Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η Blogosfaira το γλεντάει με τους ΛΟ.Ρ.ΔΙ.

Αποκλειστικό: Τι κρύβεται πίσω απο το κείμενο των 1632 λέξεων
imagesΔιαβάζοντας κανείς το κείμενο των 1632 των Διαμαντοπούλου – Ραγκούση- Λοβέρδου, οδηγείται στα εξής συμπεράσματα:1.    Η Άννα, ο Ανδρέας και ο Γιάννης είναι τρία νέα παιδιά, σκληρά εργαζόμενα, που με τα λιγοστά διαδικτυακά μέσα που έχουν αρθρώνουν τη γνήσια φωνή του χειμαζόμενου ελληνικού λαού ενάντια στο σκληρό και απρόσωπο κράτος: «Για δεκαετίες, μια σειρά αποφάσεων, επιλογών, κατευθύνσεων, προτεραιοτήτων και ιεραρχήσεων δεν υπήρξαν προϊόν δημοκρατικής σύνθεσης στην υπηρεσία του συλλογικού συμφέροντος. Ομάδες πίεσης διαμόρφωναν, με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος, στα μέτρα τους τη δημόσια πολιτική. Το υψηλό κόστος αυτών των αποφάσεων για το κοινωνικό σύνολο δεν το προσμετρούσε κανένας » 2.   Η Άννα, ο Ανδρέας και ο Γιάννης είναι τρία νέα παιδιά,  μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που θα στέκονται πάντα απέναντι στον «κορπορατισμό», στον «συντεχνιασμό», τις «πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες», στο «λαϊκισμό των ΜΜΕ», στη «δημαγωγία», στους «εχόντες και κατεχόντες», στις «πελατειακές σχέσεις», την «ατιμωρισία»
3.    Η Άννα, ο Ανδρέας και ο Γιάννης ως ενεργά μέλη της κοινωνίας δέχονται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αντιστοιχούν: «Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!».. το θαυμαστικό βέβαια καταδεικνύει την υπερβολή που κρύβει η φράση.
4.    Η Άννα, ο Ανδρέας και ο Γιάννης είναι τρία νέα παιδιά που οραματίζονται τη λαϊκή επανάσταση: «η πλειοψηφία δεν παραμένει σιωπηλή, αλλά παίρνει την κατάσταση στα χέρια της. Η  βουβή κοινωνία πρέπει να περάσει οριστικά στο παρελθόν. Πρέπει να δράσουμε αμέσως»
5.    Η Άννα, ο Ανδρέας και ο Γιάννης είναι σινεφίλ με αγαπημένη τους ταινία το matrix
6.     Και το τελευταίο και πιο σημαντικό που κρύβεται πίσω από το κείμενο είναι ότι: Τελείωσε η κρίση!!!! (Διαφορετικά δεν θα ήταν δυνατόν 3 Υπουργοί κρίσιμων Υπουργείων με ορθάνοιχτά μέτωπα με την κοινωνία στο χώρο της παιδείας, της υγείας, και με ταξί & ΜΜΕ να χάνουν τόσες ώρες για να γράψουν ένα κείμενο 1632 μπαγιατικών λέξεων που δεν απευθύνεται σε απολύτως κανέναν. … Εκτός κι αν μας μίλησαν όπως θα μιλάγανε στον εξομολογητή τους ή στον ψυχαναλυτή τους, για να ξαλαφρώσουν βρε παιδί μου, άνθρωποι είναι και αυτοί!)
Θα σοβαρευθούμε ποτέ;
politicsgr
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • vantonios  On Οκτωβρίου 16, 2011 at 23:55
    Ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπία
    Τις ημύνθη περί πάτρης;
    Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
    Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
    Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν«φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, ον ήθελαν παρουσιάσουν.
    Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
    Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
    Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
    Από την εφημερίδα Ακρόπολη το 1896 [skopelosnews]
     
    0
     
    0
     
    Rate This

Δεν υπάρχουν σχόλια: