Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται η αστυνομία τροφίμων! Monsanto: παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!

Οι πείνα του "Ιωσήφ" θα χτυπήσει ξανά την "Αίγυπτο". Θέλουν οπωσδήποτε να λιμοκτονήσουμε:
Έρχεται... η αστυνομία τροφίμων! Monsanto: παράνομοι οι μικροκαλλιεργητές!

Αστυνομία τροφίμων
Δημοσιογράφος: Θα μιλήσουμε για τον νόμο περί "εκσυγχρονισμού των τροφών" με τον προσκεκλημένο μας. Γεια σου Τζόρτζ, (George Hemminger: Founder, Survive and Thrive TV) ας μιλήσουμε πρώτα για τον νόμο "S 510". Στην ιστοσελίδα σου γράφεις για το γεγονός ότι οι.......
Αμερικανικές φάρμες και οι τροφές γενικά θα μπουν κάτω από τον έλεγχο των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Αμύνης, προκειμένου να ελέγχουν μην γίνει κάποια μόλυνση. Πες μας τι πιστεύεις για αυτό.
Τζόρτζ: Διάβασα ποιοι είναι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν τον νόμο αυτό και ποιοι είναι ενάντια. Ενάντια στον νόμο είναι οι μικρές ενώσεις καλλιεργητών και οι αγρότες, και υπέρ του νόμου, είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σπόρων, φαρμάκων και δημητριακών. Αυτός είναι ένας νόμος που σχεδιάστηκε στα μέτρα των πολυεθνικών. Βλέποντας επίσης την οικονομική κατάσταση, είναι τελείως τρελός αυτός ο νόμος.
Δημοσιογράφος: Στον νόμο αυτόν περιέχεται επίσης η αφαίρεση του δικαιώματος καθαρισμού και αποθήκευσης σπόρων; Εννοώ, ξέρεις θα απαγορεύεται να κάνουν αυτό που αρέσει σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, το να βάζουν σπόρους από λαχανικά και στο κήπο και να τα μεγαλώνουν τα παιδιά;
Τζόρτζ: Αυτό που βλέπουμε με την οικονομική καταστροφή στην Αμερική και ειδικότερα στην Καλιφόρνια, είναι μεγάλη ανάπτυξη σε τοπικές φάρμες και ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν παράγοντας τροφή για να φάνε οι ίδιοι, ενώ την ίδια ώρα, τα πωλούν σε φίλους και γείτονες. Αυτό που κάνει ο νόμος αυτός είναι να ελέγξει και στο τέλος να σκοτώσει αυτούς τους μικροκαλλιεργητές.
Δημοσιογράφος: Φαίνεται ότι υπάρχουν άγνωστες πτυχές στην πολιτική της κυβέρνησης. Άτομα τα οποία εργάζονταν για την Monsanto έχουν τώρα θέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπως ο Κλέρενς Τόμας. Βλέπουμε ανθρώπους στο Υπουργείο Τροφίμων και Φαρμάκων που δούλευαν για την Monsanto. Τι πιστεύεις για όλα αυτά;
Τζόρτζ: Αποτελεί ένα μόνο από τα βήματα που παίρνει η κυβέρνηση με στόχο να συνεργαστεί με τις πολυεθνικές εταιρίες. Αυτός ο νόμος και η πολιτική, αποτελούν φασισμό και οδηγεί στην καταστροφή της οικονομίας μας. Πιστεύω ότι όπως έγινε και στην Ισλανδία οι άνθρωποι πρέπει να εξεγερθούν και να διώξουν αυτούς τους ανθρώπους από την διοίκηση της χώρας και να σταματήσουν αυτό που γίνεται σ' αυτή τη χώρα. Είναι απίστευτα γελοίο το να μην σου επιτρέπεται να παράγεις το ίδιο σου το φαϊ.
Δημοσιογράφος: Πιστεύω πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια για τις ασθένειες που αυξάνουν όπως ο αυτισμός και οι νέες μορφές καρκίνου... να κατηγορούνται τα πάντα όπως εμβόλια, η μόλυνση του αέρα, αλλά δεν βλέπω και πολλούς να κατηγορούν τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα γι αυτές τις ασθένειες. Γιατί πιστεύεις συμβαίνει αυτό;
Τζόρτζ: Οι μεγάλες αυτές πολυεθνικές έχουν τα δικά τους λόμπι και επηρεάζουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων. Και... τι άλλο είναι πιο φυσικό από το να παράγεις την ίδια σου την τροφή; Το να παράγεις την τροφή σου θα έπρεπε να είναι φυσικό, όπως το να τρώς την τροφή σου. Αλλά αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες να κάνουν ότι μπορούν ώστε να μονοπωλήσουν και να ελέγξουν την διανομή τροφίμων, γιατί θέλουν περισσότερα κέρδη! Και αυτό που θα δούμε στην Αμερική, είναι ο κόσμος να πεινάει γιατί δεν θα μπορούν να αγοράσουν το φαϊ τους από αυτές τις εταιρείες. Χρειαζόμαστε αποκεντροποίηση του αποθέματος τροφών και όχι συγκεντρωτισμό.
Δημοσιογράφος: Είναι πολύ τρομακτική σκέψη ότι το 70% των τροφών προέρχεται από Γενετικά Τροποποιημένα Προϊόντα.

"Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας."
Τόμας Τζέφερσον
Εκ των ιδρυτών πατέρων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Δείτε τα (video)

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το μίσος των Ραβίνων ενάντια των Χριστουγέννων

Στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, ο θρησκευτικός πόλεμος για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεσπάσει. Την περασμένη εβδομάδα, η οργάνωση "Lobby for Jewish Values" (Λόμπι για τις Ιουδαϊκές Αξίες) άρχισε να μοιράζει φυλλάδια με τα οποία καταδικάζει την εορτή των Χριστουγέννων και καλεί τους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που πωλούν ή έχουν στολιστεί με χριστουγεννιάτικα δένδρα και άλλα "ανόητα" χριστιανικά σύμβολα.

Ανώνυμος είπε...

Ισραηλινές αρχές ενάντια Ελλήνων προσκυνητών

Επεισόδια σημειωθήκαν για άλλη μια φορά νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα μεταξύ Ελλήνων προσκυνητών και ισραηλινής αστυνομίας. Η αποκάλυψη στα ελληνικά ΜΜΕ έγινε κατά την ώρα της απευθείας μετάδοσης κατα την τελετή του Αγίου Φωτός.
Η αυθόρμητη αναταραχή που δημιουργήθηκε στους αυτόπτες μάρτυρες, προσκυνητές και δημοσιογράφους, αποκάλυψε για πολλοστή φορά το μίσος που διακατέχει ο εβραϊκός λαός απέναντι στους Έλληνες.



Οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων ενός εξ αυτών και του Δ. Βερύκιου με απευθείας σύνδεση στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA μετέφερε την αγρία μέχρι και ξυλοδαρμού αντίδραση των ισραηλινών αστυνομικών αρχών ενάντια στους έλληνες προσκυνητές απαγορεύοντας τους να πλησιάσουν στον ιερό ναό της Αναστάσεως κατά την τελετή αφής του Αγίου φωτός περίπου στα τείχη της Ιερουσαλήμ.

Η εμπόδιση και καθυστέρηση των τουριστικών λεωφορείων απετράπει με στρατιωτικές δυνάμεις κατά το άλλο δημοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ. Η στάση των ελλήνων προσκυνητών από τις αρχές του Ισραήλ έχει παρατηρηθεί ως εχθρική και ρατσιστική χωρίς λόγο και αιτία και στο παρελθόν. Το υπουργείο εξωτερικών για άλλη μια φορά σιωπά σε αυτές τις ρατσιστικές κινήσεις του Ισραήλ αποδυκνείωντας το ποιός κάνει κουμάντο στην ελληνική πολιτική ηγεσία


http://www.antipliroforisi.tk/

Ανώνυμος είπε...

Τι είπε ο Βολταίρος για τους Εβραίους

«Δεν θα εύρητε εις τους Εβραίους παρα έναν λαόν αμαθή και βάρβαρον όστις σενενώνει απο πολλου τη πλέον αισχράν φιλαργυρίαν, την απεχθή δεισιδαιμονίαν, με το ακατανίκητον μίσος, δι’ όλους τους λαούς οίτινες τον ανέχονται και τον πλουτίζουν».

ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ («Φιλοσοφικόν Λεξικόν» 1)

Ανώνυμος είπε...

Παρουσίασαν τους Μινωίτες ως… Εβραίους!
Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2009 11:15
E-mail Εκτύπωση PDF
220609-kritiΣφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στην Κρήτη η τοποθέτηση δύο αρχαιολόγων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, εκ των οποίων η μία διευθύντρια του Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, επ' ονόματι Μεταξία Τσιποπούλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν την ελληνικότητα των Κρητών, εμφανίζοντάς τους ως... απογόνους των Εβραίων! Όλα αυτά τα πρωτοφανή και προκλητικά εκτυλίχθηκαν στην παρουσίαση της έκδοσης «Κρητών Επιχειρείν», όπου καταγράφεται διαχρονικά η σχέση των Κρητών με το εμπόριο, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, όταν αντέδρασε το ακροατήριο, η Τσιποπούλου ζήτησε τη γνώμη για την καταγωγή των Μινωιτών, του επιμελητή της έκδοσης, αρχαιολόγου Κωστή Χριστάκη, ο οποίος ήταν στο πάνελ και δήλωσε ότι «είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο», είπε με κατηγορηματικό τρόπο και ο δεύτερος ομιλητής.

Τους πληρώνουμε για να υπονομεύουν!
«Τέτοιες καινοφανείς απόψεις μπορούν να καταστούν επικίνδυνες, καθώς συνειρμικά μας παραπέμπουν στην πολύ παλιά σιωνιστική προπαγάνδα ότι δήθεν η αρχαία Κρήτη ήταν εβραϊκή. Επίσης ρίχνουν νερό στον μύλο των σκοτεινών εκείνων κύκλων που κατά καιρούς εμφανίζονται και ομιλούν για δήθεν ανεξαρτησία της Κρήτης από την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το «Έθνος», ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαρρής και προσθέτει: «Λυπούμαι για τη δημοσιοποίηση τέτοιων θέσεων και απόψεων. Όταν μιλάμε για την Ιστορία θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, και ιδιαίτερα όταν κάποιος είναι ανώτερος κρατικός υπάλληλος».

Ανώνυμος είπε...

Tuesday, February 10, 2009
Οι Εβραίοι στην Ελλάδα-Η σφαγή των Ελλήνων απο τους Εβραίους στη Νάουσα

Απο την Ελευθεροτυπία.

Τον ιστορικό Βακαλόπουλο επικαλείται ο κ. Γαβριήλ Θ. Λαμψίδης, δημοσιογράφος, Θεσσαλονίκη:





«Οι Εβραίοι που βάλθηκαν τελευταία να αθωώσουν το Σιωνισμό και το πιο προωθημένο, να τον ιδιοποιηθούν, κάνουν ένα φοβερά μεγάλο σφάλμα: Φορτώνονται αφελώς τα εγκλήματά του. Θα αναφερθώ μόνον σε ένα, που με πονάει ως Σαλονικό. Οπως γράφει ο Απόστολος Βακαλόπουλος στο έργο του "Η ιστορία της Μακεδονίας", οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, την εποχή που στην πόλη του υπό τουρκικόν ζυγόν ελληνικού βορρά είχαν συγκεντρωθεί 70 με 90 χιλιάδες Εβραίοι και ο Σιωνισμός διηύθυνε από εδώ τα πράγματα (μέχρις εκεί που έφθαναν τα πλοκάμια του), είχαν παρακαλέσει τον Τούρκο διοικητή και πήγαν μαζί του να καταπνίξουν στο αίμα την Επανάσταση της Νάουσας. Μετά τη συμφορά, ο Τούρκος διοικητής μάζεψε περίπου 5.000 Ελληνες σε μια μεγάλη αλάνα έξω από τη Νάουσα, που έφερε την ονομασία "Κιόσκι", κι εκεί, ενώ εκείνος απολάμβανε το ναργιλέ του, οι Εβραίοι έσφαξαν μέχρις ενός τους Ελληνες. Η γη άργησε πολλά χρόνια να ξαναβγάλει χορτάρι. Το ίδιο έκαναν οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και κατά την Επανάσταση της Χαλκιδικής, της οποίας ετέθη επικεφαλής ο αγνός πατριώτης Εμμανουήλ Παπάς. Αλλά δεν θα συνεχίσω. Θα συστήσω στους Εβραίους να σεβαστούν τη φιλοξενία που είχαν ανέκαθεν επί ελληνικού εδάφους και να καταπιούν την πικρή γλώσσα τους. Του Ελληνος ο τράχηλος ζυγόν ουδενός λόμπι σηκώνει...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/01/2003

Ανώνυμος είπε...

Sunday, September 13, 2009
Στην σφαγή της Χίου πρωταγωνίστησαν οι Εβραίοι

...να θυμάστε Ελληνες..."σαν κρέας σε σφαγείο"...

Την 11η Απριλίου 1822 οι Τούρκοι επιτέθηκαν κατα της Χίου.Την κατέλαβαν άρχισαν τις σφαγές και τους βιασμούς και αμέσως μετά ξεχύθηκαν οι Εβραίοι,οι οποίοι ήρθαν απο τη Σμύρνη και άλλα μέρη,ως σύμμαχοί των δήθεν και επιδόθηκαν σε αφάνταστες αγριότητες.Ο γραμματεύς του Κανάρη,Ανδρέας Μάμουκας(1801-1884)ως αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα αιμοσταγή εγκλήματά των.Γράφει οτι "οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων,αλλά κατεκομμάτιαζαν τα σώματα αυτών,ως κρέας εις σφαγείον".



Πηγή:Γεωργίου Αϋφαντή "ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ" σελ.745

Ανώνυμος είπε...

Friday, October 12, 2007
Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν υπέρ της Μοναρχίας

Στην ιστοσελίδα www.cohen.gr σε άρθρο του ΣΑΜ ΧΑΣΣΙΔ αναφέρεται οτι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης έδιναν τη ψήφο τους στους μοναρχικούς και όχι στο Βενιζέλο που έκανε προσπάθειες για να κερδίσει την ψήφο τους.
Σήμερα οι Εβραίοι στην Ελλάδα προωθούν το προοδευτισμό και συνεργάζονται με οργανώσεις που είναι κατά των φιλοβασιλικών.
Οι Εβραίοι δηλαδή προωθούν τα συμφέροντά τους όποια και αν είναι η πολιτική κατάσταση σε μια χώρα.Στον αντίποδα οι Ελληνες χωρίζονται σε κόμματα και ιδεολογίες και δεν προωθούν το συλλογικό συμφέρον τους.

Ανώνυμος είπε...

Sunday, February 22, 2009
Ο αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης Μορντοχάι Φριζής αποκάλυψε: "Οι Εβραίοι είναι ο Περιούσιος Λαός"

Αυτό και άλλα πολλά δήλωσε ο αρχιραββίνος της Θεσσαλονίκης Μαρδοχάϊ Φριζής σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Τρίτο Μάτι" που κυκλοφορεί. Εμείς αναρωτιόμαστε: Που είναι οι αντιρατσιστικές,αντιφασιστικές,αντιναζιστικές - αντι... οργανώσεις;
Δεν θα χαρακτηρίσουν "ακραίες" και "ρατσιστικές" τις δηλώσεις του αρχιραββίνου Φριζή;


Το πόσο πατριώτες είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες(και μπράβο τους) των Εβραίων αποδεικνύουν τα παρακάτω αποσπάσματα απο την συνέντευξη του Φριζή:


1) «Καλύτερα εμείς οι Εβραίοι να αντιμετωπίζουμε το μίσος των άλλων αλλά να είμαστε δυνατοί και ζωντανοί, παρά να είμαστε νεκροί και να έχουμε την συμπόνοιά τους»!..

2) «Η πόλις της Ιερουσαλήμ ήταν η αιώνια πρωτεύουσα του Κράτους του Ισραήλ από την εποχή του Βασιλιά Δαβίδ»...

3) «Κάποιος είναι Εβραίος εφόσον η μητέρα του είναι Εβραία. Εμείς πιστεύουμε ότι - ως ένα σημείο - είμαστε οι ίδιοι φυλετικά με τους Εβραίους της Βίβλου»..

4) «Οι Εβραίοι είναι ο Περιούσιος Λαός, γιατί επιλέχτηκαν από τον Θεό να οδηγήσουν την Ανθρωπότητα, για να φέρουν τους άλλους ανθρώπους στον σωστό δρόμο»!!..

5) «Σύμφωνα με την δικιά μας Θρησκεία, το λάθος του Ιησού ήταν ότι ξεκίνησε να φέρει την Παγκόσμια Ειρήνη ξεπερνώντας το στάδιο του Εβραϊκού Λαού»..,

6) «Υπήρχε θεϊκός λόγος να δημιουργηθεί ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ. Οι δύο αυτές θρησκείες, μέσω του Ιησού και του Μωάμεθ, έφεραν την Ανθρωπό τητα σε έναν πιο ηθικό τρόπο σκέψης, σε έναν πιο μονοθεϊστικό τρόπο σκέψης απ' ότι οι Παγανιστές παλιότερα»...

7) «Εγώ, ένας Εβραίος από την Ελλάδα, δεν μεγάλωσα ως θρησκευόμενος Εβραίος. Έγινα Ραββίνος για έναν και μόνο λόγο: Την Εβραϊκή Ιστορία»!!!..

Ανώνυμος είπε...

Agent Orange: Background on Monsanto's Involvement

We have great respect for the U.S. soldiers sent to war and all those affected by the Vietnam conflict. All sides share in the pain from this difficult time in our history. One of the legacies of that war is Agent Orange, where questions remain nearly 40 years later.

By way of background, the U.S. military used Agent Orange from 1961 to 1971 to save the lives of U.S. and allied soldiers by defoliating dense vegetation in the Vietnamese jungles and therefore reducing the chances of ambush.

As the war began and intensified, the U.S. government used its authority under the Defense Production Act to issue contracts to seven major chemical companies to obtain Agent Orange and other herbicides for use by U.S. and allied troops in Vietnam. The government specified the chemical composition of Agent Orange and when, where and how the material was to be used in the field, including application rates. Agent Orange was one of 15 herbicides used for military purposes during the Vietnam War and the most commonly applied. It received its name because of the orange band around containers of the material.

The manufacturing companies included Diamond Shamrock Corporation, Dow Chemical Company, Hercules, Inc., T-H Agricultural & Nutrition Company, Thompson Chemicals Corporation, Uniroyal Inc. and Monsanto Company, which at the time was a chemical manufacturer. Monsanto manufactured Agent Orange from 1965 to 1969.

Agent Orange was a 50-50 mix of two common herbicides, 2,4-D and 2,4,5-T, which had been used domestically since the late 1940s without incident by U.S. farmers, railroads and others. Since the Vietnam War, both scientific and public concern has arisen over the dioxin compound 2,3,7,8-TCDD, a byproduct of the manufacturing process used to produce 2,4,5-T (which, again, was one of the herbicides in Agent Orange.) TCDD was present in trace amounts. Research on the issue of Agent Orange has gone on for decades and continues today.

Ανώνυμος είπε...

3|ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ(ΚΥΠΡΟΥ)
|το πραγματικό πρόσωπο τηςMO N S A N T O
|Ο Κ Τ Ω Β Ρ ΙΟ Σ 2010
Το Πραγματικό Πρόσωπο τηςMONSANTO:|ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ2 0 1 0
Με αφορμή την«Παγκόσμια Ημέρα
Δράσης ενάντια στηM o n s a n t o »
(16Ο κ τ ω β ρί ο υ), η σύντομη αυτή
έκθεση αναλύει τη μέχρι σήμερα
πορεία της τόσο αμφιλεγόμενης
πολυεθνικής εταιρίας, σε μία
προσπάθεια ενημέρωσης του
κοινού για το πραγματικό
πρόσωπο της εταιρίας αυτής, που
τόσο καλά κρύβεται πίσω από το
επικοινωνιακό παραπέτασμα της.
Έδρα: St. Louis, Missouri,Η Π Α
Τομέας:Αγροτική παραγωγή
Προϊόντα:ζ ιζ α ν ι ο κ τό ν α,πα ρ α σι τ ο κ τ όν α,
γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί
Έσοδα: 11,365δ ις.Δ ο λ άρ ια(2008)
Καθαρά κέρδη: 2,024δ ις.Δ ο λά ρ ια(2008)
ΗM o ns a nt o , γνωστή σήμερα ως η
μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία
βιοτεχνολογίας, έχει μια μακρά και
βρώμικη ιστορία ρύπανσης του
περιβάλλοντος και των τοπικών
κοινοτήτων, με μερικές από τις πιο τοξικές
ενώσεις που είναι γνωστές στην
ανθρωπότητα. Από ταP C Bs , στοAg en t
Orange και το Roundup, έχουμε πολλούς
λόγους να αμφισβητούμε τα κίνητρα αυτής
της επιχείρησης που ισχυρίζεται ότι
εργάζεται με γνώμονα την προστασία του
περιβάλλοντος και για να θρέψει τον
κόσμο με τα γενετικά τροποποιημένα
(μεταλλαγμένα) τρόφιμα.
Φώτο(δεξιά): παιδιά με δυσπλασίες λόγω
έκθεσης σε Agent Orange, Βιετνάμ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
ασπαρτάμη
ΗM o n s a nt o είναι μία πολυεθνική εταιρία
βιοτεχνολογίας και αγροχημικών με έδρα
τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Ιδρύθηκε το1 90 1 και το πρώτο της
προϊόν ήταν ένα τεχνητό γλυκαντικό
(ασπαρτάμη - aspartame) το οποίο
πωλούσε στηνC o c a- C o la. Σύντομα
καθιερώθηκε ως κύριος προμηθευτής της
Coca-Cola, προμηθεύοντας την,ε κ τό ς
από την ασπαρτάμη, με καφεΐνη και
βανιλλίνη.
PCB’s
Το1 9 2 0, ηM o ns a nt o έγινε ο κύριος
κατασκευαστής του θειικού οξέος και
άλλων βιομηχανικών χημικών ουσιών. Τη
δεκαετία του1 9 3 0, άρχισε να παράγει τα
πολυχλωριωμένα διφαινύλια( P C B s ). Τα
PCBs, που χρησιμοποιούνταν ευρέως ως
λιπαντικά, υδραυλικά υγρά, λάδια κοπής,
ως αδιάβροχα επιχρίσματα και
στεγανωτικά υλικά, είναι ισχυρές
καρκινογόνες ουσίες και είναι υπεύθυνα
για αναπαραγωγικά προβλήματα,
προβλήματα στην ανάπτυξη και
διαταραχές του ανοσοποιητικού
συστήματος.
πολυεστέρες
Μέχρι τη δεκαετία του1 9 4 0, ηM o n sa n to
άρχισε να εστιάζει την καταστροφική της
δραστηριότητα σε πλαστικά και συνθετικά
υφάσματα, όπως είναι ο πολυεστέρας
(χρησιμοποιείται ακόμη στις συσκευασίες
τροφίμων και άλλων καταναλωτικών
προϊόντων), ο οποίος το1 9 8 0 κατείχε την
πέμπτη θέση στον κατάλογο τηςE P A
(Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας
των ΗΠΑ) με τις χημικές ουσίες των
οποίων η παραγωγή δημιουργεί τα πιο
επικίνδυνα απόβλητα.
ατομική βόμβα
Κατά τη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου
Πολέμου, ηM o n s a nt o έπαιξε σημαντικό
ρόλο στο πρόγραμμα Μανχάταν, για τη
δημιουργία της ατομικής βόμβας.
ζιζανιοκτόνα

Ανώνυμος είπε...

http://www.scribd.com/doc/39579364/%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-MONSANTO-1
Μετά τον πόλεμο, ηM o n s a nt o εισήγαγε τη
χρήση χημικών φυτοφαρμάκων στη
γεωργία, με την κατασκευή του
ζιζανιοκτόνου2 , 4, 5 - T, το οποίο περιέχει
διοξίνη. ΗM o n s an t o έχει κατηγορηθεί για
συγκάλυψη ή αδυναμία να αναφέρει
στοιχεία σχετικά με τη μόλυνση από
διοξίνη σε ένα ευρύ φάσμα των
προϊόντων της.
agent orange
Κατά τη διάρκεια του πολέμου του
Βιετνάμ, παρήγαγε το ζιζανιοκτόνο« A g en t
Orange», το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε
τεράστιες ποσότητες από τις αμερικανικές
στρατιωτικές δυνάμεις για νέκρωση της
βλάστησης. Το «Agent Orange» ήταν ένα
μείγμα2, 4 ,5 - T και2 , 4- D και περιείχε πολύ
υψηλές συγκεντρώσεις διοξινών. Χιλιάδες
βετεράνοι του πολέμου στο Βιετνάμ
υπέφεραν(και υποφέρουν) από μια σειρά
εξουθενωτικών συμπτωμάτων που
οφείλονται στην έκθεση σε Agent Orange.
Επίσης, κατ'εκτίμηση5 0 0. 0 0 0 παιδιά στο
Βιετνάμ έχουν γεννηθεί με
παραμορφώσεις λόγω της χρήσης του
χημικού αυτού.
roundup
Στη δεκαετία του1 97 0 , ηM o n s a nto
άρχισε την παραγωγή του ζιζανιοκτόνου
«Roundup», το οποίο διατέθηκε στην
αγορά ως ασφαλές ζιζανιοκτόνο γενικής
χρήσης για ευρεία εμπορική και
καταναλωτική χρήση, αν και το βασικό
συστατικό του, τοg ly p h o s at e , είναι ένα
ιδιαίτερα τοξικό δηλητήριο για τα ζώα και
τον άνθρωπο. Το1 9 9 7, ο Γενικός

Ανώνυμος είπε...

ΗM o ns a nt o , γνωστή σήμερα ως η
μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρία
βιοτεχνολογίας, έχει μια μακρά και
βρώμικη ιστορία ρύπανσης του
περιβάλλοντος και των τοπικών
κοινοτήτων, με μερικές από τις πιο τοξικές
ενώσεις που είναι γνωστές στην
ανθρωπότητα. Από ταP C Bs , στοAg en t
Orange και το Roundup, έχουμε πολλούς
λόγους να αμφισβητούμε τα κίνητρα αυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: