Powered By Blogger

Σελίδες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Γιατί δεν ήταν ποτέ έξυπνος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Οκτωβρίου 5, 2011
Γράφει ο ΓΓ

Στην ζωή έξυπνος είναι αυτός που είναι σε θέση να εκμεταλλευτή μια κατάσταση μια συγκυρία, καλή η κακή, έγκαιρα, για να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα για τον σκοπό τον οποίο υπηρετεί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχοντας τόσα χρόνια βουλευτής αλλά και υπουργός, θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει πολύ καλά .
Δυστυχώς όμως για την Ελλάδα, αλλά και για αυτόν, ο σημερινός πρωθυπουργός μπορεί να διαθέτει μεγάλη πείρα, μπορεί να είναι γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, μπορεί να είναι χιλιοταξιδεμένος,  όμως του λείπει η διαίσθηση η εξυπνάδα, του λείπει αυτό το στιγμιαίο φως που πρέπει να έχει ο κάθε ηγέτης και που του επιτρέπει να διαγιγνώσκει έγκαιρα καταστάσεις και στρατηγικές.
Ο Κώστας Καραμανλής με την αποτυχία του να επανεκλέγει στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, προσέφερε μεγάλες ευκαιρίες στον τόπο να ξεφύγει από την κατάρα των προεκλογικών υποσχέσεων, αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου να γίνει  ένας αξιόπιστος πρωθυπουργός, με συνέπεια λόγων και πράξεων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έπρεπε και λόγο της μακροχρόνιας υπουργικής του θέσης να αντιληφτεί ότι το σύνθημα του Καραμανλή, λεφτά δεν υπάρχουν, θα άνοιγε σε αυτόν την πόρτα για την εφαρμογή μιας σύγχρονης πολιτικής, μοντέρνας  ρεαλιστικής, χρήσιμης εν τέλη για τον τόπο, απαλλαγμένη από την ψευτιά και τις παλαιοκομματικές υποσχέσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αν κάτι έπρεπε να είχε διδαχτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική, αυτό θα έπρεπε να είναι η αξία της αξιοπιστίας, η ταύτιση λόγων και πράξεων. 
 Έπρεπε μετά από 30 χρόνια στην πολιτική να ήξερε αυτό που ήξερε ο Αριστοτέλης, ο οποίος όταν κάποιος τον ρώτησε :  Τι πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει κάποιος που λέει συνεχώς ψέματα, ο Αριστοτέλης του απάντησε:  Αυτό που κερδίζει είναι ότι αν κάποτε λέει αλήθεια, δεν θα τον πιστεύει κανείς.
Ασφαλώς αυτό που ήξερε ο Αριστοτέλης πριν 2500 χρόνια, θα έπρεπε να το ξέρει το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, όμως η περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου είναι πολύ διαφορετική, σε χειρότερο  βεβαίως βαθμό, γιατί σε αυτόν το λεφτά δεν υπάρχουν του Κώστα Καραμανλή, ήταν σαν να του προσφέρεται η δύναμη της αξιοπιστίας και της αλήθειας στο πιάτο.
Αυτός όμως συμπεριφέρθηκε σε αυτήν την αλήθεια σαν ένας πολιτικός βγαλμένος από τα κάτεργα του Σταλινισμού, της προπαγάνδας του Φιντέλ Κάστρο , και του καθεστώτος της βόρειας Κορέας, νομίζοντας ότι λόγο του ότι κατάφερε ο πατέρας του να παραπλανά τον λαό, θα τα κατάφερνε και ο ίδιος.
Έτσι αντί να βγει την επόμενη μέρα των εκλογών και να πει στους δικούς του ψηφοφόρους, αυτό που ήξεραν οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, ότι δηλαδή η οικονομία βρίσκεται σε τέλμα, αυτός συνέχισε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούσε ο Καντάφι να πείσει τους αυλοκόλακες του ότι θα κερδίσει το πόλεμο με το ΝΑΤΟ.
Η μετεκλογική αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου να πει την αλήθεια στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε την Ελλάδα στην χειρότερη οικονομική κρίση μεταπολεμικά. Ναι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, όμως αυτά επιδεινωθήκαν σε υπερβολικό βαθμό λόγο της καθυστέρησης του πρωθυπουργού να πάρει μέτρα.
Μην ξεχνούμε ποτέ ότι τα Σπρεντς παρέμεναν κάτω από τις 200 μονάδες για περισσότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές, γεγονός που δείχνει ότι οι αγορές μπορούσαν να δανείσουν την Ελλάδα.
Αυτό που έκανε τις αγορές να άρουν την εμπιστοσύνη τους, ήταν η μετεκλογική αδυναμία του πρωθυπουργού να πείσει τους δικούς του ψηφοφόρους ότι δεν θα φάνε με χρυσά κουτάλια, όπως γινόταν μέχρι τότε.
 Δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι το ΠΑΣΟΚ βρήκε τρόπο να διορίσει στο δημόσιο τα δικά του παιδιά, ακόμη και μέσα σε αυτήν την οικονομική κρίση.
Σήμερα δύο χρόνια μετά έρχεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί να μας πείσει, όχι ότι έχει σχέδιο για να βγούμε από την κρίση, αλλά για την αναγκαιότητα να παρθούν μέτρα. Μέτρα που αν είχαν παρθεί  μόνο το 30% αυτών που τώρα ανακοινώνονται, ένα μήνα μετά τις εκλογές, σήμερα δεν θα είχαν κλείσει τόσες χιλιάδες μαγαζιά, και ούτε θα είχαν μεταναστεύσει τόσες χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό.
Είναι ώρα να αντιληφτεί ο κύριος πρωθυπουργός ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι έξυπνος αυτός που πράττει αρεστά, αλλά αυτός που δρα έγκαιρα. 
Γιατί στην Πολιτική, όπως και στην Ζωή ο χρόνος προηγείται του χρήματος, για όποιον βέβαια αντιλαμβάνεται  την αξία του χρόνου σε σχέση με το χρήμα. 

27 Σχόλια to “Γιατί δεν ήταν ποτέ έξυπνος ο Γιώργος Παπανδρέου.”

  1. trellakias είπε

    Κάνεις όμως μια παραδοχή που δεν στέκει! Ο ζαβός δεν έχει ούτε ελληνική παιδεία, ούτε ελληνική ψυχή! Πιστεύει στην αμερικάνικη ταυτότητα του, και είναι δεδομένο πως η ματαιοδοξία του για να ακούσει την προσφώνηση: “Mr prime minister of Greece” ήταν αυτό που ήθελε να ακούσει αυτός και η ……μαμά του! Αν τώρα μαζί με την ικανοποίηση του άρρωστου ψυχισμού του βγάλει και μερικά δισ. ευρώ θα ήταν ιδανικό! Σιγά μην τον ενδιαφέρουν το πως επιβιώσουν οι ντόπιοι ιθαγενείς! Άσε που τους το φυλάει από τότε που τον κορόιδευαν ως “παιντί” “γιωργάκη”, και είχαν ως ίνδαλμα τον πατέρα του που φόρεσε ΄…….κέρατο στην mother του που δεν έχει ξαναφάει γυναίκα!
    • Ραββινος είπε

      ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ= ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ,ΜΠΡΑΒΟ !
      • Nικος είπε

        το αρθρο ειναι σωστο αλλα οχι για τον ΓΑΠ ολα τα γνωριζε δεν ειναι χαζος ..
        ο παπανδρεου ηρθε με εντεταλμενη υπηρεσια, οχι για να παει την Ελλαδα μπροστα
        αλλα να την εξαφανισει, και μεις σαν γαλοπουλες μαλακισμενες τον αφησαμε
        χωρις την παραμικρη ενοχληση να φερει σε περας το παγκοσμιο εθνοσωτηριο εργο
        του ειμαστε καλα και φρονημα παιδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • X.O είπε

      Και όχι μόνον αυτό. Δεν υπάρχει ΗΘΙΚΗ στην εν γένει πολιτεία του.
      Ηταν το ερώτημα για το οποίο ο Βουλγαράκης πετάχτηκε στον κάλαθο
      των αχρήστων. Είναι νόμιμο αλλά όμως είναι ηθικό;
  2. Αλιρτοδυσσεβής είπε

    Νομίζω ότι το κείμενο ερείδεται επί εσφαλμένης βάσεως. Δεν είναι θέμα εξυπνάδας, αλλά σκοπιμοτήτων. Οι αριθμοί και οι περιστάσεις δείχνουν ότι από το βράδυ της 04.10.2009 οδεύαμε εκεί όπου πορευόμαστε τώρα. Θυμηθείτε εν πρώτοις την περίφημη δήλωση Σαχινίδη: “Από την 05.10.2009 γνωρίζαμε ότι μόνη λύση είναι το ΔΝΤ” και εν συνεχεία τη δήλωση Στρο Καν ότι συνομιλούσε με τον ΓΑΠ από τον Νοέμβριο 2009 για τεχνική βοήθεια [έτσι αποκαλείται η προσφυγή στο ΔΝΤ], αλλά ο ΓΑΠ δεν ήθελε να το ανακοινώσει στον λαό. Για να στρώσει ο ΓΑΠ το έδαφος για το ΔΝΤ επινοήθηκαν τα περί Τιτανικού, Εντατικής, Αίματος, πόνου και δακρύων έκλεισαν το καρέ, ώστε να καταδειχθεί ότι ο Καραμανλής κατέστρεψε τη χώρα, την οποία μόνο το ΔΝΤ θα μπορούσε να σώσει, αφού η ΕΕ δεν πήρε το πιστόλι που είχε βάλει ο ΓΑΠ στο τραπέζι και το έβαλε στο κόλον μας, και να κατατρομοκρατηθούν οι “αγορές”, ώστε να μη μας δανείζει κανείς εκτός από το ΔΝΤ.
  3. ΒΡΑΧΟΣ είπε

    Αθώος ο κατηγορούμενος, λόγω βλακείας;
    Πολύ βολικό…
    Μην κάνετε το λάθος να υποτιμάτε τον ΓΑΠ, αγαπητέ αρθρογράφε, γιατί έτσι υποτιμάτε τον εαυτό σας και εμάς…
    Δεν ηταν βλάκας, δεν είναι βλάκας.Είναι προσκυνημένος δούλος, πειθήνιο όργανο εχθρών της Πατρίδας, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το μίσος του για τον Τόπο και για τους Έλληνες και του έχουν αναθέσει συγκεκριμένη αποστολή.Μόνο που εδώ δεν τα΄χουν υπολογίσει καλά τα πράγματα…Λάθος συνεχές και επαναλαμβανόμενο, χρόοονια τώρα…
    Οι απαντήσεις θα παραμείνουν οι ίδιες, όπως αιώνες τώρα…Υποσημέιωση στα βιβλία μας…και είναι και πολλά…τα φουκαριάρικα…Κάποια στιγμή θα παρακαλούν πάλι για έλεος…Φουκαράδες…
    • Χρηστος εκπαιδευτικος είπε

      Συμφωνω μαζι σου φιλε μου.Ο κοσμος νομιζει οτι ο ΓΑΠας ειναι ανοητος,αλλα αυτο ηταν που ηθελαν να πιστεψουμε…Μια χαρα εξυπνος ειναι και μια χαρα κανει τη δουλεια για την οποια τον ανεβασαν στην εξουσια:την καταστροφη της Ελλαδας.Ειναι ενας συνειδητα προδοτης της πατριδας,υποχειριο της παγκοσμιοποιησης.Μη σας ξεγελανε αλλο τα λογια του και η δηθεν στενοχωρημενη φατσα του.
      Ας υποθεσουμε οτι ειναι βλακας.Φανταστειτε πως θα επρεπε να χαρακτηρισουμε τους 1.500.000 ελληνες που τον ψηφισαν…Πανηλιθιους?Εφταμάλακες?(οχι οτι δεν ειναι…)
      Ελπιζω οσφυοκαμπτη και αρχιπροδοταρε ΓΑΠ να εισαι ο τελευταιος πρωθυπουργος της μεταπολιτευσης,μια και ονειρο μου ειναι να δω τους περισσοτερους απο τους πολιτικους στην κρεμαλα(οχι ολους,υπαρχουν και εντιμοι ανθρωποι)για τα δεινα που επεφεραν σ αυτον τον ιερο τοπο.
      • ΚΑΝΑΠΕΣ είπε

        Ετσι ειναι. Δεν εγιναν ολα λογο βλακειας ή ανοησιας αλλα λογο σχεδιασμου εκ των προτερων . ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ .
        Ολα αυτα που εγιναν πριν μπουμε στο ΔΝΤ ηταν για τον κοσμακη . Δηλαδη να τρομοκρατηθει και να πει ρε για δες πως τα καναν ΟΛΟΙ ετσι. Ολα αυτα βεβαια με την συνδρομη ξενων συμβουλων που του λενε τι να κανει και πως να το κανει. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΡΠΗ που δηθεν εβγαλε ΨΕΥΤΙΚΗ ΗΤΑΝ…..!!!! Ξυπνατε….!!!
        Πιστευω οτι μεχρι και τους ευρωπαιουν τρελανε εκεινη την εποχη με το να υβριζει την ιδια την χωρα του οτι σας κλεβουμε. Και οχι μονο αυτο αλλα για να φερει το ΔΝΤ στην ευρωπη (στην ελλαδα) το εφερε αρον αρον μια μερα πριν την συνεδριαση του ECOFIN που θα συνεδριαζε για να βρει ευρωπαικη λυση για την προδοτικη σταση του ΓΑΠ.
        Πιστεψτε το οτι οι ευρωπαιοι θα χαρουν πιο πολλυ αν καταφερουμε να τον στειλουμε απο εκει που ηρθε….!!!
      • ΒΡΑΧΟΣ είπε

        Οι εβρωπεή είναι ανίδεα, ασπόνδυλα μαλάκια και άργησαν πολύ να τον πάρουν χαμπάρι…Πιθανότατα θα το πληρώσουν ακριβότερα από ότι εμείς, Καναπέ.
        Χρήστο, δεν είναι καθόλου ανόητος.Οι Παστόκοι είναι, αλλά τι να κάνουμε, πρέπει και αυτούς να τους προστατεύσουμε γιατί πολλοί είναι απλώς ανόητοι…
        Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε στο πυρ το εξώτερον, αδέρφια ακόμα και αν είναι τελείως ηλίθιοι…Πφ….
    • ΝΕΜΕΣΙΣ είπε

      ετσι ακριβως.
  4. ΚΕΡΑΥΝΕΙΟΣ είπε

    Καλο αρθρο, θα ηταν καλυτερο αν ειχε λιγοτερα ορθρογραφικα λαθη.
  5. ΝΕΜΕΣΙΣ είπε

    Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Κατοχής
    Mon, 03/10/2011 – 16:54 — Mediasoup
    Της Σεμίνας Διγενή
    Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.
    Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…
    Να σας πω…
    Τώρα που τα ξαναγράφω αυτά, σκέφτομαι πως μάλλον δεν έχετε γνώση της αρχαίας Ιστορίας. Μάλλον διαθέτετε επιλεκτική ιστορική μνήμη κι ίσως ο αγαπημένος σας συγγραφέας να ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ κι όλες εκείνες οι συναρπαστικές μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού… ίσως κρυβόσασταν πολύ καλά πίσω από τα παντελόνια του πατέρας σας, όταν αγανακτούσε με την κρυφή πλευρά του ιδιότυπου αυτισμού σας…
    Για να επιστρέψω όμως στο θέμα μας.
    Ο δίκαιος αρχαίος νομοθέτης λοιπόν, προτού κληθεί να νομοθετήσει ΔΙΚΑΙΑ ήταν ένας ποιητής «γνωμικών» ελεγειών (δηλαδή έγραφε πολιτική φιλοσοφική ποίηση – συμβούλευε τους Αθηναίους δηλαδή πως να πολιτεύονται (να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες δηλαδή).
    Γιατί σας τα γράφω όλα αυτά;
    Εδώ και δυο χρόνια, ένα ολόκληρο εκκεντρικά αμοιβόμενο πολιτικό lobby 300 Ελλήνων, έχει εκχωρήσει όλες τις νομοθετικές εξουσίες και έχει υποθηκεύσει όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων σε μια ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών τους οποίους δεν είχατε την αμερικάνικη καλοσύνη που σας χαρακτηρίζει να μας τους συστήσετε διαδικτυακά… Ένα βιογραφικό τους. Ένα ποίημα τους, κάτι τι… Ποιοί είναι όλοι αυτοί; Από που έρχονται; Γιατί να μην ξέρουμε σε ποιόν χρωστάμε, ποιόν πληρώνουμε και για πόσο θα τον πληρώνουμε…
    Ξέρω, εσείς εδώ και 18 μήνες έχετε βάλει τον αυτόματο, περιφέρετε το σαρκίο του εαυτού σας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παίρνοντας πόζες σε χειραψίες φιλίας με ομοτίτλους σας.
    ..
    Ο αρχαίος ποιητής νομοθέτης Σόλων, (μια καλή ΤΡΟΙΚΑ σας να λέμε δηλαδή) για να επιστρέψω στο θέμα μας, για να αποφύγει μεταβολές της νομοθεσίας του και για να μην αναμειχθεί στην εφαρμογή της, αυτοεξορίστηκε για δέκα χρόνια.
    Πάνω σε αυτή τη νομοθεσία οικοδομήθηκε η αθηναϊκή δημοκρατία, αυτή την Ελλάδα θαυμάζουν και εποφθαλμιούν οι “εταίροι” σας, για αυτή την Ελλάδα πολέμησε και καταδικάστηκε σε θάνατο ο Κολοκοτρώνης.
    Σας αρέσουν περισσότερο όμως οι ιστορίες με Ινδιάνους…ε;
    Σας αρέσουν γενικότερα ιστορίες καννιβαλισμού, ε;
    Σας αρέσει γενικότερα η βία…ε;
    Θαυμάζετε ας πούμε τα έργα της βίας… όπως ας πούμε τα έργα της κρατικής βίας, στην άδεια από ανθρώπους πλατεία Συντάγματος, στις άδειες βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων, στους διαδρόμους των νοσοκομείων του “5 ευρω ο,τι πάρετε”, όπου εκατοντάδες συμπολίτες μου διανυκτερεύουν στις εφημερίες των ψυχιατρικών τμημάτων με κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας…
    Αυτή η Ελλάδα σας αρέσει… το βλέπω στο βλέμμα σας… το ακούω στις ομιλίες που διαβάζετε… αντιγράφουν ολόκληρες παραγράφους από τη “Βίβλο” του Εθνικοσοσιαλισμού…για αυτό αγαπάτε και το μουστάκι σας… είναι το σήμα κατατεθέν…
    Ο αρχαίος ποιητής Σόλων μπορεί να σας είναι όμως γνωστός, από την περίφημη φράση που διατύπωσε όταν επισκέφθηκε τον ζάμπλουτο ηγεμόνα εξ Ανατολής, Κροίσο…
    “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.
    Γιώργο, δεν ξέρεις τι σας περιμένει… και τους 300!
    Υ.Γ. 15 Οκτωβρίου από τη Wall Street μέχρι την άλλη άκρη της γης, πολίτες του κόσμου μας καλούν να βγούμε στους δρόμους και να συνεχίσουμε τον αγώνα εναντίον του χρηματοπιστωτικού εκφοβισμού και της κρατικής βίας…
    Βάζω στοίχημα -κι εύχομαι- πως ο γιός σου, Γιώργο, δεν θα χτυπηθεί ποτέ από τους σιδερολοστούς οργάνων της φασιστικής Ελληνικής Αστυνομίας, ούτε θα χάσει κάποια από τις 5 ανθρώπινες αισθήσεις…
  6. ΝΕΜΕΣΙΣ είπε

    Wed, 28/09/2011
    Ο Ελληνικός λαός μπορεί πλέον .. επάξια να ονομαστεί ΖΟΜΠΙ.Βαρέθηκα να τριγυρνώ τα βράδια στη πλατεία… έχω και πρόβλημα δύσπνοιας.
    Είναι γελοίο χιλιάδες μπάτσοι να ψεκάζουν τριακόσιους Πολίτες… μόνο αυτοί ονομάζονται πολίτες..οι άλλοι είναι Ζόμπι.
    Είναι τραγέλαφος να διαδηλώνουν τα μπατσόνια με τη προστασία των ΜΑΤ εκεί στα λουλουδάδικα..και μόλις αποχωρήσουν, φοράνε τη στολή και χτυπούν τη Μάνα σου..το παιδί σου..
    Είναι κατάπτυστοι οι αμφιλεγόμενου ταλέντου ηθοποιοί..που συνειδητοποιώντας ότι από δω και στο εξής δεν θα βρεθεί ρόλος για αυτούς.. ούτε θεατής κανείς της ανυπαρξίας τους…να ψηφίζουν νόμους ταφόπλακα για το “ κοινό τους’…για να εξασφαλίσουν τη βουλευτική αποζημίωση!
    Είναι “ μικροί’ οι ταρίφες ..οι φορτηγατζήδες..κι όλοι όσοι πολεμούν για τα δικά τους στενά δικαιώματα…κι αγνοούν κάθε συγκέντρωση.. κάθε αγώνα..που μας αφορά όλους…. Αυτοί είναι ζόμπι καταβροχθήρες…. τρώνε και μας…τα υπόλοιπα ζόμπι…
    Τα ΖΟΜΠΙ ελέφαντες έχουν κατακλύσει τη Βουλή… Ένα κοινοβούλιο,που πλέον μόνο ντροπή μπορεί να γεννήσει σε όσους πίστεψαν σ’ αυτό. Εκκενώσεις ψηφοβόθρων!
    ΑΘΗΝΑ η πόλη των Ζόμπι. Οι φωνές σίγησαν, ο ελληνικός λαός σαν παιδί φοβισμένο.. στέκεται αμίλητος στη γωνιά. Το μαύρο θρίλερ..το κουκλοθέατρο του τρόμου συνεχίζεται,με διεθνείς διαστάσεις. Ο λογαριασμός χάθηκε.. κανείς δεν ξέρει ακριβώς πόσα χρειάζεται για να ζήσει.. πόσα διαθέτει για να ζήσει..
    Ένας κόσμος σιωπηλός τριγυρνά στους δρόμους, χωρίς χαμόγελο προσποιούμενος πως όλα κυλούν… Αθήνα.. πρωτεύουσα των Ζόμπι..
    Ακούω την Πατησίων που κλαίει…στο βάθος η Ακρόπολη ανάμεσα από καλώδια , καπνούς..και νέφη. Μαγαζιά κλειστά.. μαγαζιά άδεια… πρόσωπα ξένα.
    Οι επιστήμονες μετρήσανε ταχύτητες μεγαλύτερες από εκείνη του φωτός… έτσι το μέλλον μας πια ίσως το γνωρίσουμε πριν καν φωτιστεί.. κι εγώ που πίστευα πως όλα χωρούσαν μεσ’το φως..και βάδιζα σίγουρος στην εξέλιξη μου προς το θάνατο..το φως…το “ άκτιστο φως” Υπάρχει κάτι παραπέρα από την άκρη του τούνελ… κάτι που δε φαίνεται… κάτι που το έκρυβε το φως..!
    Τώρα πρέπει να γραφτούν από την αρχή οι σοφίες.. Η σκέψη ψάχνει τη νέα εξίσωση…τα σωματίδια τρέξαν και χωθήκαν στο μυαλό, διέλυσαν τη συλλογική μνήμη.. Έτσι γυμνοί,κι απελπισμένοι τριγυρνάμε στη πόλη..που μας πέταξε μια χρονοκάψουλα. Χωρίς αίμα να κυλάει… χωρίς θυμό.. χωρίς χαρά.. χωρίς όραμα!
    Ότι είναι να γίνει ας γίνει γρήγορα.. Οι φίλοι μας χάνονται,τα χρόνια μας χάνονται… κι εμείς ευαίσθητοι.. λαμβάνουμε μηνύματα.. ενώ τρέχουν οι ήμερες.. Εκείνοι που αναίσθητοι ζούνε στη προσωπική τους βόλεψη, χτίζουν καταφύγια.. Τείχη χτίζουν, εκτός της πόλης να περιορίσουν την άμυνα…την αντίσταση..την αλήθεια.
    Θα ξεβαλικέψω το φως..και όχημα πιο γρήγορα η σκέψη μου θα φτάσει στο τέλος..και μετά από αυτό. Σε ένα κόσμο που ολοι προσποιούνται πως ζουν..δυο πράγματα μπορείς να κάνεις.. Η να δεχτείς τον εξευτελισμό του ψευδούς ευ ζειν…ή τέθναναι χρη!
    Τα φώτα σβήνουν… σκοτάδι απλώνει Τα ζόμπι κινούνται.. μονότονα.. αργά..στο δρόμο διαλύονται.. σκορπισμένα μέλη.. εισβάλουν στα σούπερ μάρκετ. Τρίζουν τα σπίτια..οι πολυκατοικίες έτοιμες να πέσουν Στο μεγάλο φαγοπότι της γης..θα μείνω απέξω.
    Συντάκτης: Νίκος Σούλης
  7. ΝΕΜΕΣΙΣ είπε

    μια που τωρα το ειδα και δεν ξερω πού να το αναρτησω ,το βαζω εδω…περι ΚΚΕ και αγιοποιησης Ζαχαριαδη..
    http://www.mediasoup.gr/node/43239
  8. ΝΕΜΕΣΙΣ είπε

    Επτά θανάσιμα (;) συναισθήματα
    Μελαγχολία
    -Κύριε, έχετε ένα τσιγάρο;
    Η γυναίκα δίπλα μου, δεν έμοιαζε σε τίποτα με τους γνωστούς τρακαδόρους που κυκλοφορούν. Δεν ήταν μόνο ο… πληθυντικός που με ξένισε, ήταν κι η εμφάνισή της. Μάλλον «καλοβαλμένη» θα την έλεγες. Νιώθει άβολα, ντρέπεται. Της χαμογελάω και μου λέει: «Πριν από λίγο αγόρασα πακέτο και μου έπεσε στον υπόνομο»… Μπούρδες, σκέφτομαι. Κανένας… υπόνομος δεν θα ξηγιόταν έτσι! Δεν αγόρασε πακέτο, γιατί δεν είχε λεφτά. Ή είχε, μόνο για τα απαραίτητα. Συνέχισα να της χαμογελάω. Της το ανάβω, μ’ ευχαριστεί κι απομακρύνεται αθόρυβα. Το πρόσωπο κι η φωνή της με ακολούθησαν όλη την υπόλοιπη μέρα, κάθε φορά που πήγαινα να ανάψω τσιγάρο. Και καπνίζω πολύ!
    Πλήξη
    Μια τόσο μακρινή απουσία, πήρε τέλος. Η επανεμφάνιση του… ακριβοθώρητου, είναι γεγονός με αφορμή τις συναντήσεις του με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την επαρχία. Κουρασμένος, με φωνή θαμπή και με βλέμμα χαμένο, που προδίδει φόβο γι αυτά που έρχονται. Κρύφτηκε μετά τη ΔΕΘ και την αχαρακτήριστη δήλωση: «στόχος μας να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια». Πας καλά λεβέντη μου; Πάλι τα λάθος χαρτιά πήρες μαζί σου στη συμπρωτεύουσα; Το δεύτερο χτύπημα ήρθε από τις καταγγελίες για «μαγείρεμα» της κυβέρνησης στο ποσοστό του ελλείμματος της χώρας, προκειμένου να μας «αναλάβει» το ΔΝΤ. Το… φούσκωμα Γιώργο μου είναι προαπαιτούμενο, μόνο σε συνταγή για… κέικ!
    Ανασφάλεια
    Ο Βενιζέλος πάλι, συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Πάγκαλος. Στο γνώριμο ύφος εκφοβισμού, για να κάμψει κάθε αντίσταση, κάθε διαφορετική φωνή, κυρίως από τους δικούς του βουλευτές. «Η κρίση δεν είναι αυτή που ζούμε… Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000». Μπρρρρρ… Μας ανατρίχιασες τώρα. Δεσμευόταν πριν από λίγο καιρό πως «δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους» για να το πάρει πίσω λίγο αργότερα και να απειλεί πως θα βυθίσει στο σκοτάδι όποιον δεν πληρώσει το έκτακτο χαράτσι. Το ύψος του οποίου, μέρα με τη μέρα ανέβαινε για να «κλειδώσει» τελικά στα 3 έως 20 ευρώ το τετραγωνικό. Και το καλύτερο; Αποφάσισε να μην είναι έκτακτο κι εμφανίσουμε σύνδρομο στέρησης. Το καθιέρωσε. Παροιμιώδης ανακολουθία λόγων και έργων. Αποβραδίς ευγνωμονεί την τρόικα που θα μας βάλει σε μια τάξη και το πρωί, κάνει λόγο για οικονομικό πόλεμο, με στόχο τη χώρα μας. Ή τρώει πολύ πριν κοιμηθεί και βλέπει εφιάλτες, ή δεν κοιμάται καθόλου πλέον, με τα (προσφάτως) αναληφθέντα πρωθυπουργικά καθήκοντα.
    Απόγνωση
    Σερφάρω. Ανυποψίαστος. Κι άλλη αυτοκτονία. Γνωστός διαφημιστής, εξόφλησε τους υπαλλήλους του και πήδηξε από τον 4ο όροφο του γραφείου του. Οικογενειάρχης κι επιτυχημένος. «Η εταιρεία εμφάνιζε μεγάλες ζημιές, ενώ είχε προς είσπραξη εκατομμύρια σε μεταχρονολογημένες επιταγές», διαβάζω. Τα σχόλια κάτω από την είδηση, ενδεικτικά της οργής του κόσμου, που ξεχειλίζει μέρα με τη μέρα. «Οι πολιτικοί μας είναι οικονομικοί δολοφόνοι…», «Την ώρα που ο Ψωμιάδης δηλώνει πολιτικός κρατούμενος κι αφήνεται ελεύθερος, κάποιοι ακόμα έχουν φιλότιμο…» Ζάπινγκ στα δελτία των 8. Σιωπή. Νεκρική. Μια ακόμη χαμένη ζωή, γίνεται «γαργάρα» στα (μονίμως) παράφωνα τηλεοπτικά παράθυρα της αποχαύνωσης….
    Περηφάνια
    Η Λιάνα Κανέλλη, πλησιάζει το βήμα της Βουλής. Βλέπω καλά; Κρατάει σακούλες; Βγάζει μια φρατζόλα ψωμί κι ένα μπουκάλι γάλα. Αποκλείω σε κλάσματα δευτερολέπτου το ενδεχόμενο να μην πρόλαβε να φάει πρωινό στο σπίτι της. Αρχίζει την ομιλία της. Μιλάει για το ετήσιο κόστος, αυτών των δύο βασικών τροφίμων για μια οικογένεια. 950 ευρώ. Ούτε για σολομό, ούτε για σαμπάνια. Μόνο για ψωμί και γάλα. Δηλαδή, τα απαραίτητα. Τα στοιχειώδη. Τα αυτονόητα που στις μέρες μας ίσως πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε. Δεν λαϊκίζει. Δεν το έχει ανάγκη. Υπάρχουν πολλοί άλλοι «επαγγελματίες» δημαγωγοί. Μιλάει από καρδιάς κι εκεί απευθύνεται. Βρίσκει στόχο και συγκινεί.
    Οίκτος
    Αμέσως μετά, μια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (που δεν θυμάμαι τ’ όνομά της, κάτι από μερέντα, αλλά χωρίς τη γλύκα της) ζητάει το λόγο. Λέει κάτι άσχετο, (ούτε κι αυτό θυμάμαι). Θέλει απλά να μπει στο «κάδρο», δίπλα στη Λιάνα. Αυτό που διακρίνω, είναι μια θυμωμένη γυναίκα, που δεν θα ξεπεράσει ποτέ πως οι Αγανακτισμένοι την εμπόδισαν να δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη. Μια βλοσυρή φιγούρα, που δεν αξιώθηκε ποτέ την αποδοχή. Την κρίσιμη ώρα, έκανε το ασυγχώρητο λάθος να ευχαριστήσει τον πρόεδρό της κι όχι τους ψηφοφόρους της. Άρα η Λιάνα, αποτελεί (κυριολεκτικά) το «κόκκινο πανί» για την τρωθείσα ματαιοδοξία της. Παίζει «τα ρέστα της», ενώ προσπαθεί μάταια με σπασμωδικές κινήσεις να τραβήξει την προσοχή.
    Ελπίδα (;)
    Είμαι σίγουρος πως (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο) όλα έχουν ειπωθεί. Άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με προβληματισμό, συχνά ενημερωτικά, πιο σπάνια… επαναστατικά, αλλά πάντα ανώδυνα. Δεν ξέρω πια αν χωράει ο ανθρώπινος εγκέφαλος άλλες πληροφορίες. Ακόμα όμως κι αν χωράει, αμφιβάλλω αν μπορεί να τις επεξεργαστεί. Πως αλλιώς να εξηγήσω αυτή την ομαδική απάθεια όλων μας; Να βλέπουμε και (το χειρότερο) να ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου και να επιμένουμε να σφυρίζουμε αδιάφορα; Με ποιον τρόπο αυτοί οι (τόσο) άχρηστοι κι ανίκανοι κυβερνώντες, πέτυχαν να μας οδηγήσουν αργά αλλά σταθερά σε αυτή τη μαζική και «άφωνη» απελπισία; Πως αφεθήκαμε να μας «ξεδοντιάσει» και να μας καταστήσει «ακίνδυνους» η πιο αποτυχημένη (από τη μεταπολίτευση) κυβέρνηση; Από πότε το «λουφάζω» έγινε συνώνυμο της αγανάκτησης; Ως πότε θα περιμένουμε να «καθαρίζει» πάντα κάποιος άλλος για μας; Αγαπημένοι δημόσιοι υπάλληλοι, βλέπετε πόσο άδικο είχατε να νομίζετε πως θα την βγάζατε με «αμυχές» από το μεσοπρόθεσμο και δεν κατεβήκατε ούτε μια φορά στο Σύνταγμα; Θα φτύσετε επιτέλους την άγευστη «καραμέλα» πως δεν θ’ αλλάξει απολύτως τίποτα με το να βγούμε όλοι στους δρόμους; Θα είστε έξω από τη Βουλή την Τρίτη που θα ψηφίζονται τα νέα (κι ακόμη πιο αναποτελεσματικά) μέτρα; Θέλετε να μη συνεχίσετε να κάνετε «κοπάνα» από την ίδια σας τη ζωή; Μήπως επιτέλους έφτασε η ώρα να επουλωθούν τα… τραύματα στο στίχο του Σεφέρη: «όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει»;
    Συντάκτης: Διονύσης Τσιλιμιδός Sat, 24/09/2011
  9. σταυρούλα πετρίδου είπε

    O Παναγιώτης Τραιανού στο ΕΑΜ Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τους τρισκατάρατους και μάλιστα μια πολύ αισιόδοξη άποψη στο τέλος.
    Τον *πάω* πολύ γιατί μου δίνει ελπίδα και θάρρος.
  10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε

    Οταν βαζεις τη Χωρα σου 2 χρονια τωρα ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ… πρεπει να εισαι πολυ μεγαλςο μαλακας και να μην το εκμεταλλευτεις ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ !!!
    Δεν τα ξαναλεω… σκεφτειτε… ποσα δισ ματια και αυτια μας παρακολουθουν ! ( ποιοτικα και ποσοτικα )
    ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ θα εχει εναν ΘΕΤΙΚΟ αντικτυπο που δεν φανταζομαστε…. για πολλες γενιες μετα.
    Αλλα που να βρεθει ΗΓΕΤΗΣ με μυαλο και Οραμα.. να πιασει την Αρνητικη Διαφημιση και να τν κανει τουμπα ΘΕΤΙΚΗ υπερ ημων.
    ΠΠ
    • ΑΡΙΑΔΝΗ είπε

      Ευτυχώς έχουμε το Μπένυ που απαγορεύει τα αρνητικά σχόλια, τα μπινελίκια και τις απορίες. Οτιδήποτε αρνητικό για τη χώρα δε θα λέγεται ούτε ψυθιριστά μας ζήτησε χθες στη συνένετυξη τύπου. Κάνει κακό στο ίματζ μας……
      • Νancy είπε

        Δεν πρόλαβε όμως την εφημεριδιά στο κεφάλι απο τον Ολυ Ρεν. Ούτε τη φωτο που κυκλοφόρησε παρά τις κομπλεξικές απαγορεύσεις του. Και του κράταγε και το χέρι να μην φάει πολλές και γίνει τελείως ρόμπα στον περίγυρο.. χαχαχα
      • φωτεινη είπε

        το μπακατσελεικο χρησιμοποιει σκουποξυλα.
      • Πατρικιος είπε

        Μπακατσελιτσα εισαι;
  11. anarmodios είπε

    “Έπρεπε μετά από 30 χρόνια στην πολιτική να ήξερε αυτό που ήξερε ο Αριστοτέλης…”
    Καλά κάνουμε και στηλιτεύουμε τα κατορθώματα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, τα οποία και μας έφεραν σε αυτή την εξαθλίωση.
    Ομως θα πρέπει σιγά σιγά, αρθρογράφοι και σχολιαστές, να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε για ποια ποιότητα “δημοκρατίας” μιλάμε όταν κάποιος μπορεί να έχει “30 χρόνια στην πολιτική” και να έχει καταστεί επαγγελματίας πολιτικός.
    Θα πρέπει σιγά σιγά, και ως έλληνες στο κάτω κάτω το χρωστάμε και σε κείνους τους μακρινούς εφευρέτες της δημοκρατίας, να αρχίσουμε να διώχνουμε από το μυαλό μας την ολιγαρχική ιδέα πως έχουμε ανάγκη από επαγγελματίες ηγέτες και επαγγελματίες πολιτικούς.
    Θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το πως εμείς, ο απλό πολίτης, θα πάρει μέρος στην εξουσία, εκτελεστική, νομοθετική ΚΑΙ δικαστική, και θα την ασκήσει.
    Δική μας δουλειά είναι η εξουσία. Η βουλή νομοθετεί στο όνομά μας. Τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις στο όνομά μας. Καμμία εξουσία ΔΕΝ μπορεί να κάνει κάτι αν δεν το κάνει στο όνομά μας. Στο όνομα του λαού.
    Ομως εμείς έχουμε παραιτηθεί από αυτό το βασικό μας δικαίωμα. Την άσκηση της εξουσίας. Και την δική μας δουλειά την έχουμε αναθέσει στους επαγγελματίες. Και βλέπουμε τα καλά αποτελέσματα.
    Εμπρός λοιπόν για την αλλαγή νοοτροπίας. Ας διώξουμε τις ολιγαρχικές ιδέες από το μυαλό μας. Ας αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε τι τέλος πάντων είναι αυτή η δημοκρατία. Και πόση δημοκρατία έχουμε εμείς με το παρόν πολίτευμα.
    Θραξ Αναρμόδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: