Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει παρά μερικές ώρες εκτός πρωθυπουργίας, και ο Γιώργος Παπανδρέουβρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με την πρώτη «ανταρσία» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός, ώστε να παραταθεί αυτοδικαίως και η...θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πολλά στελέχη του Κινήματος εκφράζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να… παραμερίσει, και να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες για την ανάδειξη του διαδόχου του.
Μια προοπτική βέβαια την οποία οι συνεργάτες του απερχόμενου πρωθυπουργού απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση, έχοντας ήδη διαμορφώσει, σε παρασκηνιακό επίπεδο, τις κατάλληλες ισορροπίες και συμμαχίες, προκειμένου να μην απειληθεί το imperium του γιου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα ωστόσο, είχαμε τον πρώτο επώνυμο πυροβολισμό προς την κατεύθυνση αυτή. Με τονβουλευτή Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των υποστηρικτών του Ευάγγελου Βενιζέλου, να ανοίγει θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ, στο αμέσως προσεχές μέλλον.
Ο κ. Λιντζέρης ο οποίος διαχώρισε πρόσφατα τη θέση του από τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, απειλώντας ευθέως την κυβέρνηση Παπανδρέου με καταψήφιση, την προηγούμενη εβδομάδα, στη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Προκειμένου να μην χάνει το Κίνημα άλλο χρόνο, να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται τη διαδικασία ανασυγκρότησής του, και έτσι να διαμορφώσει με ταχείς ρυθμούς τις προϋποθέσεις για την πολιτική ανάκαμψή του.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΡΧΗΓΟ,ΑΞΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: