Αντιδρά ο Σαμαράς στην εισφορά τραπεζών για τη διάσωση της Ελλάδας;
Οι κυβερνήσεις των χωρών της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενοσυμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο κόστος διάσωσης της Ελλάδας μέσω μιας νέας τραπεζικής εισφοράς, υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η Die Welt.
Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στην άρνησή του για συμμετοχή ιδιωτών τραπεζιτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων. Άρνηση που διετύπωσε και στην συνάντηση του με την κα Κλίντον.
σχετικά dw-world.de
Σχόλια
-
-
Τi λες τώρα. Παγκόσμιος Τειρεσίας και μ@λ@κίες. Eδώ είναι ετοιμη να σκάσει η Ιταλία και η Αμερικη Όλες οι –εκατοντάδες- περιπτώσεις χωρών με προβλήματα στο παρελθόν έδειξαν ότι η αγορά έχει πολύ κοντή μνήμη.
Οποια λύση και αν βρεθεί οι τράπεζες και έφτιαξαν την κρίση και που τσέπωσαν τα τρις σε κρατικές εγγυήσεις σε όλο το κόσμο είναι αυτές που θα χάσουν και για αυτό το λόγο δεν έγινε μέχρι τώρα. Τώρα γινεται θεσμικα σε επίπεδο Ευρωζώνης καθώς έφτασε ο κόμπος στο χτένι και οι τράπεζες πίνουν το αίμα του κοσμάκη. Τώρα ξαναμπαίνει η πολιτική στο προσκήνιο και αποφασίζει να χάσουν οι τράπεζες για να σωθούν τα έθνη.
Αντί ο Σαμαράς να πανηγυρίζει που αυτό γίνεται με πρωτοβουλία ηγετών του ΕΛΚ γκρινάζει λες και έχει μετοχές σε τράπεζα
-
-
γι αυτό αντιδρά ο Σαμαράς
και δυστυχώς δυο χρόνια τωρα δικαιώνεται– Πρώτον, γιατί αυτό οδηγεί σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Που πολύ πιθανό να δημιουργήσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δυσκολεύεται πια να παρέχει ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο τα κρατικά ελληνικά ομόλογα. Πιθανώς, λοιπόν, να προκύψει πρόσθετο πρόβλημα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.
– Δεύτερον, γιατί η «επιλεκτική χρεοκοπία» θα δημιουργήσει πολύ αρνητική ψυχολογία μέσα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν, και πάλι, ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στην πραγματική οικονομία.
– Τρίτον, γιατί η «αναδιάρθρωση χρέους», που θα ακολουθήσει την «επιλεκτική χρεοκοπία», θα έχει αρνητικές επιπτώσεις πάνω στο τραπεζικό σύστημα και στα ασφαλιστικά ταμεία, με επιπλέον αρνητικά αποτελέσματα και πάνω στη ρευστότητα και πάνω στην οικονομική μας δραστηριότητα.
Μ’ άλλα λόγια, η «επιλεκτική χρεοκοπία» θα επιτείνει την ύφεση από πάρα πολλές πλευρές.
O Σαμαρας αντιδρα σε οτιδηποτε οδηγει σε χρεωκοπια ,εστω επιλεκτικη γιατι υπαρχει και το μελλον.
Οπως εδω εχουμε τον Τειρεσια υπαρχει και παγκοσμιος Τειρεσιας. που θα απαιτει καπελο στα ελληνικα ομολογα οταν ξαναβγουμε στις αγορες περα απο τα αμεσα προβληματα που μπορει να δημιουργησει αν ο Τρισε δεν δεχεται τα ελληνικα ομολογα.
Αυτο δεν ειναι καινουργιο.Απο το φθινοπωρο 2010 που η Μερκελ εβαλε στο μονιμο μηχανισμο ESM τη δυνατοτητα ελεγχομενης χρεωκοπιας αντιδρα.
Το γιατι φαινεται απο τα σπρεντ των αλλων αδυνατων χωρων που παιρνουν την ανηφορα μολις ακουγεται η συμμετοχη ιδιωτων.Μπορει σε πρωτη φαση να χαιδευει αυτια (να πληρωσουν οι τραπεζες) αλλα σε δευτερη φαση – οταν θα παμε να ξαναδανεισθουμε – οι κακουργοι ιδιωτες – τραπεζες θα βαλουν καπελο στις επικινδυνες χωρες που μπορει να τους φεσωσουν και μεγαλυτερο σε αυτη που ηδη τους εχει φεσωσει.
Αλλωστε και η κυβερνηση δεν λεει οτι το φεσι (αλλως πως η συμμετοχη ιδιωτων) ειναι κατι καλο.Λεει οτι δεν γινοταν αλλιως.
Αυτο – οτι δεν γινοταν αλλιως – ειναι αλλο πραγμα και προς συζητηση οταν ολες οι αδυναμες χωρες και ο Τρισε δεν τη θελουν.