Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ , ΟΧΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ....Συνεπώς πάμε για εκλογές ΤΩΡΑ ;

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

επειδή σχηματίστηκε για να διενεργήσει εκλογές και όχι για να κυβερνήσει !
Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές. Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .

Τι προβλέπει το Σύνταγμα :

" Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την....
Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, … …
Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' " = " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. "

Σύνταγμα : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας

Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

ΦΕΚ A 243/2011

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL88wJO3U0cWHN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIue6g5k4FEsE3wLKBa8tfM_Qax3x1jh0wENYHw3vrntJe
ΠΡΟΣΟΧΗ : Κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να σχηματιστεί μόνο εάν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ή ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

cristina


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H εφημερίδα “LE MONDE” ξεγυμνώνει τον Λουκά Παπαδήμο! “Μαζί με τους Ντράγκι και Μόντι αποτελούν το δίκτυο της Goldman Sachs!..”
Ανώνυμος είπε...

κανενας εισαγγελεας ρε παιδια !
Stylianos-ohara.gr είπε...

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΤΑΞΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ

ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ;


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΩΡΩ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΜΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ;

ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΥΣΗ
http://stylianosblogspotcom-stylianos.blogspot.com/2011/10/blog-post_86.html


Υ.Γ. ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΤ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Ανώνυμος είπε...

Την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία θεωρούν ως μια «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς» εκφράζουν 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη.

Σε κείμενο το οποίο συνυπογράφουν τα 100+1 στελέχη τάσσονται κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιδιώκει –ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις- να φιμώσει το λαό, καταδικάζοντάς τον σε αργό οικονομικό θάνατο.
Η γλώσσα που χρησιμοποιούν τα 100+1 στελέχη είναι σκληρή και θυμίζει επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80 όπως επιθυμούν πολλοί και από την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος. Άλλωστε η αναφορά στο «ακροδεξιό» ΛΑΟΣ παραπέμπει σε άλλες εποχές:
«Με εργαλεία τα φερέφωνα της διαπλοκής και τους δεξιούς βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και άλλους πρόθυμους της Βουλής στήνουν κυβέρνηση - δουρείου ίππου, σωτηρίας της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς, ευρωπαϊκού, ελληνικού και δη παρασιτικού κεφαλαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Οι υπογράφοντες προέρχονται κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση».
Με λίγα λόγια η έξοδος από την κρίση θα γίνει προοδευτικά...
Μεταξύ αυτών υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.
Στο κείμενό τους επικρίνουν επίσης την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν νεοφιλελεύθερη. Μια πολιτική, όπως υποστηρίζουν, η οποία «δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση».
Υποστηρίζουν ακόμη ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ!! ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΟΥΝ ΕΜΑΣ!!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;;;;
Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ???ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ .ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΒΛΑΚΑΣ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΧΑΡΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΑΣ??ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙ'ΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!!ΟΥΤΕ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΡΟΧΑΛΕΣ!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργος Κοντογιώργης από την Νέα Υόρκη: Ο πολίτης πρέπει να δράσει και γρήγορα! Είναι αδιανόητο να τον έχουν θέσει το περιθώριο με τις πολιτικές τους! Η Ελλάδα στο τέλος αυτής της πρωτοφανούς κρίσης δεν θα είναι αυτή που ξέρουμε σήμερα. Θα έχει μείνει η μισή και αν...

http://greekamericannewsagency.blogspot.com/2011/11/blog-post_7354.html