Powered By Blogger

Σελίδες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Το σύνδρομο της ψωροκώσταινας με γραβάτα στην Ευρώπη.

Νομίζω ότι είναι παραπάνω από σαφές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση ως πρόβλημα των Ελλήνων των Ιρλανδών των Πορτογάλων των Ισπανών και γενικά προσπαθεί επίμονα να βάλει τοπικό και σε κάποια σημεία εθνολογικό υπόβαθρο στο θέμα.

Μοιάζει η Ευρώπη να μην μπορεί να παρατηρήσει τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτή της κρίσης ότι δηλαδή η κρίση αυτή είναι διεθνής ξεκίνησε από τη ΗΠΑ και μεταναστεύει συνεχώς από τομέα σε τομέα και από κράτος σε κράτος.

Αυτή η μετανάστευση της κρίσης δείχνει καθαρά ότι αυτό που λείπει από τις αγορές είναι χρήμα, και ότι αυτή η έλλειψη χρήματος μεταναστεύει από οικονομικό τομέα σε οικονομικό τομέα και από κράτος σε κράτος. Ταυτόχρονα υπάρχει και κερδοσκοπία.

Το βασικό ερώτημα που οδηγεί την μετανάστευση και τις αγορές είναι ένα γενικό «Αν»

Αν το Θύμα θα τα καταφέρει να αντεπεξέλθει…

Αν θα μπορεί να δανειστεί…

Αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί…

Αν θα μπει στο ΔΝΤ…

Αν θα μπορέσει να βγει από εκεί…

Αν θα κάνει αναδιάρθρωση επιμήκυνση κλπ…

Αν η κοινωνία ή η πολιτική elite θα κουραστεί…

Αν θα κάνει η γερμάνια κάνει το ένα ή το άλλο…

Αυτό το “Αν” τρέφει την κερδοσκοπία και οδηγεί την μετανάστευση συνεχώς στο πιο αδύναμο κρίκο σε αδύναμο κρίκο. Την περίπτωση της Πορτογαλίας θα πρέπει να την θεωρούμε τελειωμένη ενώ στην περίπτωση της Ισπανίας μπαίνουν ακόμη δυο ΑΝ στν κουβέντα.

Αν θα δώσει τα λεφτά η ΕΕ για να την σώσει και Αν θα συνεχίσει να υπάρχει η ΕΕ.

Για να αντιληφθούμε καλυτέρα θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι αγορές πριν την κρίση. Υπερεκτιμούσαν ότι είχαν στα χέρια του και το πουλούσαν. Τώρα υπερεκτιμούν το ρίσκο και το κάνουν επιτόκια.

Όλα τα Αν στην περίπτωση της Ελλάδας απαντήθηκαν με την τρόικα και την εγγύηση για τουλάχιστον 3 χρόνια του δεδομένου ότι οι δανειστές θα πάρουν τα λεφτά τους.

Πλέον ο κοινός νους θεωρεί ότι ο στόχος των αγορών είναι να στείλουν όλες τις πιθανές για χρεωκοπία χώρες στην τρόικα, για να σιγουρέψουν τα λεφτά τους μέσα από της εγγύηση του ταμείου. Το ταμείο απαντά σε όλα τα ΑΝ με την εγγύηση του

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κρίση θα συνεχιστεί και όσο η ΕΕ δεν απαντά στα ΑΝ και απλώς σώζει τις χώρες από τον γκρεμό τόσο η κρίση θα μεταναστεύει και οι κερδοσκόποι θα συνεχίζουν να σιγουρεύουν τα λεφτά τους με την κατά τόπους τρόικα.

Προκύπτει ακόμη ότι καθώς η λιτότητα απλώνεται στις καταναλωτικές μας κοινωνίες τόσο θα μειώνεται η δυνατότητα κατανάλωσης και τα έσοδα των κρατικών προϋπολογισμών θα παρουσιάζουν ελλείμματα. Έτσι οι χώρες θα παίρνουν σταδιακά θέση στην λίστα με τους αδύναμους κρίκους που δεν μπορούν να δανειστούν. Μαζί του θα μεταναστεύουν και τα ΑΝ και η τρόικα. Ταυτόχρονα όλο και περισσότερες χώρες θα εμπλέκονται όλο και πιο βαθιά στο σώζουν αλλήλους χτίζοντας ένα απίστευτο μελλοντικό οικονομικό μακελειό.

Όλα αυτό θα κάνει την κρίση αυτοτροφοδοτούμενη και θα την οδηγεί να μεταναστεύει συνεχώς από τα άκρα ως τη καρδιά της ΕΕ. Συμφώνα με την ροη του χρήματος και σαν τον καρκίνο. Μέχρι που να απλωθεί παντού και να μειώσει συνολικά των εισόδημα των ευρωπαίων, του προϋπολογισμούς των κρατών και θα δέσει όλες τις χώρες με μια αλυσίδα χρέους.

Στην Ελλάδα κυριαρχούν ακόμη έμμονες και η ελπίδα για την ΕΕ. Κάθε άλλη προοπτική είναι αδιανόητη. Κυριαρχεί η θεωρία του εκσυγχρονιστικού μονόδρομου με κάθε κόστος. Τα λάθη της ΕΕ δηλαδή την Τρόικα και το μνημόνιο τα έχουμε ονομάσει κατ ευφημισμό Μηχανισμό Σωτηρίας. Για την χρεωκοπία μας φταίνε αποκλειστικά οι έλληνες και απλώς κάθε εβδομάδα και κάποιοι άλλοι . Ίσα που τολμάμε να πούμε ότι η μερκέλ καθυστέρησε και αυτό για να μην πέσει ευθύνη στο ΓΑΠ. Δεν μιλάμε καθόλου για το πώς μια αμερικανική κρίση έβαλε εμάς στο ΔΝΤ.

Χρεοκοπήσαμε και μας έβαλαν σε αναστολή για να μην χάσουν τα λεφτά τους και εμείς λέμε ότι μας έσωσαν. Μας σκυλόβρισαν κάναμε πως βρέχει μην τύχει και τους τσαντίσουμε.

Σύμφωνα με την εγχώρια -πλήρως εκσυγχρονιστική προς την Ευρώπη- elite που μας οδήγησε στην ΕΕ χρειάζεται να παραμείνουμε στην Ευρώπη για να εκσυγχρονιστούμε και άλλο. Προφανώς το σύνδρομο της ψωροκώσταινας που έχει φορέσει γραβάτα πάνω από την φουστανέλα έχει ψωνιστεί και ταξιδεύει στην Βόνη και στο Παρίσι. Και το χειρότερο δεν θέλει να γνωρίζει κανείς ότι είναι Έλληνας

Η εκσυγχρονιστική Elite μας εμφανίζει ως υπανάπτυκτους, διασπείρει συκοφαντίες στο εξωτερικό και εμφανίζει τον λαό μας κατά αρχήν ένοχο για την χρεωκοπία και κατά δεύτερο ως έχοντας κάποια γενετική προδιάθεση στην τεμπελιά. Βασική θεωρία τους ότι ο Έλληνας διαφέρει αρνητικά από τους Ευρωπαίους και οφείλει πάντα να προσαρμόζεται. Συνολικά παρουσιάζει την Ελλάδα να παρακαλά να μας κρατήσουν ή να μην μας βγάλουν από την ΕΕ.

Παλιότερα είπαμε ότι η ζυγαριά στο κόσμο των ιδεών σε όλο το κόσμο ρέπει προς τον πατριωτισμό. Τύχων εξεγέρσεις -που ειναι μαλλον θέμα χρόνου- θα απαιτήσουν ανασύσταση του κράτους. Παρόλα αυτά είδαμε δυο νέα εκσυγχρονιστικά κόμματα να γεννιούνται για να δουλέψουν υπέρ του μνημονίου. Ο χώρος του υγιούς πατριωτισμού είναι ακόμη ορφανός.

i
Rate This
Quantcast
Αφήστε σχόλιο ή trackback: Trackback URL.

Δεν υπάρχουν σχόλια: