Powered By Blogger

Σελίδες

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Mακελειό μετά από έκρηξη βόμβας… στο Οσλο

με επτά νεκρούς …πυροβολισμούς σε συνέδριο κομματικής νεολαίας!

Σοκ στο Όσλο της Νορβηγίας από έκρηξη πιθανόν βόμβας σε κυβερνητικό κτήριο με 7 μέχρι στιγμής νεκρούς και πολλούς τραυματίες ένω δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκάλεσε καταστροφές και σε διπλανά οικοδομικά τετράγωνα.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το γεγονός αφού μετά την ισχυρή έκρηξη ένοπλος άνοιξε πυρ σε συγκέντρωση νέων του κυβερνώντος εργατικού κόμματος.Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Ουτοέγια, ένα νησί νότια του Όσλο.

Υπάρχουν πολλοί νεκροί από την επίθεση ενόπλου στο ετήσιο συνέδριο της Νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, μεταδίδει το εγχώριο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο μέχρι και για 30 νεκρούς.
Η εφημερίδα Varden, αναφέρει οτι τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν. “Από αυτά που είδα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι χτυπήθηκαν και σκοτώθηκαν”, δήλωσε ένας από τους νεολαίους της κατασκήνωσης, ο Αντριαν Πράκον, στην εφημερίδα. Η νορβηγική αστυνομία δεν έδωσε επίσημο απολογισμό του μακελειού.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή, τα συλλυπητήριά του στη Νορβηγία, που επλήγη από φονικές επιθέσεις, καλώντας συγχρόνως τη διεθνή κοινότητα σε «συνεργασία κατά της τρομοκρατίας»…

«Θέλω να εκφράσω τα προσωπικά συλλυπητήριά μου στους Νορβηγούς» δήλωσε ο πρόεδρος Ομπάμα από το Οβάλ Γραφείο, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κέι.

Αυτές οι επιθέσεις ήλθαν «να θυμίσουν σε όλη τη διεθνή κοινότητα το διακύβευμα, να εμποδίζονται τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά και την ανάγκη συνεργασίας στον τομέα των Πληροφοριών», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε τη φονική επίθεση μέσα στο Όσλο «πράξη αποκρουστική και απαράδεκτη», με επιστολή, που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μόλις πληροφορούμαι, με βαθιά συγκίνηση, τη φονική έκρηξη σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Όσλο, την καταδικάζω με το μεγαλύτερο σθένος, την κρίνω αποκρουστική και απαράδεκτη», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Τέλος στο Φόρειν Οφις ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ουΐλιαμ Χέιγκ εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του τα συλλυπητήριά του «σε όσους έχασαν συγγενείς, ή τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση η οποία έγινε στο Όσλο».

«Η Βρετανία καταδικάζει όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, συμπαραστέκεται στη Νορβηγία και τους συμμάχους μας απέναντι σε παρόμοιες ωμότητες». «Δεσμευόμαστε χωρίς ανάπαυλα να εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία με όλες τις μορφές της», επισήμανε ο κ. Χέιγκ.

πηγες: enimerwsi & ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ

Rate This
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: