Powered By Blogger

Σελίδες

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

η γίνεται τελικά αληθές.

Χαστούκι από Αττική σε Παπανδρέου.

Εκπλήξεις αναμένεται να κρύβει η κάλπη της 7ης Νοεμβρίου για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς ο Γιάννης Δημαράς διατηρεί στον πρώτο γύρο προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ στον δεύτερο γύρο φαίνεται να υπερισχύει τόσο του Γιάννη Σγουρού όσο και του Βασίλη Κικίλια. Προβάδισμα στην κούρσα για τη δημαρχία της Αθήνας έχει ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ο Γιάννης Μίχας στον Πειραιά είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική μέτρηση της Marc για το «Εθνος», στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας -δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες- ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Δημαράς από τον πρώτο γύρο των εκλογών διατηρεί προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γιάννη Σγουρό (ΠΑΣΟΚ). Η υπεροχή του κ. Δημαρά καταγράφεται και στο ερώτημα «Ποιον σκέφτεστε να ψηφίσετε», καθώς σχεδόν έξι στους δέκα (58,5%) πολίτες δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να τον ψηφίσουν. Στο ίδιο ερώτημα ο Γιάννης Σγουρός συγκεντρώνει το 34,9%.

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, παραμένει καθηλωμένος κοντά στο 15%, αδυνατώντας μέχρι στιγμής να εισπράξει την «αντιμνημονιακή» πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Ο κ. Δημαράς με αντίπαλο τον Γ. Σγουρό κερδίζει με μεγάλη διαφορά. Πάντως στο ενδεχόμενο όπου ο Γ. Σγουρός θα έχει ως αντίπαλο τον Β. Κικίλια, κερδίζει τον υποψήφιο της ΝΔ με διαφορά περίπου 13 μονάδων.

πηγή: Εθνός

i
Rate This
Quantcast

Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Σχόλια

  • iconology2009 On Οκτωβρίου 22, 2010 at 9:01 πμ

    Μην έχετε αμφιβολία:οι γραμμές ανάμεσα σε Γιώργο και Δημαρά έχουν πάρει φωτιά. Και ο Δημαράς του “παρών” στο μνημόνιο είναι τρυφερούλης απέναντι στον ηγέτη της καρδιάς του και στο τέλος -νάστε σίγουροι!- δεν θα του τη χαλάσει-εξάλλου μοιάζουν όλα νάναι καλά συμφωνημένα.Υπάρχουν λοιπόν τα συνεπή πρόβατα που θα στηρίξουν Σγουρό. Υπάρχουν όμως και τα συνεπή αλλά κουτοπόνηρα συνετά που βλέπουν πιό μακριά και θα ψηφίσουν Δημαρά.Είναι αυτά που καμώνονται τα αποστασιοποιημένα και τα ελεύθερα και κοιτάνε το μαντρί που άφησαν-το Σγουρό και δε βλέπουν το μαντρί στο οποίο είναι:το μεγαλύτερο δηλαδή του Δημαρά που έχει ήδη μαντρωμένους τους ψηφοφόρους του Σγουρού.Γιά δες που με ένα μόνο δειλό και φοβισμένο “παρών” κάνει καριέρα γενναίου ο Δημαράς. Δε μοιάζει λίγο με του Παπανδρέου που λερωμένος παντού διακηρύττει καθαρσεις;

    • Παναγιωτης Κανελλοπουλος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 12:57 μμ

      αν και νομικος οπως εξαλλου ο ιδιος δηλωνεις , απορω ειλικρινα οχι τοσο για σενα , οσο για αυτους που σου εμαθαν να κανεις την πολιτικη σου αναλυση , αποκλειστικα στηριγμενος σε ιντριγκες , προσωπα , παρασκηνιο αλλα ποτε στο οραμα , το μετρο , την ουσια της πολιτικης σαν λειτουργια πολιτισμου που το μελλον της επιβιωσης του εξαρταται αμεσα , απο το κατα ποσον θα μπορει να συγκινει και να συναρπαζει κυριως τους νεους για να χτισουν μαζι ενα κοινο αυριο που θα εχει μια θεση για τον καθενα τους ισοτιμα και ισοδυναμα οπως απιτει καθε εννοια της δημοκρατιας .
      κριμα ρε εικονομαχε .
      Στην αναγκη να εξυπηρετησεις σκοτεινα συμφεροντα ,δινεις πολυ κακο παραδειγμα για το επιπεδο των παρεχομενων σπουδων σημερα στην ελλαδα στα πανεπιστημια μας !

  • Γιάννης Παπαϊωάννου On Οκτωβρίου 22, 2010 at 9:37 πμ

    Το αγχος του μέσου ΠΑΣΟΚΟΥ είναι να μην βγει η Δεξιά. Οσο δεν κινδυνεύει από αυτό τόσο θα απελευθρώνονται δυνάμεις προς τον Δημαρά το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα τις κάνει αυτες τις δυνάμεις ο Δημαρας στο τέλος έχει να κανεί με το τι θα γινει με την Δεξία.

    Όσο η δεξια δεν τραβά στην Αττική τόσο πιο απίθανο γίνεται το να επιστρέψεουν το πρόβατα στο μαντρί.
    Θα επιστρέψουν όμως σε περίπτωση εθνικων εκλογων.

    Αυτό ειναι το ΠΑΣΟΚ.

    Οσο δεν τραβά ο Σαμαράς θα τεντωσουμε το κορμί στον Γιωργάκη.

    • Παναγιωτης Κανελλοπουλος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 1:05 μμ

      μπορει να ειναι και ετσι Γαννη .
      παντως ειναι λυπηρο αν οντως ο λαος μας μετα απο οσα εζησε προσφατα με την χρεωκοπια της οικονομιας του , αντι να αλλαξει τροπο ασκησης των πολιτικων δικαιωματων και υποχρεωσουν του , συνεχισει να παιζει το παιχνιδι των δελφινων της Μπανανιας ,οπως δυστυχως προαγνουν καθημερινα , η πλειοψηφια των αρθρων και των συγγραφεων τους εδω μεσα .
      ειναι λυπηρο για τον καθε ενα σας αλλα πιο πολυ για την ιδια την πορεια της Χωρας στο τοσο αβεβαιο μελλον της .
      αν και σε αυτες τις εκλογες , ο λαος μας συνεχισει να στηριζει τον κοντοχωριανο του ,το ρουσφετι του και τον δοσαντζη του ,νομιζω οτι ο δικος μου κυκλος ενασχολησης με την πολιτικη στην Ελλαδα θα κλεισει οπως ανοιξε το 2004 εκεινη την αποφραδα μερα ,που πιστεψα οτι ο ΓΑΠ θελει και μπορει να αλλαξει τα πραγματα στην ελλαδα προαγοντας το εμεις αντι για το εγω και την δημοκρατια αντι για τον δικομματισμο και τους αδερφοφαδες …

  • Γαλαξιάρχης (ex Zaphod) On Οκτωβρίου 22, 2010 at 10:56 πμ

    Ο Δημαράς είναι σώμα από το σώμα των ΜΜΕ. Δείτε πόσο έξυπνα “κρύβεται” από τις κακοτοπιές.
    Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, έχω τη βεβαιότητα ότι τον πριμοδοτεί (στο παρασκήνιο) με σκοπό να απορροφήσει την απογοήτευση των ψηφοφόρων του. Ο Δημαράς έχει δηλώσει “όρκο πίστης” και έχει μαζέψει τη σάρα και τη μάρα.

    • Παναγιωτης Κανελλοπουλος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 1:07 μμ

      πολυ σωστα Γαλαξιαρχη .
      Ετσι ειναι η πιο λογικη σκεψη .
      Το πασοκ κανει την δουλια του με τον δημαρα , αλλα οχι η δημοκρατια που σημερα περισσοτερο απο ποτε πριν , οφειλει να μετρηθει με το παρακρατος, καταψηφιζοντας οχι τα προσωπα αλλα το ιδιο το συστημα με μια γενικη , μαζικη , πανελληνια , πανκομματικη , πανδημοτικη αποχη !

  • Δωδωναίος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 11:22 πμ

    Από που αντλείτε την βεβαιότητα σας αυτή κύριε Γαλαξιάρχης (ex Zaphod)?
    Θα περιμένατε φαντάζουμε να γεμίσει με κουκιά το σακουλάκι της «κόκκινης Αλέκας», αντί του Δημαρά, αλλά δεν….
    Φθίνει «ληξιαρχικά» το ΚΚΕ καθώς οι καπεταναίοι του Γράμμου και του Βίτσι “αποδημούν εις Κύριον” και κατά συνέπεια αγωνιά και τρέχει προς άγραν νέων ψηφοφόρων (πρόσκαιρων ή σταθερών αδιάφορο)
    Εδώ μπορείτε να μαζέψετε μερικούς «ξέμπαρκους» αλλά δεν ξέρω για πόσο …..

    • Γαλαξιάρχης (ex Zaphod) On Οκτωβρίου 22, 2010 at 11:52 πμ

      Αγαπητέ Δωδωναίε, φαντάζεστε λέξεις και επινοείτε νοήματα.
      Μία άποψη εξέφρασα για τον Δημαρά και τον τακτικισμό που (πιστεύω ότι) κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητά του. Ειδικά η εκτόξευση της μπάλας στην κόκκινη εξέδρα της Αλέκας είναι διασκεδαστική. ;)
      Φιλικότατα και Συντροφικότατα.

  • Δωδωναίος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 12:20 μμ

    Αν είναι έτσι φίλτατε Γαλαξιάρχης (ex Zaphod), να εκτελέσω πλάγιο out σε fair play στύλ

    • Γαλαξιάρχης (ex Zaphod) On Οκτωβρίου 22, 2010 at 12:28 μμ

      Αγαπητέ φίλε, αν θες να δεις “τι κουμάσι είμαι” μπορείς να κάνεις κλικ στις διευθύνσεις του gravatar μου. Αριστερός ναι, αλλά χωρίς σημαίες και λάβαρα.
      Και πάλι φιλικότατα. :)

      Zητώ συγγνώμη από την ομήγυρη για το spam, και ευχαριστώ για την ανοχή του κ. Παπαϊωάννου.

      • Πούπα Μομφεράτου On Οκτωβρίου 22, 2010 at 7:18 μμ

        Μήν ασχολείσαι συναγωνιστή Γαλαξιάρχη γιατί για μερικούς άλλη Αριστερά εκτός ΚΚΕ δέν υπάρχει. Αλλά και το ΚΚΕ που υπάρχει μέσα στο μυαλό τους, φοράει αντάρτικο και κρατάει κονσερβοκούτια. Εκεί κάπου έχουν μείνει…….

  • Παναγιωτης Κανελλοπουλος On Οκτωβρίου 22, 2010 at 1:14 μμ

    παψτε να μετρατε τα κουκια αν σας βγαινουν και δειτε την σουπα μεσα στην οποια θα βρασουν ολοι μαζι , αν καθιερωθει με πλαγιο τροπο , το δικαιωμα να κυβρναει την ελλαδα η μοργκαν σαχς γιατι θα μπορει να την δανεζει οσο της χρειαζονται για να διατηρει τους κομματικου στρατους του δικομματισμου στο δημοσιο για να ρουφανε την λαικη δυσαρεσκεια , ξεπουλωντας το μελλον των παιδιων σας για 30 αργυρια …

  • typhoon On Οκτωβρίου 22, 2010 at 7:10 μμ

    Πάντως ο πανικός της Ιπποκράτους έχει μία πολύ δυνατή αιτία:
    Το Δημαράς – Κικίλιας γίνεται όλο και πιο πιθανό σενάριο για το δεύτερο γύρο στην Αττική !!!

    • Πούπα Μομφεράτου On Οκτωβρίου 22, 2010 at 7:19 μμ

      Η πληροφόρησή σου είναι έγκυρη ή εδράζεται σε υποθέσεις, Τυφώνα ?

      • typhoon On Οκτωβρίου 22, 2010 at 7:21 μμ

        Μόνο να δεις τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τώρα τα κανάλια είναι εύκολο να καταλάβεις. Σγουρός και Κικίλιας είναι πλέον σε απόσταση αναπνοής (εντός στατιστικού λάθους). Αυτό μπορώ να σου πω.

  • michael On Οκτωβρίου 22, 2010 at 8:29 μμ

    Συμφωνώ με τον Γαλαξιαρχη . Αυτή είναι μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητη. Σπουργίτι με παραλλαγή καναρινιού, όλοι ξέρουμε ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ. Δούρειος Ίππος μήπως;

Δεν υπάρχουν σχόλια: