Powered By Blogger

Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση εξιλέωσης της Β. Παπανδρέου από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Κυρία Παπανδρέου,
αφορμή για αυτήν την επικοινωνία μαζί μας, ήταν η σπαραξικάρδια δήλωσή σας, κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Είμαι από αυτούς τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους που οδήγησαν σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού στην "χρεωκοπία" της χώρας.
Διορίστηκα αφού δούλεψα επί δεκαεπτά (17) συναπτά έτη ως εποχική, με....
σύμβαση ορισμένου χρόνου και διάφορες άλλες συμβάσεις (γιατί ανάλογα με την εποχή και την εκάστοτε κυβέρνηση το όνομα της σύμβασης άλλαζε),σπάζοντας κυριολεκτικά τα πόδια μου στα βουνά των διαφόρων περιοχών του νομού αττικής καθώς επίσης και κινδυνεύοντας να καώ σε διάφορες δασικές πυρκαγιές.

Η αλήθεια είναι ότι διορίστηκα όταν ήμουν 38 ετών και αφού για καλή μου τύχη μια οδηγία της Ευρωπαικής ένωσης, κατήργησε το όριο ηλικίας των 35 ετών στους πτυχιούχους.

Βέβαια τολμώ να πω, ότι δεν ήμουν από τους τυχερούς που έγιναν αορίστου χρόνου, με τις περίεργες διατάξεις του προεδρικου διαταγματος που εκδόσατε το 1999, όταν ήσασταν Υπουργός Εσωτερικών. Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να δικαιολογήσω τον όρο περίεργες. Από τις διατάξεις του νόμου πεπονή έμπαινε ως προυπόθεση για την σύναψη δύο συμβάσεων οκτάμηνης διάρκειας, υποχρεωτική παύση ανάμεσα στις δύο, χρόνος τεσσάρων μηνών. Οι διατάξεις του Π.Δ. έθεταν ως όρο την διακοπή ανάμεσα στις δύο συμβάσεις χρονικό διάστημα πολύ μικρότερο. Έγινε αμέσως κατανοητό, ο λόγος ο οποίος έγινε αυτό.

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη στάση σας τον τελευταίο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ ότι είστε μία μαχητική πολιτικός και η πορεία σας, μέχρι σήμερα αυτό αποδεικνύει. Περίμενα λοιπόν έστω και την τελευταία στιγμή να καταψηφίσετε το εν λόγω νομοσχέδιο. Οταν μάλιστα από την 19η Οκτωβρίου 2011, όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα blogs διακήρυτταν ότι η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη. Φαντάζομαι ότι ίσως και να αισθανθήκατε κάπως όταν συνειδητοποιήσατε ότι το εν λόγω νομοσχέδριο και ιδιαίτερα το άρθρο 37 δεν είχε τελικά καμμία σημασία για την καταβολή της 6ης δόσης. Αλήθεια πως αισθανθήκατε όταν ακούσατε την ύπαρξη της επιστολής Βενιζέλου;

Δεν μπορέσατε να αναλάβετε το βάρος της χρεωκοπίας της χώρας, όπως δηλώσατε, και έχετε και συνειδησιακό πρόβλημα για αυτό, αλλά δεν είχατε κανένα ενδοιασμό να αναλάβετε το βάρος της χρεωκοπίας πρωταρχικά των χιλιάδων ψηφοφόρων σας και στη συνέχεια του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα, όταν έξω από την βουλή διαδήλωνε σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο. (είναι κατανοητό για ποιό λόγο δεν αναφέρω τα ελληνικά).

Κάθε φορά βέβαια αντιδράτε αλλά στο τέλος πείθεσθε. Πραγματικά απορώ πως μπορέσατε να ψηφίσατε αυτό το αίσχος όταν επί δύο ημέρες εκατομμύρια ελλήνων είχαν βγεί στο δρόμο, αντιδρώντας στην εξαθλίωσή τους, Ιδιαίτερα μάλιστα όταν τη δεύτερη μέρα υπήρξε και νεκρός διαδηλωτής

Πραγματικά θα ήθελα να μάθω πως αποτιμάτε την αμοιβή ενός υπαλλήλου με σπουδές, εμπειρία και οικογένεια. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα (γιατί σίγουρα δεν έχετε την νομιμοποίηση και το ξέρετε καλά) να εξευτελίζετε ανθρώπους, μειώνοντας σε αυτά τα ποσοστά τους μισθούς τους, την αξιοπρέπειά τους, όταν πολύ καλά ξέρετε ότι συνάδελφοί σας, τους μισθούς που παίρνουν ως βουλευτές δεν τους αξίζουν;

Ψηφίσατε λοιπόν χωρίς κανένα πρόβλημα την χρεωκοπία εκατομμυρίων ελληνικών νοικοκυριών, όπως μέχρι σήμερα ψηφίσατε και ένα σωρό άλλα νομοσχέδια, τα περισσότερα αντισυνταγματικά, σύμφωνα με τους νομικούς κύκλους, που συντελούν στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα από αυτά τα νοικοκυριά είναι και το δικό μου. Ο άνδρας μου ο οποίος είναι ένστολος και λείπει άπειρες μέρες από το σπίτι χωρίς καμμία επιπλέον αμοιβή. Έχουμε τρία παιδιά, εκ των οποίων το ένα έχει στοιχεία αυτισμού. Επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι οι παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για την καλυτέρευσή της, στοιχίζουν περί τα 660 ευρώ το μήνα.Δεν θέλω να σας πω το τι δίνει ο ΟΠΑΔ, για λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, σας αφήνω να το βρείτε μόνη σας, αν βέβαια έχετε την διάθεση γιατί ντρέπομαι και να το γράψω. Για να πάω στην δουλειά πρέπει να πληρώσω δύο παιδικούς σταθμούς, συνολική δαπάνη 350 ευρώ (εννοείται δημοτικούς). Μάλιστα να σας ενημερώσω, στο σημείο αυτό, ότι επειδή είμαι και δημόσιος υπάλληλος δεν μπορώ να κάνω χρήση ενός προγράμματος που επιδοτεί όλες τις άλλες μητέρες και όχι τις δημοσίους υπαλλήλους. (άλλο στοιχείο ρατσισμού αυτό έναντι των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων και μέχρι και ο συνήγορος του πολίτη έχει φρίξει με το πρόγραμμα αυτό). Αυτή είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία που δεν είναι της παρούσης. Οι δουλειές μας είναι 16 χλμ από το σπίτι που μένουμε, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουμε περί τα 400 ευρω το μήνα σε βενζίνη. Μέχρι στιγμής τα έξοδα έχουν ανέρθει στα 1410 ευρώ. Οι μισθοί μας, με όλα αυτά τα απίστευτα που έχετε ψηφίσει έχουν κατέβει στα 950 ευρώ στον καθένα, μάλιστα ο σύζυγός μου αυτό το μήνα θα πάρει κάτω από 900 ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι για να φάμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, το στεγαστικό δάνειο.Για να αγοράσουμε ρούχα και παπούτσια είτε για μας είτε για τα παιδιά δεν φτάνουν. Δεν συζητάμε για διασκέδαση κ.λ.π. αυτά έχουν εδώ και δύο (2) χρόνια απαγορευθεί.

Επειδή λοιπόν με δάκρυα στα μάτια ψηφίσατε το πολυνομοσχέδιο, για να μην χρεωκοπήσει η χώρα αλλά να χρεωκοπήσουν οι πολίτες της και οι ψηφοφόροι σας, έχοντας συνειδησιακό πρόβλημα, προτείνω να αναλάβετε την φροντίδα των τριών παιδιών μου, ώστε να μειώσετε έστω και λίγο το πρόβλημά σας και να εξιλεωθείτε στα μάτια των Ελλήνων. Προτείνω δε να το προτείνετε και στους λοιπούς βουλευτές, ώστε πραγματικά να δικαιολογήσετε το λόγο ύπαρξης σας και να γλιτώσετε από τις ορδές των αγανακτισμένων Ελλήνων που σε λίγο θα ξεχυθούν στο δρόμο.

Συγχωρήστε την παράλειψή μου, οι ηλικίες των παιδιών είναι; 7, 4 και 14 μηνών. Και αναλυτικός κατάλογος με τα έξοδα τους θα σας δοθεί όταν μου ζητήσετε. Α ξέχασα να σας πω, ότι επειδή ο αγαπητός σας συνάδελφος, κ. Λοβέρδος δεν πληρώνει τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με το Δημόσιο, σχεδόν δύο (2) χρόνια τώρα κατήγγειλαν τις συμβάσεις τους και πλέον όταν χρειαστούμε γιατρό πρέπει να τον πληρώσουμε. Παρακαλώ να συμπεριλάβετε και την ιατρική και φαρμακευτική δαπάνη στα έξοδα, γιατί είναι θέμα χρόνου να καταγγελθεί και η σύμβαση των φαρμακοποιών.


Aναγνωστρια

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΆΖΕΙ.ΤΗ ΜΆΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΈΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΆΚΙ ΠΆΛΙ ΤΑ ΊΔΙΑ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ.
Ανώνυμος είπε...

ΤΡΑΒΑΤΕΜΑΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ανώνυμος είπε...

Πρίν χρόνια, όταν ο ΑΝΔΡΕΑΣ( ένας είναι ο Ανδρεας) όταν ελιχε δύσκολη ψηφοφορία στην βουλή, ρωτούσε μερικούς, μεταξύ των οποίων και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας( Θεέ μου τι ξευτίλα), να τον πληροφορησουν ποιοί ήταν επικίνδυνοι για να καταψηφήσουν στην Βουλή. Αμέσως τους καλούσε στο Καστρί , τους άνοιγε την οθόνη από ένα ιδιωτικό υπολογιστή και έδειχνε στον καθένα τον ...φάκελλο του, με τις μίζες, τις κομπίνες, προσωπικές....ατασθαλίες και μετάτου έλεγε ......τώτα ψήσιδε ανάλογα. Κανένας δεν πήγε κόντρα. Θα έβγαιναν όλα στην φόρα. Ο Ανδρέας ήξερε να ελέγχει και την ΚΥΠ και τους τότε......κου*******φόρους. Είναι ολοφάνερο ότι ο υπολογιστής κληρονομήθηκε απο τον πατέρα στον γιό και ενημερώνεται κανονικά. Για την Βασούλα , δεν χωράνε χιλιάδες μεγκα-μπιτε για το τι έχει κάνει από τότε που την επισκεπτότανε ο Ανδρέας στο Λονδίνο (τότε που έκανε δήθεν αντίσταση με το ΠΑΚ) μέχρι σήμερα. Ο Γιωργάκης, απορώ γιατί μερικοί τον λένε βλάκα, την φώναξε, τις έδειξε την ιστοσελίδα της και μετά η ......κοπέλλα πείστηκε να ψηφίσει για το καλό της πατρίδας. Ξύλο που χρειάζεται!!Αισθάνεται ακόμη προδομένη που προτίμησε την Μιμή ο μεγάλος Ανδρέας.Καυμένη πατρίδα. Ως πότε!!!!!
Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΣΑΙΤ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΘΥΡΗΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙ Τ *******.
Ανώνυμος είπε...

ΒΑΣΟΥΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΜΟΥΦΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥΦΑ ΕΣΥ ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΗΜΑ ΡΕ ΚΟΥΤΟ! ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΔΕΣ ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ! ΚΡΙΜΑ. ΑΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΕΝΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΝΩΡΙΣ,ΜΕ ΠΙΑΝΕΙΣ? ΤΩΡΑ ΠΙΑΣΕ ΤΑ ******* ΤΟΥ ΜΠΕΝΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ. ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΕΚΕΙ. ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΡΕ ΒΑΣΟΥΛΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΣΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΦΡΑΣΕΙΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΖΩΑ! ΞΕΠΕΣΜΟΣ!
Ανώνυμος είπε...

στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα..Να είσαι σίγουρη αξιοσέβαστη μου κυρία ότι θα ιδρώσει το αυτάκι της προδότριας βασούλας και θα γεμίσει η ψυχή της τύψεις και μην αντέχοντας θα αυτοπυρποληθεί μπροστά στη βουλή..Να είστε σίγουρη ότι διαβάζει ανελλειπώς και καθημέρινα τα μπλογκ και λαμβάνει υπόψην της σοβαρά τις κραυγές τον πόνο και την αγανάκτιση του ελληνικού λαού...ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ ...το αλλό με τον τοτό το γνωρίζουμε??
Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ...Η ΚΥΡΙΑ ΞΕΣΚΙΣΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ
Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς συμφωνώ με τον 6:50. Μακάρι έστω να διάβαζαν κανένα site.

Απορώ και αναμένω με αγωνία τις επόμενες εκλογές όταν θα κατέβουν (;) για την καθιερωμένη αναζήτηση ψήφου.

Δεν συζητώ ότι ΔΕΝ θα σκάσουν μύτη στα επίσημα την Παρασκευή στις Παρελάσεις.
Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ******* ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΡΙΧΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΜΕΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: