Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Τι σημαίνει το "κούρεμα" για τους πολίτες

Με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους να είναι πλέον προ των πυλών και να ενδέχεται να ξεπεράσει και το 50%, άπαντες αναρωτιούνται τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τις καταθέσεις τους, την καθημερινότητα τους, τα έξοδα του νοικοκυριού, την αξία των ακινήτων τους αλλά και τα δάνεια.

Διαβάστε τι σημαίνει πρακτικά το....
«κούρεμα» για τον απλό πολίτη:
Καταθέσεις

Οι τράπεζες θα δεχθούν μεγάλη πίεση στη ρευστότητά τους, καθώς θα υποστούν σημαντικές ζημιές, εξαιτίας των ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή τους. Για τη στήριξή τους θα δοθούν κεφάλαια από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της ευρωζώνης (EFSF). Θεωρητικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όπως τουλάχιστον διαβεβαιώνουν όσοι γνωρίζουν. Πρόβλημα θα υπάρξει εάν για «ψυχολογικούς» κυρίως λόγους σπεύσουν οι καταθέτες να αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους από την τράπεζα, αν και δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν μέτρα για τη «μη επιλεκτική χρεοκοπία», όπως το πλαφόν στα όρια αναλήψεων, έστω και για λίγες ημέρες. Πρόκειται για ακραίο οπωσδήποτε σενάριο, αλλά υπαρκτό.

Δάνεια

Η πίεση ρευστότητας στις τράπεζες ίσως οδηγήσει στη διακοπή κάθε πίστωσης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Εάν το EFSFανταποκριθεί άμεσα στο καθήκον του να χορηγήσει ρευστότητα, το πρόβλημα θα είναι ασήμαντο ή μικρής διάρκειας. Εάν διαρκέσει, δεν αποκλείεται να διακοπούν και οι «ανοιχτές» γραμμές πίστωσης, όπως π.χ. οι αναλήψεις χρημάτων μέσω των πιστωτικών καρτών, που είτε θα κοπούν εντελώς είτε θα τεθεί σε αυτές μικρό όριο. Αρκετές τράπεζες ενδέχεται να διακόψουν επίσης τη δυνατότητα αγοράς καταναλωτικών ειδών με πιστωτικές κάρτες, όπως ήδη έχουν κάνει ακόμη και για καθυστερήσεις δύο ημερών στην καταβολή της δόσης. Στην περίπτωση αυτή η κάρτα σας θα χρησιμεύει μόνο για να πληρώνετε την ελάχιστη δόση στο ATM αλλά δεν θα μπορείτε να κάνετε αγορές! Δυστυχώς, ενώ οι τράπεζες θα σταματήσουν να χορηγούν εντελώς πιστώσεις για κάποιο διάστημα, θα συνεχίσουν να ζητάνε την αποπληρωμή των δανείων που ήδη έχουν δώσει. Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει συντονισμένη κίνηση ρύθμισης των δανείων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ή με καταβολή μόνο των τόκων για ένα διάστημα, ώστε να μην καταρρεύσει από την αδυναμία πληρωμών όλο το σύστημα.

Μισθοί και συντάξεις.

Στον ιδιωτικό τομέα, εάν δεν υπάρξουν άλλες απρόβλεπτες καταστάσεις, δεν αναμένεται να υπάρξει άμεσα πρόβλημα ή θα αφορά αυτό μικρές κυρίως εταιρείες που στηρίζουν τη ρευστότητά τους στην τραπεζική χρηματοδότηση. Σε δεύτερο χρόνο όμως η εσωτερική υποτίμηση κατά 50% ενδέχεται να οδηγήσει σε μειώσεις μισθών και ομαδικές απολύσεις. Στο Δημόσιο τομέα, πέρα από τα μέτρα που είναι ήδη γνωστά, ίσως τεθούν επί τάπητος και άλλα. Εάν επίσης προηγηθεί μερική στάση πληρωμών πριν από το «κούρεμα», ίσως υπάρξει καθυστέρηση λίγων εβδομάδων στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Το μεγάλο πρόβλημα όμως στις συντάξεις θα έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων σε βάθος χρόνου, καθώς θα υποστούν μεγάλες ζημιές από τα «κουρεμένα ομόλογα» και θα χρειασθούν ανακεφαλαίωση για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Καταναλωτικά αγαθά – Super Market

Από την στιγμή που δεν υπάρχει «κανονική» χρεοκοπία και η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, δεν θα υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού από εισαγόμενα είδη. Οι τιμές των αγαθών αναμένεται να πέσουν, προσαρμοζόμενες και αυτές στη μείωση του βιοτικού επιπέδου, σε μια από τις ελάχιστες θετικές συνέπειες.

Ακίνητα

Όπως και με τα καταναλωτικά αγαθά, οι τιμές των ακινήτων θα προσαρμοσθούν προς τα κάτω, σε εφαρμογή του νόμου προσφοράς και ζήτησης. Όσοι αγόρασαν σπίτι με δάνειο όμως θα δουν να μεγαλώνει το ποσοστό του εισοδήματος που πρέπει να διαθέτουν για το στεγαστικό τους δάνειο, την ίδια στιγμή που η αξία του ακινήτου τους θα ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή και θα πέφτει σημαντικά.


OXI ALLO KAPBOYNO

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ
Ανώνυμος είπε...

η Ε.Ε προσέλαβε 150.000 κουρείς τους οποίους
θα απασχολήσει για 10 μέρες σε κλειστά στάδια
των μεγάλων ελλην πόλεων για κούρεμα όλων των
ελλήνων.
Πρώτοι θα προσέλθουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι
του πασοκ,,
ακολούθως του κκ
ακολούθως της ν.δ.
κλπ κλπ
όσοι διαμαρτυρηθούν θα ξυρισθούν με τη ψιλή
Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΨΕΥΤΗ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΑΣΧΕΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΩ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΙΣΟΥΝ ΨΕΥΤΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΟΤΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣYΜΒΕΙ ΓΙΑTI ΔΕΝ ΣΙΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΠΕΣΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΙΣAI ΨΕΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΙΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΑΡΑ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ κ ΑΞΙΟΤΙΜΕ
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΕΛΑΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΩΣΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΥΨΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΕΔΡΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΥΣΧΙΕΙ
Ανώνυμος είπε...

Πολύ χαλαρά μας τα λές,,,, Μακάρι να είναι έτσι γιατί εγώ τα ακούω πιο άγρια τα πράγματα !!!!!
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 12¨39 . ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΣΟΚ ΕΙΣΑΙ
Ανώνυμος είπε...

Και ποιος θα δεχθει ολα αυτα χωρις πολεμο..η ελλαδα απο αυριο δεν θα βρισκεται ουτε σε κατασταση κουρεματος ουτε σε κατασταση κατοχης ...θα βρισκεται σε εμπολεμη κατασταση ..δεν ακουμε αλλα παραμυθια ετοιμαζομαστε να πεσουμε στη μαχη παρα να πεθανουμε πεινασμενοι.
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΕΡΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ?ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΙΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΥΠΤΕΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΥΤΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΑΝΙΟΛΥΠΤΕΣ?Η ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΡΙΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΦΑΝΕ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΕΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΤΟΧΩΝ ΤΑ 180 ΔΙΣ ΞΥΠΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΠΕΣΤΑ ΟΛΑ Η ΜΗΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ
Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ..ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ !!!!!!
Ανώνυμος είπε...

Αρθογράφε αει στο διάο........
ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ Κ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ είπε...

Ανώνυμος είπε..
NEOS MAKRYGIANHS είπε...

ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΒΓΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ Π.Χ ΘΕΛΕΙΣ ΨΗΓΕΙΟ ΣΙΕΜΕΝΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ 500.000 ΧΙΛΑΔΕΣ ΔΡΧ ΘΕΛΩ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ 490.000 ΓΙΑ ΔΑΣΜΟ .ΠΑΡΕ ΠΙΤΣΟΣ ΜΕ 10.000 ΔΡΧ ΘΕΛΕΙΣ ΝΤΟΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΕΛΩ 13 ΕΥΡΩ ΔΑΣΜΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ 2 ΕΥΡΩ .ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ TO ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 24.10.2011 Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΙΝΙΚΟΛΑΟΥ..ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ .ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΙ ΕΝΑ ΚΤΗΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΕΥΤΗ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ,ΠΟΣΟ ΣΥΜΦΩΝΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΧ 100.000 ΕΥΡΩ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ 2.000.0000 ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΑΙΡΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΧΕΙΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΗΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΙΚΩΦΑΝΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ 4.10 2011
ΚΑΙ ΤΩΡΑ 23.1ο.2011 ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.. ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΑΝΙΟΛΙΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΑΝΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΑΘΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΣΙΝΕΝΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΕΓΕΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΡΟΤΟΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΞΙΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ .ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΕΙ .ΟΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ
ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΕΡΟΤΕΡΑ
Ο ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ είπε...

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΤΟΚΟΓΛΙΦΟΙ,ΛΑΜΟΓΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΤΗΣ ΝΔ,ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ ΟΣΟ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ
Ανώνυμος είπε...

MAS PTWXEUSANE...
Ανώνυμος είπε...

Τι να πώ!!Εχω μείναι άναυδος απο την ορθογραφία σας!!
Ανώνυμος είπε...

Ρε 2 και 48 να σου πω ο ίδιος πανίβλακας που σχολίασε το αρθρο της φορολόγησης της εκκλησίας στις 2και 49 είσαι? Δεν εξηγείται αλλιώς τόση μαζεμένη βλακεία...Από όλα αυτά που διάβασες στην ορθογραφία στάθηκες ελεινέ? Ο άνθρωπος μια χαρά τα λέει...Η μόνη λύση είναι η εξοδος απο το καταραμένο το ευρώ που συστηματικά προπαγανδίζεται απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία τρομοκρατούν..Και επί της ουσίας τα αντίθετα αποτελέσματα θα έχει απο αυτά που λένε τα γνωστά Μεσα μαζικής παραπληροφόρησης...Ο άνθρωπος τουλάχιστον δεν φαμφαρολογεί προτείνει λύσεις ελεινέ..προβοκάτορα...Από κάτι τύπους σαν και σένα δεν γίνεται η επανάσταση..από ρηχούς και ανεγκέφαλους..
Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ , ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ; ΣΤΑ ΥΨΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ , ΑΣΕ ΠΟΥ Θ΄ΆΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ . ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: