Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Γ. Παπανδρέου Ανθελληνικά κατορθώματα!


Ένα μικρό -όχι και τόσο- αφιέρωμα στον Γιωργάκη Παπανδρέου, ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Είναι καλό να θυμόμαστε κάποια πράγματα μια που ...
πλησιάζουν εκλογές (και μια που μου την έσπασε με τις αθλιότητες του στην πρόσφατη Εθνική καταστροφή).

Βιογραφία
Ο Γιωργάκης γεννήθηκε το 1952 στις ΗΠΑ. Είχε την τύχη να είναι απόγονος δύο μεγάλων πολιτικών αντρών. Του Γεώργιου Παπανδρέου, του καλύτερου Έλληνα πολιτικού τον τελευταίων 70 χρόνων, και του Ανδρέα Παπανδρέου, του σημαντικότερου Έλληνα ηγέτη της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς δεν πήρε τίποτα από κανέναν από τους δύο. Γιαγιά του ήταν η Πολωνή Σοφία Μινέικο και όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν είναι περήφανος που όχι μόνο δεν είναι καθαρός Έλληνας αλλά συγχρόνως νιώθει Αμερικάνος, Σουηδός και πολλά άλλα. Απ' όσο είναι γνωστό δεν είναι πια Αμερικάνος πολίτης αφού σταμάτησε να ανανεώνει και το αμερικάνικο του διαβατήριο μόνο όταν διαφάνηκε ότι θα ανέβαινε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα ήταν εν δυνάμει ηγέτης της Ελλάδας.

Οικογένεια
Οι συγκρούσεις της οικογένειας του Γιωργάκη με την Δήμητρα Παπανδρέου ήταν συνεχείς. Στα δικαστήρια κέρδισαν την βίλα που άνηκε στην Πολωνή γιαγιά τους και είχε πουλήσει ο Ανδρέας αφού βρέθηκε διαθήκη σύμφωνα με την οποία δεν το άφηνε σε εκείνον αλλά στα εγγόνια της. Μετά τον θάνατο του Ανδρέα δέχονταν συλλυπητήρια σε δύο διαφορετικές βίλες, μία για την Δήμητρα και μία για τα παιδιά του. Φήμες φέρουν την Δήμητρα να ζητάει να ξεριζωθούν τα λουλούδια που είχε φυτέψει η Σοφία Παπανδρέου στον τάφο του Ανδρέα επειδή δεν ρωτήθηκε ενώ μεγάλος καυγάς είχε ξεσπάσει και για το ποιος έχει την ευθύνη του τάφου μετά που διαφωνήσανε για τον τύπο του μνημείου που θα έμπαινε. Σημαντική ήταν και η σύγκρουση για το αρχείο Παπανδρέου ενώ ένα γεγονός που δεν θυμούνται πολλοί είναι και η ύπαρξη της Σουηδέζας κόρης του Ανδρέα Παπανδρέου Αιμιλίας Νίμπλουμ η οποία κατέθεσε αίτηση να εγγραφεί στην οικογενειακή μερίδα του Α. Παπανδρέου μετά τον θάνατο του στερώντας από την Δήμητρα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ελάμβανε από την σύνταξη. Οι έχθρες και τα σκάνδαλα βέβαια δεν τελειώνουν εδώ, υπάρχουν πολλά άλλα όπως το διαζύγιο της αδερφής του Γιωργάκη Σοφίας με τον Θ. Κατσανέβα αφού ο τελευταίος αρνήθηκε να ενταχθεί στην αίρεση των Πεντηκοστιανών όπως η γυναίκα του. Το σημαντικότερο σκάνδαλο που θυμάμαι (υπάρχουν τόσα πολλά που σίγουρα κάποια θα αφήνω πίσω) βγήκε από την αποκάλυψη του περιοδικού Νέμεσις σχετικά με την επικοινωνία του του Ν. Παπανδρέου, αδερφού του Γιωργάκη, με Αμερικανίδα, στην οποία επί λέξει έγραφε:

"Είμαι 37 ετών, στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Walter σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο San Fransisco, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτήν την στιγμή, ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός για ακόμη μία φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά, και εγώ ο ίδιος στήνω μία παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά".

Αυτός ο άνθρωπος μέχρι την ήττα του ΠΑΣΟΚ το 2003 ήταν σύμβουλος του Γιωργάκη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών!

Γιωργάκης Παπανδρέου
Με όλα αυτά τα στοιχεία δεν είναι περίεργο πως ο Γιωργάκης δρούσε πάντα εναντίον των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδος.
Χαρακτηριστικά αναφέρω κάποια ελάχιστα από τα κατορθώματα του:

1. Το 1999, σε μία προκλητικότατη στο σύνολο της συνέντευξη, ο Γιωργάκης δηλώνει μεταξύ άλλων στο περιοδικό Κλικ ότι: "Ποσώς με ενδιαφέρει το αν ο ένας λέγεται Μουσουλμάνος ή Τούρκος". Αυτή η υποχώρηση στην εθνική μας πολιτική που ξυπνάει τον αλυτρωτισμό των Τούρκων απέναντι στους Έλληνες μουσουλμάνους της Δ. Θράκης γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από τους Τούρκους που βροντοφωνάζουν: "Bravo Yorgo".
2. Στην επίσκεψη του στην Τουρκία προσκυνάει το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατουρκ, του σφαγέα των Ελλήνων. Λίγο καιρό αργότερα ο ίδιος ζητάει από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία να κατεβεί το πορτρέτο του Κολοκοτρώνη για να μην προσβληθεί ο Ισμαήλ Τζεμ!
3. Για χρόνια στην επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών φιλοξενούνται λόγια του Γιωργάκη από το 1995 στα οποία κατηγορεί τους Έλληνες ως ρατσιστές λέγοντας: “There is clearly racism in our country as well. Yet, the causes for Greece possibly differ from those neighboring countries. There is racism which springs from the acquaintance with the other and racism which is the result of taboos and prejudices without direct contact with the different.” Όταν η επίσημη προπαγάνδα της στρατοκρατικής Τουρκίας στηρίζεται στα λόγια του ίδιου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών δεν είναι εύκολο να αντικρούσεις τα επιχειρήματα τους...
4. Στις 25/3/2000 η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ αποκαλύπτει λίστα με Έλληνες στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα. Ο Γιωργάκης, εκτελώντας χρέη εκπρόσωπου Τύπου της Τουρκίας (;) στις 26/3 απορρίπτει την ύπαρξη της μαύρης λίστας κατηγορώντας "ακραίους κύκλους" ότι "θέλουν να φρενάρουν την ελληνοτουρκική προσέγγιση". Στις 27/3 αξιωματούχος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει την ύπαρξη της λίστας αδειάζοντας τον Γιωργάκη.
5. Το 1999 αναλαμβάνει Υπουργός Εξωτερικών. Η συνεχής υποχωρητικότητα του κάνει τις 447 τουρκικές παραβιάσεις του 2000 974 το 2001, 3241 το 2002 και 3936 το 2003!
6. Το 2002 υποχωρεί για ακόμα μία φορά από τις σταθερές Ελληνικές θέσεις δεκαετιών αποδεχόμενος την μετονομασία των "Στενών" (όνομα συμφωνημένο από το 1946 με την συνθήκη του Μοντρέ) σε "Τουρκικά Στενά"!
7. Το 2003 προχωρά σε συνδιαχείρηση του Αιγαίου με τους Τούρκους. Στις αποφάσεις του σχετικά με την σκανδαλώδη υποχώρηση για τους αεροδιαδρόμους αντιδρά μέχρι και ο Συνασπισμός!!! Η προσπάθεια για συνδιαχείρηση δεν περιορίζεται μόνο στους αεροδιαδρόμους αλλά και στην αποδοχή μεικτών περιπολιών με τις οποίες βάζει τους Τούρκους να φυλάνε το Αιγαίο μας, τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!
8. Ο Πάγκαλος το 1999, αναφερόμενος στην πολιτική Γιωργάκη σε δηλώσεις όπως τις μετέφεραν "Τα Νέα": Αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών, ο Θόδωρος Πάγκαλος είπε ότι είναι «σοβαρή έλλειψη φρόνησης να λέει κάποιος, όπως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ότι χρειάζονται υποχωρήσεις από Ελλάδα και Τουρκία για να τα βρούμε και ότι άλλαξε το κλίμα». Αυτά είναι αμερικάνικα και επίσημη ανθελληνική προπαγάνδα των Αμερικανών, είπε ο κ. Πάγκαλος ­ σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού ­ και δεν πρέπει να την υιοθετούμε και να την κάνουμε δική μας θέση. Χαρακτήρισε μάλιστα την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου απαράδεκτη, ότι κάνει ζημιά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και δεν σχετίζεται με την αντικειμενική πραγματικότητα. Σε αντίθεση με τον ίδιο, είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου ασκεί πολιτική ίσων αποστάσεων, μια τακτική που είναι αδιέξοδη και που δεν οδηγεί πουθενά στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
9. Περιοδικό "Ε", 2004, συνέντευξη Ισμαήλ Τζεμ: Κάποτε είπα στον Γιώργο Παπανδρέου πειράζοντάς τον: "Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς. Βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως..."
10. Το 2001 ο Γιωργάκης γίνεται ο μόνος Ευρωπαίος Υπουργός που αρνείται να καταδικάσει τα λευκά κελιά στην Τουρκία, πρόταση που γίνεται από τον Βέλγο Υπουργό και δεν αντιδρά κανείς άλλος. Σύμφωνα με τον Γιωργάκη: "η τουρκική κυβέρνηση ρυθμίζει το καθεστώς των φυλακών προς την σωστή κατεύθυνση". Στα επόμενα τρία μόνο χρόνια πεθαίνουν ακόμα 107 απεργοί πείνας...
11. Σε συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ ζητάει βασικά την ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας! Φίλοι του ΠΑΣΟΚ που σχολιάζουν το βίντεο το ρίχνουν στην μικρή γνώση της Ελληνικής γλώσσας του Παπανδρέου, λέγοντας μάλιστα ότι το να τον κατηγορούμε για αυτό είναι σαν να κατηγορούμε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού! Ξεχνάνε φυσικά οι χειροκροτητές του Γιωργάκη ότι ο άνθρωπος τυγχάνει από το 1981 Έλληνας βουλευτής και από το 1988 Υπουργός! Άμα δεν έμαθε ακόμα Ελληνικά (που ναι, δεν έμαθε) τι δουλειά έχει να θέλει να γίνει πρωθυπουργός αυτής της χώρας;
12. Σε μία εκπληκτική έρευνα το Greek Alert αποκαλύπτει ότι ο Γιωργάκης κρυβόταν πίσω από την αναθεώρηση των βιβλίων της ιστορίας. Σωρεία στοιχείων στο συγκεκριμένο άρθρο ενώ η αποκάλυψη έγινε από την μητέρα του Μαργαρίτα στην εφημερίδα "Turkish Times"!
13. Στις εθνικά επικίνδυνες επιλογές που έχει κάνει κατά καιρούς δεν είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την υποψηφιότητα Καραχασάν για την υπερνομαρχία Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας. Η Γκιουλ Καραχασάν αποδείχθηκε τελικά άνθρωπος του Τουρκικού προξενείου, με τουρκική εθνική συνείδηση, μέλος παράνομων οργανώσεων η λειτουργία των οποίων είχε απαγορευτεί από τα ελληνικά δικαστήρια. Η Καραχασάν ήταν προσωπική επιλογή του Γιωργάκη ο οποίος κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει μουσουλμάνο με Ελληνική εθνική συνείδηση άμα απλώς ήθελε να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι "ανοιχτό κόμμα" όπως είπε. Άρα γιατί επέλεξε την συγκεκριμένη;

Διαβάστε περισσότερα...
36 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: