Powered By Blogger

Σελίδες

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ....ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα έναντι 50 δισ. ευρώ. Στον βωμό της μείωσης του δημόσιου χρέους, το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα των δανειστών για την πώληση:
Οι εθνικοί μας εκποιητές λαμβάνουν θέσεις 1 Κάθε εισηγμένης ή μη δημόσιας επιχείρησης. Και ως τέτοιες μπορεί να καταγραφούν (εξ όσων έχουν απομείνει στο.....
Δημόσιο) οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ (μειοψηφικό πακέτο), Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Αγροτική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια (μειοψηφικό πακέτο). Αναφερόμενοι ειδικά στις τράπεζες είπαν πως πρέπει να εκχωρηθούν μη βασικές δραστηριότητες (όπως των συναλλαγών στην περίπτωση του Ταμείου Παρακαταθηκών).
Αιγιαλός και παραλία
2 Η ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Φιγουράρουν δημόσιες εκτάσεις «φιλέτα» στην ηπειρωτική ή στη νησιωτική χώρα, οι βραχονησίδες (πρώτη φορά είχε επιχειρήσει να τις πουλήσει το 1991 ο Κων. Μητσοτάκης). Σε περίπου 72.000 ανέρχονται τα δημόσια κτήματα και 41.000 τα ανταλλάξιμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ως δημόσια περιουσία θεωρούνται ο αιγιαλός και η παραλία.
3 Τα εμπορικά ακίνητα. Εκατοντάδες δημόσια κτίρια που βρίσκονται σε κάθε πόλη ή εκτός αυτών μπαίνουν στην τεράστια λίστα τής προς πώληση δημόσιας περιουσίας της χώρας.
Μια «προφητική» αφίσα που είχε εκδοθεί από το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί διακυβέρνησης Ν.Δ. Η διαφωνία του Κ. Σημίτη με το περιεχόμενό της είχε αποτελέσει την αιτία διαγραφής του Μας αφήνουν την... Ακρόπολη
Οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ, ερωτηθέντες σχετικά ξεκαθάρισαν πως «σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αρχαία μνημεία» και ειδική επισήμανση έγινε από τον κ. Τόμσεν: «Κανείς δεν θα ήθελε να διακυβεύσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας».
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση 15 δισ. ευρώ τη διετία 2011-2012 και συνολικά 50 δισ. ευρώ την πενταετία 2011-2015. Η αρχική εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν για 8 δισ. (απαισιόδοξη, κατά την τρόικα) έναντι των 7 δισ. που έχουν εγγραφεί στο Μνημόνιο και των 3 δισ. ευρώ αρχικώς.
Χαρακτηριστική είναι η προτροπή του κ. Τόμσεν προς τους Ελληνες: «Μην επιτρέπετε στους λίγους που κερδίζουν από το γεγονός ότι ελέγχουν την κρατική δημόσια περιουσία να αποκλείσουν τους καρπούς των ιδιωτικοποιήσεων από τους πολλούς».
Η κυβέρνηση ξεπέρασε τους «αρχικούς δισταγμούς» της, κατά την τρόικα, και προχωράει στην καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων. Κατά την τρόικα, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποιήσεων είναι πραγματοποιήσιμο.

enet.gr

33 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω και εγώ κάτι χωράφια οικόπεδα και τα πουλάω αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΑΤΡΙΩΤΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΠΡΟΔΩΤΗ
ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥ ΜΑΣ .
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ
ΠΟΝΤΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ,ΕΝΩ Ο ΠΡΩΟΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΣΕ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟ...ΚΑΛΟ Ε?

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΔΙΑΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΩΤΗ..

ΑΜΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΑ ΣΤΟ ΕΚΟΒΕ ΤΟ ΧΕΡΙ..

ΟΧΙΑ ΔΗΜΟΥΤΣΟΥΝΗ..

ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ..

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΦΑΜΗΛΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΧΑΡΗ..

Ε Φ Ι Α Λ Τ Ε Σ

ΔΙΑΟΛΟΣΠΕΡΜΑ ..

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΣΑΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΚΟΥΛΙΝΑ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΤΕ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΚΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Εσένα πιος σε βάφτισε:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΝΟΣ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Εαν ζούσε ο Παπαδόπουλος θα εκτελούσε το Τζέφρυ με παλούκωμα !!!

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικό θαύμα της 21ης Απριλίου
Η δραχμή από ταπεινός καί ανεπιθύμητος συγγενής των ξένων χρηματιστηρίων κατέστη, κατ' επίσημον γενικήν αναγνώρισιν, έν εκ τών σκληροτέρων νομισμάτων τού διεθνούς νομισματικού συστήματος.

Εις τό διεθνούς προβολής Οικονομικόν Δελτίον <> (τεύχος Αυγούστου 1968) της First National City Bank, η δραχμή αναφέρεται ως τό σταθερώτερον ευρωπαϊκόν νόμισμα καί μεταξύ τών εννέα σταθερωτέρων τού κόσμου.
Ο τιμάριθμος

Η υγιής οικονομία της χώρας περιώρισε τήν αύξησιν τού τιμαρίθμου εις 1,7% διά τό 1967, έναντι αυξήσεως 5% του 1966 καί 3% του 1965. Απόλυτος σταθερότης τών τιμών επετεύχθη κατά τό 1968, εντός τού οποίου τό μέσον επίπεδον τού τιμαρίθμου ενεφάνισεν αμελητέαν αύξησιν κατά 0,3% μόνον.
Η κεφαλαιαγορά

Η αξία τών χρηματιστηριακών συναλλαγών ανήλθε κατά τό 1969 εις τό επίπεδον τών 1.885 εκατ., σημειωθείς ούτω αυξήσεως κατά 85% έναντι του 1967 καί 151% έναντι του 1966. Περισσότερον εντυπωσιακή υπήρξεν η άνοδος εις τας επί μετοχών συναλλαγάς, ανελθούσας εις 720 εκατ. δρχ. σημειωθείσης αυξήσεως κατά 142% έναντι του 1967 και 208% του 1966. Η μέση ετήσια άνοδος του δείκτου ανήλθε κατά το 1968, εις 49% έναντι του 1967 καί εις 58% έναντι του 1966.
Η χρηματοδότησις τής οικονομίας

Διά τών ληφθέντων πιστωτικών μέτρων, απεδεσμεύθη το πιστωτικόν σύστηπα εκ τών αναχρονιστικών μεθόδων καί εισήχθησαν σύγχρονοι μέθοδοι χρηματοδοτήσεως, ιδιαιτέρως εισ τάς παραγωγικάς δραστηριότητας εις τούς τομείς τών οικοδομών, του εμπορίου, της γεωργίας, των επαγγελματιών του τουρισμού, των ναυπηγήσεων, των γεωργικών βιομηχανιών, της βιοτεχνίας και τών εξαγωγικών επιχειρήσεων. Συμφώνως πρός τα στοιχεία τής Τραπέζης τής Ελλάδος, το συνολικόν ύψος τής χρηματοδοτήσεως τής οικονομίας τής χώρας ανήλθε κατά τήν 31ην Δεκεμβριου 1968 εις 96.574 εκατ. δρχ. η συνολική χρηματοδότησις του ιδιωτικού τομέως ανήλθε κατά το αυτό έτοσ εις 80.740 εκατ. δρχ. Ευρυτάτη υπήρξεν η συμμετοχή εις τήν χρηματοδότησιν τής οικονομίας τών καθαρώς επενδυτικών τραπεζών κατά το 1968. Η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως εχορήγησεν εις βιομιχανίας δάνεια ύψους 528 εκατ. δρχ., ενώ η Τράπεζα Επενδύσεων προέβη εις επενδύσεις εις τήν βιομηχανίαν συνολικού ύψους 196 εκατ. δρχ.
Το δημόσιον χρέος

Hellenic General Government Gross Public Debt, as a percent of nominal GDP:
1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000*
17.4 18.3 22.6 47.2 89.0 108.7 103.0

(*) Estimate and projection.

Source: Analytical Databank, OECD

ειστε τυχεροι ρε πουστιδες είπε...

ποιους κοπαναγε ο σηχωρεμενος,αυτους που σημερα
μας εχουν μπαστακωση τους λαθροπουστες,αυτους που σημερα τα εχουν ξεπουλησει ολα,ηξερε ρε μαγκες πολλη καλα τη εκανε τοτε ο παπαδοπουλος
ποσο δικιο ειχε.

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΔΙΑΝΟΣ

φιλε 1+50

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ...

21 ΕΑΝ CY είπε...

το μονο λαθος του ΠΑΠ ηταν που δεν τους καθαρισε τοτε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικους αλητες τωρα τα βλεπει ο Πατακος που ζει και γελαει αδικο εχει

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΣΥΧΑΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

21 ΕΑΝ CY είπε...

επειδη εζησα τη δικτατορια και σημερα το ιδιο ειναι απλα λεγετε ΚΥΝΟ ΒΟΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ οτι χειροτερο εχουμε σοσιαΛΗΣΤΕΣ που ειναι νεοφιλελευθεροι του κερατα οι λεξεις εχουν χασει την αξια και τη σημασια τους ηθικη ειναι το χρημα αρα τι μας μενει ιδε ΚΑΙΡΟ /

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπαδόπουλος πέθανε φτωχός. Να μην το ξεχνάμε αυτό. Και επί των ημερών του τα λίγα πετρέλαια που έβγαζε η Ελλάδα πήγαναν στην τσέπη την Ελλήνων (πράγμα που του έφαγε το κεφάλι).
Καθε σύγκριση του με τον αμερικαοεβραίο Τζέφρυ αδικεί τον Παπαδόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ την θυμάμαι την δικτατορία του Παπαδόπουλου.
Μην ακούτε αυτά που λένε για διώξεις, νεκρούς του Πολυτεχνείου κλπ.
Αυτά βόλεψαν κάτι Λαλιώτηδες για να τα κονομάνε μετά.
Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς που ο αδύνατος έννοιωθε ό,τι υπάρχει κάποιος να τον προστατεύει.

Ανώνυμος είπε...

2.16ΣΩΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ητανε ρε ο "μεγας πατριωτης";Ο Παπαδοπουλος κι η παρεα του;Σοβαρα ρε;Εχετε ανοιξει καθολου κανα βιβλιο ιστοριας ρε πανυβλακες που το παιζετε και ξυπνιοι;
Η χουντα του Παπαδοπουλου σας ρε,δεν εστειλε με τη βια,χιλιαδες ανθρωπους στα ξερονησια;Αυτους τους χιλιαδες ανθρωπους ρε τους ρωτησατε ρε,που στερηθηκαν τις οικογενειες τους,τις δουλειες τους,την πατριδα τους,επι 6 χρονια για χαρη ενος φασιστα στρατοκαυλου;
Ναι ρε,οντως δεν αφησε ουτε μια δραχμη χρεους!Και μπραβο του γι'αυτο.Τουλαχιστον δεν φεσωσε τις επομενες γενιες οπως τα καθαρματα που κυβερνησαν μετεπειτα επι 37 ολοκληρα χρονια και τα οποια καθαρματα,μπλε και πρασινα,ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;
Τα βασανιστηρια στους χιλιαδες αντικαθεστωτικους επι Παπαδοπυλου δεν γινοντανε;Ο Αλεκος Παναγουλης δεν ειχε καταδικαστει σε θανατο το 68;Τοσοι και τοσοι,χιλιαδες δεν περασαν απο την ΕΑΤ-ΕΣΑ το αντρο των βασανιστηριων;Οι χιλιαδες ελληνες πολιτες -ναι ρε,πολιτες ειναι κι αυτοι που εχουν διαφορετικες πολιτικες πεποιθησεις απ'τις δικες σας- που φυλακιστηκαν,βασανιστηκαν,εξοριστηκαν,διωχθηκαν,εχασαν τη δουλεια τους,οχι μονο οι ιδιοι αλλα και τα μελη των οικογενειων τους απο εκδικητικη μανια,ολοι αυτοι δε μετρανε επειδη ο Παπαδοπουλος σας δεν αφησε καθολου χρεος;Το ξαναλεω,μπραβο του που δεν αφησε.Αλλα αυτο δεν αποτελει ουτε αλλοθι ουτε συγχωροχαρτι για τα υπολοιπα,και οσοι εζησαν τη χουντα ολ'αυτα τα θυμουνται πολυ καλα.
Ναι ο τζεφρυ και τα λαμογια του ειναι προδοτες,αθλιοι,ξεπουλημενοι στους ξενους.Αλλωστε ο τζεφρυ δεν ειναι ελληνας αλλα αμερικανος εκει γεννηθηκε στην αμερικη.Και αν υπηρχε στοιχειωδης δικαιοσυνη σ'αυτη τη μπουρδελοχωρα -στοιχειωδης,τελειως βασικη λεμε- τοσο ο τζεφρυ κι η παρεα του,οσο και οι αλλοι κλεφτες,ο καραμανλης και τα λαμογια του,ολοι αυτοι μπλε και πρασινοι,θα επρεπε να ειναι ηδη ολοι κρεμασμενοι στην πλατεια συνταγματος για τιμωρια και παραδειγματισμο των υπολοιπων οσων σκεφτουν να κανουνε τα ιδια!
Ποιος θα το κανει ομως αυτο ρε μαλακες;Εσεις που τους ψηφιζετε συνεχεια επι 37 χρονια;Και κυριως πως;Με πορειες και συνθηματα εξω απ'το μπουρδελο τους;Χεστηκανε ρε!Αυτοι εχουνε ρε τα οπλα,εσεις τι εχετε;Φωνες και συνθηματα;
Παρτε το χαμπαρι μαλακες!Ειμαστε ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!Η θα ξυπνησετε απ'τη νιρβανα σας και πολεμησετε,η θα ισοπεδωθειτε!Αποφασιστε τι απο τα δυο θελετε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατακός μια μέρα σε μια συνέντευξη του έλεγε ό,το στο δρόμο δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να τον βρίζει.
Ζήτησε από τον δημοσιογράφο να πάνε μια βόλτα μαζί στο δρόμο σε ένα σουπερ μαρκετ, οπουδήποτε υπάρχε κόσμος μαζεμένος να το διαπιστώσει.
Δεν μου κάνει εντύπωση.
Ο κόσμος τελικά έστω και αργά καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

@2.21 Ο Παναγούλης καταδικάστηκε σε θάνατο και φυσκά δεν εκτελέστηκε ποτέ. Κατέβηκε μάλιστα υποψήφιος βουλευτής της ΕΚΝΔ το 1974 και δεν έξελέγει!!!!
Φταίει η χούντα και για αυτό;
Το γεγονός ό,τι η χούντα δεν άφησε κανένα χρέος βλέπω ό,τι το περνάς επιδερμικά.
Όλοι αυτοί που πέρασαν από την ΕΣΑ τα εξαργύρωσαν με το παραπάνω μετά με θέσεις εξουσίας, λαμογιές, μίζες και άλλα ωραία και δημοκρατικά.
Κλασσικό παράδειγμα ο Λαλιώτης.

Ανώνυμος είπε...

ANTI NA KA8ESTE KAI NA TON PAIZETAI EDW MEXRI NA DEITE PIANOU 8A MEGALOSEI PARAPANO TO FRONHMA DEN KSEKOUTOULATE NA KATEBETAI STIS AFIDNES STA DIODIA STIS 4?

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Ανατρέχων τις σήμερον, 44 έτη μετά την 21η Απριλίου 1967, εις τα δημοσιεύματα και τας ανασκοπήσεις των συγχρόνων ΜΜΕ, έκπληκτος διαπιστοί ότι βρίθουν "αντιστασιακών γεγονότων", ενώ απουσιάζει παντελώς παν σχετικόν με την προσφοράν και το έργον της Επαναστάσεως. Ως αν κατά την περίοδον αύτην ουδέν δημόσιον κτίριον, ουδέν νοσοκομείον, ουδεμία οδός, ουδέν φράγμα, ουδέ το ελάχιστον επαρήχθη, αλλ’ άπαντα "μαγικώς ανεφύησαν" την επομένην της "μεταπολιτεύσεως"!
Πας φιλαλήθης ευκόλως δύναται ν’ ανακαλύψη την αληθήν διάστασιν του κολοσσιαίου Έργου της Επαναστάσεως. Επί παραδείγματι, το ιστορικόν σύγγραμα του Αντιπροέδρου αυτής Στρατηγού Στ. Παττακού "21η Απριλίου 1967 - 8η Οκτωβρίου 1973 / Ημέραι και Έργα" εκτενώς πραγματεύεται και μνημονεύει αυτά.
Ακροθιγώς ας επιτραπή όπως αναφερθούν:
* Κατασκευή Φραγμάτων Ηλεκτροπαραγωγής
1. Αλιάκμονος
2. Καστρακίου
3. Πολυφύτου
* Επέκτασις Θερμοηλεκτρικών Μονάδων
1. Ερετρίας
2. Πτολεμαϊδος
3. Κατασκευή μεγάλων Γεφυρών
4. Μέγδοβα
5. Ρυμνίου (Αλιάκμονος)
6. Σερβίων (Αλιάκμονος)
* Κατασκευή Αεροδρομίων
1. Ζακύνθου
2. Καβάλας
3. Κυθήρων
4. Λήμνου
5. Μυκόνου
6. Πάρου
7. Ρόδου
8. Σάμου
9. Σκιάθου
10. Χίου
* Αρδευτικά Έργα
1. Αγρινίου - Μεσολογγίου
2. Έβρου
3. Νέστου
4. Πηνειού Ηλείας
5. Σερρών
* Κτίρια
1. Κρατικά Μέγαρα
2. Διοικητηρίου ΟΛΠ
3. Εθνικού Νομισματοκοπείου
4. ΕΙΡΤ
5. ΟΣΕ
6. ΟΤΕ
7. Πολεμικού Μουσείου
8. Υπουργείου Εξωτερικών
* Δικαστικά Μέγαρα
1. Αθηνών
2. Θεσσαλονίκης
3. Ιωαννίνων
4. Λαρίσης
5. Πατρών
* Επεκτάσεις Νοσοκομείων
1. Αντικαρκινικού
2. Βενιζελείου
3. Γενικού Κρατικού
* Έναρξις κατασκευής Πανεπιστημιουπόλεων
1. Αθηνών
2. Θεσσαλονίκης
3. Πατρών
* Επέκτασις Ηλεκτροφωτισμού
* Επίγειος Δορυφορικός Σταθμός Θερμοπυλών
* Επέκτασις Οδικού Δικτύου
* Ανδριάς Ελευθερίου Βενιζέλου εις Αθήνας και Χανιά

Ανώνυμος είπε...

2.21 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΤΟΥ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΣΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΚΤΙ [ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ] ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΜΦΟΝΩ

Ανώνυμος είπε...

Εγω τον βριζω ρε!Και αυτον και τα πολιτικα λαμογια!
Μηπως θες να σου πω οτι στερηθηκα τον πατερα και τη μανα μου επι 6 χρονια εξαιτιας του παπαδοπουλου σου;
H το σε τι συνθηκες μεγαλωσα;Αφηστε τα σαπια!Βασανισαν,σκοτωσαν,εξορισαν,εδιωξαν κοσμο.Πολιτες αυτης της χωρας!Με διαφορετικες πολιτικες αποψεις απ'τις δικες σας!Και καλα κανανε και τις ειχανε ρε,ακομα κι αν ητανε -υποθετικα- λανθασμενες ξαναλεω,υποθετικα γιατι δεν ξερετε τι πιστευανε και τι κοινωνια θελανε ρε,με ποιο δικαιωμα εσυ θα επιβαλεις το φασισμο σου πανω στους αλλους;Επειδη νομιζεις οτι εχεις δικιο και ετσι σου καβλωσε;E,ωραια ετσι μου καβλωσε λοιπον κι εμενα και θα σε καθαρισω,θα σε φαω ρε αμα το παμε ετσι!
Ξερετε ρε που καταληγει αυτη η λογικη -του σου επιβαλλω τις αποψεις μου με τη βια επειδη ετσι γουσταρω κι εχω τα μεσα να το κανω;Nα σας πω εγω;ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ!Και μαλιστα ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απ'αυτη που βιωνουμε τωρα!Εκει θελετε ναμαστε,στη ζουγκλα;Οφθαλμος αντι οφθαλμου;Αν ναι πειτε το ξεκαθαρα.Γιατι κι οι αλλοι που βριζετε δεν ειναι μαλακες,αμα τους βγεις δε θα κατσουνε με σταυρωμενα χερια να σε κοιτανε,ετσι;Αφηστε λοιπον τα σαπια για τον παττακο και τον παπαδοπουλο.Υπαρχουν ακομα πολλες χιλιαδες που τους εζησαν και δε μασανε απο τετοιες μαλακιες!Τα υπολοιπα οτι δεν αφησαν χρεος ειναι αληθεια,δεν αφησαν.Αλλα αυτο απο μονο του δεν δικαιολογει ουτε αποτελει αλλοθι για τα οσα εκαναν!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 2:43 κι εγώ έχασα του παπούδες μου (για πάντα κι όχι για 6 χρόνια ) απ τον Καπετάν Γιώτη , τον οποίοπ ο πατέρας του Τζεφρυ τον έκανε Βολευτή και παραλίγο άγιο . Τι Θέλεις , να τα πατσίσουμε ή να τα ξεχάσουμε ; Μηπως να ασχοληθούμε με τους σημερινούς προδότες ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΦΙΔΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΜΑΚΡΥΑ ... ΠΑΜΕ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ;;;
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ.

Ανώνυμος είπε...

2,21 ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΒΣΟΥ ΠΑΣΑΡΑΝΕ .......


ΨΑΞΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΝΟΣ ..ΘΑ ΑΛΛΑΞΗΣ ΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΕΠΗΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΩΤΑΝΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΗ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΗΤΟΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον,ειμαι ο 2:21 και αφου το θελεις σου απαντω επι της ουσιας.
Πρωτον το οτι ο Παναγουλης τελικα δεν εκτελεστηκε ξερεις που οφειλεται;Στη μεγαλοψυχια και τα "ευγενη αισθηματα"του Παπαδοπουλου σου; OXI! Στο οτι μεσολαβησαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ εκκλησεις αλλα και ΠΙΕΣΕΙΣ,(απο οικονομικες κυρωσεις εως και παγκοσμια δυσφημηση της χουντας σε ολο τον τοτε κοσμο)απο ολο τον τοτε κοσμο -ακομα και απ'τους αμερικανους- για να μην εκτελεστει.Και γι'αυτο το λογο δεν εκτελεστηκε.Αλλα αυτα δεν τα λεμε,ετσι;
Δευτερον,το οτι η χουντα(σου)δεν αφησε κανενα χρεος μονο επιδερμικα δεν το περναω οπως λες.Γραφω ξεκαθαρα,ναι η οχι: "Ναι ρε,οντως δεν αφησε ουτε μια δραχμη χρεους!Και μπραβο τουγι'αυτο.Τουλαχιστον δεν φεσωσε τις επομενες γενιες οπως τα καθαρματα που κυβερνησαν μετεπειτα επι 37 ολοκληρα χρονια και τα οποια καθαρματα,μπλε και πρασινα,ΕΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;" TΟ ΓΡΑΦΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟ,ΝΑΙ Η ΟΧΙ; Ποσο πιο ξεκαθαρα δηλαδη να το πω;
Tριτον απο την ΕΣΑ περασαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ αγωνιστες,οχι μονο ο λαλιωτης και μερικοι αλλοι ξεφτιλισμενοι, που οντως εξαργυρωσαν τα οσα περασαν τοτε με θεσεις εξουσιας και χρηματα.Γκεγκε;Δεν ητανε μονο ο λαλιωτης και μερικοι αλλοι,ητανε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !
(Αναμεσα τους και πολυ κοντινος συγγενης μου)Και αυτοι οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανωνυμοι ανθρωποι που περασαν οσα περασαν,ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ! Γιατι,ξερεις; Γιατι αντισταθηκαν στη χουντα ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ,ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.Και το ιδιο θα κανανε ακομη και σημερα,κι ας ειναι πια ηλικιωμενοι και στο τελος της ζωης τους! Ασε λοιπον τα παραμυθακια και τις γενικευσεις.ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ.Κι απ'τους χιλιαδες που περασαν και ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΦΡΙΚΤΑ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ -αναμεσα τους κι ο στενος συγγενης μου που λεω πιο πανω,ακομα εχει τα σημαδια στο σωμα του- μονο ενα ελαχιστο ποσοστο,ΕΛΑΧΙΣΤΟ ξαναλεω,λιγοτερο του 1% εξαργυρωσαν τα οσα περασαν με θεσεις εξουσιας,λεφτα,χλιδα,καλοπεραση και βολεμα.
Η συντριπτικη πλειοψηφια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να εξαργυρωσει οτιδηποτε,αλλα επιπλεον παρεμεινε ΑΝΩΝΥΜΗ και ΧΩΡΙΣ να επιδιωκει ΚΑΜΜΙΑ αναγνωριση απο τριτους,περα απ'τη συνειδηση της!Αυτη ειναι η αληθεια λοιπον και μη γενικευεις,γιατι εχω προσωπικο παραδειγμα,που λεγεται Θανασης και τωρα ειναι 85 και χρονων...
Και τα'χουμε συζητησει παμπολλες φορες και ξερεις τι μου'χει πει;Οτι τα ιδια θα εκανε και σημερα αν χρειαζοταν,παρ'ολη την ηλικια του,ξαναθυμιζω 85 και!Γιατι δεν αντισταθηκε στη χουντα επειδη προσδοκουσε λεφτα,χλιδη,βολεμα και αξιωματα αλλα μονο ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ! Γκεγκε; Και ειτε το δεχεσαι ειτε οχι,ανηκει στη συντριπτικη πλειοψηφια του 99% και οχι σ'αυτην του 1% των ξευτιλισμενων τυπου λαλιωτη,ανδρουλακη,θεοδωρακη και σια...
Τεταρτον,αν ο Παναγουλης ειχε επιζησει ως σημερα και οχι ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ ΣΕ ΤΑΧΑΜΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟ -ναι,οπως τ'ακους- ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΗΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ο οποιος ητανε τοτε -το 1975- "υπουργος αμυνας",να'σαι σιγουρος οτι ο Αλεκος Παναγουλης δε θα'χε γινει ποτε ΛΑΜΟΓΙΟ,ουτε και θα'χε εξαργυρωσει το οτιδηποτε.Γιατι ο Αλεκος ο Παναγουλης ειχε @δια βαρβατα και ΗΘΙΚΗ και ΜΠΕΣΑ και ΘΕΛΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,πραγματα βεβαια που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΝΕΝΑ απο τα πολιτικα καθαρματα που κυβερνησαν αυτο τον τοπο για 37 συνεχη χρονια!
Κι αν θα'χε απογοητευτει με τη ΣΑΠΙΛΑ και τη ΛΑΜΟΓΙΑ,θα τους ειχε χεσει ολους πατοκορφα και θα'χε φυγει εξω! Ξυπνιος ητανε,θεληση ειχε τεραστια,@@δια,ηθικη και συνειδηση ειχε -σε αντιθεση με τα καθαρματα- ε,δε θα χανοτανε,θα επιβιωνε τουλαχιστον.
Και πεμπτο,το να αντιστεκεσαι και να κριτικαρεις ενα σαπιο,διεφθαρμενο,βρωμικο,ανηθικο,αθλιο πολιτικο συστημα και τα λαμογια τους πολιτικαντηδες που το υπηρετουν και να προτεινεις απ'την αλλη,σαν λυση,να γυρισουμε σε ενα παλιοτερο,AKOMH ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ,δε σε τιμαει ιδιαιτερα.Το ζητουμενο ειναι να παμε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ που θα προστατευει τα συμφεροντα των ΠΟΛΛΩΝ,και οχι το βολεμα,τη χλιδα και την καλοπεραση των ΛΙΓΩΝ !
Η μηπως δεν ειναι ετσι; Μμμ;

Ανώνυμος είπε...

προς 2:40και2:51(ειμαιο2:21)Δεν θελω να επιβαλλω το οτιδηποτε.Ο καθενας μας εχει τις αποψεις του και πολυ καλα κανει.Η λογικη της επιβολης με τη βια δε με βρισκει συμφωνο,αλλα απεναντιας αντιθετο.Το οτι κατακρινω εναν δηλωμενο δικτατορα και φασιστα ΔΕΝ σημαινει καθολου οτι θα το βουλωσω για τον οποιονδηποτε αλλο δικτατορα και φασιστα οπουδηποτε,οτι "ταμπελακι" κι αν εχει,μαυρο,κοκκινο,μπλε η πρασινο.Η και αποχρωσεις αυτων..
Ειμαι σαφης;Δε γουσταρω ρε και δε θα μπω ποτε σε καμμια ταμπελα.Οποιος θελει να μου επιβαλλει το οτιδηποτε με τη βια,με τον τσαμπουκα του,ειτε λεγεται Χιτλερ,ειτε Παπαδοπουλος,ειτε Σταλιν,ειτε Μαο,ειτε ΠολΠοτ,ειτε Χονεκερ,ειτε Γιαρουζελσκι,ειτε οπως αλλιως λεγεται,ε στα @@ μου. Θα με βρει ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.Δεν πα να λεγεται και κολοκυθοπουλος!Σωνει και καλα να ειμαστε ολοι ταμπελωμενοι,αυτος ειναι ετσι,αυτος αλλιως!Αλλα υπαρχουνε μερικα πραγματα που ειναι βασικα πως να γινει!Δηλαδη το να σε κλεβει και να σε ρημαζει καποιος και μαλιστα επι 37 ολοκληρα χρονια κι εσυ να μην παιρνεις καν χαμπαρι,ε sorry κιολας,αλλα δεν εισαι μαλακας με πατεντα;Το να δουλευεις σαν σκυλος π.χ. 20χρονια,να μην εχεις κλεψει,να μην εχεις εξαπατησει,να μην εχεις εκμεταλλευτει αλλους,απλα να δουλευεις για να βγαλεις ενα μεροκαματο για να ζησεις με στοιχειωδη αξιοπρεπεια και να μην μπορεις να ζησεις ουτε καν τον εαυτο σου,γιατι οι πολιτικοι τα εκλεψαν και τα ρημαξαν ολα για την παρτη τους κι ασε τα κοροιδα να πεινανε...
Γι'αυτο μη βιαζεστε λοιπον να βαλετε ταμπελες.Δεν ειναι ολοι φερεφωνα.Οποιο καθικι και ναναι πανω,αμα δω οτι με δουλευει και με κλεβει για να συσσωρευσει αυτο πλουτο σε βαρος μου βεβαια,ε,θα τον παρει ο διαολος!Οποιος και ναναι και οπως διαολο και να λεγεται.Και ερχομαστε στο σημερα λοιπον,οπου εχουμε 2 κωματα -το ω δεν ειναι τυπογραφικο λαθος,ε- που εκλεψαν,ρημαξαν,εκμεταλλευτηκαν,διαλυσαν αυτη τη χωρα κι εχουνε βγαλει και εξω εκατομυρια ευρω,για οταν θα χρειαστει να την κοπανησουνε εξω για να σωθουνε,κι εμας τα θυματα,τα κοροιδα εν ολιγοις που καθομαστε εδω και τρωγωμαστε μεταξυ μας ο ενας εναντιον του αλλου -η γνωστη τακτικη των ρωμαιων,διαιρει και βασιλευε- ενω,αν ειμασταν λιγο ξυπνιοι -λιγο μονο- θαπρεπε ηδη ναχαμε μπουκαρει στη βολη και στα σπιτια τους,αυτα που απεκτησαν δηλαδη με τα κλεμμενα λεφτα απο εμας και να τους ειχαμε κρεμασει αναποδα στο συνταγμα.Εχω αδικο μηπως;Aυτο δεν ειναι σημερα το ζητουμενο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: