Powered By Blogger

Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ιεραρχία και κλήρος στο στόχαστρο του Σηφουνάκη

Επίθεση εναντίον της Ιεραρχίας και του κλήρου εξαπέλυσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης χαρακτηρίζοντας μητροπολίτες και απλούς ιερείς «ακροδεξιά» στοιχεία, ενώ κατηγόρησε το σύνολο της Ιεραρχίας για «μικροκομματισμό και πολιτικαντισμό».

Ο κ. Σηφουνάκης, γνωστός από το παρελθόν για τις επικριτικές του δηλώσεις κατά της Εκκλησίας (είχε συγκρουστεί ανοιχτά και με τον μακαριστό Χριστόδουλο) με .....
ανακοίνωσή του «στοχοποιεί» ιεράρχες, όπως τον Μεσογαίας Νικόλαο, ο οποίος πρόσφατα κάλεσε τους πιστούς να ξεσηκωθούν και να μην πληρώσουν το χαράτσι του ειδικού έκτακτου τέλους.

Μέσα από μια μονοσέλιδη ανακοίνωση θέτει εμμέσως και θέμα διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου από την Πολιτεία, καθώς -όπως σημειώνει- «ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους».

Στο σημείο αυτό φέρνει ως παράδειγμα έναν «διπλοθεσίτη» ιερέα από τη Λήμνο, που –όπως λέει– «ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί».

Ο κ. Σηφουνάκης κατηγορεί μερίδα μητροπολιτών κάνοντας λόγο για «γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους της Ιεραρχίας», η οποία, «αντί να προστρέξει και να συνεισφέρει, πατριδο-δημοκοπεί για να αποφύγει τις πρέπουσες αποφάσεις και να συνδράμει το Εθνος…». Ωστόσο, εξαιρεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο χαρακτηρίζει «άνθρωπο με ιστορία, αποδεδειγμένη αξία και σεμνότητα, που βίωσε την απαξία από την προγενέστερη λαίλαπα, που δυνάστευσε την Εκκλησία. Είμαι βέβαιος ότι θα αντισταθεί στο κλίμα του διχασμού που οργανώνουν ξανά, όπως πριν από λίγα χρόνια, οι ρεβανσιστές».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί και για το περιερχόμενο του φυλλαδίου «Προ το Λαό», με το οποίο η Ιεραρχία λέει «όχι στους φόρους και στις περικοπές», τονίζοντας ότι είναι «δείγμα απτό μικροκομματισμού και πολιτικαντισμού».

Για το μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο σχολιάζει: «Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες, καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι, όπως ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του;».

Δυσαρέσκεια

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονταν χθες ιεράρχες από τις δηλώσεις του κ. Σηφουνάκη, κάνοντας λόγο για μια «αναίτια επίθεση σε βάρος της Εκκλησίας».

Κύκλοι της Συνόδου σχολίαζαν ότι «διχαστές και ρεβανσιστές δεν είναι εκείνοι που έχουν μια διαφορετική άποψη η οποία πάρθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά εκείνοι όπου εν ονόματι της Δημοκρατίας προσδίδουν ρετσέτες που δεν απηχούν την πραγματικότητα, αλλά εκφράζουν στην πράξη τις ακροδεξιές θέσεις όσων τις υιοθετούν με τόση προχειρότητα…».

Επίσης, κύκλοι της Εκκλησίας σχολίαζαν ότι το πρόσφατο κείμενο «προς το λαό» «απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις της Ιεραρχίας οι οποίες συζητήθηκαν και εκφράστηκαν στις συνεδριάσεις της». Σήμερα, δεν αποκλείεται να συζητηθεί το θέμα στην Ιερά Σύνοδο και να απαντήσει επίσημα στον υφυπουργό Υποδομών.


Ελεύθερος Τύπος

http://www.antinews.gr

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΓΚΟΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΕΙ...........ΑΡΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ............
Ανώνυμος είπε...

αιντε γα.μη.σου σατ.αν..ομ..αλ..ακα
Ανώνυμος είπε...

OΙ 100 ΨΕΥΤΟMOYΦΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ...
Ε ΡΕ ΚΡΕΜΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ...
Ανώνυμος είπε...

Ρε παπάρα Σηφουνάκη να πλυθείς με betadine πριν μιλήσεις για τους ιερείς.
Κάτι για φοροδιαφυγές της γυναίκας σου δεν θα μας πεις;
Και πριν κατηγορήσεις τα ακροδεξιά στοιχεία μπορείς να μας πεις τι καλό είδαμε από το σοσιαλιστικό (φτου!!) κόμμα σου;
Ανώνυμος είπε...

karagkiozako
Ανώνυμος είπε...

θεε μου αυτον τον καραγκιοζη μην τον αφησεις ετσι .θελω να ζησω για να δω την καταληξη του .δεν τον ειδα ουτε μια φορα να μην ειναι εναντιον σου ολα τα σαπια δικα του.τιποτα καλο δεν μπορει να προελθει απ αυτον τον ανθρωπο
Ανώνυμος είπε...

Ανοίξτε τα μάτια σας να καταλάβετε τι ψηφίζαμε τόσα χρόνια. Να μην ξαναμπούν τέτοια λαμόγια στη βουλή απ'όποιο κόμμα και αν προέρχονται.
Ανώνυμος είπε...

Σωστος 8.12
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ είπε...

Η μετάλλαξη,του κάφρου πρασινοφρουρού περασμένων δεκαετιών,ταισμένος υπηρέτης κάποιου Βαρώνου του χρήματος,που γαυγίζει στον έλληνα που απαιτεί σήμερα την ανεξαρτησία του.
Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΠΡΟΣ ΙΜΠΡΑΗΜ: ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΣ*******...
Μια φράση που έχει περάσει στην Ελληνική γλώσσα και λέγεται για όσους είναι αδέκαστοι, ξεκίνησε από την Μάνη...
Άντρες, γυναίκες και παιδιά της Μάνης στα χρόνια του Αγώνα, ήξεραν από όπλα. Για τα χωριά τους, δεν έλεγαν ότι έχουν τόσους κατοίκους, αλλά τόσα τουφέκια...
Κανένας κατακτητής δεν πάτησε το πόδι του εκεί κι ο Ιμπραήμ, που έκαψε όλη την Πελοπόννησο, μόνο τη Μάνη δεν μπόρεσε να πάρει.
Στα 1826 προσπάθησε να ξεγελάσει τους Μανιάτες. Χώρισε στα δύο το στρατό του και τράβηξε τους Μανιάτες προς τον Αλμυρό, ενώ η άλλη φάλαγγά του από τον όρμο του Διρού ανέβηκε στα έρημα χωριά τους, αλλά τα γυναικόπαιδα τους έδιωξαν με πέτρες και δρεπάνια.
Ωστόσο, ο Ιμπραήμ έστειλε μέσα στα χωριά της Μάνης κατασκόπους ντυμένους καστανάδες. Αυτοί για να πληροφορηθούν από τις πεινασμένες γυναίκες και τα παιδιά που κρύβονταν οι άντρες τους, άρχισαν να τους χαρίζουν κάσ*******, αντί να τα πουλάνε.
Αυτό έκανε εντύπωση στο χωριό και αμέσως ειδοποίησαν και κατέβηκαν οι αρματολοί στα χωριά και έπιασαν τους καστανάδες. Οι κατάσκοποι ομολόγησαν την αλήθεια εκλιπαρώντας για τη ζωή τους, όμως οι Μανιάτες λίγο πριν τους απαγχονίσουν απάντησαν:
- Εμείς δεν χαρίζουμε κάσ*******...!!!
Κατάλαβες κ. Σηφουνάκη Τα χρήματα για την αναστήλωση των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Πύργων της Μάνης και τα συμβόλαια που υπέγραψες ΚΑΙ εσύ τα ξέχασες;
Στο βιβλίο για τη Μάνη ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;……..
ΟΛΑ !!! ΕΔΩ….Πληρώνονται. Κυριακή και κοντή και ΓΙΟΡΤΗ !!!
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Ανώνυμος είπε...

tsoglania fasistakia ante kai .......

Δεν υπάρχουν σχόλια: