Powered By Blogger

Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ο “σταυρός” και η έκπληξη του κ. Σαμαρά

Αναρτήθηκε από τον/την onlinepress2 στο Φεβρουαρίου 12, 2012
(Της Ελλης Τριανταφύλλου)
«Πίστευα ότι είχα μάθει πόσο βαρύς είναι ο σταυρός του μαρτυρίου. Δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτόν τον σταυρό» , εξομολογήθηκε με ένταση στους συνεργάτες του ο αρχηγός της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν ξεκινήσει για την καθοριστική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.
Είχαν προηγηθεί τρία 24ωρα πολύωρων συσκέψεων, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ίδιος και οι κ. Χρ. Λαζαρίδης, Γιαν. Μουρμούρας, Χρ. Σταικούρας, Νοτ. Μηταράκης και Νικ. Νικολόπουλος τελούσαν εν αναμονή του τελικού κειμένου με τις απαιτήσεις της νέας δανειακής σύμβασης. Ο εκνευρισμός κορυφώθηκε λίγο πριν από τη μετάβαση του κ. Σαμαρά στο Μαξίμου, όταν o αρχηγός της Ν. Δ. ανακάλυψε ότι στο ελληνικό κείμενο περιλαμβάνεται η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, που δεν υπάρχει στο αγγλικό κείμενο.
Ο κ. Σαμαράς τηλεφώνησε στον κ. Παπαδημο για να εκφράσει την έκπληξή του. Ο πρωθυπουργός δεν είχε δει, όπως και κανείς άλλος από το γραφείο του, το «μεταφρασμένο Μνημόνιο» που έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών στον κ. Καρατζαφέρη, που το ζήτησε, αλλά και στους άλλους αρχηγούς.
Έκπληκτος ο κ. Παπαδήμος του απάντησε «όχι το θέμα του 13ου 14ου έχει τελειώσει από την περασμένη εβδομάδα, όπως είχαμε πει» . Το μυστήριο παρέμεινε, πάντως, για το ποιος μετέφρασε παλαιότερο σχέδιο Μνημονίου, γιατί το έπραξε και γιατί επίσης ήταν τόσο κακότεχνα μεταφρασμένο.
Ακολούθησε η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Περίπου στα μισά της επτάωρης διαβούλευσης στο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ζητεί να ανοίξουν το παράθυρο της αίθουσας, διότι ο αέρας δεν έχει οξυγόνο. «Δεν στο είχα πει;  Δεν υπάρχει πιο πνιγηρή ατμόσφαιρα από αυτή που επικρατεί στο Μαξίμου, σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου. Η συζήτηση έχει κολλήσει στο ζήτημα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Ο αρχηγός της Ν. Δ. απευθύνεται στον πρωθυπουργό: «Λουκά, πρέπει να διασφαλίσεις τις δύο δεσμεύσεις που έχω πάρει έναντι του λαού: την προστασία χαμηλοσυνταξιούχων και πολύτεκνων. Είσαι πρωθυπουργός. Πάρε τηλέφωνο τους ομολόγους σου» . Παρεμβαίνει ο Ευάγγ. Βενιζέλος, ο οποίος επιτίθεται στον αρχηγό της Ν.Δ. με τον γνωστό πληθωρικό του τρόπο, και ακολουθούν οι γνωστοί διάλογοι. Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τιναχτούν όλα στον αέρα και ζητεί από τον κ. Βενιζέλο να τον αφήσει με τους αρχηγούς. Ο κ. Σαμαράς επιμένει: «Πρέπει να κάνουμε τα αυτονόητα, που δεν έκαναν οι προηγούμενοι» . Ο κ. Παπανδρέου ακούει χωρίς να σχολιάζει. Τα μάτια του είναι διαρκώς καρφωμένα στο iPad. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται». Μόλις κλείνει το κεφάλαιο μισθών και συντάξεων, ο κ. Σαμαράς επισημαίνει με έμφαση στον πρωθυπουργό ότι θα πρέπει η Αθήνα να εξασφαλίσει ότι τα 6 δισ. από την πρώτη δόση του δανείου θα πέσουν στην αγορά. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι θα πρέπει να προστατευτούν και οι ιδιώτες ομολογιούχοι. Ο κ. Παπανδρέου μιλάει για εγγύηση μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Ο πρωθυπουργός ανεβάζει το ποσό μέχρι 500.000.0 αρχηγός της Ν. Δ. επιμένει ότι θα πρέπει η εξασφάλιση να είναι στο 100%, διότι «αύριο θα ζητήσει πάλι η πατρίδα από Έλληνες ή ξένους να τη δανείσουν και οι ιδιώτες δεν είναι κερδοσκόποι ούτε πιστωτικά ιδρύματα» . Τις παραπάνω σκηνές διηγείται αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο αρχηγός της Ν. Δ. στους στενούς του συνεργάτες που τον περιμένουν στο γραφείο του. Δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες, παρότι του το ζητούν επιμόνως. Το κλίμα μεταξύ των πολλών στελεχών που βρίσκονται στο κτίριο έχουν φτάσει στη Συγγρού και τα μέλη της Εκτελεστικός Γραμματείας από όλη την Ελλάδα είναι τεταμένο. Ορισμένοι από τους κοντινούς του νομίζουν ότι φέρνει το «όχι» . Κάποιοι «ακροαστικοί», μάλιστα -έτσι λέει στη Συγγρού τους προερχόμενους από την ΠΟΛΑΝ- έχουν ετοιμάσει το «άσπρο άλογο» να ανέβει ο πρόεδρος και να κατέβει τη Συγγρού, αφού λένε, ο Ντ’ Εστέν την ανέβηκε. Οι πιο ψύχραιμοι σχολιάζουν ότι «θα γελάσουμε για λίγο, αλλά θα κλαίμε για πολύ αν γίνει αυτό» … Μπαίνει στο κτίριο, σκυθρωπός, o κ. Σαμαράς. Μιλάει χαμηλόφωνα. Κάποιοι δεν ακούν και του ζητούν λίγο πιο δυνατά. «Δεν μπορώ» , απαντά. Πέφτει νεκρική σιγή. Είναι προσεκτικός στην αφήγησή του. «Εγώ πρέπει να διαχειριστώ ένα θέμα που δεν το δημιούργησα. Και δεν μπορώ να πω όχι. Έχω την ευθύνη της χώρας. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε κόμμα της αντιπολίτευσης. Πρέπει να ξαναστήσω τη χώρα και όχι να τη διαλύσω. Όσοι είστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, σας θέλω δίπλα μου. Να μου έχετε εμπιστοσύνη» …
(Kαθημερινή της Κυριακής)

53 Σχόλια to “Ο “σταυρός” και η έκπληξη του κ. Σαμαρά”

  1. ΔΙΓΕΝΗΣ είπε

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΑΜΑΡΑ?….ΑΠΟ ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ, ΕΓΙΝΕΣ ΤΩΡΑ Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…..
    ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕΣ ΛΑΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ….
    ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΕΝΑ?…ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ…..
    ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ?…..ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ?….
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ………..ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…….ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ…..
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ…..
    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ…..
    • Maria είπε

      “ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ………..ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ…….ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΛΙΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ…..”
      νομιζω οτι αυτο χαρακτηριζει σχεδον το συνολο οσων περασαν απ αυτα τα εδρανα απ τη μεταπολιτευση…
    • phillip theakos είπε

      oli katigorate ton samara dioti kani afto pou nomizi oti ine sosto den ida kanenan na kani kritiki ston eaftotou gia oti exi kani ta proigoumena xronia otan itan enadion tou protou mnim0niou ala totes akoma ipirxe elpida tora me osa exoun gini ke vriskomaste sto xilos tou gremou prepi na fani oti exi karidia gia na sothi i xora aftos tha kani to kathikontou ke as min ton psifisete dioti o pragmatikos patriotis lei prota i patrida ke meta ta ipolipa skeftitetoligakiden kni kako
  2. θεσπέσιο κείμενο… λες και έβλεπα αμερικάνικη ταινία πολιτικό θρίλερ… μπράβο μπράβο μπράβο! κι άλλο κι άλλο κι άλλο!!
  3. Alexs είπε

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΡΑΣ
  4. Συγκινήθηκα! :cry:
    Γράφω κι εγώ διηγήματα, να ένα: “Όταν τους οδηγούσανε στο εκτελεστικό, ορισμένοι από του προδότες απορούσαν ακόμη γιατί τόση προπαγάνδα δεν έπιασε τόπο. Ξημέρωνε μιά καινούργια ημέρα και τα πουλάκια κελαϊδούσαν”.
  5. kostas είπε

    σε αλλο blog παπαγαλακι εστειλε οτι ψηφιζει τη δανειακη γιατι υπαρχει κινδυνος απο τα σκοπια αν βγουμε εμεις απο ΕΕ να μπουν αυτοι με το ονομα μακεδονια.
    τα εχουν παιξει οι ξεπουληματιες ..δεν ξερουν πως να δικαιολογηθουν
    • Pella-News είπε

      Ανώνυμε κομπλεξικέ που θέλεις να αυτοαποκαλείσε και konstantinosomegas, τρομάρα σου…
      επιστρέφω πολλάκις τον ατυχή χαρακτηρισμό περί “blog παπαγαλάκι” για να τον τρίψεις στα μούτρα σου.
      Έκει που διάβασες το άρθρο, προφανώς θα είδες ότι στο τέλος κάποιος το υπογράφει ΕΠΩΝΥΜΑ
      και δεν βγαίνει να κριτικάρει ΑΝΩΝΥΜΑ όπως εσύ. Κανείς δεν έχει στείλει τίποτα απολύτως και σε κανέναν,
      όπως με βάση την μεγάλη σου φαντασία, επικαλείσε, αλλά μάλλον αυτός που τα έχει παίξει είσαι εσύ και μόνο εσύ.
    • Γιάννης Ρειχιώτης είπε

      οι γυφτοσκοπιανοί αν ποτέ μπούν στην Ε.Ε θα μπούν με το κανονικό τους όνομα MONKEYDONIA.
      θα έχουν και ένα δώρο από εμάς Το σημίτη για πρωθυπουργό και επειδή είμαστε και γαλαντόμοι, θα τους κάνουμε δώρο τον αρούλη και το κυριάκο το ζαβό (τον ποιητή φανφάρα)
  6. FM είπε

    Αφιερωμένο στον Αντωνάκη.
    ….και κάποιο πάθος μου τρελό (πρωθυπουργία)….

  7. Διονύσιος Βούτος είπε

    (…) ο κ. Σαμαράς ζητεί να ανοίξουν το παράθυρο της αίθουσας, διότι ο αέρας δεν έχει οξυγόνο. «Δεν στο είχα πει; Δεν υπάρχει πιο πνιγηρή ατμόσφαιρα από αυτή που επικρατεί στο Μαξίμου, σχολιάζει ο Γ. Παπανδρέου. (..)
    … Ίσως να ψάχναμε επί μακρόν ακόμη, όμως η νύχτα τέλειωνε και όλοι ανάγκην είχαμε αέρος καθαρού. Εν τέλει λοιπόν εφώναξα:
    «Ανοίξτε το παράθυρο να αναπνεύσουμε λιγάκι».
    Απ’ την στιγμήν εκείνη τα πάντα εξειλίχθηκαν ραγδαίως. Όλοι συμφώνησαν και κάποιος από μας προς το παράθυρο ετράπη, και, ανοίγοντας τα εξώφυλλα, άφησε μια φωνή:
    «Για ‘δέστε εκεί! Είναι σαν θαύμα! Έτσι θα είναι πάντα στης Νουκουχήβα το νησί!»
    Αναπνέοντας βαθιά την θαλασσία αύρα, όλοι μας τρέξαμε στο παράθυρο.
    Απέναντί μας, πίσω απ’ το βουνό, ο ήλιος ανέτελλε, εν μεγαλείω και δόξη.
    Αναπνέοντας πάντοτε βαθιά όλοι, κοιτάζαμε έκθαμβοι το θαύμα, που κάθε πρωί ανανεώνεται και ανανεώνει, και ξαφνικά, στην ορθρινή γαλήνη, μια κραυγή σπαρακτική ηκούσθη. Εις εξ ημών εκραύγαζε έξαλλος κοιτάζοντας τον ήλιο:
    «La gioia e sempre in altra riva!… La gioia e sempre in altra riva!».
    Υπήρχε απόγνωσις εις την κραυγήν αυτήν, και όλοι μας κοιταχτήκαμε με άγχος, ενώ μέσα στην κάμαρα πάλι απλώθηκε σιγή, σιγή βαθειά σαν μια ρουφήχτρα δίνη.
    Δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Να πούμε ναι; Να πούμε όχι, ή να τηρήσουμε μια φρόνιμη σιωπή;
    Όμως, σχεδόν αμέσως η σιγή διεσκορπίσθη και την διέκοψα εγώ. Ένα μεγάλο φως μεσ’ στην ψυχή μου εχύθη και τέλος εφώναξα αγαλλιών:
    «Όχι! Όχι! Δεν βρίσκεται η χαρά στην άλλη όχθη μόνον! Είναι εδώ, μεσ’ στις ψυχές μας, μέσα σε τούτες τις καρδιές, είναι παντού για όσους μπορούν να σπάσουν τα δεσμά των, αφού και μέσα μας ο ήλιος ανατέλλει και δείχνει την πορεία μας παντού όπου πηγαίνει, φως εκ φωτός αυτός, πυρσός λαμπρός του υπερτάτου φαροδείκτου, που όλοι τον παραλείπουν οι άλλοι, του φαροδείκτου, σύντροφοι, που είναι ο ουρανός!»
    Ανδρέας Εμπεριρίκος
    Πυρσός Λαμπρός του Υπερτάτου Φαροδείκτου
    h**p://www.vrahokipos.net/old/against/arts/pirsos.htm
    Η Καθημερινή έχει χάσει τον μπόυσουλα και αντγράφει τον Εμπειρίκο , μόνο που αντιγράφει ότι την συμφέρει … :-)
    • Διονύσιος Βούτος είπε

      … Έτσι ελάλησα και κάθε αμφιταλάντευσις απέπτη απ’ τις ψυχές μας. Η αγαλλίασίς μου στους άλλους μετεδόθη, και, όλοι, κοιτάζοντας τον ήλιο, πετάξαμε τα σύνεργα της πλοιαρχίας – χάρτες, διαβήτες, εξάντας και φακούς – και αρπάζοντας τους σκούφους μας, εμείς, οι ναυτικοί εκ ναυτικών, τρέξαμε στο καράβι μας (το λέγαν “Άγιος Σώζων”) και όλοι, φλεγόμενοι από την νέα μας πίστη, χωρίς πλέον να ψάχνουμε το “πού” και “πώς”, τα παλαμάρια λύσαμε και υψώνοντας τα πανιά μας, αδίσταχτα σαλπάραμε με μια κραυγή:
      «Κύριε των δυνάμεων μεθ’ ημών γενού».
    • :lol:
  8. ΜΑΡΙΑ είπε

    Μια συγκλονιστική επιστολή εστάλη από έναν νεοδημοκράτη, πρώην οπαδό του Αντώνη Σαμαρά στο antinews.gr και την αναδημοσιεύουμε, αφού αποτυπώνει καλύτερα από την κάθε ανάλυση και τον κάθε αναλυτή την πραγματικότητα για την, ας πούμε, “πολιτική στροφή” του Αντώνη Σαμαρά στο θέμα του Μνημονίου:
    “Αντώνη Σαμαρά μέσα σε 3 μήνες, έχεις απογοητεύσει πλήρως τον κόσμο σου… αυτόν που στήθηκε με τις ώρες για να σε εκλέξει αρχηγό ενάντια σε όλους και σε όλα…
    Κάποτε – όχι και πολύ παλιά – έλεγες Αντώνη: “Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Ύστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! Δεν δικαιούμαι να δώσω.”
    Μα Αντώνη ακριβώς αυτό έκανες. Μέσα σε 3 μήνες…χρειάστηκαν μόνο 3 μήνες για να υποχωρήσεις, για να σταματήσεις να παλεύεις, να συνυπογράψεις το λάθος, να δώσεις συναίνεση στο λάθος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα απείλησες και με διαγραφές όσους δε συνυπογράψουν το λάθος…
    Σου γράφαμε εδώ εκατοντάδες άτομα για εκλογές… σου ζητήσαμε να μη συμμετάσχεις στην (αντισυνταγματική) κυβέρνηση Παπαδήμου… σου ζητήσαμε να αντισταθείς, να εμποδίσεις τη διάλυση του τόπου.
    Και εσύ σαν ευχαριστώ για τον αγώνα που κάναμε για να σε βγάλουμε πρόεδρο μας ανταποδίδεις τα αντίθετα από αυτά που θέλουμε και πιστεύουμε. Κάθε φορά που σου ζητάμε κάτι, όταν έρθει η ώρα της κρίσης και των κρίσιμων αποφάσεων, κάνεις το αντίθετο. Μάλλον δεν έχεις ζυγίσει καλά τον κόσμο της ΝΔ. Σε κάναμε πρόεδρο για τα ΟΧΙ σου (Μακεδονικό, Ανάν), σε κάναμε πρόεδρο γιατί μιλάς για πατρίδα, για ιδανικά.
    Αν θέλαμε πρόεδρο προσκυνημένο, υπήρχε επιλογή…
    Δεν την κάναμε όμως…
    Διαλέξαμε εσένα…
    Η στάση σου το τελευταίο 3μηνο είναι εντελώς ασύμβατη με τα πιστεύω των ανθρώπων που σε στήριξαν.
    Η δύναμη Αντώνη πηγάζει από το λαό. Αν χάσεις Αντώνη αυτούς που σε στήριξαν στις 29/11/09 σε ποιους θα στηριχθείς;
    Εγώ άλλον Αντώνη ψήφισα… άλλον Αντώνη έβλεπα μέχρι τον 11/2011 και άλλον Αντώνη τώρα. Και αυτός ο τελευταίος δε μου αρέσει… ούτε εμένα ούτε σε πολλούς από το ποτάμι των ΝΔατών που σε έκανε πρόεδρο στις 29/11/09… Τη δύναμη αυτού του ποταμού πρέπει να τη θυμούνται όλοι… μηδενός εξαιρουμένου”.
    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  9. ARIAN είπε

    Τί έγινε Αντωνάκη? μας τη φόρεσαν και δεν το καταλάβαμε???
  10. ΜΑΡΙΑ είπε

    Ἀπό τό taxalia.blogspot
    “Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο”
    ΛΟΙΠΟΝ
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ,
    ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,
    ΜΑΛΑΚΑ ΣΑΜΑΡΑ,
    ΜΑΛΑΚΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,
    Βομβαρδιζόμαστε από χιλιάδες e-mails ανθρώπων που ουρλιάζουν “μην τρομοκρατείτε τον κόσμο”, σχετικά με το άρθρο του Β.Βιλιάρδου, που περιγράφει το κακό σενάριο της χεοκοπίας. Έχουμε κρατήσει όλα τα μηνύματα, με τις ip τους, έτσι για την ιστορία. Oι άνθρωποι λοιπόν..
    ΔΕΝ πιστεύουν ότι θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις, μετά από μια στάση πληρωμών.
    Το ακούτε ρε ; ΔΕΝ πιστεύουν ότι θα υπάρξουν τραγικές επιπτώσεις, μετά από μια στάση πληρωμών.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ. Είστε εκπρόσωποι του λαού. Obey! Υπακούστε! Ο κόσμος θέλει χρεοκοπία! Θ-έ-λ-ε-ι. Πόσες φορές να το πούμε;
    Δεν πείθετε ότι θα πάθει κάτι κακό. Εσείς είστε πεπεισμένοι, τους το λέτε, αλλά αυτός δεν πείθεται.
    Τι να κάνουμε τώρα; Δεν πείθεται.Θέλει να λουστεί τις επιλογές του!
    Συνεπώς. στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού, είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, να οδηγήσετε τη χώρα στη χρεοκοπία.
    Ό,τι κι αν πιστεύετε προσωπικά, όποια εικόνα κι αν έχετε για το μέλλον. Δεν έχετε το δικαίωμα να μην χρεοκοπήσετε τη χώρα. Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας. Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι αυτό θα σημάνει το τέλος του έθνους, ακόμη κι αν είστε βέβαιοι ότι θα έχουμε λοιμό, εμφύλιο, ή οποιαδήποτε άλλη τραγωδία, ΔΕΝ δικαιούσται να κάνετε αυτό που νόμίζετε εσείς.
    Θέσατε και θέσαμε στην κόσμο, τις πιθανές τραγικές συνέπειες με ξεκάθαρο τρόπο.
    Του είπατε και του είπαμε ότι μπορεί να μην έχει γάλα για τα παιδιά του και μας είπε ξ-ε-κ-α-θ-α-ρ-α, πιό ξεκάθαρο δε γίνεται “άντε γαμηθείτε ρε εκβιαστές, αφήστε το παραμύθι λαμόγια, θέλουμε να χρεοκοπήσουμε. Σας ακούσαμε, αλλά εμείς θέλουμε να χρεοκοπήσουμε”.
    Μετά λοιπόν, από τόση αποφασιστικότητα του λαού, με ποιό δικαίωμα εσείς θα πείτε ΝΑΙ στο μνημόνιο; Με ποιό δικαίωμα ρε; Ποιός σας εξουσιοδότησε;
    Σύσσωμος ο λαός, λέει “δεν περνάνε οι εκβιασμοί, δεν τρομοκρατούμαστε”
    Πώς λοιπόν θα υπογράψετε;
    Υ.Γ. Στην εισαγωγή αυτού του κειμένου, γράφων “Μαλακά Παπαδήμο, μαλακά Παπανδρέου κλπ, δηλαδή softly στα νέα ελληνικά.
    Φώτης Μακρίδης
  11. Γιώργος είπε

    Παντα Εφιαλτης ηταν, ειναι και θα ειναι ο Σαμαρας οπως ΟΛΟΙ τους.
  12. SXOLIASTHS είπε

    ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ “ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ” ΣΤΟ antinews? και κάνουν γαργάρες για αύριο;
  13. BOB O ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ είπε

    ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ….
    ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ
    ΥΠΗΡΧΕ ενα κομμα που λεγοταν νεα δημοκρατια……
    θα τα πουμε στις εκλογες Αντωνιε Νεοδημοκρατιο..κτονε……..
    ετσι χαλαρα………
  14. Μπάτης είπε

    Ωραία παραμύθια διαβάσαμε και σήμερα. Δεν είχε και πολύ ζουμί το στόρι πάντως..χρωμάτισε το λίγο
    Υ.Γ. Εκλογές δεν θα γίνουν..
  15. Αντωνάκη μας, εμείς φανήκαμε περισσότερο από μεγάθυμοι.
    Παρ’όλο που τα τραύματα του ’93 ήταν νωπά ακόμη, είπαμε να τ’αγνοήσουμε
    και να σου δώσουμε μιά δεύτερη ευκαιρία. Αλλά δεν μείναμε ΜΟΝΟ σ’αυτό.
    Μόλις διαπιστώσαμε ”σημάδια της παλιάς σου αρρώστιας”,δεν πάψαμε ούτε
    μιά στιγμή,να σε σκουντάμε,να σου υπενθυμίζουμε,να σου εκδηλώνουμε μ’όλους
    τους τρόπους,τις ανησυχίες και τις αγωνίες μας. Με όποιο τρόπο μπορούσαμε
    κι απ’όποιο μέσο, δεν μας καρατομούσαν. Ειδικώτερα από ΕΔΩ στης ΟΛΥΜΠΩΣ,
    πάει πάνω από χρόνος,που διακριτικά στην αρχή, λιγώτερο διακριτικά στη συνέχεια
    και τελείως ΦΟΡΑ-ΠΑΡΤΙΔΑ, τους τελευταίους 6 μήνες(απ’το Σεπτέμβρη και δώθε),
    ψιθυρίζαμε,μιλούσαμε,φωνάζαμε,σηκώναμε καπνούς,βαρούσαμε καμπάνες και
    σειρήνες. Προφανώς ΤΙΠΟΤΕ δεν πήρες πρέφα, ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ να πάρεις μυρωδιά.
    Τα καρακόλια σου,οι μπράβοι σου,τα τσιράκια και οι πραιτωριανοί σου, σου ΦΩΤΙΖΑΝ,
    σου ΕΣΤΙΑΖΑΝ, σου ΕΔΕΙΧΝΑΝ, τα πρακτορίστικα,τα λόγια τα μεγάλα. Αυτά που
    σ’άρεσε ν’ακούς και να διαβάζεις. Κάποιοι λένε,πως δεν φταίει ο περίγυρος,
    η καμαρίλα και οι αμφιλεγόμενοι αυλικοί σου. Κάποιοι ακόμα λένε, πως ο άντρας
    κάνει τη γενιά. Και κάποιοι ,(οι περισσότεροι) κουνώντας μοιρολατρικά το κεφάλι τους,
    λένε : ” Ε, καλά . Μην περιμένετε και τίποτε παραπάνω,από τον Αντωνάκη ”.
    Δεν σε μεμφόμαστε γιά αδυναμία,δεν σε κατηγορούμε γιά ατολμία. Απλά σου
    επισημαίνουμε, πως είχες κι άλλη επιλογή και την απέφυγες : Την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.
    Σέβας, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
    • to kaltson είπε

      Μέχρι προχτές, πίστευα ότι το σύστημα θα του σκάσει (ως…πρωθυπουργού?) την μπόμπα της χρεωκοπίας.
      Από προχτές εκτιμώ ότι ΔΕΝ θα του σκάσει, μιας και…πρωθυπουργός δε θα γίνει ποτές! Ο κόσμος ΤΙΜΩΡΕΙ. Και επειδή είναι θυμωμένος, θα τον τιμωρήσει πολύ πιο σκληρά από όσο περιμένουν εκεί στη Συγγρού…
      • Με προκαλείς ! Εγραψα μόνο τ’ανώδυνα,τα κόσμια και τα ευπρεπή.
        Αλλά,δεν κρατιέμαι .Θα πώ και κάτι επιπλέον-(κρατάω γιά αργότερα,
        τα χείριστα)-. Ο Αντωνάκης, την μόνη υπηρεσία που πρόσφερε στην
        παράταξη που τον τίμησε, κάνοντάς τον αρχηγό,είναι η απομάκρυνση
        της Θεοδώρας. Με την άκριτη και άβουλη συμπεριφορά του όμως,
        έβαλε και μιά φονική νάρκη στα θεμέλια, της Μεγάλης,Δημοκρατικής,
        Φιλελεύθερης Παράταξης : ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ τον Καραμανλή.
        Αυτά γιά την ώρα. Στον κατάλληλο χρόνο, θα εξηγήσουμε
        το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ , τον παγίδευσε.
        Ν’άσαι πάντα καλά.
        Σέβας, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
  16. kiki 1 είπε

    Και μετα εβγαλαν εναν αναστεναγμο ανακουφισης,
    ο Αχ Αρουλης και Αχ Μιλτιαδης
    αχ
  17. NIKOS1 είπε

    Τον ψήφισα την εποχή της ΠΟΛ.ΑΝ. Στις δυο τελευταίες εκλογές δεν ψήφισα γιατί τους έβλεπα όλους υποκριτές.Όσοι βρίσκονται αυτοί την στιγμή στην βουλή για εμένα είναι διαπλεκόμενοι και προδότες.Τα σημερινά γεγονότα, με δικαιώνουν στο ότι απήχα. ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΥΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
  18. Ανώνυμος είπε

    E!E!E! ΕΡΧΕΤΑΙ.
  19. ER είπε

    Αν ο αντωνακης σαμαρας ηταν προθυπουργος το 1940 που το διλλημα
    ηταν Ναι και ασφαλης διελευση των φασιστων ,ΟΧΙ και δρομος προς τον
    ενδοξο θανατο γαι τους νεους της Ελλαδας θα διαλεγε !!!!!!!!!
    Επαρκεια καυσιμων (μην ξεμεινουν οι Μερτσεντες)
    ” φαρμακων (θα τον κινηγουσαν οι φαρμακεμποροι)
    ” τροφιμων (Τι να κλεισουν τα LIDL και τα Careefour)
    Ανοικτες τραπεζες (εχουμε να δωσουμε ακομα δις σε ανταλαγμα ενα δωρακι)
  20. NIKOS1 είπε

    Ο τίτλος του πλέον ανίκανου πολιτικού, δικαιωματικά σου ανήκει Α. Σαμαρά
    Σε ποιους απευθυνόσουν ρε Α. Σαμαρά;
    - Στο 1 εκατομμύριο ανέργους;
    - Στις ατέλειωτες σειρές των συσσιτίων;
    - Στους ανιχνευτές των σκουπιδιών;
    - Στα παιδάκια που λιποθυμούν λόγω ασιτίας;
    - Στους άστεγους….
    που πεθαίνουν από το κρύο;
    - Στο ¼ των Ελλήνων που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας;
    - Στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά;
    - Στους κατεστραμμένους μικροεπιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να περάσουν τη θηλεία στο λαιμό τους;
    - Στους μικροσυνταξιούχους που μετράνε ακόμα και τις μπουκιές που καταπίνουν;
    - Στους νεομετανάστες;
    - Στους… Στους… Στους…
    Ποιους τρομοκρατούσες;
    - Αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;
    - Αυτούς που η μαφία των πολιτικών και των διαπλεκομένων τον ιδρώτα κατάκλεψε;
    Τί θλιβερές ανοησίες ήταν αυτές που χωρίς ίχνος ντροπής εκστόμισες ανόητε;
    Άδεια ράφια, τρόφιμα με το δελτίο, έλλειψη καυσίμων, χάος, φτώχεια, εξαθλίωση, δυστυχία… ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…
    Σε ποιους απευθύνεσαι ρε ηλίθιε;
    Από όσα ανέφερες ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε τι είναι αυτό που έχουν οι εξαθλιωμένοι Έλληνες;
    ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΝΤΥΘΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ… ΟΥΤΕ… ΟΥΤΕ… ΟΥΤΕ…
    Σε άλλο κόσμο ζεις θλιβερέ Σαμαρά! Σήμερα υπέγραψες την πολιτική σου καταδίκη που θα σου δώσει τον τίτλο του πλέον ανίκανου πολιτικού…
    ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΕΑ ΕΤΡΕΞΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ! Εύγε!!!
    harryklynn
  21. michael είπε

    Μπράβο σ΄αυτόν Τον ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ που μου έσβησε το μήνυμα μου. Δεν θα ξαναγράψω εδώ γιατί φαίνεται κάποιοι ενοχλούνται

Δεν υπάρχουν σχόλια: