Powered By Blogger

Σελίδες

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουλίου 26, 2011

Πέρυσι τέτοιον καιρό, μόλις είχαν μπει οι βάσεις...

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Αλήθεια, εκείνο το “παρατηρητήριο του ΣΚΑΪ” δεν πήρε είδηση αυτό το έγκλημα;

Η ταχύτητα με την οποία στήθηκε το όλο έργο, εκτός από την κυβερνητική υποκρισία, φέρνει βάσιμες υπόνοιες για τις αιτίες της καταστροφής. Η ομερτά των βαρώνων, παροιμιώδης. Η σιωπή των εισαγγελέων, εκκωφαντική.

Γράφαμε πέρυσι, όταν μόλις είχαν τοποθετηθεί οι βάσεις: Εκεί που φύτρωναν δέντρα που “τυχαία” κάηκαν, φυτρώνουν ανεμογεννήτριες.

Δείτε λοιπόν τις φωτογραφίες – ντοκουμέντο. Να είστε σίγουροι ότι θα το πάμε μέχρι τέλους:

Πάρνηθα:τέσσερα χρόνια μέτα και το “πάρτυ” των εργολάβων…(φωτό)

Πόσοι θυμούνται την 27η προς 28η Ιουνίου του 2007,τις ημέρες εκείνες που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των πιο όμορφων και άγριων τοπίων του βουνού της Πάρνηθας; Ο καιρός πέρασε και μέσα στο γενικό ζόφο των ημερών που ακολούθησαν ξεχάστηκε η Πάρνηθα όπως και όλα τα υπέροχα μέρη που χάθηκαν εκείνο το καταθλιπτικό καλοκαίρι.

Όμως για το κράτος και τα αφεντικά τα πάντα μπορούν να παράξουν κέρδος…και η στάχτη και η φωτιά!Είναι γνωστό πλέον πως ο καπιταλισμός είναι μια μηχανή καταστροφής και αυτή είναι η δύναμή του. Αφού λοιπόν έγινε σε πρώτη φάση το απαραίτητο σκύλεμα (επικοινωνιακό κυριως

μπίζνεσμεν,μμε,φορείς,παράγοντες,υπουργοί,παπαδαριό,κρατικοδίαιτοι οικολόγοι) πάνω στο κορμί του βουνού που ψυχορραγούσε, ήρθε και η “ουσία” αυτού που λέμε μπίζνα!Δηλαδή ακολούθησε το πλιάτσικο! Το καζίνο υστέρα από μια πολύμηνη στάση αναμονής ξαναβγαίνει στο προσκήνιο με το καλύτερο οικολογικό προφίλ ώστε οι εγκαταστάσεις του να ανακατασκευασθουν, άλλα κυρίως να επεκταθούν στην ήδη καμμένη περιοχή με τις ευλογίες του κράτους.

Χωροθετείται και εγκρίνεται η κατασκευή τεχνολογικού “πάρκου” δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών στους πρόποδες του βουνού στη περιοχή των Αφιδνων. Και αυτά μπορεί να είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα λεηλασίας του βουνού μετά τη φωτιά άλλα υπάρχουν και άλλα γεγονότα πολύ σημαντικά. Άρχισαν να παίζουν διάφορα άσχημα σενάρια σχετικά με τη χρήση των πρώην βασιλικών κτημάτων.

Γίνονται προσπάθειες, στους σχεδιασμούς αλλά και στη πράξη,ανάπλασης των πιο συχνά επισκεψιμων περιοχών του βουνού και η μετατροπή του από δρυμό απολύτου προστασίας σε περιαστικό δασός. Διανοίγονται νέοι “δασικοί” δρόμοι στις παρυφές του βουνού. Μαζική εισβολή από αγέλες εντουραδων σε πολλά μονοπάτια του βουνού. Φασίστες κυνηγοί συνεχίζουν ανενόχλητοι να δολοφονούν άγρια ζώα.

Αποτυχημένα σε μεγάλο βαθμό τα πολυδάπανα και πολυδιαφημισμένα έργα μετά τη φωτιά όπως επίσης και οι πρώτες αναδασώσεις. Οικοδομικός οργασμός σε Θρακομακεδόνες και ιππ.πολιτεία άλλα και κατασκευή εγκαταστάσεων άγνωστων λειτουργιών στα ανατολικά και βόρεια του βουνού. Απαξίωση του δασαρχείου και ανάληψη της απόλυτης διαχείρισης από τον φορέα.Το μεγαλύτερο κακό όμως δεν είχε έρθει ακόμα άλλα όταν ξεκίνησε ήρθε γρήγορα.

Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ένα χρόνο μετά την έναρξη των έργων το αιολικό εργοστάσιο είναι γεγονός. Και παρότι υπήρξε ενημέρωση και η καλύτερη δυνατή διακίνηση αυτής της πληροφορίας από την πρώτη στιγμή,κάνεις μα κάνεις δεν ασχολήθηκε.Και αν υπάρχουν κάποιοι που αυτές οι εικόνες τους εξοργίζουν τους πληροφορούμε ότι αυτό το εργοστάσιο φαντάζει σαν μακέτα μπροστά σ αυτό που θα γίνει σε πολλές άλλες περιοχές(όπως στην Εύβοια που την έχουν ήδη γαζώσει με ανεμογεννήτριες , στα νησιά όλου του Αιγαίου ή στην ορεινή Ναυπακτία). Έτσι λοιπόν ορεινή γη παραχωρείται τζάμπα στους εργολάβους τους οποίους βέβαια δε τους νοιάζει η παραγωγή ρεύματος άλλα οι επιδοτήσεις και τα “παράπλευρα” έσοδα από τις εργολαβίες για τις “υποδομές”.


One blogger likes this post.

50 Σχόλια to “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γέμισαν ανεμογεννήτριες τα καμμένα της Πάρνηθας! Ποιό fund “πράσινης ανάπτυξης” τις φύτεψε;”

  1. Israel Horowitz είπε

    Nα το πάτε. Τις φωτογραφίες που τις βρήκατε?

  2. Δοκ είπε

    Γιώργο μου; Λέει ότι έχει pipeline 1 GW αιολικά… 1000 MW. 1000 ανεμογεννήτριες στα βουνά και τα νησιά των Ελλήνων. Ξέρεις τίποτα εσύ ή ο brother? Ή η ΥΠΕΚΑ; ή ο Υπουργός Επενδύσεων; Δεν το ξέρετε; Pipeline σημαίνει ότι «έρχεται» είναι σχεδόν έτοιμο. Για αυτό πουλάκια μου ψηφίστηκε, πρώτο μέλημα, Νόμος Εθνικής Προτεραιότητας για τις ΑΠΕ;… Αυτά είναι τα λεφτά που υπάρχουν;

    Δείτε το άρθρο του archaeopteryx

    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/i4cense-google-zug.html

  3. [...] πηγη [...]

    • Israel Horowitz είπε

      To blog αυτό έχει σαν πηγή το Olympia. Οι φωτογραφίες είναι του Οlympia?

      • olympiada είπε

        Οι πρόσφατες εστάλησαν από φίλο του Ολυμπία, αν εννοείς αυτές.

      • Israel Horowitz είπε

        Ναι αυτές εννοούσα. Σας πάει καμιά βόλτα ο φίλος με το ελικόπτερο?

      • Υπήκοος είπε

        Φιλε Israel,
        Γιατι τοσο ενδιαφερον για την προελευση των φωτογραφιων ?

      • olympiada είπε

        …ελικόπτερα στον αέρα πιάνεις.

      • V είπε

        Εσένα όλη σου η έννοια είναι που βρέθηκαν οι φωτογραφίες…
        Αϊ שָׁלוֹם’ ρε…

      • Israel Horowitz είπε

        Moυ έκαναν εντύπωση οι φωτογραφίες γιατί είναι από αέρα και δεν πιστεύω πως κάποιος από την μπλογκόσφαιρα μίσθωσε ελικόπτερο για να τις βγάλει καθώς είναι λιγουλάκι ακριβό. Δεν είδα ούτε σήμα κάποιου καναλιού οπότε μου κίνησαν την περιέργεια. V γιατί θίχτηκες, δεν είσαι φίλος της διαφάνειας ?

  4. [...] Πηγή… [...]

  5. Αλιρτοδυσσεβής είπε

    Ο Ανδρέας Ανδρέα Παπανδρέου έχει κάποια σχέση; Για πράσινα άλογα με πράσινη ανάπτυξη στα καμμένα πράσινα δάση πρόκειται.

  6. Ελληνικη μειονότητα Αγ. Παντελεήμονα είπε

    Το “παρατηρητήριο” του ΣΚΑΙ και η live web camera στο site επιτηρούσαν μην πάει κανένας μ@@@@ και χαλάσει τη δουλειά

  7. αλλενάκι είπε

    και άλλες φωτογραφίες από το σάιτ που στεγάζεται στο ΕΜΠ είχα βρει και εγώ
    συγκλονιστικό ρεπορτάζ με τίτλο: τα ηλιοβασιλέματα στην Πάρνηθα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια

    προσέξτε τη φρικαλέα διαφορά κλίμακας μιας ανεμογεννήτριας με το γύρω περιβάλλον

    μία ανεμογεννήτρια έχει ύψος ουρανοξύστη 200 μέτρων και θέλει γύρω 50 τετραγωνικά μέτρα οικόπεδο για να χτιστουν οι βάσεις

    η ίδια η τουρμπίνα είναι θεόρατη, απίστευτη

    http://allenaki.wordpress.com/2011/06/26/%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1/

    • αλλενάκι είπε

      υπάρχει μια ομάδα ίσως αναρχικών που κάνουν πολύ καλή δουλειά σαν φύλακες του δάσους

      πρέπει να είναι οι ίδιοι που πάλευαν με τη φωτιά στα Μελίσσια και εφαγαν ξύλο από τους αστυνομικούς να μην πλησιάζουν για να βοηθήσουν… έτσι είχε γραφτεί

      το ρεπορτάζ τους εδώ
      http://athens.ιντυμεντια.org/front.php3?lang=el&article_id=1311030

    • kiki είπε

      Αλλενακι,
      τι γινεται βρε παιδι μου στον Ταυγετο, πανω απο τεως δημο Οιτυλου μεχρι τεως δημο Αν.Μανης ?
      χαθηκαν τα νεα .

      • αλλενάκι είπε

        Υπάρχει πρόβλημα με τον οικοφασισμό Κική, είναι η νέα θρησκεία.

        Λέγεται Εnvironmentalism Περιβαλλοντισμός και σχεδιάστηκε για να φορολογήσει τους ανθρώπους στις “πλουσιες” χώρες για να τα δώσει στις φτωχές (και ανάμεσα τους είναι οι Πράσινοι με τις μεγάλες τσέπες που τα χωράνε όλα τα κονδύλια και στις φτωχές χώρες πάνε τελικά κάτι ψίχουλα).

      • αλλενάκι είπε

        Ο Αρχαιοπτέρυγας είναι ο Σκαπανέας που αντιλήφθηκε και περιέγραψε όλη αυτή την Απάτη CO2 Scam που ξεκίνησε από εποχής του φιλαράκι Κλίντον στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη συνεχίζουν οι Γερμανοί.

        Αυτοί ήθελαν να πάρουν ρεύμα από την Αφρική.
        Σαχάρα κι’έτσι.

        Και καλά έκαναν, διότι τι άλλο μπορούσε να δώσει η Σαχάρα; Θα έκαναν τα έργα και οι Αφρικάνοι θα τους χρωστούσαν και χάρη γιατί θα δούλευαν εκεί, θα έκαναν κανα ψιλοαρδευτικό, κανα πανεπιστήμιο κλπ.

        Η Αφρική έχει τεράστιες ερήμους που από το να κάθονται, καλύτερα να δίνουν ρεύμα. Ως εκεί καλά!

        ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΙΑΤΑ;

        ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ ΜΑΣ;

        ΞΕΡΕΙΣ ΠΌΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΡΕΥΜΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ;
        ΚΑΙ ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ;

        ΜΙΑ ΧΩΡΑ ;

        ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΡΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΖΑΜΠΑ ΡΕΥΜΑ;

    • Φακ Κωστας είπε

      Αλήθεια ο Αρχαιοπτέρυγας που εχει χαθει κανενα μηνα τωρα?

  8. M.F είπε

    Συνεχίζεις τον αγώνα… άξια…

    Χαθήκαμε όμως…

    Ένας Ζωνιανός φίλος…

  9. Τζέφρυς είπε

    Δεν νομίζω ότι περίμεναν να καεί η Πάρνηθα για να τις βάλουν. Θα έπαιρναν την έγκριση από το Υπουργείο, δεν τίθεται θέμα.

    • olympiada είπε

      Θα έπαιρναν έγκριση να κόψουν δάσος για να βάλουν ανεμογεννήτριες;

      • Τζέφρυς είπε

        Εξαρτάται το δάσος. Στη 2η φώτο το έχουν κόψει. Το έχω δει και αλλού που το έχουν κάνει. Μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό πάντως. Μην το ψάχνεις.

    • Γιώργος είπε

      Οι ανεμογεννήτριες δεν μπαίνουν σε δάση. Τα δέντρα περιορίζουν κατά πολύ την απόδοση τους. Τα βουνά πρέπει να είναι καραφλά για να αποδόσουν οι ανεμογεννήτριες. Οπότε στα καμμένα, εφεξής αντί για πεύκα θα φυτρώνουν wind turbines.

      • Τζέφρυς είπε

        Είναι πολύ ψηλές οι ανεμογεννήτριες και εξαρτάται και από το είδος του δάσους. Περισσότερο μετράει το αιολικό δυναμικό για την απόδοση του αιολικού πάρκου. Αλλού είναι το κόλπο. Ξέρεις πόσο κάνει μία ανεμογεννήτρια; 1εκ. ευρώ. Και η μαλακία είναι ότι έχουμε την τεχνογνωσία να παράγουμε ανεμογεννήτριες, αλλά τις κάνουμε εισαγωγή. Δεν καίμε λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των υψηλών ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και αντί αυτού καίμε Φ.Α. (λάθος χρήση) και φτιάχνουμε αιολικά πάρκα που κοστίζουν εκ. Και όλα αυτά γιατί μας είπαν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη ενώ έχει αποδειχθεί ότι κυρίως οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα.

      • Κόριννα είπε

        Γι᾿αὐτὸ κάψανε καὶ τὰ Δερβενοχώρια.

  10. Eυβοευς είπε

    Ελατε στη Νοτια Ευβοια να χορτασει το ματι σας Πρασινη Ενεργεια σε καμμενα βουνα.

    • olympiada είπε

      Πες μου ότι έβαλαν και στο Μίστρο να πάρω τον αδελφό από τα Ζωνιανά για να τιμήσουμε τους νεκρούς ήρωες όπως τους πρέπει…

      • Eυβοευς είπε

        Oxι ακομα.
        Απο Αλμυροποταμο μεχρι Καβο Ντορο πρωτα καιγοταν και μετα σε βαθος το πολυ τριετιας αξιοποιουνταν και ετοιμαζονται σιγα σιγα απο Αλιβερι μεχρι Κυμη.
        Να θυμισω οτι και στα Νεα Στυρα ειχαμε νεκρους και στο Αλιβερι με τις μεγαλες φωτιες του 2009.
        Τα μερη δε που καηκαν τοτε, θεωρουνται φιλετα για την εγκατασταση Α/Γ.

      • Nancy είπε

        Aυτό σκέφτηκα και εγώ Ευβοέα, την τριετία που θα πέρναγε μέχρι την εγκατάστασή τους στην Πάρνηθα, ο χρόνος είναι ορισμένος πάνω κάτω και ο δρόμος ανοιχτός και στρωμένος. Τώρα για ποιά έγκριση Υπουργείου λέει ο φίλος πιό πάνω…

      • kiki είπε

        Ευβοεα,
        και το στρεμμα 50 ευρω.αποζημειωση
        Και αναγκαστικη απαλλοτριωση για λογους εθνικου συμφεροντος.
        εννοουσε η Μπιρμπιλω, οτι ειναι εθνικο συμφερον να αποκατασταθει ο πατερας του παιδιου οικονομικα.

      • kiki είπε

        Ευβοεα,
        στην Καρυστο αναφερομαι , οι κατοικοι εξεγερθηκαν , αλλα εθνικο συμφερον γαρ,
        απλα λεγεμε Αντρικο, αντε παλι ο μπερμπαντης.

    • Κοινή Γαρ η Τύχη είπε

      Σε λίγο ακολουθεί και η Σκύρος….

      http://windwatch.gr/forum/t-270524/anemogennitries-stin-skyro

  11. oudeis είπε

    Ε μη μου πείτε κιόλας πως η μάρκα τους είναι η ίδια εταιρεία που «προέβλεψε» τις φωτιές του 2007! Ρε τι σου είναι αυτές οι συμπτώσεις! Είδατε όμως, όποιος πιστεύει στην πράσινη ανάπτυξη είναι και μάντης!

    • Nancy είπε

      +10000!!

      • oudeis είπε

        Τώρα αν βάλουμε και την εκστρατεία διαφημίσεων από διάφορες «οικολογικά» ευαίσθητες ΜΚΟ, οι οποίες εδώ και μερικά χρόνια έχουν βάλει να μας πείσουν πως όλες οι φωτιές γίνονται από ατύχημα, τότε νομίζω η τελική μορφή του παζλ δεν είναι και τόσο δυσνόητη :)

  12. Δ.Φ. είπε

    Αφου τα καψανε κ τα κανανε βοσκοτοπια,τωρα ερχονται κ το παιζουν οικολογοι κ ενδιαφερονται για την σωτηρια του δασους…ποιου δασους βρε αγηρτες φιλοτομαριστες…το 46% της δημοσια περιουσιας ειναι καταπατημενο,απο βιλες,βοσκοτοπια κλπ…τι προτιματε να αφησει η πολιτεια ολες αυτες τις εκτασεις σε λαμογικα κομματικα συμφεροντα, η να τα δωσει σε επιχειρηματιες με το αντιστοιχο τιμημα προς οφελος του κοινωνικου συνολου…εγω λεω απεριφραστα να τα δωσει με το αντιστοιχο τιμημα κ οχι τσαμπα σε κομματικα λαμογικα συμφεροντα…οπως ειδα στις φωτο κατα μηκος των α/γ υπαρχουν λωριδες μεγαλες οι οποιες θα αποτρεψουν την επεκταση της φωτιας…αφου το κρατος μας δεν μπορει να κανει λουριδες ας τις κανουν ιδιωτες με τις α/γ,με το αζημιωτο φυσικα, μηπως κ γλυτωσουμε το υπολοιπο του δασους…παντου πρεπει να γινουν λουριδες ασφαλειας οπως κ στα πολιτισμενα κρατη…αφηστε τα πατριωτικα σας να γινει κ κατι καλο,μονο αερα κ ηλιο εχουμε κ πρεπει να τα εκμεταλευτουμε,το εχετε καταλαβει οτι λιγα παραγουμε…

    • Κόριννα είπε

      Δ.Φ
      Μόνο ἡλιο καὶ ἀέρα ἔχουμε;

      Ἐσένα τὸ τραβάει τὸ πετσί σου,ἀλλὰ ποιός εὐκαιρεῖ νὰ ἀσχοληθῆ μὲ ἕναν asshole;

      • Zanglos είπε

        Πω πω πω! Τι λόγια είναι αυτά?
        Θα σε χώσω καυτερή πιπεριά στο στόμα!

      • astillais είπε

        Κόριννα, στην θέση σου θα έκανα ΑΑΑΑ για να την σπάσω στο ζανγκλό
        Τι να χώσεις ρε ερμόζανγκλο;
        ρε πως γίνεται ο … άμα κακοφορμίσει :( :( :(

    • ΜΑΡΙΑ είπε

      Δ.Φ. εισαι πολυ αρρωστος,τελικως!

      • astillais είπε

        Μαρία ,έβαλε την κασέτα σε ωτοριβέρσ
        φτου κι απ΄την αρχή που λένε
        Στάλεγα Δ.Φ. δεν στάλεγα;;;
        κόφτο το ρημάδι το το γαποκόλλημα και το ισταμε
        είναι κολλητικό
        δεν μ΄άκουγες
        αμ :(

  13. mosquito είπε

    Ειναι Δερβενοχωρια εκει ακτιβιστες μου και επειδη ειναι εκτος Αττικης επιτρεπεται…………..

  14. KIM είπε

    Δεν γουσταρω ουτε την γεκ-τερνα ουτε τα πρασινα αφεντικα της αλλα νομιζω οτι η μονη λογικη ανανεωσημη πηγη ενεργειας ειναι η αιολικη ,αν σκεφτει κανεις οτι τα φωτοβολταικα δεν αναπληρωνουν την ενεργεια που δαπανατε για την κατασκευη τους και εχουν -ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ-ενα οριζοντα των 15-20 χρονων για λογικες αποδοσεις.
    Δεν γνωριζω αν εχει καποια συγγενεια η ζημενς με την vestas η οποια απο μια γρηγορη ματια ειναι δανεζικη.
    Οσο για τα δαση οταν ειπε ο πολυδωρας περι ασυμμετρης απειλης φυσικα και μιλουσε για τεχνολογιες που δεν ειχαν να κανουν με στουπια και πετρελαιο ρε παιδες.
    Το αν αυτα τα λαμογια σημερα χρησημοποιουν τα καμμενα ειναι ενα ζητημα το να χρησημοποιουμε οσο πιο πολυ την αιολικη ενεργεια ειναι -κατα την γνωμη μου -ενα ΤΕΛΕΙΩς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.

  15. steelman είπε

    Την Κρήτη την έκοψαν από την ηλιακή ενέργεια(φωτοβολταϊκά) επειδή κατά που λένε δεν έχει επαρκή ηλιοφάνεια, για να την παραδώσουν στην αιολική ενέργεια πελάτη μεγαλοεργολάβου. Κάτοικοι που αντέδρασαν επειδή καταστρεφόταν βοσκοτόπια και απαλοτριωνόταν ιδιοκτησίες, βρέθηκαν στο κρατητήριο. ΕΛΛΑΣ, η χώρα της σφαλιάρας.

  16. Φαίη είπε

    Ώρε Ολυμπία, πως βρέθηκε το σχόλιό μου στην άλλη σύνδεση που παραθέτεις; Το ξανααναστέλνω.
    Ο πόνος που νοιώσαμε όταν βλέπαμε τα δάση μας να καίγονται δεν είναι τίποτα σε αυτό που θα νοιώσουμε από εδώ και στο εξής.
    Οι στάχτες θα παραμείνουν στάχτες.
    Ήρθε η ώρα της πληρωμής.
    Κάπου διάβασα ότι στη Ζάκυνθο αν δεν κάνω λάθος έχουν μια φωτιά κάθε μέρα. Σε ένα μήνα 30 φωτιές.
    Γιατί μας καίνε;

    Ο Χρυσοχοίδης δεν είπε ότι οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν εδώ επενδύσεις παραγωγής ενέργειας απο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που θα εξάγεται στη Γερμανία;
    http://www.prionokordela.gr/diethnh/fysaei-ellhniko-xrhma-gia-tous-germanous/

    Να και τα Ελληνικά περήφανα βουνά στο βωμό του χρήματος, για τη “σωτηρία” του Έλληνα.
    Ποιανού Έλληνα; Αυτού που του είπαν πως τα πράγματα είναι εντάξει τώρα και πήγε και επέστρεψε ανακουφισμένος τις καταθέσεις του πίσω στις τράπεζες.

    Παρεπιμπτόντως, αν και το’χω ξαναπεί. Τότε που είχαμε τις μεγάλες φωτιές, άνθρωπος που ήταν μέσα στα πράγματα μου είχε πει. “Τις φωτιές τις βάζουν οι τράπεζες”. Τον θεώρησα τρελλό. Τώρα έχω αρχίσει να πιστεύω πως είχε δίκιο.

  17. [...] [...]

  18. TelReporter1 είπε

    Παιδιά συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Γιατί το ίδιο δεν έγινε με τις φωτιές της Πελοποννήσου? Επειδή είμαι Μωραίτης και ξέρω τα κατατόπια σας λέω τα σημεία: Η μεγάλη φωτιά στην Ασέα Αρκαδίας ξεκίνησε 21:45 πολύ κοντά στην παλαιά Εθνική οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως. (Σημ. : τότε δεν είχε γίνει η νέα εθνική οδός ακόμα και 40 βαθμούς να έχει φωτιά δεν ξεκινάει από μόνη της στις 21:45). Αυτή η φωτιά έφτασε μέχρι τη Μεσσηνία και σταμάτησε μετά την Τσακώνα (για όσους ξέρουν) και πίσω από αυτή. Σε αυτή όλη την περιοχή λίγους μήνες μετά έγιναν δύο έργα: (α) ανεμογεννήτριες στην Ασέα (φαίνονταί από τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως). Μάλιστα από την παλαιά Εθνική οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως περνάς κάτω από τις ανεμογεννήτριες (β) ολοκληρώθηκαν τα έργα για τη νέα εθνική οδό Καλαμάτας-Τριπόλεως. Τυχαίο? Ούτε ο Ιμπραήμ δεν κατάφερε τέτοια ζημιά! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους! Εκτελέσεις εδώ και τώρα για τα σπίτια και τα δέντρα που μας κάψανε!

  19. Michael είπε

    Να λοιπόν η “πράσινη ανάπτυξη” πόσο καιρό πριν είχε απλώσει τα πλοκάμια της. Να γιατί κάηκε η Πάρνηθα. Καλά οι φίλοι του ΣΚΑΪ που στο διάολο φύτευαν δάση, στραβομάρα είχαν και δεν είδαν τα τεράστια κατασκευάσματα; Μήπως ο ΣΚΑΪ είχε κατά νου τον αποπροσανατολισμό.
    Ξανατρέξτε κομματόσκυλα να φυτέψετε προδοσία και καταστροφή. Ου να χαθείτε ΛΕΧΡΙΤΕΣ

Υποβολή σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: