Powered By Blogger

Σελίδες

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Η έκρηξη από εδώ και εμπρός απλά θα αναβάλλεται.

Το ποτάμι πήρε να κυλά και δεν γυρίζει πίσω.

Το να μην ξέρει ο Έλληνας όλη την αλήθεια βόλευε μέχρι τώρα. Το να μην γίνει αντιληπτό πλήρως το τι συνέβηκε στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες και μέχρι την ψήφιση του μνημονίου, αλλά και το τι συμβαίνει από τότε, θα μπορούσε να θεωρηθεί ευεργετικό για ένα σωρό κόσμο και κάθε λογής μεγάλα κυρίως συμφέροντα. Με την βοήθεια των ΜΜΕ πολύ πολύ εύκολα η ελληνική κοινωνία βυθίστηκε σε πλάνες διλλήματα αυτοματισμούς και φόβο. Βούλιαξε και σε ένα μακάριο ύπνο, μια απάθεια για το σπίτι του γείτονα που καίγεται.

Το εγχείρημα δεν ήταν δύσκολο καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι εξοικειωμένη με τεχνικούς όρους και δεν υπάρχει γύρω μας κοινωνία αλλά ομάδες συμφερόντων, ατομισμός και κοινωνικός αυτοματισμός που δρα ολέθρια σε βάρος της κοινωνικής συνοχής.

Όλο αυτό θα μπορούσε να θωρηθεί έως και οριακά ευεργετικό και για την επαγγελματική πολιτική τάξη της χώρας. Η κρίση παρέμεινε κάτι μακρινό ή τέλος πάντων κάτι που αφορούσε λίγους δημοσίους υπάλληλους βολεμένους και λαμόγια.

Τώρα όμως έρχεται ο λογαριασμός! Το να μην ξέρει ο Έλληνας τι έχει συμβεί είναι καταστροφικό. Το να μην έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης αλλά και των γεγονότων που μα έφεραν μέχρι εδώ είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να στραφεί η οργή του στους πολιτικούς συνολικά και σε μεγαλύτερο βαθμό σε κάποιους πολιτικούς μεμονωμένα. Υπάρχει ένα κοινωνικό ξυπνητήρι που μόλις έχει αρχίσει να χτύπα. Αποδείξη για υτό το γεγονός ότι για να κατασυκοφαντηθεί η απεργία των φορτηγατζήδων δούλεψαν υπερωρίες όλα τα κανάλια.

Σήμερα όμως είναι γεγονός ότι όλοι οι έλληνες είναι κατά του μνημονίου και στην μεγάλη πλειοψηφία γνωρίζουν ότι είναι κάτι πολύ κακό εως καταστροφικό για τις ζωές τους, Οι επίπεδες πολιτικές καμένης γης βλάπτουν του πάντες. Απ το μνημόνιο δεν υπάχρουν κερδισμένοι.

Κυριοι η άγνοια, η παραπληροφόρηση και η μισή αλήθεια βολεύουν μόνο πρόσκαιρα για να καθοδηγείς το πόπολο. Η άγνοια η παραπληροφόρηση και η μισή αλήθεια όμως γίνονται τα ποιο εύφλεκτα υλικά για μια πελώρια φωτιά που από εδώ και εμπρός απλά θα αναβάλλεται.

Καθώς έστω και μεμονωμένα συμφέροντα θα θίγονται και θα οξύνεται ο κοινωνικός αυτοματισμός θα δούμε σύντομα ένα ποτάμι οργής και απελπισίας να διαμορφώνεται με απειλητικές διαθέσεις. Ένα ποτάμι πλειοψηφικό έτοιμο παρασύρει πάρα πολύ κόσμο κόμματα και φυσικά ΜΜΕ. Για την ακρίβεια αυτό το ποτάμι έχει ξεκινήσει ήδη να διαμορφώνεται. Η άγνοια; η παραπληροφόρηση και η μισή αλήθεια το θρέθει; και -αν και χθόνιο ακόμη- είναι εμπροσθοβαρές σαρωτικό και πύρινο σαν την κόλαση.

Σαν την φωτιά του Αι Γιάννη που καθαρίζει τον τόπο από τα ξωτικά του παρελθόντος, παραδομένοι σε εκσταση εκείνο το βράδυ που θα χυμήξουμε Διονυσιασμένοι πάνω τους σαν άρκτοι… με φωτιές στα μάτια και στα χέρια και μια βουή σαν μουγκριτό … σαν πληγωμένοι λύκοι… !

2 Votes
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: