Powered By Blogger

Σελίδες

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις

Τις μεγαλύτερες δημοσκοπικά απώλειες το ΠΑΣΟΚ τις παρουσιάζει προς τις λεγόμενη παραδοσιακή αριστερά. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κόμμα του Κουβέλη εμφανίζουν αξιοσημείωτη παρουσία, με τους δύο....
πρώτους να καταγράφουν σημαντική άνοδο.

Για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει δυναμική τρίτου κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας με την αντιμνημονιακή του ρητορεία και την προσπάθεια να υπερασπιστεί τους «αγανακτισμένους», ακόμα και της «πάνω πλατείας», έχει να επιδείξει συμπάθειες από όλα τα πολιτικά στρώματα.

Με αύξηση εμφανίζεται και το ΚΚΕ, χωρίς όμως να παρουσιάζει την ίδια τάση. Οι «κακές γλώσσες» λένε πως αυτός είναι και ο λόγος που η Αλέκα Παπαρήγα δείχνει να βάζει πλάτη σε επιλογές της κυβέρνησης, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα Τσίπρα.

Τέλος ο Φώτης Κουβέλης δείχνει να έχει δώσει χειραψία με τον Γιώργο Παπανδρέου στο παρασκήνιο. Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση στο θέμα των ΤΑΞΙ.

Ο Κουβέλης ανοίγει τις πόρτες του ακόμα και στους πιο φιλελεύθερους υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ, τους παλαι ποτε εκσυγχρονιστές. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί αφ’ ενός να πιάσει το 3% που απαιτείται και να μπει στη Βουλή και αφ’ ετέρου να προβληθεί ως προσωπικότητα υπεράνω διαχωρισμών.

Από αυτούς τους παραδοσιακούς εκφραστές τις αριστεράς το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά ανοίγει μέτωπο μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στοχοποίηση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου στις επιθέσεις κατά πολιτικών υπήρξε κεντρική επιλογή της Ιπποκράτους. Όσον αφορά σε αυτή την τακτική στο κόμμα υπήρξαν δυο… σχολές σκέψεις.

Κάποιοι υποστήριζαν ότι με αυτόν τον τρόπο ο Τσίπρας μετατρέπεται σε παράγοντα βεληνεκούς που δεν έχει. Κάποιοι άλλοι πόνταραν στα συντηρητικά αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας τα οποία αν λειτουργήσουν σε μεγάλο βαθμό το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα απομονωθεί.

Άλλωστε η δεύτερη σχολή σκέψης σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν επωφελήθηκε ποτέ εκλογικά όταν παρείχε πολιτική κάλυψη στο αλαλούμ που ακολούθησε τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008.

Το ΚΚΕ έχει τόσες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ που μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί η συνεχιζόμενη μεταφορά ψηφοφόρων. Το Κουμουνιστικό Κόμμα μπορεί να έλκει αρκετούς πασόκους, όμως φοβίζει περισσότερους. Το τελευταίο βέβαια δείχνουν να το έχουν συνειδητοποιήσει στον Περισσό, εξ ου και οι δηλώσεις για την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ή η αποφυγή κινητοποιήσεων εντός του καλοκαιριού.

Τέλος ο Φώτης Κουβέλης θεωρείται σταθερός σύμμαχος, έστω και αν κανείς από τις δύο πλευρές δεν το παραδέχεται ανοιχτά. Σίγουρα στο ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσαν να μπει στη Βουλή η Δημοκρατική Αριστερά παρά οποιοδήποτε άλλο κόμμα, το οποίο φλερτάρει σοβαρά με αυτό το ενδεχόμενο.

http://www.newsbomb.gr/

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΤΣΟΚ και θολοκουλτουριάρηδες Αριστεροί με δεξιές τσέπες μια ζωή ήταν κολλητοί ... Μαζί τα φάγανε κι άς κάνουν τώρα την πάπια ... Δεν τη γλυτώνετε την κρεμάλα ... Οποιος θέλει να γλυτώσει να φύγει τώρα απ τη Βουλή ... Οταν θαρθει ο ...λογαριασμός θα πληρώσουν όλοι οσοι είναι μέσα ...
Ανώνυμος είπε...

...δείχνουν να το έχουν συνειδητοποιήσει στον Περισσό.... Τι λές ρε φίλε !! Αυτοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει καλά καλά οτι πέθανε ο Στάλιν ...
αγανακτισμενος πολιτης είπε...

Πουλημενα κομματα. Ενα να απειχε στη Βουλη κατα τη ψηφιση του πρωτου μνημονιου δεν θα ρχοταν το ΔΝΤ. Αλλα οι προδοτες πολιτικοι προτιμησαν την καρεκλα και αφησαν στο ελεος ενα ολοκληρο λαο! Ουστ κω..οπαιδια του κερατα.
Ανώνυμος είπε...

Ποια η διαφορα ενος μπουρδελου και της Βουλης?
Το μπουρδελο εχει μια τσατσα και πολλες πορνες, ενω η Βουλη 300 νταβατζηδες και 10 εκατομμυρια που..νες! Κατω το μπουρδελοπολιτικο κατεστημενο.
ΕΛΛΗ είπε...

H διακυβέρνηση της χώρας από την κεντροαριστερά,έφερε αυτή την καταστροφή.Εκανε πάμπλουτους όλους τους σταλινικούς και υπάρχει ρεύμα, ακόμη, προς την αριστερά;Υπάρχουν,ακόμη, υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας δικτατορίας;Πόσο μας καθοδηγούν οι ψευτοδημοσκοπήσεις;Πόσο θα κρατούν την πλουσιοπάροχη αριστερά στην εξουσία;
Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΤΟ Η ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΗΝ ΤΟ ΓΕΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ανώνυμος είπε...

ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΡΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
Ανώνυμος είπε...

2.05 ΣΦΙΞΟΥ....
Ανώνυμος είπε...

Πικρο το ποτηρι της εξουσιας.
Ανώνυμος είπε...

ΛΟΧΙΑΣ.ΕΛΛΗ,ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;NA TO ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ.
Ανώνυμος είπε...

ΛΟΧΙΑΣ.ΔΙΟΡΘΩΣΗ.ΕΜΠΑΙΔΩΣΟΥΝ.
Ανώνυμος είπε...

Η αριστερα ειναι η καταστροφη της Ελλαδας....Καραντζαφερη βγαλε το οπλο σου και ξεκινα να καθαριζεις....
ΖΕΥΣ
Ανώνυμος είπε...

ναι ο ρητορας ο τσιπρας,αυτον που εκραζε η μεγαλη πλειοψηφια του ελληνικου λαου για το θεμα των λαθρομεταναστων,που τωρα με την μνημη χρυσοψαρου τον επιλεγουν...ψηφιστε τους ρεεε ετσι και αλλιως ο πατος αυτος δεν εχει ορια,το σεναριο γνωστο,ψηφος παλι εκει και μετα στην κλαψααα...καλα μας κανουν τελικα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: