Powered By Blogger

Σελίδες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Παίζει και το ενδεχόμενο να μας θεωρούν μαλάκες.

Απίστευτος λαικισμός ή είναι τόσο αφελείς που ζήτησαν όντως να ανοίξουν οι λογαρισμοί στην Ελβετία;

διαβάζουμε στο Βήμα την διαρροή

Συνεννόηση σε επίπεδο κορυφής με την ελβετική κυβέρνηση επιδιώκουν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να εντοπιστούν και να ελεγχθούν ελληνικά κεφάλαια που είναι κατατεθειμένα στις ελβετικές τράπεζες.

Στόχος είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς σε περίπτωση που προσδιοριστούν οι ύποπτες καταθέσεις θα ακολουθήσει διαδικασία διασταύρωσης προκειμένου να επαληθευτεί αν για τα ποσά αυτά έχουν καταβληθεί φόροι στην Ελλάδα ή αν οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων δεν δικαιολογούν τέτοιου είδους καταθέσεις. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χθες την ελβετική συνδρομή για τον εντοπισμό ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που είχε χθες στο Νταβός ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την ελβετίδα ομόλογό του κυρία Εβελιν Βίντμερ Σλουμφ. Η φοροδιαφυγή και η πάταξή της συζητήθηκαν λίγο αργότερα και στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών με πολιτικούς, οικονομικούς αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων του Τύπου, η οποία διεξήχθη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Συνδρομή της κυβέρνησης της Ελβετίας ζήτησε εξάλλου και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την πρόεδρο της χώρας κυρία Μισελίν Ανν Μαρί Καλμί-Ρέι κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους.

Το οικονομικό επιτελείο είχε διερευνήσει τις σχετικές δυνατότητες τους προηγούμενους μήνες, κρίθηκε όμως ότι χωρίς δεσμευτική συμφωνία με την κυβέρνηση της Ελβετίας δεν ήταν πολλές οι πιθανότητες εντοπισμού και αποκάλυψης της ελληνικής φοροδιαφυγής που βρίσκεται σε ελβετικές τράπεζες.

Το ζήτημα θεωρείται και στο εσωτερικό πεδίο μια επιβεβλημένη κίνηση με στόχο την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ έχουν υπογραμμίσει με κάθε ευκαιρία ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην ερευνά για τα δισεκατομμύρια που έχουν διαφύγει στην Ελβετία σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν επιβληθεί σκληροί όροι λιτότητας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr
=============
Σχόλιο: Πάντως παίζει και το ενδεχόμενο να μας θεωρούν μαλάκες.
i
Rate This
Quantcast
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.
Be the first to like this post.

Σχόλια

  • Πούπα Μομφεράτου On Ιανουαρίου 29, 2011 at 7:46 μμ

    Καινούρια επικοινωνιακή φούσκα για ΄να καταναλώσουν οι Μαλάκες (καινούρια ονομασία για τους ντόπιους ιθαγενείς) :

    Τάχα μου βρισκώμαστε σε διαβουλεύσεις για να ανοιχθούν οι λογαριασμοί (κάτι σάν τις Εξεταστικές ένα πράμα), και μετα βγαίνουμε να ανακοινώσουμε ότι δέν βρήκαμε κανέναν υποπτο για φοροδιαφυγή.
    Επειδή θάχουν περάσει κάμποσοι μήνες μέχρι να το ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα, εν τω μεταξύ το πασοκοβουλευταριό θα μπορεί να λαικίζει με το αζημίωτο προπαγανδίζοντας το μεγάλο γιωργακικοέργο με τίτλο ” ανοίγω τους λογαριασμούς”.

    Ρε δέν μασάμε πιά λέμεεεεεεεεεεεε!

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast
    • kirkh1970 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 7:49 μμ

      πολλοί μασάνε όμως….

      0
      0
      i
      Rate This
      Quantcast
      • Γιάννης Παπαϊωάννου On Ιανουαρίου 29, 2011 at 7:56 μμ

        Ναι! Η ειδηση είναι για ενα επιπεδο μόρφωσης και κάτω. Πιο απλά για λαική καταναλωση.

        0
        0
        i
        Rate This
        Quantcast
        • kirkh1970 On Ιανουαρίου 29, 2011 at 7:58 μμ

          Αυτή την πλατυά λαική μάζα θέλουν να κρατήσουν κοιμισμένη.Γι αυτο της πετάνε καθρεφτάκια το ένα μετά το άλλο για να μην δεί τι χοντρό δούλεμα γινεται

          0
          0
          i
          Rate This
          Quantcast
  • Γιάννης Παπαϊωάννου On Ιανουαρίου 29, 2011 at 7:55 μμ

    Για να ανοίξουν οι λογαριασμοί παντού στο κόσμο χρειάζονται δικαστικές αποφάσεις καθώς υπάρχει το τραπεζικό απόρρητο. Από το άρθρο συνάγεται ότι αυτοί ζητούν πρόσβαση στα τραπεζικά αρχεία όλων των ελβετικών τραπεζών όπου θα εντοπίσουν έλληνες καταθέτες και αφού τους εντοπίσουν θα ψάξουν να δουν εάν φοροδιαφεύγουν.
    Που; Στην Ελβετία.
    Εκεί που μαζεύεται όλο το νακρωχρήμα των κολομβιανών καρτέλ, το χρήμα όλων των τοπικών μαφιόζων και κάθε καρυδιάς καρύδι.

    Μιλάμε για χοντρό παραμύθι ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο εδώ που θεωρητικά είναι απλούστερο.

    0
    0
    i
    Rate This
    Quantcast

Δεν υπάρχουν σχόλια: