Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η Ελλαδα δεν σηκωνει αλλα παραμυθια …

Ρωμαιοι και Οχι Βυζαντινοι

Μία από τις μεγαλύτερες παραχαράξεις της ιστορίας είναι η εισαγωγή του όρου “Βυζαντινή αυτοκρατορία” και “Βυζάντιο”. Πρόκειται για όρους που επινοήθηκαν τον 16ο αι. και εισήχθηκαν στις αρχές του 18ου αι. από Ελληνες και Γάλλους ιστορικούς γιά να εμπεδώσουν τον δήθεν ελληνικό χαρακτήρα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Σε όλα ανεξαιρέτως τα ιστορικά κείμενα του μεσαίωνα η αυτοκρατορία χαρακτηρίζεται ως Ρωμαϊκή και ποτέ Βυζαντινή ούτε βέβαια Ελληνική. Οι κάτοικοι του πολυεθνικού Ρωμαϊκού κράτους δεν μπορούσαν να φαντασθούν πως κάποιοι στο μέλλον θα τους άλλαζαν το όνομα και θα τους αποκαλούσαν Βυζαντινούς αντί Ρωμαίους
Το Βυζάντιο, μία μικρή αποικία των Ιλλυρικής καταγωγής Λελέγων από τα Μέγαρα, κτίσθηκε στους λόφους του Βοσπόρου το 658 πΧ από τον βασιλέα Βύζαντα. Το 350 πΧ καταλήφθηκε από τον βασιλέα της Μακεδονίας Φίλιππο Β΄. Τον 2ο αιώνα πΧ υποτάχθηκε στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και μετονομάσθηκε Augusta Antonina. Σύμφωνα με Εβραϊκές πηγές πάνω στον λόφο που αιώνες αργότερα κτίσθηκε η Αγία Σοφία υπήρχε μία πανάρχαια Εβραϊκή πόλη που είχε ιδρυθή το 2.700 πΧ. Το 330 μΧ ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Α΄ ίδρυσε την νέα πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας πάνω στους 7 λόφους της τοποθεσίας και την ονόμασε Nova Roma (Νέα Ρώμη), Η επίσημη αυτή ονομασία περιλαμβάνεται μέχρι σήμερα στον επίσημο τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Κατά διαστήματα έγινε χρήση άλλων ονομασιών όπως Κωνσταντίνου Πόλη, Βασιλεύουσα, Πόλη και από το 1453 Ιστάμπουλ.
Η ονομασία Ρωμαίοι διατηρήθηκε επί έντεκα (11) ολόκληρους αιώνες από την ίδρυση μέχρι και την κατάλυση του Ρωμαϊκού κράτους από τους Οθωμανούς. Απόρροια αυτού είναι το αναφαίρετο δικαίωμα της σημερινής Ιταλίας αλλά και του κράτους του Βατικανού να διεκδικούν την ιστορική κληρονομιά της ένδοξης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε με επίκεντρο την αιώνεια πόλη που ονομάζεται Ρώμη (έτος ίδρυσης 753 πΧ) αλλά και την διάδοχο πόλη που αποκλήθηκε Nova Roma (Κωνσταντινούπολη) και ιδρύθηκε χίλια χρόνια αργότερα (330 μΧ). Αυτή είναι και η πραγματική αιτία του Εκκλησιαστικού σχίσματος μεταξύ Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας που οριστικοποιήθηκε το έτος 1054.
Με εξαίρεση την πενταετία 797- 802 μΧ που το λεγόμενο Βυζάντιο κυβερνήθηκε από μία γυναίκα, την Ειρήνη την Αθηναία, όλοι οι υπόλοιποι 91 αυτοκράτορες κατάγονται από μία πολυεθνική πανσπερμία ξένων φυλών, ένα μωσαϊκό αλλοφύλων ενίοτε βαρβάρων που κυβέρνησαν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία σε φθίνουσα πορεία μέχρι την τελική της πτώση το 1453…

1 Votes
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2010 at 7:02 μμ

    Προσπαθώ να φθάσω στο διά ταύτα της ανάρτησης, να το συν΄δεσω με τις ετικέτες ΠΑΣΟΚ, Οικονομία, Επικαιρότητα και πολιτική κρίση αλλά “δεν τόχω”, δεν μού βγαίνει.
    Πάντως ο όρος Βυζάντιο είναι κυρίως πολιτισμικός όρος και πολύ λιγότερο πολιτειακός και είναι αναγκαίος σαν τέτοιος γιά να διαχωριστεί από τον καθαυτό ρωμαϊκό πολιτισμό, του οποίου ο βυζαντινός μόνο εν μέρει είναι συνέχεια.

  • populardemocracy On Αυγούστου 2, 2010 at 7:17 μμ

    για να φτάσεις στο διαταυθα , αρκει να παρεις στα χερια σου ενα βιβλιο ιστοριας απο αυτα που διδασκονται τα παιδια μαςσημερα στα σχολεια και να δεις μεσα απο τα δικα τους ματια μια Ελλαδα απομονωμενη , χρεωκοπημενη , προδομενη και ξπουλημενη , για να καταλαβεις ποσο κακο της κανει να παραμενει η συντεχνια του Σιμητη και του Καραμανλη στην εξουσια , σαν θεσμοφυλακες ενος εθνικου ψεματος , που αν δεν αλλαξει γρηγορα , θα χασουμε την ευκαιρια να δουμε με καθαρα ματια το πραγματικο εθνικο μας συμφερον , τους πραγματικους πιθανους μας φιλους και εχθρους στην συνεχεια της περιπετειας του “ανηκουμε στην Δυση ” ενω ειμαστε ανατολικοι στα παντα ….

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2010 at 7:28 μμ

    Τόχω φίλε μου. εκανα το συνειρμό από το σχόλιο που έκανες σε άλλη ανάρτηση.Ο ραγιαδισμός στον υπερθετικό βαθμό…Πολύ μελαγχολικό, αλήθεια το λέω. Αφού φτάνεις να πιστεύεις ότι ένα ΕΝΤΕΛΩΣ ανιστόρητο άτομο σαν τον Παπανδρέου μπορεί να χαράξει καινούργιους δρόμους γιά το λαό μας τότε δεν έχουμε παρά να ανταλλάξουμε συλληπήτηρια μεταξύ μας γιά τον κυβερνήτη που εσένα εμπνέει κι εμένα εξοργίζει αλλά και τους δυό μας καταδικάζει.

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2010 at 7:46 μμ

    Εχει ενδιαφέρον να ασχοληθεί κανείς με το είδος των οπαδών που έχει δημιουργήσει ο ΓΑΠ. Είναι μιά εντελώς καινούργια φυλή αυτή. Αξίζει κανείς να ασχοληθεί κανείς μαζί της διεξοδικότερα. Βασικά πιστεύω ότι τη συνδ’έει με το γιωργοπαπανδρείκό σύστημα ένα πλέγμα συμφερόντων υλικών(ένας έξυπνος δύσκολα θα ανέχονταν διαφορετικά τέτοια βροχή από παπαριές σαν του Γιωργάκι και της ανοήμονος και ανιστόρητης παρέας του). Στο βαθμό που όμως πιστεύει αυτές τις ανοησίες-αθεμελίωτες και αστήριχτες και διακηρυχτικές αρλούμπες αρλεκίνων-τότε νομίζω ότι επιβάλλεται προσφυγή όχι σε κοινωνιολογική αλλά σε κοινωνιοψυχολογική ερμηνεία του φαινομένου.

    • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:06 πμ

      η κοντοφθαλμη οπτικη σου αποκαλυπτεται ακομα και οταν προσπαθεις να ειρωνευθεις τους αλλους …
      μιλας για ρατσες , φιλες , οπαδους , κλικες , κομματα , συντεχνιες , αριστους η κακιστους πολιτικους , αλλα αρνησαι επιμονα να καταλαβεις ποιος ειναι ο δικος σου ρολος για να τους αναθεσεις την εξουσια , η νατους στειλεις απο κει πουρθανε αν σε περνανε για μαλακα

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2010 at 7:58 μμ

    Και φυσικά στο βαθμό που αυτάτα άτομα κυριαρχούν στο ΠΑΣΟΚ και στα όργανα που χαράζουν τηνστρατηγική του δεν μπορώ να δώ τί μπορεί να μας συνδέει πιά. Εδώ μιλάμε γιά το ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ όπως ο ίδιος ο ανιστόρητος δουλόφρονας και ξενόφερτος δυναστικός γόνος έχει ομολογήσει.Αυτό συνιστά ήδη πράξη προδοσίας που αντιβαίνει ακόμη και βασικά άρθρα του συντάγματος.
    Θεέ μου καταντάει πιά εφιάλτης χωρίς τέλος αυτό…

    • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:08 πμ

      το κομμα της παγκοσμιας διακυβερνησης σχηματιζεται απο την πλυση εγκεφαλου στην οποια σε παρεδωσαν σαν τηλεθεατη τα ΜΜΕ και αυτοι που τα χρηματοδοτουν για να κουνουν πισω απο το σεντονι τα καραγκιοζακια που ρυθμιζουν την τυχη σου με την ανοχη σου !

  • iconology2009 On Αυγούστου 2, 2010 at 8:10 μμ

    Και μιά συμβουλή καλοπροαίρετη προς τον λαϊκοδημοκράτη:μην διαβάζεις Δραγώνα:κι αυτή-όπως κι ο Δρούτσας άλλωστε, μούφα πτυχία έχει και οι σπουδές που παρουσίασε είναι γιαλαντζί. Θα μού πείς γιατί μένει ακόμη στο Υπουργείο Παιδείας και διά βίου μέθυσης;ελά μου ντέ; ρώτα αυτόν που κρατά τον Δρούτσα ακόμη Υπουργό ενώ δεν έχει κανέι μεταπτυχιακά και που ο αχρείος όταν ανακαλύφθηκε η λαδιά το απέδωσε σε μεταφραστικό λάθος(δικαιολογία αντάξια ενός Γιωργάκι:υπεύθυνος του ΥΠΕΞ αποδίδει στην υπηρεσία στην οποία προϊσταται μεταφραστικό λάθος!) ή ρώτα πάλι αυτόν που κρατά την μεγαλοφοροφυγάδισσα Γκερέκου γιατί είναι ακόμη βπουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Θάχει τόσα να σού πεί αυτός που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 9:20 πμ

    αυτο που ειναι πργματιαποριαςαξιον σε αυτη την χωρα ,ειναι οτι οι επικριτες του ΓΑΠ , της Δραγωνας ,των επαισχυντων εθνικιστικων μυθων , με τους οποιους 2 αιωνες τωρα σχηματιστηκε ,διοικηθηκε ,στελεχωθηκε και τωρα χρεωκοπει αυτη η συνεχεια του ραγιαδικου καθεστωτος της ολιγραχιας που αναγκαστηκε να ακολουθησει τους φιλικους στην επανασταση κατα του αφεντικου τους , αλλα δεν λεει με τιποτα να αφησει τον λαο μας ελευθρο να κρινει μονος του απο την πραγματικη ιστορια του τοπου , την συνεχεια της πορειας του , διαλεγοντας αναμεσα σε εχθρους και φιλους , με κριτικη ικανοτητα και οχι τυφλο φανατισμο και μενος , τους υπευθυνους για την καταντια του , τελικα , στερουνται στοιχειωδων επιχειρηματων και απλα αφοριζουν καθε τι διαφορετικο , απο οσα η ραγιαδικη παραδοση τρυπωσε στο υποσυνειδητο τυς σαν εθνικη ταυτοτητα …
    Μια μζερη εικονα ραγια , με φακελακι και ρουσφετι για να αποκτα εξουσια καταλυοντας τα δημοκρατικα δικαιωματα και ξαναγυριζοντας νοερα πισω στην τουρκοκρατια οπου απεκτησε τα προνομια του …

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 9:26 πμ

    Το τραγικο στην ιστορια ειναι οτι ισως το φαει και το γιαουρτι ο ΓΑΠ και φυγει οντως νυχτα , φυγαδευμενος απο την χωρα των Λωτωφαγων…
    Γιατι υπακουοντας σε αυτους που μας χρησιμοποιησαν πριν 200 χρονια για να σπασουν την οθωμανικη αυτοκρατορια , κλεινοντας την πορτα στο ισλαμ στην ευρωπη, αυτους που διοργανωσαν ολυμπιακους αγωνες με ντοπαρισμενους αθλητες οπως ο Νερωνας καιο καλιγουλας στην ρωμη της αρρενας , χρεωνοντας τα χρεη απο τα κερδη τους στους ραγιαδες , στερει απο τον αλο μας την ελπιδα και το μελλον, να μαθει να ζει ειρηνικα καιδημιουργικα με τους γειτονες του , εστω φτωχος ξανα αλλα περηφανος για την καταγωγη του …

  • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 9:37 πμ

    Popular democracy:Σαφώς και υπάρχει μιά σύγχιση με την ανάγνωση της Ιστορίας, την οποία σαφέστατα και δεν έχεις εμπεδώσει καλά-δηλαδή διαλεκτικά.
    Και μόνο ότι υπαινίσσεσαι ότι ένας ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ της πολιτικής-γιατί αυτό είναι ο Παπανδρέου,αφού βασίζει την εξουσία του σε κάποιου είδους φιρμάνια κληρονομικής εξουσίας πολιτικά πρωτόγονου χαρακτήρα-πράγματα ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ γιά σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος-ότι αυτός λοιπόν ο ανιστόρητος και ασυγκρότητος κοτζαμάσης θα μας εκσυχρονίσει είναι τόσο αντιφατικό όσο το να λές ότι ο διάβολος θα εγκαταστήσει στην Κόλαση αιρκοντίσιον!

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 10:06 πμ

    Σαν δεξιας σκεψης πολιτης , συνεχιζεις να αντιλαμβανεσαι λαθος τον δικο σου ρολο στην πολιτικη !
    Τι ζητησε το αρχηγος σου ?
    Να επιβαλει σε μια ανεξαρτητη , ελευθερη και αυτονομη Χωρα , το ονομα που θελει η εκλογικη του πελατεια ! Τι πηρε ? απο τα τρια το μακρυτερο !Κι ομως ..αυτον διαλεξατε μολις ειδατε οτι ο λαος ξαναγυρισε στην αριστερα , οταν ειδε πως θελεατε να τον κυβερνησετε !
    Τι ζητησε ο ΓΑΠ το 2004 για να ξαναφερει εμενα τουλαχιστον στην πολιτικη ?
    Συμμετοχικη δημοκρτατια και ενεργους πολιτες !
    Αυτο με κραταει ακομα εδω !
    Μπας και καταφερω οσο ζω να σας ξυπνησω !
    Ξεχαστε τον ΓΑΠ
    Ξεχαστε τον Αντρεα
    Ξεχαστε τον γερο παπανδρεου και τα θα …
    Η επιλογη ειναι μονο μια
    Ποιοι θελετε να σας κυβερνανε ?
    Οι κοτζαμπασηδες , οι κομματικοι στρατοι του δικομματισμου , οι παραχαρακτες των οικονομικων στοιχειων της Χωρας και της ιστοριας μας , η αυτοι που εστω στα λογια , υποσχονται να σας δωσουν αυτο που απαιτει το Συνταγμα δηλαδη την λαικη κυριαρχια ?
    Αν δεν το κανουν , μπορειτε ευκολα να τους αναγκασετε να το κανουν , αρκει να ειστε ενωμενοι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 10:16 πμ

    Να μην ξεχάσεις να μού φιλήσεις σταυρωτά την Ντόρα και τον Καρατζαφύρερ, αριστερέ μου λαϊκοδημοκράτη.
    Βλέπεις κοτσαμπασηδες εκεί όπου δεν υπάρχουν λκαι την καμπούρα του αρχικοτσαμπάση ούτε καν την υποψιάζεσαι,λέες και είναι δικιά σου και δεν την βλέπεις(που δεν αποκλείεται και αυτό).
    Βασικά βαρέθηκα. Είναι τόσο ρηχά στρεψόδικα τα επιχειρήματα(τα ποιά; αναμασήματα αδέξιων γιωργάκειων κλούβιων εκφράσεων είναι) που καταντάει άσκηση γιά διανοητικώς ειδικών ικανοτήτων άτομα. Δεν μπορώ: το νηπιαγωγείο τόχω περάσει από καιρό!

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 10:25 πμ

    δεν αμφιβαλω οτι το πηρες το πτυχιο σου απο το νηπιαγωγειο και ισως πολλα ακομα ψηλοτερα …
    αυτο που αμφιβαλω ειναι τι σε μαθανε εκει …
    αυτο απαιτω να αλλαξει ο ΓΑΠ διωχνοντας απο το πασοκ οσους σκεφτονται διαφορετικα απο την Δραγωνα !

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 10:27 πμ

    Γιατι η Ιστορια μπορει μεν να γραφεται απο τους νικητες παντα , αλλα σε μια δημοκρατικη Χωρα , νικητης παντα πρεπει να ειναι η εξελιξη και οχι η συντηρηση …
    αυτο μας κραταει ακομα ραγιαδες φιλε …
    και δυστυχως δεν θα το μαθεις αν δεν το απιτησεις να αλλαξει χωρις κομματικες παροπιδες

  • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 10:32 πμ

    Populardemocracy έγραψε:αυτο ΑΠΑΙΤΩ(υπογράμμιση δική μου) να αλλαξει ο ΓΑΠ διωχνοντας απο το πασοκ οσους σκεφτονται διαφορετικα απο την Δραγωνα !
    Τί ομορφο ρήμα το απαιτώ! Τόσο μοντέρνο, τόσο δημοκρατικό, τόσο διαλεκτικό! Τόσο μα τόσο Παπανδρεϊκό.Μπράβο αγόρι μου! Τώρα ήρθες στα ίσα σου! Μήπως να ξανανοίξουν και οι εξορίες γιά χάρη της αμόρφωτης υποτακτικής του Τζωρτζ Σόρος;Πρώτος στη σειρά…ξανά ο Μίκης!

    • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 10:59 πμ

      δεν υπαρχουν δημοκρατικα η αναρχικα ρηματα αλλα φρασεις με νοηματα , υποχρεωσεις και στοχους …
      η γλωσσα εχει παψει προπολλου να εξυπηρετει αποκλειστικα τους δυναστες των λαων και εχει γινει χαριν στον ελληνισμο οχημα μεταφορας ανθρωπιστικων αξιων και φιλοσοφιας σε καθε πολιτισμο επι γης …

  • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 10:37 πμ

    …αλλά και το διώχνω όμορφο ρήμα είναι κι αυτό. Δημοκρατικότατο και αυτό(κατά την γιωργάκειο πολιτειολογία).

    • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:00 πμ

      το διωχνω οταν αναφερεται σε πολιτικη εξουσια και ασκειται απο τον κυριαρχο λαο , ειναι το πιο ομορφο ρημα του κοσμου !

  • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 10:49 πμ

    Και κάτι γιά το μορφωτικό επίπεδο διαφόρων: εγώ δεν πειράζει να είμαι του νηπιαγωγείου, φτάνει που έχουμε τον Πρωθυπουργό μας διανοητή. Με την ευκαιρία μήπως σού βρίσκεται πρόχειρη η βιβλιογραφία του έλληνα στοχαστή;Υποθέτω ότι ένας πενηνταεννιάρης διανοούμενος της κλάσης του-αναγνωρίστηκε ακόμη κι απ’το ΤΙΜΕ -ουαάου!- θα πρέπει νάναι και πολυγραφότατος…Νάχουν άραγε βγεί σε τόμους σαν το ΠΙΣΤΕΥΩ του Παπαδόπουλου;

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:03 πμ

    τελος οσον αφορα την συγγραφικη δεξιοτητα των πολιτικων , συνηθως οι εν ενεργεια πολιτικοι στην Ελλαδα παντα μιλαμε ,
    γραφουν τα απομνημονευματα τους οταν πια εχουν αποσυρθει απο την ενργο δραση γιατι ο ΓΑΠ σημερα ακομα , παλευει για να σε κανει ξανα ελευθερο , φερεγγυο και ισοτιμο πολιτη , οπως ησουν οταν εκλεισε ο πατερας του τα ματια του στο ωνασειο για να αρχισει η συντομη περιπετεια του Ελληνισμου που ο λαος θα κρινει παλι ποτε και πως θα τελειωσει

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:21 πμ

    Πολιτισμό ονομάζουμε όλα τα δημιουργήματα του ανθρώπινου νου. Έτσι πολιτισμικά στοιχεία είναι οι επιστήμες και η τεχνολογία, η θρησκεία, το πολίτευμα, η γλώσσα οι τέχνες και άλλα…
    Σε κάποια πολιτισμικά στοιχεία , π.χ. στην γλώσσα, μπορούμε να πούμε ότι το και εμείς και το Βυζάντιο αποτελούν συνεχιστές της κλασικής Ελλάδας. Σε κάποια άλλα όμως, όπως θρησκεία, είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να ονομάζουμε τους εαυτούς μας συνεχιστές της Κλασσικής Ελλάδας ούτε εμείς ούτε το βυζάντιο που τόσο κυνήγησε τους δωδεκαθεϊστές (Μόνο αυτοί που πιστεύουν στο δωδεκάθεο μπορούν να το λένε αυτό).

    Υπάρχει ένα πολιστιμικό στοιχείο στην Αρχαία Ελλάδα το οποίο είναι το σημαντικότερο από όλα, επιρρέασε σχεδόν όλα τα άλλα και μάλιστα είναι αυτό που χαρακτήρισε τον Αρχαία Ελλάδα. Είναι το πέρασμα από την “Θεοκρατία” στην “Αιτιοκρατία”. “Θεοκρατία” σημαίνει να δέχεσε ότι τα πάντα είναι βούληση του Θεού, αντίθετα “Αιτιοκρατία” σημαίνει ότι πίσω από κάθε φαινόμενο υπάρχει μία “αιτία”. Είναι προφανές ότι η “Αιτιοκρατία” εξυψώνη τον ανθρώπινο νου. Ο κλασικός πολιτισμός είναι τόσο σημαντικός για την ανθρωπότητα διότι είχε αυτό το στοιχείο.

    Δυστυχώς στο βυζάντιο δεν επικρατούσε η “Αιτιοκρατία” αλλά η “Θεοκρατία”. Και γι’αυτό είναι πρόβλημα να θεωρείς ότι το βυζάντιο πολιτισμικά είναι ο συνεχιστής της κλασικής Ελλάδας.
    Αν κάποιος δικαιούτε να λέει ότι είναι ο συνεχιστής της κλασικής Ελλάδας, αυτός είναι η Δυτική Ευρώπη της Αναγέννησης, ούτε το βυζάντιο, ούτε η σύγχρονη Ελλάδα.
    Στην Ευρώπη της αναγέννησης είχαμε πράγματι πάλι το πέρασμα στην “Αιτιοκρατία” και από κει προέκυψε η άνθηση στις τέχνες και στης επιστήμες.
    http://www.forums.gr/showthread.php?6396-%C5%ED%ED%EF%E9%E1-quot-%DD%E8%ED%EF%F2-quot-%F3%F4%E7%ED-%C5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DE-%E1%F1%F7%E1%E9%FC%F4%E7%F4%E1

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:25 πμ

    Το σημαντικότερο από όλα είναι το εξής: Οι πολιτισμοί δεν είναι οικόπεδα να έχουν ιδιοκτησιακό καθεστός. Ο πολιτισμός της κλασικής Ελλάδας δεν “ανήκει” στους σύγχρονους Έλληνες, όπως δεν ανήκει σε κανέναν. Μερικά στοιχεία του πολιτισμού αυτού χάθηκαν (π.χ. η θρησκεία), μερικά στοιχεία μείναν εδώ στους Έλληνες (π.χ. η γλώσσα) και μερικά ταξίδεψαν γι’αλλού (π.χ. η “αιτιοκρατία”). Δυστυχώς πολλοί εθνικιστές στην Ελλάδα και αλλού δεν το καταλαβαίνουν αυτό και επιμένουν να θεωρούν ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πολιτσμών μπορεί να αιτία πολέμων ή αιτία τριβής μεταξύ των λαών. Για παράδειγμα κοιτάξτε τι έγινε πριν δέκα χρόνια στα βαλκάνια για να διευθετιθεί το ιδιοκτησιακό καθεστός του Μακεδονικού πολιστιμού. Είχαν άδικο οι ξένοι που λέγαν ότι δεν μας καταλαβαίναν;

    Να πω εδώ ότι φυλετικά είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος σύγχρονος Έλληνας ότι είναι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων γιατί ως γνωστών η γειτονιά μας είναι αυτή με το μεγλύτερο ανακάτεμα φυλών στον κόσμο. Είναι γελοίο να λέει κανείς ότι κατάγετε από τους αρχαίους Έλληνες και αυτό έχει και ένα στοιχείο ρατσισμού.
    Για τον πολιτισμό είπαμε ότι ναι μεν έχουμε κάποια στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα αλλά τα πιο σημαντικά τα πήραμε (όσο τα πήραμε) “εξ’αντανακλάσεως” από την δύση.

    Όλοι οι άλλοι συσχετισμοί με την αρχαία Ελλάδα στο μόνο που αποβλέπουνε είναι να τονώσουνε την “εθνική υπερηφάνια” κάποιων, και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις να θέσουν και θέμα αλυτρωτισμού.
    απο το ιδιο φορουμ συζητησεων ..

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 11:27 πμ

    ερωτηση κρισεως …
    με ποιους ειμαστε λοιπον πολιτισμικα πιο συγγενεις ?
    με τους δυτικους η με τους Ρωμαιους ανατολικους ορθοδοξους θεοκρατες που μας σπρωχνουν ξανα σιγα -σιγα στην αγκαλι της παλαι ποτε οθωμανικης αυτοκρατοριας?

  • Δωδωναίος On Αυγούστου 3, 2010 at 12:51 μμ

    Παναγιώτη τους βάζεις δύσκολα και δεν πρέπει!
    Τα κουράζεις τα “παιδιά”
    Θα προτιμούσαν ας πούμε να τους πεις για το κοντό παντελονάκι που φοράει ο ΓΑΠ, ή με ποιούς έφαγε χθες, ή αν έσπασε το κουπί από το κανό, ή και ποιός τέλος πάντων θα είναι ο επόμενος προορισμός των ολιγοήμερων διακοπών του μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο.
    Αυτά είναι που τους “τρέφουν” και τους δίνουν “λαβές” να “γράφουν” αυτά που “γράφουν” και όχι, οι βαθυστόχαστες ιστορικές σου αναφορές περί του Ελληνοχριστιανισμού, της Βυζαντινής Θεοκρατίας και τα επακόλουθα τους…

    • iconology2009 On Αυγούστου 3, 2010 at 2:00 μμ

      Τί να σού πώ βρε Δωδωναίε. Στη γωνία με βρίσκεις ζορισμένο και αμήχανο τον δόλιο.Είναι βαρύ το φορτίο που με φόρτωσε κοτζαμάν λαϊκή δημοκρατία. Εχω μείνει εμβρόντητος απ’το κήρυγμα. Κάτι τέτοια μού κάνει και ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και με φέρνει στην ίδια παραληρηματική μέθεξη. Πάλι καλά που δεν μας παρακολουθεί και το Γιωργάκι.Θαχε φρικάρει: Θάλεγε:εγώ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

      Κλασσική περίπτωση βασιλικότερου του βασιλέως ή δυναστικότερου του δυνάστη αν το θέλετε

      • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 4:12 μμ

        αν ημουνα δασκαλος στην δωρεαν παιδεια που με τοση μαεστρια προστατευεις [με τον μεγαλυτερο αριθμο κομματικων υπαλληλων του δικομματισμου ], θα σου εβαζα εκθεση για να μου γραψεις “τα προτερηματα του ΓΑΠ ” και αν δεν μου αρεσε, θα σε εκοβα ,ψαχνοντας να βρω ορθογραφικα λαθη , συντακτικα ,η στην χειροτερη , εξαντλωντας τα προνομια που μου δινει η ιδιοτητα του επαγγελματια ψευτη , με κοινωνικη προστασια [απο ΗΠΑ ΝΑΤΟ και καθε συνδικατο οπως το ΔΝΤ ] να γραφω εκει που δεν πιανει μελανι τα οποια παραπονα σου [ γιατι θα εκρινα οτι τα νοηματα σου δεν διατυπωνονται σωστα και αυτο που θες να πεις δεν βγαινει σαν συμπερασμα ευκολα ] θα σου εκοβα την συνεχεια της καριερας σου γιατι αυτο με πληρωνουν τα αφεντικαμου να κανω σαν τσοπανης στο μαντρι της κακομοιριας που λεγεται Ψωροκώσταινα …
        Δεν ειμαι …
        “Τσοπανοσκυλο χωρις τσοπανο ειμαι, σε ενα απεραντο μαντρι απο κουφους λυκους , ντυμενους προβατα … “

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 1:03 μμ

    εχεις δικιο ανεστη !
    ομως εγω ο “οπαδος του ΓΑΠ απο το 1974 ” οταν καταλαβα την μοιρα της Χωρας μου , εχοντας ηδη βιωσει την πρωτη πορεια ψυχολογων διπλα στους νοσηλευτες και τις μαμες , αλλα και τις ερωτησεις του λαου μας , αν διαβαζουμε τοφλυντζανι για να προβλεψουμε το μελλον , δεν περιμενω τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο απο τον ΓΑΠ …
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ …
    ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΠΥΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΚΛΗΡΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΤΟΥ , ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ , ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ , ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ , ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ …
    ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ …
    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΟΜΑ , ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 1:14 μμ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,
    ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ …
    1. ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΚΑΛΙΖΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ …
    2. ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ , ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΛΙΚΟ Η ΑΛΛΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ , ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ , ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ , ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ , ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ..
    3. ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟΝ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ
    ΘΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΡΓΥΡΩΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΑ …
    4. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΨΕΥΤΗ , ΚΛΕΦΤΗ , ΔΗΜΑΓΩΓΟ Η ΑΠΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΛΕΒΕΙ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ

  • Δωδωναίος On Αυγούστου 3, 2010 at 1:21 μμ

    Σωστά ολόσωστα από το 1 μέχρι το 4 και ως το χίλια σαράντα τέσσερα….αλλά θέλει “αρετήν και τόλμη η ελευθερία”.
    Γιατί οι αναφορές σου Παναγιώτη απευθύνονται σε πραγματικά ελεύθερους Έλληνες – ανθρώπους και όχι σε “ελληναράδες”…

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 1:33 μμ

    ΑΝΕΣΤΗ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΕΙΔΟΣ ” ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ “ΕΛΛΗΝΕΣ ” , ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΙΩΝΙΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 60 Η ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ , ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ , ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΕΣΤΩ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ “ΕΛΛΗΝΕΣ ” ΓΙΑΤΙ “ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ” ΤΟ 300 πΧ Η ΑΓΓΛΙΚΑ , ΓΑΛΛΙΚΑ Η ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΤΟ 2010 !
    ΑΡΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ “ΠΟΤΑΜΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ “, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !
    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΕΒΡΑΙΟΣ!
    ΘΑ ΠΕΙ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ , ΟΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΙΑ ΕΚΛΕΚΤΗ ΡΑΤΣΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ …

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 1:41 μμ

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΓΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ -ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑς ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

  • populardemocracy On Αυγούστου 3, 2010 at 4:21 μμ

    Αυτα που συμβαινουν σημερα στην Ελλαδα , αυτοι που τα σχεδιασαν , τα αποφασισαν , τα επβαλαν και σημερα καρπουνται απο την δυστυχια σας τα οφελη , παραμενουν ακομα ατιμωρητοι …
    Στο χερι σας ειναι να ενωσετε τις φωνες σας και να ζητησετε να περασουν απο το Ειδικο Δικαστηριο το καλο , το λαικο και το δημοκρατικο οχι αυτο που επεβαλαν οι Βαρδινογιανιδες οι Κοσκωταδες η ο Κοκαλης , ζητωντας να πληρωσουν οσα εφαγαν στην πλατη σας, αυτοι που δημιουργησαν το “βρωμικο χρεος ” οπως το αποκαλεσε προσφατα ο Εβραιος που διδασκει Παλαιστινους , ο Ναομ Τσομτσκι ….

Δεν υπάρχουν σχόλια: