Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ Σκέψεις... Απόψεις... Προσεγγίσεις...



ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ "ΣΕΒΟΝΤΑΙ" ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ

Posted: 31 Jan 2011 11:22 AM PST

Αλαλούμ επικρατεί στην Τουρκία με το πάρκο των «Πεσόντων στο Καρντάκ».

Το συγκεκριμένο πάρκο που βρίσκεται στον δήμο Μπέϊκοζ στην ανατολική όχθη του Βοσπόρου εγκαινιάστηκε το 2003. Όμως ο νυν κοινοτάρχης δεν άντεξε άλλο στις παρατηρήσεις των επισκεπτών που ρωτούσαν επίμονα «εμείς είχαμε θύματα στο Καρτνάκ;» όπως γράφει η εφημερίδα Ραντικάλ. Κι όμως παρόλο που οι γείτονες μας δεν έχασαν κανέναν δικό τους στρατιώτη έχουν αυτό το παρκο!!!

Η τουρκική εφημερίδα που έκανε το ρεπορτάζ ρώτησε τον νυν δήμαρχο Γιουτζέλ Τσελίκμπιλέκ για το θέμα ο οποίος αγνοεί το θέμα. « Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του πάρκου. Είναι η απόφαση προηγούμενης διοίκησης, θα το εξετάσω» δήλωσε.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Ιχσάν Σαμπρί Οκσούζ δήλωσε«εγώ δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του πάρκου, πως είναι δυνατόν;».


Ο κοινοτάρχης της περιοχής υποστηρίζει ότι ίσως το πάρκο να αφιερώθηκε στους 5 κομάντος που είχαν κάνει απόβαση στα Ιμια, δεν σκοτώθηκαν εκεί, αλλά τον Φεβρουάριο του 1996 συνετρίβη το ελικόπτερο που τους μετέφερε από τη βάση Άκσαζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι τους.


ON ALERT

"ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ"

Posted: 31 Jan 2011 11:16 AM PST

"Να κρεμάσουμε το Μουμπάρακ"! Το ανατριχιαστικό σύνθημα, ακουγόταν όλη τη μέρα σήμερα στους δρόμους της Αλεξάνδρειας ,από διαδηλωτές οι οποίοι στα χέρια τους κρατούσαν αυτοσχέδιες θηλιές!

Η κατάσταση στην Αίγυπτο,στο Κάϊρο,την Αλεξάνδρεια,αλλά και σε άλλες πόλεις δεν λέει να εκτονωθεί. Η παρουσία του Μουμπάρακ προκαλεί στους δαδηλωτές μάλλον ανασφάλεια για το αύριο. Το έλεγαν από τη πρώτη μέρα των ταραχών: "δεν υπάρχει επιστροφή. Αν σταμτήσουμε τώρα τελειώσαμε.Είμαστε όλοι μας "στοχοποιημένοι" από το καθεστώς.

Ένας δρόμος υπαρχει και πρέπει να τον φθάσουμε μέχρι το τέλος".

Η απαίτηση για εκτελέσεις ήρθε να προστεθεί στο αίτημα "να φύγει ο Μουμπάρακ".Πολλά θα κριθούν αύριο. Την ώρα που τα μεταγωγικά αεροσκάφη της Ελληνικής ΠΑ θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας,η πόλη του Καβάφη ,αλλά και το Κάϊρο θα "φλέγονται". Ένα εκατομμύριο διαδηλωτές είναι ο στόχος για τις αυριανές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.


Ποιος θα ελέγξει τόση οργή; Ο στρατός; Η αστυνομία; Άγνωστο.Περισσότεροι από 200 Έλληνες της Αλεξάνδρειας ,θα μπουν στα C-130. Σας βεβαιώνω,όλοι με βαριά καρδιά. Είναι αδιανότητο για κάποιον "Αλεξανδρινό" ν΄ αφήνει πίσω τη πόλη του,μ΄αυτό το τρόπο. Εννοείται ότι όλοι πιστεύουν ότι η επιστροφή στη πόλη της καρδιάς τους θα είναι σύντομη. Σε λίγες ημέρες, "άντε το πολύ μια εβδομάδα".

ON ALERT

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΙΩΠΗΛΑ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΤΗ ΧΩΡΑ

Posted: 31 Jan 2011 11:12 AM PST

Aφελή θεωρούν κύκλοι της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, που γνωρίζουν όμως πρόσωπα και πράγματα στην Τουρκία, την τοποθέτηση φράχτη για να σταματήσει το κύμα των λαθρομεταναστών προς τη χώρα μας.

Διότι, όπως τονίζουν, τη διακίνηση των λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα την έχει αναλάβει η τουρκική μαφία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει έναν... κλάδο που της αποδίδει πάνω από 1 δισ. δολάρια τον χρόνο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Aksyon», η τουρκική μαφία μπήκε στο παιχνίδι της διακίνησης λαθρομεταναστών το 1999 και μέχρι το 2005 ο τζίρος είχε φτάσει τα 7 δισ. δολάρια. Τώρα με τη δραματική αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών, ο τζίρος θα έχει πολλαπλασιαστεί.

To δημοσίευμα παρέθετε και ένα τιμολόγιο μεταφοράς που είχε οριστεί από την τουρκική μαφία, σύμφωνα με το οποίο για χερσαία μεταφορά ζητούσαν από 2.500 έως 5.000 δολάρια, ενώ για μεταφορά μέσω θαλάσσης από 4.000 έως 6.000 δολάρια.


Σύμφωνα εξάλλου με μια παλαιότερη ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη του αμερικανού δημοσιογράφου Roger Cohen (αρθρογραφεί για τις εφημερίδες «New York Times» και «International Herald Tribune»), από το 2000 η Κωνσταντινούπολη είχε γίνει το μεγαλύτερο διεθνές κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από τους οποίους περίμεναν τις απαραίτητες διαδικασίες από την τουρκική μαφία για να περάσουν στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει η ανταπόκριση, στην Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στην Τουρκία έχει αναπτυχθεί μια τεράστια βιομηχανία παραγωγής πλαστών διαβατηρίων που αποδίδει τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες της. Τα διαβατήρια πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές και είναι περιζήτητα στους λαθρομετανάστες γιατί θεωρούν ότι με αυτά θα μπορέσουν να φύγουν και να σωθούν. Εκείνη την εποχή, όπως ανέφερε το άρθρο, ένα διαβατήριο Δανίας στοίχιζε μέχρι και 9.000 δολάρια, ενώ αν κάποιος το επιθυμούσε, υπήρχε ακόμη και διαβατήριο Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο έκανε μέχρι και 14.000 χδολάρια.

Σημειωτέον ότι η απόκτηση ενός πλαστού διαβατηρίου δεν σήμαινε ότι ο κάτοχός του έλυνε αυτομάτως το πρόβλημά του και μπορούσε να μετακινηθεί στη χώρα αυτή από την Τουρκία. Σε πολλές περιπτώσεις οι λαθρομετανάστες που πλήρωναν πανάκριβα γι' αυτά τα διαβατήρια στην προσπάθειά τους να φύγουν, είχαν οικτρή τύχη.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κούρδοι, Ιρακινοί, κάτοικοι χωρών της Ινδικής χερσονήσου, Αφγανοί, Τυνήσιοι, Παλαιστίνιοι, ενώ συχνά υπήρχαν και από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Όπως αναφέρει επίσης ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη», «εκτός από τους τούρκους μαφιόζους που διακινούσαν μεγάλο μέρος των λαθρομεταναστών κερδίζοντας τεράστια ποσά, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είχαν αρχίσει να δραστηριοποιούνται και αραβικής καταγωγής μαφιόζοι, κυρίως Τυνήσιοι και Μαροκινοί, οι οποίοι επίσης είχαν ανοίξει κέντρα στην Κωνσταντινούπολη για τη διακίνηση λαθρομεταναστών προς τη Δυτική Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησίμευσαν ως τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών από την τουρκική μαφία.

Οι λαθρομετανάστες αυτοί στοιβάζονταν από τη μαφία σε άθλιες συνθήκες, για να προωθηθούν προς τα δυτικά. Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Bakirkoy, Gazi Osmanpasa, Egup, Bayrampasa, Bagcilar, ακόμα και κεντρικότερες όπως Beyoglou, SiSli, και Fatih, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής Ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, φυσικά χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αλλά και στη Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα ήταν η ίδια και χειρότερη.

Όλη αυτή η επιχείρηση λειτουργεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ''εργαλεία'' εξισλαμισμού της Ελλάδας. Ολόκληρες στρατιές συχνά απελπισμένων μουσουλμάνων δημιουργούν μια απειλητική σκιά πάνω από τη χώρα μας αλλά και πάνω απ' όλη την Ευρώπη».

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το πρόσφατο δημοσίευμα του «Π», που ανέφερε ακριβώς ότι οι ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας συνιστούν πολλαπλή απειλή για την ελληνική κοινωνία και το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και σ' αυτήν του τη διάσταση.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ... ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.

Posted: 31 Jan 2011 11:07 AM PST

Πρωτοφανές κυνηγητό μεταξύ τριών άγνωστων ταχύπλοων σκαφών και δύο -επίσης ταχύπλοων- σκαφών του ΠΝ εξελίχθηκε σήμερα από τις 12:00 το βράδυ έως και τις 03:00 σήμερα το πρωί περίπου μέσα στη λεκάνη του Ναυστάθμου Σαλαμίνας! Η καταδίωξη έγινε κυριολεκτικά μπροστά τα μάτια του προσωπικού βάρδιας όλων των πολεμικών σκαφών που βρίσκονταν στο Ναύσταθμο.

Ριπές αυτομάτων όπλων από τους ειδικούς φρουρούς που φυλάσσουν τον Ναύσταθμο και επικίνδυνοι ελιγμοί με υψηλές ταχύτητες από τα τρία άγνωστα σκάφη δημιούργησαν ένα πρωτοφανές σκηνικό «Φαρ Ουέστ» μέσα στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη ναυτική βάση της χώρας. Τα τρία σκάφη που εντοπίστηκαν από τους ειδικούς φρουρούς του ΠΝ δεν υπάκουσαν στα σήματά τους αναπτύσσοντας ταχύτητα και προσπαθώντας να διαφύγουν.
Το γεγονός πως η καταδίωξη εξελίχθηκε μέσα στην «καρδιά» του ΠΝ, αλλά και πως δεν είναι η πρώτη φορά, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια, καταδεικνύει από μόνο του τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μια κατάσταση η οποία είναι απορίας άξιο πως -και εάν- σκέφτεται να την αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΠΝ.


Aπό το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνουν, ως συνήθως, το συμβάν.

Σοβαρά θέματα ασφάλειας του κεντρικού ναυστάθμου Σαλαμίνας τίθενται, καθώς, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, προ ημερών άγνωστα ταχύπλοα σκάφη διείσδυσαν μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξή τους και ρίψη πυροβολισμών. Συνολικά στην καταδίωξη συμμετείχαν τρία ταχύπλοα της ΜΥΚ ενώ ο αριθμός των ταχύπλοων σκαφών που εισήλθαν μέσα στο ναύσταθμό δεν έχει διευκρινιστεί.



Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, δεδομένου ότι η διείσδυση έγινε σε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Δεν έγινε γνωστό πιο το αποτέλεσμα της καταδίωξης αλλά πιθανότατα τα άγνωστα σκάφη κατάφεραν να διαφύγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστα σκάφη εντοπίζονται πλησίον του ναυστάθμου Σαλαμίνας, αλλά αυτή τη φορά το περιστατικό καταδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό.

Συχνά παράνομοι αλιείς διεισδύουν στην παντελώς αφύλακτη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου και καταδιώκονται, όταν γίνουν αντιληπτοί από σκάφη του Λιμενικού, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται ότι ήταν κάτι διαφορετικό αφού σκοπός του συγκεκριμένου σκάφους ή των σκαφών δεν ήταν η αλιεία, αφού προσέγγισαν το λιμανάκι της ΜΥΚ.

Άλλες πληροφορίες οι οποίες τελικά εξακριβώθηκαν, αναφέρουν πως διείσδυση των άγνωστων ταχύπλοων έγινε και πάλι λίγο μετά τα μεσάνυκτα σήμερα στο ναύσταθμό Σαλαμίνας και αυτή τη φορά όπως και την προηγούμενη υπήρξε ρίψη πυρών μόνο που αυτή τη φορά τα πυρά ήταν καταγαιστικά!
Η υπόθεση πάντως της ασφάλειας μέσα στον ίδιο το Σαρωνικό, και στις ακτές της Αττικής όπου βρίσκεται πλειάδα στρατιωτικών εγκαταστάσεων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμοδίους.
Δεν έχουν περάσει ούτε 15 ημέρες, όταν τουρκικό δουλεμπορικό σκάφος φόρτωσε λαθρομετανάστες στον Ασπρόπυργο (!) και σάλπαρε για Ιταλία χωρίς κανένας και ποτέ να το ενοχλήσει ή να ρωτήσει που πάει και ποιο είναι, Πρόκειται για το ίδιο τουρκικό δουλεμπορικό που προκάλεσε το τραγικό ναυάγιο που συνέβη 30 μίλια δυτικά της Κέρκυρας το Σάββατο το βράδυ 15 Ιανουαρίου και αναδεικνύει τα προβλήματα του ανύπαρκτου μηχανισμού επιτήρησης του ελληνικού θαλασσίου χώρου.

Το τουρκικό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή μεταξύ της Αττικής και της Κορίνθου κάπου στον Ασπρόπυργο, περνώντας «μια ανάσα» από τον ναύσταθμο όπου ελλιμενίζεται ο Στόλος και «έδεσε» στην «καρδιά» της βιομηχανική περιοχής της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της χώρας η 2η ΜΑΛ κλπ. χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Το περιστατικό όμως των προηγούμενων ημερών και αυτό της Κυριακής προς Δευτέρα, εάν τελικά ισχύει, καταδεικνύουν με τον πλέον προφανή τρόπο ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα ασφαλείας, όχι σε μια οποιαδήποτε περιοχή αλλά στον μεγαλύτερο ναύσταθμό της χώρας όπου ναυλοχεί το σύνολο των πολεμικών σκαφών του ΠΝ. Εάν δεν αφυπνιστούν τώρα οι υπεύθυνοι της ηγεσίας του υπουργείου Αμύνης, με ότι συνέβη, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ

Posted: 31 Jan 2011 11:01 AM PST

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ KFOR ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ.
του ΝΙΚΟΛΑ ΖΗΡΓΑΝΟΥ

Τρία χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και δώδεκα χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας (με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο), έρχονται στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών της ΝΑΤΟϊκής δύναμης (KFOR) που επανατοποθετούν συνολικά το πρόβλημα των Δυτικών Βαλκανίων.

Η 41 σελίδων αναφορά, μέρος της οποίας παρουσίασε η Κ.Ε. της 2ας Φεβρουαρίου, κατονομάζει τον σημερινό πρωθυπουργό του Κοσόβου και πρώην ηγέτη του UCK, Χασίμ Θάτσι, ως το «μεγάλο ψάρι» του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή και του αποδίδει ηγετικό ρόλο στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων και πετρελαίου. Επίσης, αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας και τότε ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φάτος Νάνο, ότι οργάνωσε το λαθρεμπόριο όπλων από την Αλβανία προς τους Κοσοβάρους αντάρτες (πριν από την επίθεση του ΝΑΤΟ) σε συνεργασία με το δεξί χέρι του Θάτσι, τότε υπεύθυνο για την οικονομική βοήθεια, τον ανεφοδιασμό και τον εξοπλισμό του UCK, Τζαβίτ Χαλίτι.


Γνώριζαν, αλλά κάλυψαν
Η ημερομηνία συγγραφής της αναφοράς είναι η 10η Μαρτίου 2004, πολύ πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Δηλαδή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δύσης όχι μόνο γνώριζαν την εγκληματική δραστηριότητα επιφανών πολιτικών της περιοχής, αλλά τους κάλυψαν, τους προστάτεψαν, τους άφησαν να συνεχίσουν να δρουν και τελικά τους στήριξαν πολιτικά, ελλείψει άλλων αξιόπιστων συμμάχων.

Οι -πιθανότατα Βρετανοί- συντάκτες περιγράφουν με πολύ επαγγελματικό και εξαντλητικό τρόπο το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος που περιβάλλει τον Χασίμ Θάτσι και τη «συμμορία της Ντρένιτσα» και αποδεικνύει πόσο στενά ταυτισμένη -συχνά δυσδιάκριτη- είναι η πολιτική και η μαφιόζικη δράση στην περιοχή.Στο επίκεντρο της αναφοράς είναι ο στενός συνεργάτης του Θάτσι, Τζαβίτ Χαλίτι, πρώην βουλευτής, πρώην ηγετικό στέλεχος του UCK, νυν πολυεκατομμυριούχος, μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων σε Κόσοβο, Αλβανία και Ελβετία, πρώην μέλος του Δ.Σ. της πετρελαϊκής εταιρείας του Κοσόβου, ο οποίος «είναι ηγετική φυσιογνωμία του εγκλήματος στο Κόσοβο... έχει ισχυρούς δεσμούς με την αλβανική μαφία... και πιθανότατα στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Κοσόβου ή και της Αλβανίας. Είναι η δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό Θάτσι, τον οποίο ελέγχει, καθώς οι δύο άνδρες έχουν αμοιβαίους οικονομικούς δεσμούς... Κάνει για τον Θάτσι τη "βρόμικη" δουλειά. Πολύ αναμεμιγμένος σε δίκτυα πορνείας, λαθρεμπορίου όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών και συνδέεται στο λαθρεμπόριο όπλων με τον Φάτος Νάνο... Πιθανότατα ενέχεται σε δυο δολοφονίες Αλβανών του Κοσόβου: του Μουσταφά Τζεμάλι (το 2000), στενού συνεργάτη και συμβούλου του πρώην Κοσοβάρου πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, και του Ιλίρ Κουνοσέτι». Ο τελευταίος είχε ετοιμάσει εξασέλιδη αναφορά προς τις αρχές, με την οποία περιέγραφε τις παράνομες δραστηριότητες του Χαλίτι. Ο Ιλίρ δολοφονήθηκε το 1998, ένα χρόνο πριν από την εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και τη ΝΑΤΟϊκή επίθεση. Δηλαδή, οι αρχές ασφαλείας των δυτικών κρατών γνώριζαν από τότε ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται...

Ακόμη πιο αποκαλυπτικό όμως είναι το σχόλιο του ΝΑΤΟϊκού αξιωματικού που περιγράφει τις σχέσεις Χαλίτι-Νάνο:«Χαλίτι και Νάνο ήταν από την αρχή της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο αναμεμιγμένοι στην αποσταθεροποίηση της περιοχής για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη Μεγάλη Αλβανία».Τούρκοι εξτρεμιστέςΟ Χαλίτι περιγράφεται ακόμη να σχετίζεται ή και να αντιπαλεύει με άλλες αλβανικές ομάδες (φατρίες) οργανωμένου εγκλήματος, με πολλές λεπτομέρειες για την περιοχή ευθύνης, τη δράση, τη στελέχωση, τα συμφέροντα και τους πολιτικούς συμμάχους της κάθε ομάδας. Σε μια παράγραφο υπάρχει και η πληροφορία ότι σχετίζεται με εταιρεία στην Ελβετία (κατονομάζεται) που χρηματοδοτεί Τούρκους εξτρεμιστές και ένοπλες ισλαμικές ομάδες.Το όνομα του Χαλίτι (αλλά και του Χασίμ Θάτσι) αναφέρεται επίσης στην έκθεση του Ελβετού βουλευτή και εισαγγελέα Ντικ Μάρτι, ο οποίος με πρόσφατη αναφορά του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εμπλέκει τους δύο Κοσοβάρους πολιτικούς και στην υπόθεση της βίαιης αφαίρεσης οργάνων (νεφρών) από Σέρβους και Τσιγγάνους αιχμαλώτους πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης διέταξε να γίνει εισαγγελική έρευνα από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή που δρα στο Κοσσυφοπέδιο, την EULEX. Ομως, πόσο μπορεί η ελλιπώς στελεχωμένη και άπειρη υπηρεσία της EULEX να φέρει σε πέρας μια τόσο σημαντική και περίπλοκη έρευνα; Ποια προστασία παρέχεται στους μάρτυρες; Την προηγούμενη φορά που έγινε απόπειρα να κατηγορηθεί ένα άλλο πρώην στέλεχος του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, ο Ραμνούς Χαραντινάι, από το Διεθνές Δικαστήριο, οι μάρτυρες κατηγορίας είτε αναίρεσαν τις καταθέσεις τους είτε βρέθηκαν δολοφονημένοι.Είναι φανερό ότι η περιοχή απέχει ακόμη πάρα πολύ από τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου. Κι όσο υπάρχει πολιτική στήριξη της Δύσης στους πολιτικούς που εμπλέκονται ευθέως, αν δεν ηγούνται, με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, τόσο θα δυσκολεύεται να λειτουργήσει δημοκρατικά και ελεύθερα η τοπική κοινωνία, που βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Η διαπλοκή μαφίας και πολιτικών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση κρατάει τώρα πάνω από 10-15 χρόνια. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ανομίας και αστάθειας, όπου αντί του κράτους δικαίου, βασιλεύει ο νόμος του οργανωμένου εγκλήματος και η ομερτά. Θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνον οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά κυρίως οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, που συνεχίζουν να ζουν μέσα στη φτώχεια, ενώ οι ναρκοβαρόνοι-πολιτικοί πλουτίζουν και νέμονται ιδιοκτησιακά την εξουσία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Posted: 31 Jan 2011 10:53 AM PST

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ.

του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Αυτά που συνέβησαν από την Κυριακή το βράδυ με την κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες από τα Χανιά και ανεμπόδιστα έφτασαν στη Σόλωνος, στην καρδιά της Αθήνας, με την Αστυνομία άφαντη, είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ! Κι όποιος λέει, μετά την εκκένωση, τέλος καλό, απλώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Οι καταληψίες λαθρομετανάστες βγήκαν από τη Νομική νικητές. Και τροπαιούχοι! Έχοντας επιβάλει ΟΛΟΥΣ τους όρους τους! Σε ανάκτορο, διατηρητέο αρχοντικό, μετακόμισαν. Στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Δίπλα στην Πατησίων. Απέναντι από το Πολυτεχνείο-σύμβολο.

Το κράτος κυριολεκτικά παραδόθηκε. Σήκωσε ψηλά τα χέρια. Γελοιοποιήθηκε η κυβέρνηση. Ανίκανο το πολιτικό σύστημα και σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή να ομονοήσει. Στα ελάχιστα. Στην εφαρμογή του νόμου. Μια πολιτική ηγεσία όχι αντάξια της πατρίδας. Ανθρωπάκι και η Δικαιοσύνη. Επί ώρες διαπραγματεύονταν οι Εισαγγελείς. Για τα αυτονόητα. «Μικρός» και ο πρύτανης. Νόμιζε πως παίζει στο θέατρο. Λίγοι αποδείχθηκαν όλοι.



Εξοργισμένος είναι όλος ο ελληνικός λαός. Για το «μπάχαλο». Τη διάλυση παντού. Την εικόνα μιας Ελλάδας έρμαιο του κάθε Γιαννόπουλου και της κάθε ΜΚΟ που την πληρώνει το κράτος για να βγάζει τα μάτια της χώρας. Γίναμε ξένοι στον τόπο μας.

Ήταν ένας ακόμη γύρος... Είχαν βολιδοσκοπηθεί οι αντιδράσεις... Με τον ξεσηκωμό τότε με το δήθεν σκίσιμο του Κορανίου ενός μετανάστη από αστυνομικό. Μαζεύτηκαν αστραπιαία και πήγαν να κάψουν την Αθήνα... Είδαν ότι αντίσταση δεν υπάρχει. Έκαναν το δεύτερο προκλητικό βήμα. Με την «προσευχή» στα Προπύλαια. Η Αστυνομία, οι αρχές, η κυβέρνηση μιλιά.

Ελεύθερο το έδαφος για τη συνέχεια. Ο Άγιος Παντελεήμονας, η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, χώροι υπό κατάληψη. Με θεατή την ελληνική Πολιτεία. Και τον Δήμο της Αθήνας να κάνει τα στραβά μάτια...

Μετά τη Νομική οι Αρχές Ασφαλείας αναμένουν το επόμενο «χτύπημα». Υπάρχει ανησυχία, φοβούνται μια ανάλογη κατάληψη σε κάποιο άλλο «ευαίσθητο» σημείο της Αθήνας. Με προτεραιότητα ξανά πανεπιστημιακό χώρο...

Κινήσεις μελετημένες. Στόχος να καταγραφούν ότι αποτελούν «κοινότητα» με ιδιαίτερη πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα! Να οργανώσουν τον δικό τους ρόλο στην ελληνική κοινωνία! Να δημιουργήσουν ελεγχόμενες περιοχές, γκέτο, α λα Άγιο Παντελεήμονα. Να προβάλουν αιτήματα πέρα από νόμους. Και ήδη τη γεύση την πήραμε την εβδομάδα που πέρασε.

Δεν πρόκειται για υπερβολή. Ούτε είναι φαντασιώσεις. Ή φοβίες. Φρόντισαν και έδειξαν με την κατάληψη της Νομικής Σχολής πού το πάνε...

Φυσικά και δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες. Βρήκαν πόρτες ανοιχτές και μπήκαν... Η ευθύνη ανήκει σ' όλες τις κυβερνήσεις. Του Σημίτη, του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Με μεγαλύτερη του τελευταίου. Που νόμισε ότι βρίσκεται στη Σουηδία του '60. Οι μετανάστες ήταν ένα από τα θέματα που προχώρησε με μέτρα υπέρ τους. Χωρίς κανέναν όρο. Και αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές... Και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα όλοι.

Πίσω δεν κοιτάμε. Τι γίνεται τώρα είναι το ζητούμενο. Αφού προηγουμένως συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ ότι αλλοιώνεται η εθνική ταυτότητα, πολιτιστική και θρησκευτική. Και η αναλογία του πληθυσμού της πατρίδας μας. Από μετανάστες που έχουν διαφορετικό θρήσκευμα, άλλη κουλτούρα. Και οι οποίοι δεν ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία. Όποιος δε έχει αντίθετη άποψη ας δει πόσοι έχουν ζητήσει να γίνουν Έλληνες. Ελάχιστοι. Κι αυτό λέει πολλά...

Αυτό που ενώνει όλους τους προερχόμενους από Ασία και Αφρική λαθρομετανάστες, αλλά και τους νόμιμους, είναι ότι όλοι είναι μουσουλμάνοι. Και αυτό αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Που γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό αν σκεφτεί κανείς –όπως άλλωστε εκτιμούν ή έχουν πληροφορίες οι Αρχές Ασφαλείας– ότι μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και εξτρεμιστικά στοιχεία. Ίσως και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Που μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτική κατάσταση, για διεκδικήσεις. Όπως συνέβη με την κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια βόμβα. Σ' ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Σιγοκαίει η φωτιά. Έτοιμη να φουντώσει σε κάθε στιγμή. Ως καύσιμη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι εξεγέρσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, δίπλα μας στην Αλβανία. Το έδαφος εδώ προσφέρεται. Ας μην υποβαθμίσει αυτό το ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία της χώρας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Το μεταναστευτικό είναι το κυρίαρχο θέμα (η Ζήμενς και το Βατοπέδι είναι ψύλλοι στ' άχυρα μπροστά του).

Για το αύριο της Ελλάδας ΚΑΙ μετά την οικονομική κρίση πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ τολμηρές αποφάσεις. Πέραν του φράχτη, και ξεκαθάρισμα με τους παράνομους μετανάστες. Πόσοι χρειάζονται στη χώρα και πόσους μπορεί να θρέψει. Οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους.

Η Νομική Σχολή πρέπει να γίνει ο εφιάλτης όλης της Βουλής... Οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις ξένων διπλωματών είναι ανησυχητικές. Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε Πακιστάν, είχε πει ο πρώην αμερικανός πρέσβης λίγο πριν φύγει για το Πακιστάν, όπου τοποθετήθηκε... Ας το σημειώσουν αυτό οι πολιτικοί μας...

Μια προαναγγελθείσα γελοιοποίηση!
Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν επί πέντε μέρες στο κέντρο της Αθήνας, τα όσα ακολούθησαν την κατάληψη της Νομικής Σχολής απ' τους λαθρομετανάστες και τους... αλληλέγγυούς τους (βρήκαμε και νέο όρο για να περιγράφουμε τα χάλια μας!) ανέδειξαν με τον γλαφυρότερο τρόπο τη γύμνια και την αδυναμία του κράτους να περιφρουρήσει στοιχειωδώς την έννοια της νομιμότητας.

Στην ουσία, η κυβέρνηση διασύρθηκε. Αφενός εμφανίστηκε τραγικά ανήμπορη να προλάβει τα γεγονότα, ως ώφειλε, αφετέρου, και αφού η δυναμική των πραγμάτων εξελισσόταν ανεξέλεγκτα, παραδόθηκε στην κυριολεξία στις ορέξεις εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν και να καταλύσουν κάθε έννοια νομιμότητας. Αποδέχθηκε τα αιτήματά τους προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας σύγκρουσης, ακόμα κι αν αυτά τα αιτήματα ήσαν αντίθετα με κάθε έννοια δικαίου! Σήκωσε λευκή σημαία και παραδόθηκε στις ορέξεις παρανομούντων, αντί να πράξει το στοιχειώδες, δηλαδή να απαιτήσει και να επιβάλει τον νόμο. Φάνηκε άβουλη και αδύναμη, να άγεται και να φέρεται από εκείνους τους κατ' επάγγελμα «ευαίσθητους» και «προστάτες» όλων των μεταναστών, νόμιμων και παράνομων, ενταγμένων και παρανομούντων, αν και η φωνή του λαού άλλα ζητούσε, άλλα απαιτούσε.

Ακόμα, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που απειλεί να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας μεσοπρόθεσμα, ενώ οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειές του είναι ορατές και ταλανίζουν τη χώρα μας, εν μέσω μάλιστα μιας δεινής οικονομικής κρίσης.

Και εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κυβερνητικής στάσης έχουμε ήδη και τις πρώτες παρενέργειες της τραγικής υποχώρησης της περασμένης Παρασκευής:

- Ήδη οι... νικητές αυτού του γύρου ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους, η οποία θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μια νέα σειρά καταλήψεων σε χώρους που θα επιλεγούν το επόμενο διάστημα και στη λογική του «αιφνίδιου χτυπήματος». Απόλυτα λογικό, αφού το αναμενόμενο είναι να υπάρξουν ξανά «διαπραγματεύσεις» με καταληψίες και... «αλληλέγγυους»!

Όμως αν κάτι τέτοιο θα είναι μια παρενέργεια που θα προκύψει σύντομα, τα χειρότερα έπονται. Έγκυροι αναλυτές επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι μέσα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή μας. Οι ίδιοι αυτοί αναλυτές χαρακτηρίζουν μια τέτοια εξέλιξη ως βόμβα που σε κάποια στιγμή θα απειλήσει τα θεμέλια της χώρας μας!

Τέλος, η αναφορά στην επίσης τραγική αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει στοιχειωδώς και να ελέγξει τις εξελίξεις, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Και επ' αυτού έχουν πολλά γραφτεί και ειπωθεί.

Θα περιοριστούμε στα εξής, ενδεικτικά:

• Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων είχε εγκαίρως ενημερώσει τις προϊστάμενες αρχές ότι από την Κρήτη έφυγαν δεκάδες λαθρομετανάστες, κατευθυνόμενοι στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Νομική Σχολή. Κατά τα άλλα όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περίμενε... επίσημη ενημέρωση από τον πρύτανη!

• Πληροφορίες υπήρχαν κι από άλλες πηγές. Αλλά πέραν αυτού, όλο το περασμένο Σαββατοκύριακο τα μπλογκ οργίαζαν ότι έρχονται λαθρομετανάστες από την Κρήτη με σκοπό να καταλάβουν τη Νομική! Οι δικαιολογίες τους είναι λοιπόν αστείες. Μάλλον επικίνδυνες. Και ήταν φαιδρή η εικόνα του συμβούλου του υπουργού, ο οποίος κι αυτός εγκαλούσε τον πρύτανη για... μη ενημέρωσή του! Καλά, ούτε μπλογκ δεν διαβάζει αυτός ή κάποιος συνεργάτης του;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΦΕΡΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Posted: 31 Jan 2011 10:53 AM PST

ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΥΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ.

Ο Χρ.Παπουτσής προήδρευσε την Δευτέρα ευρείας σύσκεψης στο κτίριο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά, σχετικά με την παράνομη μετανάστευση, υπό το φως των δραματικών εξελίξεων στην βόρεια ακτή της Αφρικής, σε Αίγυπτο, Τηνυσία και Αλγερία.Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέρα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, η ηγεσία της ΕΥΠ και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.«Προς το παρόν δε συντρέχει μεγάλος κίνδυνος, αλλά έχουμε υποχρέωση, με κάθε τρόπο, η χώρα μας να προετοιμαστεί» σημείωσε ο κ.Παπουτσής και απηύθυνε έκκληση στους φορείς και τις ενώσεις μεταναστών «να αποτρέψουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν, αυτήν την περίοδο, σε εκδηλώσεις, όπου δημιουργείται ο κίνδυνος να δημιουργηθούν εστίες έντασης που θα λειτουργήσουν σε βάρος και των ίδιων των μεταναστών και της χώρας μας».


Η χώρα μας, είπε ο υπουργός, αντιμετωπίζει παράλληλα τεράστιο πρόβλημα από την πίεση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και μεγάλη αμφισβήτηση από την ΕΕ σχετικά με την ικανότητά της να εγγυηθεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σένγκεν, την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.Ο κ.Παπουτσής υπογράμμισε «τους κινδύνους που δημιουργούνται, από τη μεγάλη κινητικότητα που επιδεικνύουν ορισμένοι εντός της χώρας επιχειρώντας να κινητοποιήσουν και να ενεργοποιήσουν μετανάστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χώρα μας, είτε παράνομους μετανάστες, είτε μετανάστες οι οποίοι νόμιμα εργάστηκαν στην χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια».«Θεωρούμε ότι αυτήν την περίοδο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να υπάρχουν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις γιατί θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρξουν καταστάσεις οι οποίες να είναι ανεξέλεγκτες», προειδοποίησε ο κ.Παπουτσής.Παράλληλα αποφασίστηκε η ένταση των ελέγχων στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της χώρας από το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ., με προετοιμασία για αντιμετώπιση της πιθανής αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Η κρίση έφερε τους μετανάστες στην Νομική
Σχολιάζοντας την περίπτωση των μεταναστών που μεταφέρθηκαν από την Κρήτη στην Αθήνα και κατέλαβαν την Νομική πριν μεταφερθούν στο κτίριο των οδών Πατησίων και Ηπείρου, ο κ.Παπουτσής σημείωσε ότι δεν ανήκουν στους αιτούμενους άσυλο, αλλά «είναι άνθρωποι που δούλεψαν στο παρελθόν, είχαν νόμιμα χαρτιά παραμονής στην Ελλάδα, διότι συμπλήρωναν 150 ένσημα ΙΚΑ το χρόνο, όπως προβλέπει η νομοθεσία μας, όμως η οικονομική κρίση τους άφησε χωρίς δουλειά».«Τα αρμόδια υπουργεία, δηλαδή το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εργασίας, αναζητούν λύσεις, έτσι και αλλιώς ήταν σε διάλογο μαζί τους εδώ και καιρό και νομίζω ότι θα βρεθεί μία κατάλληλη λύση. Πάντως αυτή τη στιγμή κινητοποιήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν εστίες έντασης, απονενοημένοι αγώνες, απονενοημένα διαβήματα, τα οποία δημιουργούν πεδίο εκμετάλλευσης από ορισμένους, οι οποίοι έχουν ως επιλογή τους το κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο και τη βία θα πρέπει να αποφεύγονται με κάθε τρόπο» τόνισε.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: