Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η πέμπτη φάλαγγα υπογράφει νέο μνημόνιο με τους δανειστές μας.

Νέο μνημόνιο για την περίοδο 2013-2016 επεξεργάζεται η κυβέρνηση με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ανταλλαγεί τα πρώτα κείμενα εργασίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των στελεχών της τρόικας, για τη σύνταξη του νέου μνημονίου, με το οποίο θα παρατείνεται για μία τριετία το υφιστάμενο.

Η περίφημη επιμήκυνση θα έρθει μάλλον με τη μορφή νέας συμφωνίας Παπανδρέου με τους δανειστές μας. Η εξέλιξη αυτή δεν συνεπάγεται αναγκαστικά μία πιο ήπια (λάιτ) δημοσιονομική προσαρμογή. Καταδεικνύει ωστόσο ότι η χώρα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί στο υφιστάμενο μνημόνιο.

Η τρόικα φαίνεται να έχει πειστεί ότι μετά τη μεγάλη αναθεώρηση του ελλείμματος και του χρέους από τη Eurostat, η οποία πιθανότατα θα ανακοινωθεί αύριο, η επίτευξη των στόχων του μνημονίου μετατρέπεεται σε «μαρτύριο του Σισύφου». Ομως και πριν φανούν στον ορίζοντα τα σύννεφα από την αναθεώρηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για την «παράταση» ή «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. ευρώ, διαπιστώνοντας ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα είναι μάλλον αδύνατον να τηρηθεί, καθώς οι δανειακές ανάγκες της χώρας την περίοδο 2013-14 ξεπερνούν τα 140 δισ. ευρώ.

==============

Σχόλιο: Οι δανειστές βρήκαν την χήνα με τα χρυσα αυγά, ανέβασαν ξανά το έλλειμμα μας και τελικά η πέμπτη φάλαγγα υπογράφει νέο μνημόνιο μαζί τους.

i
Rate This
Quantcast
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL

Δεν υπάρχουν σχόλια: