ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
Γράφει η Γιαννούλα Παρασχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά γιαούρτι αγελαδινό
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το πρωί βγάζουμε τα γιαούρτια εκτός ψυγείου, έτσι για να πάρει ο τραχανάς μια ξινή γεύση. Αν θέλουμε να γίνει πιο ξινός αφήνουμε τα γιαούρτια μια μέρα και μια νύχτα εκτός ψυγείου.
Το βράδυ ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα γιαούρτια, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Αλεύρι ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Περίπου 2.5 με 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα όλη νύχτα .
Το πρωί στρώνουμε ένα τραπεζομάντιλο σε ένα τραπέζι που δεν θα το χρειαστούμε για 1-2 μέρες και κόβουμε την ζύμη σε πολύ μικρά κομματάκια. Όταν θα αρχίσει να ξεραίνεται , ώρα δεν μπορώ να πω , εξαρτάται από την θερμοκρασία, περνάμε τα ζυμαράκια από κόσκινο για τραχανά. Το κόσκινο αυτό είναι με μεταλλικό πλέγμα. Βάζουμε σε ένα ταψί το κόσκινο ανάποδα , το κάτω μέρος επάνω και.........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
0 σχόλια
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά γιαούρτι αγελαδινό
1 πακέτο σιμιγδάλι χοντρό
2-3 κουταλιές της σούπας αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το πρωί βγάζουμε τα γιαούρτια εκτός ψυγείου, έτσι για να πάρει ο τραχανάς μια ξινή γεύση. Αν θέλουμε να γίνει πιο ξινός αφήνουμε τα γιαούρτια μια μέρα και μια νύχτα εκτός ψυγείου.
Το βράδυ ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα γιαούρτια, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Αλεύρι ρίχνουμε λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη. Περίπου 2.5 με 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα όλη νύχτα .
Το πρωί στρώνουμε ένα τραπεζομάντιλο σε ένα τραπέζι που δεν θα το χρειαστούμε για 1-2 μέρες και κόβουμε την ζύμη σε πολύ μικρά κομματάκια. Όταν θα αρχίσει να ξεραίνεται , ώρα δεν μπορώ να πω , εξαρτάται από την θερμοκρασία, περνάμε τα ζυμαράκια από κόσκινο για τραχανά. Το κόσκινο αυτό είναι με μεταλλικό πλέγμα. Βάζουμε σε ένα ταψί το κόσκινο ανάποδα , το κάτω μέρος επάνω και.........
Διάβασε τη συνέχεια εδώ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου