    Για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μην κάθεται κανείς χωρίς να κάνει τίποτα.
    http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-06-27-23-41-15-2011062738468/

  8. beni είπε

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ” ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΕΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΠΕΙ: ΚΑΛΑ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ IJ PARTNERS ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ CDS ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (Η ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ Η ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ) ΜΕΤΑΞΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Η ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ) ΚΑΙ IJ PARTNERS (Η ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ). ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΕΝΝΟΩ ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΠΡΑΣΙΝΑ YDRIMATA, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΛΠ.
    ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΛΕΡΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ “ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ”. ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ?…

    • astillais είπε

      Την λάσπη όχι
      αλλά η λάσπη έχει και ρουφήχτρες
      και αυτές;

    • ΜΑΧΗΤΗΣ είπε

      Ειμαστε δυο ναυαγοι σε ενα νησι.
      Ο ενας απο τους δυο δολοφονειται με μαχαιρι.
      Και πρεπει να αθωωθει ο ζωντανος,
      επειδη ο ..εισαγγελεας δεν εχει ..μαρτυρα την ωρα της δολοφονιας?
      Οταν στη ζυγαρια μπαινει η επιβιωση της χωρας και δικης μας,
      και απο την αλλη το ..πτωμα της δολοφονιας,,
      τοτε
      ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ! Οτι δεν ειναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ1
      ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

  9. Toriki είπε

    Αυτή την Κοινωνία της Γνώσης οραματίζεται ο ΓΑΠ, αυτοί είναι οι απάτριδες ευφυείς συνεργάτες του. Γεννήματα ἐχιδνῶν, αδίστακτοι κοστουμαρισμένοι καννίβαλοι.

    Έχουν να συντηρήσουν υποδομές, στρατούς από τεχνογνώστες και επιστήμονες μισθοφόρους-εξυπηρετητές, lifestyle, δημόσιες σχέσεις, τα πορνίδιά τους, τα καπρίτσια τους. Δεν είναι μόνο στα CDs, το κακό είναι ότι παίζουν -χρόνια τώρα- χοντρά παιχνίδια στα χρηματιστήρια βρώσιμων εμπορευάτων (σιτηρά, άλευρα, σόγια, όρυζα…)
    Αλήθεια τι θα γίνει μόλις λήξει το παιχνιδάκι με τα CDs, τα τσεπώσουν και η χώρα εξαθλιωθεί; Θα σταματήσουν εκεί; Βέβαια όχι! Ετοιμάζουν το know-how για την επόμενη κερδοσκοπία. Bingo! Τα τρόφιμα…

    Διεθνείς Φεουδάρχες-Επιχειρηματίες οι φίλοι του George, doing business all over the world, με αδυναμία στα Gourmet Restaurants, συχνά δικής τους ιδιοκτησίας…

  10. Πατρικιος είπε

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:
    LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…

    Τωρα θα σου πω τιποτα με την “αποκαλυψη” σου!
    Αντισημιτησα!
    Τα κριτσινια τουλαχιστον σ΄ αρεσουν;

  11. ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΡΟΚΟΣ είπε

    ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΡΗΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΗΚΟΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣ

  12. [...] Το είδαμε ΕΔΩ [...]

  13. Πατρικιος είπε

    Μονο η LEHMAN BROTHERS ;

    Διαβαστε κι εδω:

    Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011
    ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΔΝΤ

    Οικονομική πίεση με παιχνίδι στα ελληνικά ομόλογα και πιέσεις από το ΔΝΤ, ασκούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν οι ακτιβιστές του “Στολίσκου της Ελευθερίας” που κατευθύνεται prος τη Γάζα, για να σαμποτάρει η Αθήνα την αποστολή της νηοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Δύο ελληνικά σκάφη θα συμμετάσχουν στον στολίσκο με 40 Έλληνες.

    Πριν δύο ημέρες το Λιμενικό απαγόρευσε σε ένα πλοίο, το αμερικανικού νηολογίου «Audacity of Hope», που είχε καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι να αποπλεύσει και να ενωθεί με τον υπόλοιπο στόλο, προβάλοντας δικαιολογίες του τύπου “Δεν είναι αξιόπλοο”

    Οι διοργανωτές, εξέδωσαν ανακοινωθέν, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί απαγορεύθηκε στο νοικιασθέν πλοίο να αποπλεύσει από ελληνικό λιμένα.
    Αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές τους δήλωσαν πως απαγορεύουν τον απόπλου λόγω έλλειψης αξιοπιστίας της κατασκευής του και ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος από τα αρμόδια κλιμάκια του ΥΕΝ.

    Το CNN μεταδίδει καταγγελίες επιβάτών του πλοίου, της Medea Benjamin και σε ανακοίνωση Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι “Το Ισραήλ είπε ανοιχτά πως πιέζει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν τον στολίσκο και η Ελλάδα είναι κυβέρνηση – κλειδί στην υπόθεση, καθώς πολλά από τα πλοία σχεδιάζουν να φύγουν από αυτήν. Γνωρίζουμε -αναφέρουν οι διοργανωτές, οι οποίοι έχουν δικά τους ανεξάρτητα δίκτυα πληροφόρησης – ότι το ΔΝΤ ασκεί πίεση στην Ελλάδα για να την εξαναγκάσει να απαγορεύσει τον απόπλου του στολίσκου”!

    Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών απέρριψε χαρακτηρίζοντας ως «γελοίες» τις φήμες που ήθελαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να ασκούν νομισματικής φύσης πιέσεις στη δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή πλοίων στον στολίσκο για τη Γάζα
    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Γιγκάλ Παλμόρ, ήταν σκληρός στον τρόπο που απάντησε για τις κατηγορίες εις βάρος του Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Όσοι που αναφέρουν αυτά τα πράγματα, έχουν αποδείξεις; Όλη η δραστηριότητα έχει ως στόχο να δαιμονοποιήσει το Ισραήλ. Τι λένε, ότι χρησιμοποιήσαμε όλους τους Εβραίους τραπεζίτες στον κόσμο για να ακυρώσουν τα ομόλογα της Ελλάδας; Τι είδους φαντασιακός κόσμος είναι αυτός που ζουν;»
    Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει σε δημοσίευμα της 22ας Ιουνίου 2011, ότι Αμερικανοί πολίτες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στον στολίσκο. 36 άτομα, 4 μέλη πλήρωμα και 9 δημοσιογράφοι θα ήταν οι επιβαίνοντες του «Audacity of Hope». Ως ημερομηνία αποχώρησής τους αναφερόταν η 25η Ιουνίου.

    Είναι γεγονός ότι καταγράφεται από παντού προσπάθεια των ελληνικών αρχών να εμποδίσουν την πορεία των σκαφών στο Ισραήλ. Αυτά τα περί “επιθεωρήσεων των πλοίων που βρέθηκαν ακατάλληλα” είναι όντως απλές δικαιολογίες.
    Πάντως δε νομίζουμε ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη πίεση από το Ισραήλ, δεδομένου ότι η στρατηγική συμμαχία που έχει συναφθεί μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ εμφανίζεται ως αρκετά ισχυρή και τόσο η νυν όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν επενδύσει αρκετό κεφάλαιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στη συμμαχία αυτή.
    Κλιμάκιο των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για να συντονίσει με τις ελληνικές υπηρεσίες τις προσπάθειες αποτροπής πρόσβασης στα ισραηλινά χωρικά ύδατα του στολίσκου.
    Σε ότι αφορά τα περί “πιέσεων από το ΔΝΤ” δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται η επέμβαση του Ισραήλ και “Εβραίων τραπεζιτών”. Το ΔΝΤ μπορεί και μόνο του να “στραγγαλίζει” την Ελλάδα… (σσ Πατρικ. Δηλ. το ΔΝΤ τι ειναι; Δεν ειναι γεματο απο οβριους;)

    Οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι και εφέτος να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να προσεγγίσει στη Γάζα ο στολίσκος και αντιπροτείνουν ένα ισραηλινό λιμάνι στο οποίο θα αποβιβάσουν το υλικό τους και αφού ελεγχθεί ότι δεν περιέχει όπλα και εκρηκτικά εν συνεχεία θα προωθηθεί στη Γάζα. Πέρσι είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι όταν επιχείρησαν να αντιδράσουν στην κατάληψη του πλοίου τους από Ισραηλινους κομμάντο.

  14. Γιώργος είπε

    Το διάβασα κάπου και σκέψου οτι ηταν φασίστας δικτάτορας ,οι δικοί μας οι δημοκράτες εχουν ανάστημα ;

    “Το 1936, ο δικτάτορας Μεταξάς όταν η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα χρεωκοπίας, αρνήθηκε στους δανειστές να αποπληρώσει το χρέος της Ελλάδος, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους μισθούς και και συντάξεις των Ελλήνων. Το 1936 λοιπόν, το Ελληνικό Κράτος (υπό το καθεστώς Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ). Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο» (Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26) Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε: «Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να…». επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την Ελλάδα.Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.”

    ΑΝΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ (ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ) ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!

    Τελευταία χρησιμοποιούν εκτεταμένα την λέξη ΠΑΤΡΙΔΑ οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΑ

    Βλέπεις ο Μεταξά ήταν δικτάτορας!

    Αλλα τότε ΟΛΟΙ οι ΔΟΣΙΛΟΓΟ θα πήγαιναν στο ΓΟΥΔΗ.

    Θα ηθελα να μου επιβεβαιώση κάποιος οτι η ιστορία ειναι αληθινή.

  15. [...] [...]

  16. [...] [...]

  17. Κωνσταντίνα είπε

    Μπράβο για άλλη μια φορά. Αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην απόλυτα δυσάρεστη θέση να παρακολουθώ τη δράση των “άξιων τέκνων” του παρακράτους να αρχίζει το παιχνίδι ακριβώς την ώρα που θα έκλειναν τα μαγαζιά και θα άρχιζε να πληθαίνει ο κόσμος. Αυτούς μόνο ο πολύς κόσμος μπορεί να τους συνετίσει θέλουν ένα γερό ξύλο απ’ το πλήθος, να ξεβρακωθούν επιτέλους! Έχω φρίξει με τους αλήτες.

  18. perseasellanios είπε

    Στα 575 δις ευρώ το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!

    Ο Jacques Delpla, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος για μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echo εκτιμά πως το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ.

    http://diktyoellinwn.wordpress.com/2011/06/23/%CF%83%CF%84%CE%B1-575-%CE%B4%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81/

    • Το Μώλυ είπε

      “UP- ΟΨΙΣ, περί της ελληνικής και διεθνούς Κρίσης”

      “IS ΙΤ ALL GREEK TO ΤΗΕΜ?” – ΚΑΙ …ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ;

      ΥΓ. …
      α) ΓΝΩΡΙΖΑΝ ακριβώς τι κάναμε με τα λεφτά που μας έδιναν, οπότε έχουν ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ “την φωλιά τους λερωμένη”, αφού συναινούσαν στις παρατυπίες, επειδή κέρδιζαν χρήματα,

      και β) αναγνωρίζουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρήματα που τους οφείλουμε, τα 360, αλλά τα 600 «περίεργα» να …τα γράψουν στο χιόνι. Θα τα συμψηφίσουμε με το «ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ» των Γερμανών, τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, τις υπερτιμολογίσεις, λόγω μιζών, των όπλων και των λοιπών αγαθών και υπηρεσιών που μας προσέφεραν όλοι οι σύμμαχοί μας, και, κυρίως, το ενοίκιο που πρέπει να πληρώσουν για τα τόσα χρόνια που χρησιμοποιούν το ελληνικό έδαφος, το απελευθερωμένο με ΑΙΜΑ, για τα γεωπολιτικά τους σχέδια. Η ανεκτίμητη θέση της Ελλάδας στον γεωπολιτικό χάρτη, ΔΕΝ λαμβάνεται υπ’ όψιν, όταν γίνεται ο λογαριασμός του χρέους μας. Δεν είναι, όμως, το ίδιο να έχεις σύμμαχο, πχ, την Λετονία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο, ή την Ελλάδα. Μόνον όποιος κατέχει την Ελλάδα μπορεί να στήσει αυτοκρατορία, -λέει η Ιστορία. Το μοναδικό οικόπεδο του πλανήτη που έχει «φάτσα» σε τρεις ηπείρους! Δεν πληρώνεις το ίδιο ενοίκιο, μίστερ, στην Marble Arch και στο Shepherd’s Bush, ή στη Τσιμισκή και στον Δενδροπόταμο. Και αυτή την εποχή, είναι πολλοί και τεραστιο-γιγάντιοι οι υποψήφιοι ενοικιαστές, -you know, don’t you?

      Όλο το άρθρο εδώ: http://gkdata.wordpress.com/2011/06/02/up-%CE%BF%CF%88%CE%B9%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7%CF%82/

  19. kris είπε

    βοθρολομεος -παπ http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8132:%CE%9F%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B5%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-GAP-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%C2%BB%E2%80%A6&catid=87:epikairotita&Itemid=277

  20. beni είπε

    IJ Partners ehoun allh etairei gia tis synallages sto Luxemvourgo.
    2, Rue d’Alsace L – 1017 Luxembourg
    kai deite kai poioi systegazontai (Dexia): http://www.lemanik.lu/fr_FR/menu-principal/our-clients-partner/our-partners.html
    vevea yparhoun kai alloi…

    https://www.rcsl.lu/mjrcs/jsp/DisplayExtractDetailAction.action?time=1309261129144

    Gia to katastatiko prepei na plirosete alla that to ehete..

    IJ Partners Social Investments SICAV-SIF

    Company Number
    B149821
    Incorporation Date
    14 December 2009 (over 1 year ago)
    Company Type
    Société en commandite par actions – Fonds d’investissement spécialisé (SICAV_FIS)
    Registered Address

    * 2, Rue d’Alsace L – 1017 Luxembourg
    * Luxembourg

    Registry Page
    https://www.rcsl.lu/mjrcs/jsp/Display...

    Corporate Grouping
    none known. add now?
    Source Registre de Commerce et des Sociétés (Luxembourg), https://www.rcsl.lu/mjrcs/jsp/Display…, 9 Apr 2011

    Last updated April 9 2011
    * While we strive to keep this information correct and up-to-date, it is not the primary source, and the company registry (see source, above) should always be referred to for definitive information

Δεν υπάρχουν σχόλια: