Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Τα μαζεύει τα περί έγγραφων δηλώσεων "υποταγής" η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν, καθώς φαίνεται ανακρούει πρύμναν όσον αφορά το αίτημα για την υποβολή εγγράφων δεσμεύσεων

από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, καθώς θεωρείται, (sic) παρωχημένο το...
αίτημα. «Ποτέ δεν είπαμε ποιος πρέπει να στείλει και τι», τόνισε σήμερα ο κ. Αλταφάζ.

http://www.dailynews24.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρεμαλια ευρωπαιοι ,μολις ξυπνησει ο ΡΑΓΙΑς,..ΚΑΙ ΣΑς ΚΛΑΣΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩΨΙΧΟΥΛΑ ΣΑς..τοτε να δουμε πως θα νοιωθετε στις παγωμενες πατριδες σας με τις παγωμενες ψυχες σας.
Ανώνυμος είπε...

«Η τρόικα δεν ζήτησε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων»
... τα ρεμάλια του ΠΑΣΟΚ την επέβαλαν !
--------------------------------------------
Ζήτημα μείζονος ηθικής τάξης για την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου προκύπτει για άλλη μια φορά από τη διαβεβαίωση της Κομισιόν ότι η τρόικα ουδέποτε έθεσε ζήτημα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων κατά τις διαπραγματεύσεις.

«Οι συλλογικές συμβάσεις, σε επίπεδο επιχείρησης, θα πρέπει να συνεχίσουν να σέβονται την εθνική συλλογική σύμβαση ή άλλες διατάξεις που αφορούν τον κατώτατο μισθό» ανέφερε ο αρμόδιος Επίτροπος Απασχόλησης, Λάζλο Άντορ, σε απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Μάλιστα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει ότι η τρόικα ουδέποτε ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μην εννοώντας να καταλάβει ότι η υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών, θα καταργήσει επί της ουσίας τις κλαδικές συμβάσεις.

«Αν και πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πολιτικές δεσμεύσεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ούτε η Επιτροπή, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ούτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησαν την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, οι ομάδες της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ υποστήριξαν ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να διαπραγματεύονται τις συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο επιχείρησης, ανεξάρτητα από τις κλαδικές συμβάσεις, εάν αυτό είναι αυτό που επιθυμούν», αναφέρει ο Άντορ.

------------------------------------
Έκοψαν το επίδομα γέννας τα ρεμάλια!
Σε λίγο θα απαγορεύσουν και τις γέννες... των Ελλήνων εννοείται.

Δεν ισχύει πλέον η χορήγηση επιδόματος τοκετού, με αποτέλεσμα οι ελληνίδες που θα γεννούν είτε σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά δεν θα εισπράττουν το ποσό σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Μόνο κατόπιν συγκεκριμένων προϋποθέσεων μια νέα μητέρα θα μπορεί να λαμβάνει ως επίδομα τοκετού από 900 έως 1600 ευρώ .

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, από τον οποίο θα λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας 9 εκατ. ασφαλισμένοι, όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά δε θα ενισχύονται οικονομικά από το κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: