Powered By Blogger

Σελίδες

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ ΜΕ...ΚΑΡΥΟ...ΦΥΛΛΙΑ !!!

Κάνοντας λόγο για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος υπερασπίζεται με ανοιχτή επιστολή του, που κοινοποίησε την Τετάρτη μέσω της ιστοσελίδας του, την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, τελευταίο κατάδικο της απριλιανής δικτατορίας που...... βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές.Ο μητροπολίτης δηλώνοντας σε υστερόγραφο ότι «εξ ανάγκης ξαναπήρα στα χέρια μου πρός στιγμήν το καρυοφύλλι, επανέρχομαι σύντομα στο πετραχείλι», επιπλέον επισυνάπτει στο κείμενό
τ
ου την ε
πιστολή που απηύθυνε στον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτή, ο οποίος είχε επικρίνει την στάση του. Σε αυτήν ζητά όπως τονίζει «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει το σημερινό πολιτικό σύστημα «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα». Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος στην επιστολή-απάντηση που έστειλε στον κ. Πεταλωτή και την οποία ανήρτησε στο Διαδίκτυο περίπου
ζητάει τα... ρέστα από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η αρχική του επιστολή και χαρακτηρίζει χούντα την κυβέρνηση: «...Εδώσατε στη δημοσιότητα ένα υπηρεσιακό έγγραφό μου, χωρίς να με ενημερώσετε, μόνο και μόνο για να με εκθέσετε. Και δεύτερον, διότι το εσχολιάσατε με περισσήν κακότητα. Αυτήν την "χούντα", της ιδικής σας εκδόσεως, την απεχθάνομαι! (...). Ν

αι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!».
Ο μητροπολίτης χαρακτηρίζει και πάλι τον Ντερτιλή πολιτικό κρατούμενο. Στην αρχή του κειμένου του λέει: «Μια αίτηση αδείας προς το υπ. Δικαιοσύνης για μια επίσκεψη ανθρωπιάς στον πολιτικό κρατούμενο Στρατηγό κ. Νικ. Ντερτιλή ήταν αρκετή για να αναδειχθή η υποκρισία του κοινωνικού συστήματος της εποχής μας».





http://patrinaki.blogspot.com/

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΕΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΤΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΕΡΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΦΥΛΑΚΗ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.
Ανώνυμος είπε...

Α Ξ Ι Ο Σ !
Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός κρατούμενος Στρατηγός κ. Νικ. Ντερτιλή, έχει σχέση με Κοσκωτά, Χρηματιστήριο, Ζήμενς, υποβρύχια, ΄΄τυφλά΄΄ πολεμικά αεροπλάνα, ΄΄επιχορηγήσεις΄΄ σε συνδικαληστές, τον έχει σε κάποιο πόρισμα ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κλπ.; Έφαγε κάτι μαζί με τον Πάγκαλο; Συμφώνησε το διαμελισμό της Ελλάδας όπως το ΚΚΕ και είναι σήμερα στη Βουλή; Πες μας Πεταλωμένε;
Ανώνυμος είπε...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕ*******ΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΑΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΓΙΝΕΙ ΄΄ΗΡΩΑΣ΄΄, ΟΠΩΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ.
Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝ ΠΟΥΛΑΓΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΡΕΣΒΥΣ ΣΤΟΝ ΟΟΣΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΠΛΕ.
Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ.
Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον 4,55
Ανώνυμος είπε...

Η εκλησία οταν χρειάστηκε έπιασε τα πιστόλια κύριξε και οδήγησε την επανάσταση.

Οι σημερινοί κληρικοί δείχνουν ακριβώς το ίδιο φρόνημα. (ίσως όχι όλλοι αλλά ακόμα και ένας αρκεί)
Ανώνυμος είπε...

Πεταλωτη οτι και να πεις ατοιχισες . Ειστε οτι χηρωτερο ζει η Ελλαδα. Το 1940 ειναι τιποτα μπρωστα σας γιατι τους Γερμανους τους πολεμισαμε εσεις μας ξεπουλατε χωρις αντισταση. Εαν αυτο δεν ειναι δηκτακτορια τοτε τη ειναι .Οσο για εσας ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ την ευλογια σας.
Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ένας Πάπας που τιμάει τα ράσα του
ΜΠΡΑΒΟ σεβασμιοτατε
Πεταλωτη ααααχχχχχχχχχχχ κακομοιρι μου
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙΣ
ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ Π[ΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ
ΑΛΛΑ Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ
ΚΑΙ ΕΙΠΕ "ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΣΗΜΑΔΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ"...!!!!!
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΘΙΚΙ....
ΚΟΦΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΑΥΤ0 ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ...
ΕΝΑ ΠΡΟΒΕΤΟ είπε...

ΠΕΤΑΛΩΤΗ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΗΣΥΧΟ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ.
...ΑΟΡΑΤΟΣ...
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ
Ε Ν Α Σ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ?
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ?
ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΡΙΟΛΗ....
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 647
ΟΥΣΤ ΡΕ ΑΡΧΙΛΕΡΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΡΕ ΧΟΥΝΤΟΣΚΟΥΛΗΚΟ;
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΒΡΩΜΟΧΟΥΝΤΟΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΙΟΛΟΠ.Ο.Υ.Σ.Τ.Α.Σ ΓΑ.Μ.Ω ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΠΑΛΙΟΚΟΠΡΙΤΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΨΟΦΙΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΟΠ.Ο.Υ.Σ.Τ.Α.Σ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΟΥΛΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΣΕΧΑΛΑΣΕ ΟΠΑΠΑΣ,ΣΚΟΥΛΗΚΟΠ.Ο.Υ.Σ.Τ.Α
Ανώνυμος είπε...

Ο "ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙ
Ο ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ.......
ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ....
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πεταλωτή, καλό θα ήταν να επισκευθείς ΚΑΙ ΕΣΥ τις φυλακές για να δείς που θα περάσεις την υπόλοιπή σου ζωή μόλις αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα.
Και αυτό ΕΑΝ είσαι τυχερός και το Λαικό Δικαστήριο δεν σε στείλει στο ΓΟΥΔΙ μαζί με τον προιστάμενό σου, τον ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟ Αμερικανό πολίτη, τον ΠΡΟΔΟΤΗ Γιώργο Α. Παπανδρέου ή Τζέφρυ Μινέικο - Παπανδρέου ή όπως αλλιώς λέγεται ...
Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε στο έτος 2011 μ. Χ. Όλη η Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος των επιταγών του ΔΝΤ. Όλη;… Όχι βέβαια! Υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων, των οποίων οι μισθοί έχουν εξαιρεθεί από τις μειώσεις και περικοπές που επιβλήθηκαν το 2010 και το 2011 στους μισθούς όσων πληρώνονται από το Δημόσιο. Πρόκειται ασφαλώς για τους ιερατικούς λειτουργούς. Ούτε στο Μνημόνιο ούτε στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπονται περικοπές στους μισθούς της άνωθεν κατηγορίας δημοσίων λειτουργών. Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος για να δικαιολογήσει την εξαίρεση των ιερέων από τις περικοπές που επιτάσσει το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ότι το ζήτημα είναι «ηθικό»! Οπότε μένουν άθικτα τα 218.654.000 ευρώ που προβλέπει για το 2011 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη μισθοδοσία ιερέων και αρχιερέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 212.000.000 ευρώ δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας ως «επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό της ληψοδοσίας του δημοσίου ταμείου Κεφάλαιο προς πληρωμή μισθού εφημεριακού κλήρου για κάλυψη του ελλείμματός του» σύμφωνα με τον αναγκαστικό νόμο 536 του 1945 που υπογράφηκε επί βασιλέα Γεωργίου του Β΄! Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ήταν 4.608.560 το 2008, 6.100.000 το 2009, 6.200.000 το 2010 και 6.654.000 το 2011.Επομένως, οι μισθοί όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά αυξάνονται συνεχώς!

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτώνται οι αρμόδιοι κ. Υπουργοί:

Για ποιο λόγο έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών από τις περικοπές μισθών του Δημοσίου που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο;
Νίκος Χαρονυκτάκης είπε...

Ολα γινοντε διοτι οι Νεοταξητες καταλλαβαν οτι το Πατριωτικο φρονημα των Ελληνων φουντωνει και το εστρεψαν στην ακροδεξια.Ετσι ωστε οι πλειοψηφια των αγνων Ελληνων Πατριωτων να μην μπορουν να ταυτιστουν με τους φιλοχουντικους,εξ αιτιας των δημοκρατικων φρονηματων τους.
Αλλο ενα παιχνιδι κοινωνικης μηχανικης για να απογοητευθουν οι Ελληνες Πατριωτες Δημοκρατες.
Ο Ντερτιλης κατελησε το αρθρο του Συνταγματος περι Λαικης Κυριαρχιας και συμ*******ιχε σε φονους φοιτητων.Αρα καλως ειναι στην φυλακη.Η λυση ειναι η Αμεση Δημοκρατια που ειναι στο προγραμμα του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ κατα τα προτυπα του Πατριωτικου Κινηματος Αργεντινης WWW PAMET.GR
Ανώνυμος είπε...

Αμβρόσιος: «Γροθιά στον Πεταλωτή»
(o tempora o mores)
____________________________________________
Με μια ασυνήθιστη σε απαξίωση για το πολιτικό σύστημα επιστολή επανέρχεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και επιτίθεται προσωπικά κατά του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Γιώργου Πεταλωτή. Και αυτό το κάνει, υπερασπιζόμενος τον θαυμασμό του στον φυλακισμένο δικτάτορα Ντερτιλή, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από τον οδηγό του για την εν ψυχρώ δολοφονία του εικοσάχρονου φοιτητή Μιχάλη Μυρογιάννη.

Ο Αμβρόσιος χρησιμοποιώντας για μια ακόμη φορά της ιερατική του ιδιότητα προκαλεί με τις φιλοχουντικές του απόψεις, οι οποίες στρέφονται ενάντια στους χιλιάδες Έλληνες βασανισθέντες από το δικτατορικό καθεστώς.

Μιλώντας για τον κ. Πεταλωτή αναφέρει πως «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου!». Την αντίδρασή του μάλιστα αυτή την εξηγεί λέγοντας πως έχει ως στόχο «να δώσω μια γροθιά στο κατεστημένο, δηλ. στους φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας και στο νοθευμένο Δημοκρατικό πολίτευμα των ημερών μας».

Δεν ξεχνάει φυσικά να υπενθυμίσει πως ότι κάνει, το κάνει για «να εφαρμόζω πιστά τις εντολές του Κυρίου μας και συμπληρώνει πως αυτό «δεν το διαπραγματεύομαι με κανέναν!»

Καλεί έμμεσα δε με επικίνδυνο τρόπο για «Γροθιά στην υποκρισία! Γροθιά και στον κ. Πεταλωτή!»

Σε επιστολή που στέλνει, δε, στον ίδιο τον υφυπουργό γράφει πως «ναι, την σημερινή πολιτική κατάσταση, η οποία κυβερνά απολυταρχικά, έχει όμως κοινοβουλευτικό μανδύα, δεν την αποθαυμάζω!».
Πρώτο Θέμα
-----------------------------------------------
O Πεταλωτής όταν επισκευτεί ξανά τον Κορυδαλλό να μην ξεχάσει να πάει στον Κουφοντίνα να πάρει συμβουλές όπως τις προάλλες…….
Ο ”δικτάτορας” Ντερτιλής(πόσο αμορφωσιά θέε μου) δεν ζήτησε ΠΟΤΕ χάρη, ούτε βγήκε με το που συμπληρώθηκαν τα 3/5 της ποινής ,ούτε φυσικά έχει στο κελί του τις ανέσεις που έχουν οι επαναστάτες της 17Ν.
Επίσης αμφιβάλλω αν επι χούντας τα ΜΑΤ θα χτυπούσαν παππούδες, γυναίκες και παιδιά
όπως έγινε απο τη χούντα των πασοκοτσολιάδων στις 29 ιουνίου.
------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: