Powered By Blogger

Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΛΣΤΑΤ προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Σοφία Κατσαρέλη

Σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει πως οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή, "με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολό της και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια για πάντα, το πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και τι.....
ακριβώς συνέβη".
Έναυσμα για την αιφνίδια αυτή εξέλιξη, ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά, βάσει της οποίας η αξιωματική αντιπολίτευση "απειλεί με συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο".
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η απειλή της ΝΔ "αποτελεί το αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009".
Σημειώνεται δε ότι στη χρονική περίοδο της δεκαετίας δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο η διακυβέρνηση της χώρας από την Νέα Δημοκρατία αλλά και η περίοδος πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη.
Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα "ξέσπασε", όταν η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, υποστήριξε πως η Αρχή μετά από πιέσεις και υπό την καθοδήγηση της Eurostat, "φούσκωσε" εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
Στο "στόχαστρο" βρέθηκε ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Γεωργίου, ενώ μετά τις καταγγελίες της κας Γεωργαντά ακολούθησαν και αυτές του αντιπροέδρου, Ν. Λογοθέτη, και του μέλους του ΔΣ, Κ. Σκορδάς, ο οποίος κατείγγειλε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ένταξη των 151 φορέων του στενού και ευρύτερου Δημοσίου στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματος, με μόνη πρωτοβουλια αυτήν του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.
Σημειώνεται πάντως, ότι στην κατάθεσή του σήμερα, Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Γεωργίου δήλωσε πως "τα στοιχεία του ελλείμματος είναι ακριβή".
Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, το δημόσιο έλλειμμα αυξήθηκε από 13,6 % στο 15,4%, λόγω του ότι εντάχθηκαν 17 ΔΕΚΟ στο μητρώο της Γενικής Κυβέρνησης, έγινε επαναϋπολογισμός των τόκων των ασφαλιστικών ταμείων και καταγραφή των εφάπαξ των υπαλλήλων του δημοσίου που είχαν μεν συνταξιοδοτηθεί.

http://news247.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο εδω και περα θα λαμπει η αληθεια,τερμα τα μαχερια στο κοκαλο
ο θειος
Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ!

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: