Powered By Blogger

Σελίδες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ρο blog της πόλης

Ότι πιστεύει η κοινή γνώμη γίνεται τελικά αληθές.

Το κίνημα δεν πληρώνω λειτουργεί εκτονωτικά.

Συμμετέχω με τον τρόπο μου στο εν λόγω κίνημα και σέβομαι τον αγώνα που κάνουν. Θέλω να πω όμως κάτι ως παρατηρητής και καθώς όλοι βλεπουμε μια προσπάθεια ενοχοποίησης του κινήματος μέσω ενός καινούργιου νόμου που ετοιμάζεται να φέρει ο Δ. Ρέππας.

Θεωρώ την προοπτική αυτή εντελώς αυτοκτονική.

Ταυτόχρονα παρατηρούμε όλοι την προσπάθεια συκοφάντησης του κινήματος με την χρήση του όρου “το κίνημα του τζάμπα” αλλά και την προσπάθειας ενεργοποίησης κοινωνικού αυτοματισμού. Φιλότιμες προσπάθειες -κάνεις δεν αμφιβάλει- όμως αποτελούν αρίστη διαφήμιση σε νέους και εως τώρα αδιάφορους πολίτες του φραπέ και του καναπέ.

Πιστεύω ότι κατάσταση να έχει περάσει από το σημείο οπου θεωρείται αναστρέψιμη. Έχει πάρει τον δρόμο της και γιαγαντώνται. Πρακτικά όλο το πολιτικό σύστημα στηρίζεται σε μια συμφωνία κυρίων στην βάση της οποίας ο λαός πληρωνει τα βάρη και η κυβέρνηση τον υπηρετεί. Αυτό έχει πάψει να υφίσταται με ευθύνη της κυβέρνησης. Για πολλούς Έλληνες το κίνημα δεν πληρώνω λειτουργεί ως η βαλβίδα ασφαλείας που εκτονώνει την κατάσταση. Ο μέσος άνθρωπος -ο κατά τεκμήριο νομοταγής- μέσα από αυτή την ανυπακοή αποφορτίζεται κάνει την μικρή επανάσταση του.

Βεβαίως ο νταβατζήδες και οι εργολάβοι χάνουν λεφτά και είναι αυτοί που πιέζουν ασφυκτικά την κατάσταση για να ληφθούν μέτρα. Και για άλλη μια φορά η κυβέρνηση υπακούει πειθήνια πείθοντας και τον τελευταίο Έλληνα ότι είναι υποχείριο τους.

Βασικά πρόκειται για μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ως «κοινή». Όποιο νταβατζή βρήκε τον υπηρέτησε για να γλυτώσει τις τηλεοπτικές φάπες της. Συμπεριφέρεται ως δεξιό τραβεστί σοσιαλιστής και κάνει κονσομασιόν σε «καθώς πρέπει» κυριλέ εκδηλώσεις ανα τον κόσμο. Τις νύχτες ψάχνει για αρπαχτές με ναύτες στις τρούμπες του Κατάρ…

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα…

Το κίνημα δεν πληρώνω λειτουργεί και εκτονωτικά. Ας υποθέσουμε όμως ότι αύριο το 40% των Ελλήνων οδηγών βρεθεί με μήνυση στην πλάτη από τους νταβατζήδες και μια κυβέρνηση να τον κυνηγά. Οι ποιο πολλοί εξ αυτών θα αγνοήσουν τρον νόμο αψηφώντας και την δικαιοσύνη, αλλά και σίγουροι ότι δεν πρόκειται να εκδικαστεί την επομενη 30ετία η υπόθεση τους. Θα ριζοσπαστικοποιηθούν.

Έχω την γνώμη λοιπόν ότι τυχών ενοχοποίηση και αυτή της κατά βάση συμβολικής κίνησης του «δεν πληρώνω» θα είναι παντελώς άσκοπη σε υλικό επίπεδο και απλώς θα πιέσει το καπάκι προς τα κάτω. Θα ξαναφέρει στο προσκήνιο την οργή αντί της θλίψης. Θα φέρει ίσως και το τέλος και την κάθαρση πιο κοντά. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι πλέον επ αυτού.

Ένα τέλος πλέον ορατό μετά τα όσα γίνονται στην Αίγυπτο. Ένα δυο εκατομμύρια Έλληνες από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα μαζευτούν στην Αθήνα και απλώς θα τα σαρώσουν όλα. Χωρίς αρχή, μέση, και τέλος. Κόμματα, πολιτικά, γραφεία, βουλή, ΜΜΕ, εφημερίδες δημοσιογράφους, τα πάντα όλα. Με μια αφορμή

Τόσο απλά…

i
Rate This
Quantcast
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.
Be the first to like this post.

Σχόλια

  • αντωνης On Φεβρουαρίου 3, 2011 at 12:52 πμ

    Συμφωνω με ολο το κειμενο, αλλά απο που προκυπτει οτι θα μαζευτουν τοσοι πολλοι καπου;
    Κι αν μαζευτουν και τα σαρωσουν ολα, αυτο το θεωρεις καλο ή κακο;
    Και να ρωτησω γιατι πραγματικα δεν θυμαμαι, εχει ποτέ μαζευτει ενα εκατομμυριο κοσμος;

    Τελος, δε νομιζω να εχουμε καμια σχεση με οσα συμβαινουν οπουδηποτε αλλου στον κοσμο. Η αναφορα της Αιγυπτου νομιζω οτι ειναι ατυχης.

    0
    0
    i
    Rate This


    Quantcast

Δεν υπάρχουν σχόλια: