Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

Συνεργασία των κρατών κατά της κρίσης θέλουν οι Ευρωπαίοι



Την ανάγκη καλύτερης οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της συνεργασίας των κρατών - μελών «βλέπουν» ως αντίδοτο για την οικονομική κρίση οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τα...
στοιχεία του ευρωβαρόμετρου της άνοιξης του 2010 που δημοσιεύθηκαν σήμερα.
Σε αυτό, το 75% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι η καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. θα είχε ως αποτέλεσμα την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.Την ίδια άποψη συμμερίζεται το 84% των Ελλήνων.

Όσον αφορά στο κατά πόσον τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος σε κάθε χώρα αποτελούν επείγουσα ανάγκη, οι πολίτες της Ε.Ε. συμφωνούν σε ποσοστό 74% κατά μέσο όρο. Οι Έλληνες έχουν την ίδια άποψη σε ποσοστό 80% ενώ στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Σουηδοί με 85% και ακολουθούν οι Ούγγροι με 84% και 83% οι Γερμανοί.

Εν τω μεταξύ το 72% των Ευρωπαίων ζητάει μεγαλύτερη επιτήρηση της Ε.Ε. στους χρηματοπιστωτικούς ομίλους.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Οι Έλληνες βλέπουν ως τα σημαντικότερα προβλήματα τους την οικονομική κατάσταση της χώρας (54%) και την αύξηση των τιμών (50%) ενώ ακολουθεί με 23% η ανεργία.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα του ευρωβαρόμετρου, περισσότεροι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας της χώρας (70%), την παγκόσμια οικονομία (51%) και την πορεία της απασχόλησης στην Ελλάδα (74%).

Σημειώνεται πως το ερωτηματολόγιο βασίστηκε σε προσωπικές συνεντεύξεις με Ευρωπαίους πολίτες μεταξύ 5 και 28 Μαΐου του 2010, σε σύνολο 26.641 πολιτών από τα 27 κράτη της Ε.Ε..

enet
Διαβάστε περισσότερα...
1 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: