Powered By Blogger

Σελίδες

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Εργατικός Καπιταλισμός και ΑΜΚΑ


ohara.gr

Ένας τίτλος για προβληματισμό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;;
Πολλά χρόνια τώρα αυτό που συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία είναι ακατανόητο και η αναφορά γίνεται για τα θέματα των συνταξιούχων και γενικότερα για το ασφαλιστικό σύστημα που νοσεί και αιμοραγεί καθημερινά απειλώντας συντάξεις ανθρώπων που μετά από πολλά χρόνια κοπιαστικής ερργασίας τείνει να τιναχτεί στον αέρα από τις κακόβουλες ενέργειες των περισσότερων πολιτικών που... δεν έβαλαν το μαχαίρι στο κόκκαλο για να το εξυγιάνουν.
Μήπως όμως ήρθε η ώρα στο κρίσιμο αυτό σημείο της κρίσης να σκεφτούμε λογικά και το εξυγιάνουμε απαιτώντας την λύση του άμεσα;;;
Πάνω από όλα πρέπει να σκεφτούμε σαν ενεργοί πολίτες πολίτες μακριά από κάθε κομματική ταυτότητα ή σκοπιμότητα. προτάσσοντας ως μείζον εθνικό ζήτημα. Είναι το ευαίσθητο κοινό σημείο επαφής των απανταχού εργαζομένων είτε ιδιώτες είτε επαγγελματίες είτε δημόσιοι είτε αγρότες.
Αν σκεφτείτε τα υπερκέρδη των τραπεζών που προέρχονται από τον δανεισμό του κάθε καταναλωτή που παίρνει κάποιο δάνειο είτε στεγαστικό είτε καταναλωτικό είτε πιστωτική κάρτα γιατί αυτά τα υπερκέρδη να μην ήταν υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος;;;
Τι σημαίνει αυτό....απλά ο εναίος ασφαλιστικός φορέας ο οποίος δανείζει τα χρήματα στους καταναλωτές και τα κέρδη κατανέμονται στον κάθε αφαλιζόμενο ανάλογα με την συνεισφορά του στο ασφαλιστικό σύστημα.
Αναφέρω τέσσερα παραδείγματα ποσών στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα για να καταλάβουμε το μέγεθος του
200euro Χ 12μήνες Χ 35 έτη=84000 euro
150euro X !2 μήνες Χ 35 έτη=63000 euro
100 euro X 12 μήνες X 35 έτη=42000 euro
50 euro X 12 μήνες Χ 35 έτη= 21000 euro
Αν λοιπόν αυτά τα χρήματα μπορεί να τα δανείζεται ο κάθε καταναλωτής με επιτόκια σταθερά στεγαστικά 4%, καταναλωτικά 7%, πιστωτική κάρτα 10% ποιό θα ήταν το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα;;; Θα είχαμε υπερκέρδη της τάξεως των τραπεζών.
Στο σύστημα αυτό μπορεί να συνεισφέρει ακόμα και ο άνεργος που για οποιοδήποτε λόγο έχασε την δουλειά του αλλά παίρνει ταμείο ανεργίας και θα επιθυμούσε να μην χάνει το δικαίωμα της εισφοράς στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα.
Μην ξεχνάτε ότι ο ΑΜΚΑ είναι ένα πολύ καλό εργαλείο τόσο για την υγειονομική του περίθαλψη που μέσα σε αυτόν καταγράφονται φάρμακα θεραπείες κ.λ.π. αλλά παράλληλα και οι οικονομικές καταβολές.
Επί της ουσίας αιμοδότης ο ασφαλισμένος αλλά και διαχειριστής ο ασφαλισμένος και μακριά από κάθε κακόβουλη ενέργεια οιασδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.
Η εγγύηση για τα χρήματα που δανείζεται ο κάθε ασφαλισμένος τα χρήματα που καταβάλει για τις ασφαλιστικές εισφορές
Αυτό λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξ ορισμού ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η χρηστικότητα του ΑΜΚΑ είναι ένα πολύ καλό μέτρο που μπορεί να γλυτώσει τους ανθρώπους από την γραφειοκρατία.
Πρώτον και βασικότερο ότι ο αριθμός ΑΜΚΑ θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο σκέλη.
Το πρώτο σκέλος αφορά όλα τα στοιχεία που θα καταγράφονται ηλεκτρονικά για διάφορες νοσηλείες, παθήσεις, φάρμακα και γενικά ότι αφορά την υγεία του κάθε άνθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή ο εκάστοτε γιατρός μπαίνοντας στο αρχείο του αθενούς να ξέρει όλο το ιστορικό που αφορά την υγεία του.
Κατ' αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ταχύτερη ενήμερωση του γιατρού αλλά παράλληλα και μέσω του ΑΜΚΑ όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορούν να αποστέλλονται στο κέντρο έλέγχου του ασφαλιστικού ταμείου.
Έτσι άνα πάσα στιγμή το υπουργείο υγείας μπορεί να επιβλέπει αν υπάρχουν κινήσεις για φάρμακα που προωθούνται από εξωθεσμικά κέντρα τα
οποία σήμερα δεν μπορούν να ελεγχθούν λόγω της γραφειοκρατίας που εφαρμόζεται στα βιβλιάρια ασθενείας στις συνταγογραφήσεις.
Μην ξεχνάτε ότι μεγάλη σπατάλη έλαβε χώρα με τα φάρμακα. Είναι πολύ σημαντικό το μέτρο του ΑΜΚΑ για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους όσον αφορά τους ασθενείς αν όντως κάποια φάρμακα θα έπρεπε να συνταγογραφηθούν ή όχι. Είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος για την Λερναία ύδρα που ταλανίζει τα ασφαλιστικά ταμεία.
Το δεύτερο σκέλος αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές του κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά ώστε ο ασφαλισμένος μπορεί να ξέρει πόσα χρήματα έχει καταβάλει καθ' όλη την διάρκεια της ασφάλισης του.
Όσοι τάσσονται κατά της ενοποίησης των ταμείων κάνουν ένα μεγάλο λάθος γιατί όπως ανέφερα και σε προηγούμενη καταχώρηση η ενοποίηση έχει τον γνώμονα του δανεισμού χρημάτων σε κάθε ασφαλισμένο δηδ. κατ' ουσίαν όπως λειτουργεί η τράπεζα. Κατ' αυτόν τον τρόπο τα χρήματα των ασφαλισμένων επενδύονται κατά τον καλύτερο τρόπο ή αν το θέλετε και αλλοιώς η έννοια του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Για την καλύτερη διαχείρηση των κόπων μιας ζωής ο ΑΜΚΑ σας γλυτώνει από πολλά κακώς κείμενα.
Υπάρχει η τεχνοκρατία των χρηματιστηρίων αλλά και η τεχνοκρατία της καλύτερης διαχείρισης αυτών που δικαιούστε......ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ;;;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύμφωνα με αυτά τα δύο άρθρα που το ένα είναι συνέχεια του άλλου αντιλαμβάνεστε το τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες για να δημιουργήσουν ένα τεχνοκρατικό διαχειρισμό των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά παράλληλα και να έχουν ένα συστημα υγείας που θα λειτουργεί αποτρεπτικά όσον αφορα τις σπατάλες.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι με το αναγραφέν σύστημα πολλές γυναίκες οι οποίες και στο παρελθόν είχαν στερηθεί σύνταξη λόγω του ότι συνήθως ήταν αυτές που μεγάλωναν τα παιδιά με αυτό το σύστημα μπορούν να αποκτήσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα χωρίς καν να είναι ασφαλισμένες σε κάποιο συνταξιοδοτικό ταμείο. Δηλαδή μπορούν να πληρώνουν εισφορές όπως θα ήταν αν είχαν κάποιο αφαλιστήριο συμβόλαιο σε κάποια ιδιωτική ασφάλεια.
Αν υπάρχουν σήμερα γυναίκες που θεωρούν ότι κατά την κρίσιμη ηλικία των παιδιών πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι τους για την σωστή ανατροφή των παιδιών τους μπορούν μέσα από αυτό το σύστημα να κατοχυρώνονται και συντταξιοδοτικά.
Ακόμα σε αυτό μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και άτομα νεαρής ηλικίας που περιστασιακά και ιδίως τα καλοκαίρια που θέλουν να έχουν κάποιο χαρτζηλίκι μπορούν να δημιουργήσουν το μέλλον τους μέσα από αυτό το σύστημα. Είναι σαν να δημιουργούν ένα μελλοντικό κουμπαρά ο οποίος θα ανοίξει όταν πλέον θα γίνουν συνταξιούχοι. Κανένα σύστημα αυτήν την στιγμή δεν έχει αυτά τα πλεονεκτήματα που μπορεί να διασφαλίσει αυτά τα γενναία αποτελέσματα.
Το όλο σύστημα μπορεί να αποτελέσει την καινοτομία για όλους τους πολίτες. Είναι καθαρά θέμα θετικής σκέψης όλων των πολιτών για να λάβει σάρκα και οστά

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Διαβάστε περισσότερα...
4 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: