Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Η μεγάλη ληστεία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ταμείων !

Εδώ κι ένα χρόνο οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει τις πρακτικές υπεξαίρεσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, μιμούμενες τις ληστρικές πρακτικές που εδώ και πολλά χρόνια έχουν υιοθετήσει πολιτικά και τραπεζικά τσακάλια στην Ελλάδα (μπορείτε να δείτε το σχόλιο που είχα κάνει εδώ, αλλά και το χαρακτηριστικό άρθρο κάτω από το οποίο έγινε). Δείτε λοιπόν το περσινό κατρακύλισμα της Γαλλίας εδώ, που εκφράστηκε στη σαλονάτη πολιτικο-οικονομική γλώσσα ως «επιθυμία των κρατών να χρησιμοποιήσουν τα μακροπρόθεσμα αποθεματικά για να καλύψουν τα βραχυπρόθεσμα ελλείμματά τους» και το οποίο συνοδεύτηκε τότε από ανακοίνωση της Ιρλανδίας για χρησιμοποίηση των πόρων των 24 δισ. ευρώ του Εθνικού Αποθεματικού Συνταξιοδοτικού Ταμείου για «να υποστηρίξει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα των κρατικών οικονομικών», αλλά και από αντίστοιχη της Ουγγαρίας που είχε δηλώσει ότι θα τσιμπήσει 15 δισ. από ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία για να υποστηρίξει το κράτος.

Και ενώ δεν ήταν ξεκάθαρη ποια ήταν η χρήση αυτών των κεφαλαίων, τελευταία άρχισαν να εμφανίζονται διεθνή δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι τα κεφάλαια από τα ασφαλιστικά ταμεία χρησιμοποιήθηκαν για αγορές κρατικών ομολόγων. Φυσικά αν ισχύει κάτι τέτοιο ευρύτερα στην Ευρώπη, τότε κατά μέσο όρο οι Ευρωπαίοι ασφαλισμένοι, εξαιρούμενων αυτών του σκληρού γερμανικού πυρήνα, έχουν ήδη χάσει το 20% από τα αποθεματικά των συντάξεών τους. Σήμερα ήρθε να προστεθεί και η Πορτογαλία στο χορό αυτής της ειδεχθούς ληστείας, η οποία, σύμφωνα με την Telegraph, «σήκωσε 5,6 δισ. ευρώ από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να μπορέσει να πετύχει τους διεθνώς αμφιλεγόμενους στόχους που της έχουν τεθεί για το έλλειμμα». Κι αφού το χρήμα χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά άμεσα και έμμεσα για να μπαλώσει αποτυχημένα δημοσιονομικά μοντέλα, θα πρέπει να θεωρηθεί ήδη χαμένο. Βέβαια, εντελώς παράδοξα, όλα αυτά πρέπει πια να τα υποδεχόμαστε με μεγάλη ευχαρίστηση, αφού η Αραβική άνοιξη δεν πρόκειται να φτάσει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αν πρώτα οι πολίτες δε διαβάσουν, σε πηχυαίες επικεφαλίδες, ότι όλα τα αποθεματικά που αφορούσαν τις συντάξεις τους και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη έκαναν φτερά. Ότι δεν έμεινε δεκάρα. Και σ’ αυτό το σημείο δε θα υπάρχει πια τίποτε άλλο που θα φοβούνται ότι πρόκειται να το χάσουν…

RYaN

2 thoughts on “Η μεγάλη ληστεία των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών ταμείων !

  1. ακομα μια γευση απο την ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ των αποθεματικων των ταμειων.
    Ακουστε τον Καζακη (και οχι μονο) απο το 47ο λεπτο και μετα.

    http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3826&prodId=5&prodId=5

    0
    0
    Rate This
  2. Πούπα Μομφεράτου on said:

    Στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται πιά ολοκάθαρο ότι το Κράτος έδρασε (χωρίς καμία απολύτως εντολή του ασφαλισμένου λαουτζίκου) σάν κοινός κερδοσκόπος και απατεώνας. Και όλοι αυτοί οι κερδοσκόποι εξακολουθούν να διαχειρίζονται τις τύχες των ευρωπαικών κρατών και να προσπαθούν να “σώσουν” τους ευρωπαικούς λαούς!
    Και οι λαοί κάθονται και τους κοιτάνε και περιμένουν τον σωμό……
    Αντε και καλή επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: